Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Je to vtipny, ale zrovna HK P30 je mozna volba. Moje pritelkyne resi stejny problem (ma morceci pacicky) a moznosti mnoho neni. Jde nejen o velikost rukojeti, ale take aby dosahla na ovladaci prvky. Zatim ma Glock 17 4gen, ale neni to ono. Mimo P30 by sel i Walther PPQ, S&W Shield (mala kapacita zasobniku), nebo se vypnu k vykonu a zasadne ji nejakou pistoli predelam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to vtipny, ale zrovna HK P30 je mozna volba. Moje pritelkyne resi stejny problem (ma morceci pacicky) a moznosti mnoho neni. Jde nejen o velikost rukojeti, ale take aby dosahla na ovladaci prvky. Zatim ma Glock 17 4gen, ale neni to ono. Mimo P30 by sel i Walther PPQ, S&W Shield (mala kapacita zasobniku), nebo se vypnu k vykonu a zasadne ji nejakou pistoli predelam...

Díky Harry, Glock není ono, to vím.

Zkusím ten PPQ, vypadá dobře. Ta P30 mi přijde o dost dražší. Kdysi jsem měl v ruce P99 a střílelo se z ní velmi dobře, nevím už s jakými střenkami.

Odkaz ke komentáři

Když už jste v těch výběrech, dejte mi tip na výběr pistole 9mm pro malou ruku.

CZ75, Glocky ...všechno velký.

Pro informaci - do ruky mi nejlíp sedne CZ83.

Co nejvíce univerzální.

Díky všem

Mně sednul do ruky dobře Makarov, je útlejší a velmi jednoduchý- poslední ráže která ještě snese dynamický závěr.  Je to na krátké devítky, ne na lugery. S třiaosmou se dá srovnat, podle mně je placatější.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak to je ale jiná - CZ75D Compact (tedy standardní policejní zbraň) má rám z lehké slitiny. Co je ale Shadow Line je to, že na jakoukoliv pistoli šoupnou ty nový střenky z hliníku a je to. Takže v tomto případě se jedná o klasický Compact s hliníkovými střenkami (což je fakt výhra, vezmeme-li v úvahu, že ty gumové anatomické střenky na Compactu i na Shadow měly velký podíl na poměrně dobrém úchopu a komfortu střelby...).

A ano, jsem k nim kritickej. Řekněme že přes 20 hodin měsíčně manipuluju s CZ75 různých verzí, z toho jednou asi 6 hodin v kuse. Skoro nikdy se to neobejde bez leukoplasti a bolavých prstů. S jinými zbraněmi (Glock, S&W, HK, SIG a další) manipuluju mnohem víc a je to bez potíží. CZ75 jsou také jako ruské pušky - bez gumové paličky se rozebírají jen velmi obtížně (zbraně na zkoušky na zbroják musíme puškařsky upravovat, aby je lidi vůbec dokázali rozebrat bez poškození zbraně nebo rukou). S ostatními nic takového nepotřebuji... Když vezmeš 10 stejných Glocků (nebo S&W, nebo HK...) a rozebereš je, náhodně promícháš součástky, tak z nich zase sestavíš 10 Glocků a všechny budou střílet bez závad. Udělej to samé s deseti CZ75 stejné verze a 3-4 se ti podaří sestavit, střílet bez závad bude možná jedna... Když u CZ75 chceš vyměnit součástku, tak ne že ji koupíš a vyměníš jakou u jiných zbraní - ale musíš ji poslat do Uherského Brodu, oni to vymění a dopasují na konkrétní zbraň :suicide_anim:

Srovnání s Ploprůfama a Seikama tedy trošku kulhá. Spíš srovnávej Seiko s Eltonem :lol2:  Trénuju pár holek a dvě mají CZ75 (jedna ale moc často nechodí). Není trénink aby neměly nějaký problém, v jednom kuse něco řešíme (tenhle zásobník nezachytává závěr v zadní poloze, tenhle blbě podává, praskla mi pružinka, prasknul mi čep, s tímhle zásobníkem nenabiju když mám jen jeden nebo dva náboje atd...). Holky s Glockama řeší jen zásahy v terči, případně výměnu mířidel a barvu rukojeti...

Ano, CZ75 Shadow je nejlepší 75 jakou lze koupit a hlavně sportovní speciál. Na sportovní střelbu dobrá zbraň, se kterou střílel i mistr světa IPSC Production Class (tedy bez úprav). Ale ten ji dostal protože ho CZUB sponzoruje. HK P30 je nejlepší pistole kterou HK zatím udělalo. A povedla se. Není to sportovní speciál, není vhodná na mířenku, ale na cokoliv jiného je super. Neříkám aby si vybral HK, ale ať si vybere co mu bude sedět líp, co se mu bude lépe ovládat. Jen u Shadow je potřeba brát do úvahy že je to sportovní speciál a nemá blokaci úderníku (pádovou pojistku). Jen díky tomu se jim podařilo tak pěkně naladit spoušť.

Jen ty výkřiky že CZ je ve stejné kvalitě a funguje bez závad a podobně už bohužel nedokážu přejít bez povšimnutí :lol:

Sorry za flame, který jsem částečně odstartoval já. Já mám tu původní starou pětasedmu se španělským rámem a nikdy jsem s ní neměl žádnej pronlém a naopak si pamatuju, že když jsem jí sehnal, tak kamarád, který mimo jiné taky je instruktor na zbrojáky a taky dělal IPSC a podobné a taktéž i komisaře na závodech, tak mi ji fest záviděl.

Oblekovky, dobře se to nosí. B)

Já mám k obleku Kevina. :whistling:

Odkaz ke komentáři

Sorry za flame, který jsem částečně odstartoval já. Já mám tu původní starou pětasedmu se španělským rámem a nikdy jsem s ní neměl žádnej pronlém a naopak si pamatuju, že když jsem jí sehnal, tak kamarád, který mimo jiné taky je instruktor na zbrojáky a taky dělal IPSC a podobné a taktéž i komisaře na závodech, tak mi ji fest záviděl.

Já mám k obleku Kevina. :whistling:

KEVIN je super, kapesní spolehlivý 6+1 ranný protektor :-). Hodne provedena česká, vlastně moravska :-)), pistolka Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři

6 + 0

Náboj v komoře normálně nenosím. Jinak je i překvapivě dost přesný.

Ze zacatku jsem taky nenosil ale pak uz porad s nabojem v komoře - KEVIN je urceny na sebeobranu ma na to optimální spoušť .

U zbrane nošene k připadne obrane povazuje za vhodné abych nemusel uz natahovat- on na to fakt nemusí byt dost času nebo volna druha ruka...

Uz ho bohužel nemám , šel do světa :-(

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři

O Kevinovi jsem taky uvažoval, ale pro mě má jednu velkou nevýhodu. Lučík končí přímo na ústí hlavně. Vzhledem ke stylu mého držení a velkým pazourám, jsem byl rád, že jsem si s ním na jedné obrance neustřelil prst levé ruky. Tím to pro mě skončilo. Tak holt nosím pistolku jen na "ptačí zob", jak se dá nazvat ráže 6,35.

Odkaz ke komentáři

O Kevinovi jsem taky uvažoval, ale pro mě má jednu velkou nevýhodu. Lučík končí přímo na ústí hlavně. Vzhledem ke stylu mého držení a velkým pazourám, jsem byl rád, že jsem si s ním na jedné obrance neustřelil prst levé ruky. Tím to pro mě skončilo. Tak holt nosím pistolku jen na "ptačí zob", jak se dá nazvat ráže 6,35.

Je to hodne o tréninku, ale toto nebezpečí tam realne je :-))

Odkaz ke komentáři

Je to hodne o tréninku, ale toto nebezpečí tam realne je :-))

Nojo, se svým druhým půlpalcovým NAAčkem mám stejný pocit. Ale zachraňuje to myšlenka, že skrz kapsu budu pálit případně jen jednou rukou. Každá bouchačka má svůj střelecký styl.U některých zbraní nepočítám se zaujetím jakékoliv výhodnější střelecké pozice...

Odkaz ke komentáři

Ze zacatku jsem taky nenosil ale pak uz porad s nabojem v komoře - KEVIN je urceny na sebeobranu ma na to optimální spoušť .

U zbrane nošene k připadne obrane povazuje za vhodné abych nemusel uz natahovat- on na to fakt nemusí byt dost času nebo volna druha ruka...

Uz ho bohužel nemám , šel do světa :-(

Chodil jsem střílet do Řeporyjské střelnice a tu vedl učitel pro zásahové jednotky a skamarádili jsme se. Mimo jiné učil pudovou střelbu a sebeobranu se zbraní. Jednak mi celkem naučil plynulý pohyb vyndání z pouzdra a zároveň natažení a druhak tvrdil, že ono natažení během tasby má zároveň vynikající psychologický efekt a mnohdy to předejde konfliktu. Toliko z jeho hodin výuky - já to nikdy nepoužil a doufám ani nepoužiju. Ta střelnice je zrušená a Honzu si už před pár lety vzala rakovina, takže stejně už neaktuální.

Odkaz ke komentáři

Chodil jsem střílet do Řeporyjské střelnice a tu vedl učitel pro zásahové jednotky a skamarádili jsme se. Mimo jiné učil pudovou střelbu a sebeobranu se zbraní. Jednak mi celkem naučil plynulý pohyb vyndání z pouzdra a zároveň natažení a druhak tvrdil, že ono natažení během tasby má zároveň vynikající psychologický efekt a mnohdy to předejde konfliktu. Toliko z jeho hodin výuky - já to nikdy nepoužil a doufám ani nepoužiju. Ta střelnice je zrušená a Honzu si už před pár lety vzala rakovina, takže stejně už neaktuální.

Ten psychologicky efekt je pravda, s tím se neda nez souhlasit. Spíše je výhoda u náboje v komoře ve větší pohotovosti a možnost využit jen jednou rukou. Kdyz z jakéhokoli důvodu nemáš volnou druhou ruku, KEVIN nenatahnes a nevystrelis...

Ale je to na rozhodnuti a zvyku, at tak nebo tak :-)

No, taky jsem znal jednoho co nosil DUO s nábojem v komoře v kapse  :lol2: Měl ohromné štěstí, skončil s ohořelým ohanbím a udělal dírku do střechy linkového autobusu. Jinak se nikomu nic nestalo a na funkci to prý nemá vliv...

DUO bych teda s nabojem v komoře nenosil, ta spoušť je trochu někde jinde nez spoušť u Kevina :-)))

Odkaz ke komentáři

Stačí mi několik minut na to, abych při kurzech nebo tak předvedl a ukázal, že nosit nenabitou zbraň (tedy bez náboje v komoře) není pro sebeobranné účely nejlepší... Není to pak zbraň, ale kus železa, kterým se ale dá v nouzi docela dobře mlátit okolo sebe... Otázkou je, jestli by nebylo v takovém případě lepší ze zbraně střílet :lol:

Je to samozřejmě rozhodnutí každého jednotlivého držitele zbraně a nemám problém respektovat jiný názor (to jen doplňuji, aby tu nevznikl zbytečný flame)   :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...