Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Výměna tovární stojiny spouště na Glocku 43 za krásnou Ghost EDGE. Bez nářadí, za 5 minut. Tohle je krása Glocku. To fakt poskládá i polodement.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takovej dotázeček. Ve střelivu se zatim moc nevyznám a na předváděčce Glock mi frajer v Čestlicích vnutil dvě krabičky Sellier and Bellot. Na krabičce je FMJ 115grs 7,5g, ale vypadaj uplně jinak, než jsme zvyklej. Maj ty zápalky zakápnutý nějakym prevítem. Na jiný střelnici jsem se pak od správce dozvědel, že mi prodal něco silnějšího, než je napsáno na krabičce a ať to do pistole necpu. Vyzná se v tom někdo? Dík. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Sickboyi, můžeš nafotit i tu krabičku? Samozřejmě to mohl nacpat do jiné krabice, ale podle modře lakovaných zápalek je to vojenská munice. Ta má silnější prachovou laboraci a neměla by být používána pro civilní potřebu. Každopádně bych to necpal na normální nošení, ale vyplácal to někde na střelnici. Zbrani to rozhodně neublíží. Zeleně lakované zápalky používá Policie ČR.

Edit: pravopis

Upraveno uživatelem Lenin
Odkaz ke komentáři

Dneska jsem jsem testnul 9mm (Fiocchi Black Mamba,158gr; S&B 115gr,100gr,150gr;Sumgro 124gr;Geco 124gr;Limit 124gr prej jejich nepřebíjené). Médium katalogy (2x suché, 2x mokré), donor G26 :)

Začnu jasnýma výsledkama. Nejmíň hluboko leze Black Mamba, nejvíc naprosto nekompromisně Limit- takže do lesa asi to nej. Subsoniky mají nejvíc rozdvojenou osobnost. Do tvrdého se zastaví brzo, blízko Mamby, přesto dycky Fiocchi dřív. Zato do mokrého lezou hluboko nejvíc, ale míň jak limit a Fiocchi o něco hlouběji jak S&B.

Poloplášť 100gr leze do tvrdého tak někde v půlce startovního pole-naprosto svlečeno z pláště, ale v měkkém se zastavuje na 2. místě po Mambách.

S&B 115gr je průměrný náboj ať v měkkém nebo tvrdém - ve 3 případech byl 4. a jednou 3. což je přesně prostředek startovního pole.

Sumbro a Geco patří v tvrdém k těm vrtavějším, ale v měkkém se víc zavrtají subsonicky.

Odkaz ke komentáři

Ok, myslel jsem, že je to jasné hned na začátku. Jestli se někdo bojí prostřelení, je Black Mamba alespoň z toho testu nejlepší. Naopak, kdo potřebuje největší průraznost, Limit je jasnou volbou.

Otázkou je, jak se chovají střely v živém, ale to neotestuju.

Edit: Jako druhé místo v neprůraznosti bych dal 6,5g polopláště od S&B.

Zkrátka celkem platí, že těžší střela má vyšší hybnost i větší setrvačnost, ale zase nižší energii. Takže v měkkém, kde se nedeformuje ztrácí i to málo energie průchodem prostředím pomalu, ale ve tvrdém, kde dochází ke spotřebě této energie deformací střely, se zastaví brzo. Takle si to vysvětluju.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři

Tomasi jak seš s tou 43kou spokojenej? Už mě neba celý dny tahat Shadowa tak přemýšlím nad nějakým prckem. V Triggeru sem si jej vyzkoušel a na takový první omak není špatnej (ale bez extended zásobníku se nedá moc držet).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...