Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

A krátkou ze zákona použít nesmíš, tak co s tím /je to minimélně přestupek a máš po notách/? A to ti řekl kdo, že dlouhá je na nic - celé generace lovců dostřelují dlouhou zbraní a najednou na nic ....

https://www.youtube.com/watch?v=Nt6kKhlX8vU&feature=youtu.be&t=12s

Jasná obrana !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se v lese pohybuju často, nejsem nimrod, spím pod širákem...každý rok pár treků udělám, ale nikdy se mi nestalo, že by na mě černá zaútočila. Možná v nich neprobouzím takovou agresi jako jiní lidé nebo nevím. Samozřejmě sem bachnu s malejma potkal, ale vždy to skončí útěkem zvířete nebo couvnu já, ale, že by po mě šli, to sem nezažil. Vám se to stává?

A slzák dívčině dáš taky až po znásilnění? Mě se stalo, že na procházce se psem najednou 3m od nás kvikot, bachyňa vystartovala pryč, aby upoutala pozornost a malí kvičeli v křoví. Byli ještě moc malí, aby utíkali. Ale taky to mohlo dopadnout úplně jinak...

Odkaz ke komentáři

Ať si každej nosí, co mu libo... Pro mě za mě, noste do lesa minomet na sbírání hříbků.

Pravda ale je, že jako denodenní nosič zbraně pro účely osobní ochrany bych asi zvážil, cítím-li se v lese ohrožen přírodou na životě, jestli bych neměl radši sedět doma se svým .454 Casull v alespoň osmi palcích na pase.

A až se bude někdo z místních nimrodů divit, proč maj' myslivci blbý jméno, dovoluji si navrhnout věnování vzpomínky znalcům, kteří navzdory legislativě jasně zapovídající lov krátkou zbraní nutně potřebují dostřelovat veverku kanónem Drsného Harryho. :)

Upraveno uživatelem carpaccio
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Ať si každej nosí, co mu libo... Pro mě za mě, noste do lesa minomet na sbírání hříbků.

Pravda ale je, že jako denodenní nosič zbraně pro účely osobní ochrany bych asi zvážil, cítím-li se v lese ohrožen přírodou na životě, jestli bych neměl radši sedět doma se svým .454 Casull v alespoň osmi palcích na pase.

A až se bude někdo z místních nimrodů divit, proč maj' myslivci blbý jméno, dovoluji si navrhnout věnování vzpomínky znalcům, kteří navzdory legislativě jasně zapovídající lov krátkou zbraní nutně potřebují dostřelovat veverku kanónem Drsného Harryho. :)

+1. Anebo to lesni monstrum votravit, vono vas napadne uz jakoby malatny a de ho domlatit uz i treba pozounem, nebo cim si to troubite tu posledni lest, kikoti myslivci. Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

Normálně nosím G43,revolver je spíš pro zábavu,když mám chuť na velkou ránu.

Dobrou práci odvede při dobrém zásahu i 6,35,viz pán v Tanvaldu.Vše je víceméně o náhodě.

Jinak se střílí na stělnici,a jinak ve stresu.

S.

Odkaz ke komentáři

A krátkou ze zákona použít nesmíš, tak co s tím /je to minimélně přestupek a máš po notách/? A to ti řekl kdo, že dlouhá je na nic - celé generace lovců dostřelují dlouhou zbraní a najednou na nic ....

A KN ti nerika nic??? Proti nasranymu a zaranenymu prasatku je minimum 40SW 45ACP s odpovidajici strelou a 5" laufu nebo 357Mag ze 4". Honci u sebe dlouhou nemaji a nemusi mit ani lovecky listek.

Odkaz ke komentáři

Podmínkou krajní nouze je, že nešlo nebezpečí odvrátit jinak.

A dovolil bych si selským rozumem nabídnout, zda by nešlo nebezpečí hrozící z nasranýho postřelenýho prasete odvrátit tím, že nebudu "honec", co trajdá na lovu bez flinty a loveckýho lístku...

Ale jsem holt jen prostý pobíječ much, který nerozumí konceptu nutné obrany proti veverce, no...

Odkaz ke komentáři

Tak to určitě nejsou... A jak jsem už psal, jsem poslední, kdo by někomu bránil ozbrojovat se podle jeho vkusu či potřeb...

To ovšem nemění nic na nedotknutelnosti mého práva považovat člověka, který jde bez lovecké zbraně vstříc kolegou postřelenýmu praseti, za výstavního kreténa.

Ale každýmu jeho nebe. :)

Odkaz ke komentáři

Rozumíme si naprosto.

Jen proto, že nejsem ani lovcem, ani honcem, špatně rozumím tomu, proč budu tahat pistoli do lesa s vědomím, že na mě nastoupí nasupenej kaňour, a konstruovat krajní nouzi, když mám - alespoň dle mého soudu - dvě snazší alternativy: Buď být lovcem a vybavit se k tomu vhodným vybavením, nebo sedět doma.

Stejně tak lze chodit po městě s pistolí na ZP sk. B a v případě NO se bránit uvedením zbraně ze stavu držení do stavu nošení, ovšem jako poněkud vhodnější vidím pořízení ZP sk. E a je vyřešeno.

Ale halt, nésu myslivec, tak mi to asi správně nemyslí.

Odkaz ke komentáři

No na svete existuju aj ludia, ktori najroznejsie hony zaistuju po technickej stranke a niektori to robia dokonca aj "na kseft", pricom lov ako taky ich sam o sebe az tak nerajcuje, proste si nechaju platit za to, ze tam robia devizovemu turistovi komparz. Nosit pri tom pri sebe lovecku pusku a vybavovat si lovecke listky taki ludia nemaju za potreby, ale nejaky mensi kanonik, keby turista nahodou netrafil, mi u tohoto typu ucastnikov honu celkom zmysel dava.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...