Přejít na obsah

Jak Vás uspokojuje mít na ruce Seiko

eloga

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 407
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pětky jsem si koupil v bazaru před více než dvaceti lety a po koupi jiných hodinek mi je sebrala bejvalka. Onehdá jsme seděli v hospodě(náhodné setkání) a čumí ji na ruku a reakce byla jednoznačná - jo jsou to ony, jen jsem musela nechat vyměnit sklíčko, bylo moc poškrábané a při tom mi je taky vyčistili, jinak celou dobu byly i vodotěsné. Klobouk dolů před těmito hodinkami.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bodejt, do vintaznich petek taky driv rvali daleko lepsi kalibry,ne to nejlevnejsi,co maj dneska.Taky to driv nebyla nejlacinejsi modelova rada,jak je tomu dnes...

Dovolím si souhlasit. 

Tady jako příklad jedny "obyčejné pětky sport"...

post-33556-0-28499900-1460366878_thumb.jpg

(zdroj foto: google)

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři

Jasny,vsak to si uvedl naprosto spravne,vo tom zadna:-)

Hlavne mi fakt pripada vtipny,ze nekdo povazuje za marketingovy selhani skutecnost,ze nejaka firma vyrobi 100% inhouse mechanicky hodinky a proda je za 50 USD,coz si muze dovolit kdejakej americkej bezdak.To muze napsat snad jen...no,radsi nic.

Odkaz ke komentáři

Zeptám se trochu OT. Proč jsou některé modely jak s označením Seiko 5, tak bez? Moc se mi líbí Coke Pogue, které mají na cifru Seiko 5, ale ostatní to nemají... (Není to výtka, líbí se mi to, jen tomu nerozumím)

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Mikefux
Odkaz ke komentáři

Pár levnějších sejk jsem měl, chvilku jsem z nich byl vždycky nadšený, ale... Těžko se to popisuje. Teď mám třeba Suma. Sedí mi tak dokonale, že je zatím odmítám pustit. Navíc se mi i esteticky líbí, hlavně na léto k vyhrnutým rukávům od košile jsou skvělé. Přesto mi nedávají ten pocit, jaký mám ze švýcarů. Raději všude tahám Longiny, pak přijdu domů, hodím na ruku Suma a cítím úlevu.. domove, sladký domove.. to je pohodlíčko... Patrně jsem koncept povrchnosti a snobismu dotáhl k dokonalosti :)

Odkaz ke komentáři

Zeptám se trochu OT. Proč jsou některé modely jak s označením Seiko 5, tak bez? Moc se mi líbí Coke Pogue, které mají na cifru Seiko 5, ale ostatní to nemají... (Není to výtka, líbí se mi to, jen tomu nerozumím)

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Pravděpodobně myslíš chrona 6138 a 6139: v převážné míře se jedná o první modely z r. 1969 a z několika pár následujících let, určených zejména pro japonský trh. Označení Speed-Timer zase naznačuje rychlé měření času.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Pár levnějších sejk jsem měl, chvilku jsem z nich byl vždycky nadšený, ale... Těžko se to popisuje. Teď mám třeba Suma. Sedí mi tak dokonale, že je zatím odmítám pustit. Navíc se mi i esteticky líbí, hlavně na léto k vyhrnutým rukávům od košile jsou skvělé. Přesto mi nedávají ten pocit, jaký mám ze švýcarů. Raději všude tahám Longiny, pak přijdu domů, hodím na ruku Suma a cítím úlevu.. domove, sladký domove.. to je pohodlíčko... Patrně jsem koncept povrchnosti a snobismu dotáhl k dokonalosti :)

S tím "levnější" Seiko je to docela relativní .... nebudu zabíhat někam k vintážkám a k cenám dnes a nyní, vzpomenu ale třeba Samuraje: před několika lety levné Seiko, dnes na stejné úrovní jako nové Sumo (a titanové ještě dražší) :)

Odkaz ke komentáři

Tak o to já se raději pokoušet nebudu. Museli byste koukat na dvě stránky obrázků :lol2:

Vzhledem k tomu, že počet seikokotích log v podpisech na téhle straně dosáhl pro mě nadlimitního počtu, to už nevydržím: Jaryne, chlape, udělej něco s tím bezpatkovým "T" (pokud to tedy není záměr) - vždyť je to útok na nejnižší pudy všech typografů na fóru :D

Odkaz ke komentáři

S tím "levnější" Seiko je to docela relativní .... nebudu zabíhat někam k vintážkám a k cenám dnes a nyní, vzpomenu ale třeba Samuraje: před několika lety levné Seiko, dnes na stejné úrovní jako nové Sumo (a titanové ještě dražší) :)

Ale jo, já s tím souhlasím, asi jsem to nenapsal moc jasně. Za levnější Seika beru všechno pod MM300, a míněno to bylo tak, že kdybych měl zkušenost s Grand Seiko nebo vyššími řadami Seiko, třeba bych měl docela jiné pocity.

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, že počet seikokotích log v podpisech na téhle straně dosáhl pro mě nadlimitního počtu, to už nevydržím: Jaryne, chlape, udělej něco s tím bezpatkovým "T" (pokud to tedy není záměr) - vždyť je to útok na nejnižší pudy všech typografů na fóru :D

Udělej si F5 prosím  :boxing:

Odkaz ke komentáři

...kdo z výrobců má takové portfolio jako Seiko? V každé cenové hladině dostanete solidní produkt. Designy jsou na rozdíl od jiných velmi různorodé (od úletů po sterilitu), vintážní vody asi nevyčerpatelné...já mám Seiko rád, stále mne něčím překvapuje, což u jiných výrobců není a už asi ani nebude.

Jo a zhodnocení některých modelů je snové...kam se hrabou ikony pro ukládání korun.

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...