lucid Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Včera večer jsem do jiného vlákna dával podnět, zda povinnost, aby prodávající měl určitý počet příspěvků, nebyla jen na počátku (někdo před x lety rychle nasbírá příspěvky a pak už jen podle potřeby prodává, aniž by třeba napsal za několik měsíců jedinou čárku), ale i např. za uplynulé období před prodejem. Takhle by prodej byl opravdu bonusem pro aktivní členy, kteří se primárně zajímají o hodinky. Na spojení "smysluplných příspěvků" ale hned posměšně reagovalo několik členů, aniž by se zamysleli nad tím, jak by to bylo možné udělat bez nějaké inkviziční komise hodnotící obsahovou smysluplnost napsaného... Myslím ale, že ani v současné době se do celkového počtu příspěvků neberou ty, které jsou ve všech vláknech, takže: 1. Za základ "smysluplnosti" bych bral účel, pro který tento web vzniknul, tzn. hodiny a hodinky, a proto bych v tomto duchu považoval za "smysluplné" pouze příspěvky uveřejněné v oddíle "Obecná diskuze o hodinkách". Tím neříkám, že příspěvky publikované v jiných vláknech smysluplné nejsou (zatímco v sekci hodinek musí být vždy): ve většině případů jsou, ale nedotýkají se podstaty věci, tzn. diskuse o hodinkách. Je mi jasné, že někteří méně gramotní členové mohou svůj příspěvek i v sekci "Obecná diskuze o hodinkách" zavalit množstvím piktogramů, ale to jsou podle mne jen jednotlivci, které je možné vždy upozornit, ať na to kašlou, protože zvednutý palec sice přispěvatele potěší, ale diskusi nijak neobohatí. 2. Co bych ze sekce "Obecná diskuze o hodinkách" ale rozhodně dal pryč a přesunul asi do zcela samostatné sekce, pak jsou příspěvky typu co máte dnes na ruce (na nohou, na hlavě, v hlavě ?.). Jinými slovy - za aktivní příspěvek by se nepovažovala fotka hodinek na ruce (a s ní spojené následující výkřiky typu "paráda, gratulace, ty jednou budu mít" apod.). 3. Pouze pak příspěvky ve vlákně "Obecná diskuze o hodinkách" by se aktivně počítaly do celkového počtu příspěvků, umožňující dotyčnému prodávat či vyměňovat. Spolu s tím bych ale nastavil i novou povinnost, a to tu, aby prodejce měl v určitém období před prodejem nasbírán určitý počet nových příspěvků (např. 25 příspěvků v uplynulém půl roce před prodejem). Chápu, že to může narazit na technické obtíže s počítáním příspěvků a práce by byla i s přesunutím vláken do jiných sekcí, na druhou stranu by se ale pracně nemuselo vymýšlet jak, koho a proč přeřadit do obchodní sekce (když žádný aktivní příspěvek nikdy nenapsal, pouze hodinky kdysi nafotil na ruce a pak už jen prodává). Zároveň by to možná motivovalo některé členy i k tomu, aby více přispívali do hodinkové sekce než třeba jen do vláken co mne naštvalo nebo potěšilo. Těm, kteří v diskusních vláknech o hodinkách nemají co říci nebo nechtějí, ale mají zájem na prodeji, bych asi umožnil přechod do profi sekce. Chápu, že můj návrh je ve ?věku deregulace? ryze neprogresívní, a tedy zpátečnický, takže pokud je má úvaha pro někoho zcela mimo, pak ji samozřejmě ignorujte.
Micey Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Já bych nesahal na něco, co funguje. O těch pár spammerů co potřebujou prodat a otvíraj pět let starý zbytečný vlákna se modi postaraj.. A proč by měl bejt příspěvek v pár let starym vláknu o hodinkách, typu "supr hodinky" lepší, než pěkná fotka v "co máte právě na ruce"? On tady myslim chvilku byl systém, že se počítaly pouze příspěvky v hodinkovejch vláknech. Nevim, proč to zmizelo.. Nechal bych to jak je. Ale vlastně je mi to spíš dost jedno:)
Tichus Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Že to pořád někoho baví, vymýšlet takové věci. To to opravdu funguje tak špatně? Pochopil bych, kdyby to tady byl jeden velký chaotický bordel, ale přijde mi, že je to v 99% ok a vymýšlí se tady složitosti, abychom postihli i to jedno procento...
People Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Ja by som pomenoval presne predajcov ktori ti vadia. Kiludron, Gio? Kto dalsi?
Porsche_911 Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Dobrá hovadina hodnotit "manuálně" příspěvky. Kdyžtak existuje funkce Like, která se dá implementovat i tady. A nevšiml jsem si, že by sekce Prodej nějak špatně fungovala.
lucid Odesláno 13. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 V 13. 4. 2016 v 7:04, Tichus napsal: Že to pořád někoho baví, vymýšlet takové věci. To to opravdu funguje tak špatně? Pochopil bych, kdyby to tady byl jeden velký chaotický bordel, ale přijde mi, že je to v 99% ok a vymýšlí se tady složitosti, abychom postihli i to jedno procento...Podle mne je složitost pouze technická (nastavení počítadla, což ale přiznávám, může být problém): jinak aktivní člen píšící o hodinkách prakticky vůbec nezaznamená, že se něco změnilo. V 13. 4. 2016 v 7:11, Porsche_911 napsal: Dobrá hovadina hodnotit "manuálně" příspěvky. Kdyžtak existuje funkce Like, která se dá implementovat i tady. A nevšiml jsem si, že by sekce Prodej nějak špatně fungovala.Zjevně jsi nepochopil, o čem jsem psal, žádné manuální hodnocení samozřejmě nenavrhuji. Jako aktivní by se automaticky počítaly pouze příspěvky z příslušné (hodinkové) sekce. Aniž bych ale byl teta Kateřina, tak spolu s ní musím konstatovat, že ?Potrefená husa nejvíc kejhá?.
Návštěvník Zmizík Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Já tudle seděl s chlapem, kterej po chvíli povídá: "Já bych zabavoval auta lidem, který jedou po vesnici vo čtyrycet víc". Pak to ještě nějak rozved, v očích měl lesk vizionáře a touhu změnit svět. Chtěl sem ho ukecat aspoň na třicet ale nakonec sem mu to vodkejval - byl to přece jenom zákazník. Jinak hlásím se oficiálně do komise - přese mě jen tak nějakej parchant neprojde.
xcmaniax Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Myslím, že to tu funguje přeci dobře. Kdyby byl v prodeji nějaký vyložený průser, každý si toho všimne. Je tu taky poměrně slušně propracovaný systém hodnocení prodejců a kupujících, tak kdo se nechce spálit, může si vybrat. A Kiludron tu přeci nabízí docela hezký hodinky:-)Jinak kdo chce 100% jistotu a bezpečí, nechť jde k AD... Takže co všechny pálí? Riziko špatných hodinek nebo to, že prodává někdo o kom si myslíte, že na to nemá "morální" nárok?:-)
vintage Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Já bych zřídil odbornou komisi před kterou by každý kdo chce prodávat musel předstoupit u prokázat své odborné znalosti z oboru. Po složení zkoušky by byl tak rok, dva pod dozorem dozorčího orgánu a musel by za tu dobu vykázat 10 recenzí a 10 odborných článků za měsíc. Po této zkušební době by musel před nejvyším orgánem odborné komise své články obhájit a složit závěrečnou zkoušku s Maxrismu/Leninismu. Až poté bych dotyčnému udělil osvědčení k obchodování v prodejním vlákně na chronomagu.
Tondaa73 Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Já myslím, Lucide, že vymejšlíš už fakt blbosti.
Sborez Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Jako snaha dobrá, ta se cení, ale nepadne na úrodnou půdu. Tyhle diskuze by se měly naopak odpočítávat od počtu příspěvků :-) A za každé nesmyslně založené vlákno by se měl ubrat jeden rok pobytu na foru :-) Jen rejpu. Tohle je fakt zbytečny....
bobi Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Stále zastávám názor "neser se do toho co funguje".Jinak občas mně to trochu připomíná EP nebo naší slavnou PS.Tam kolikráte odhlasují takové pitominy,že člověk neví jestli se tomu má smát nebo brečet.
MJ. Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Neřešilo se něco podobného nedávno?Nebude lepší počkat na to s čim přijde "Dozorčí rada" (myšleno v dobrém) ohledně profi prodejců?
vintage Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 To se řešilo kafrání do prodejních vláken, zde vidím určitý progres :-) V 13. 4. 2016 v 9:01, MJ. napsal: Neřešilo se něco podobného nedávno?Nebude lepší počkat na to s čim přijde "Dozorčí rada" (myšleno v dobrém) ohledně profi prodejců?
wizard-ov Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Souhlasím s Lucidem ! Když psát, tak angažovaně ! Když satira, tak konstruktivní !Dovolím si tedy k tématu (zdroj) Rok bez HavlaDžamila Stehlíková (druhá část básně)Loňský prosinec vyladil zimu do jarních tónů,Bylo teplo, pršelo, ze severu táhla hejna ukřičených vran,Třetí adventní neděli ráno, dřív než Reuters, loretánské zvonyRozezněly se - Havel zemřel. Zdvižený vítr od nebeských branUhasil cigaretu, rozházel kulisy a pražskou scénu otáčí,Zůstali jsme sami - rodinné stříbro ani hokejové zlato nestačí?Sestra Boromejka, ochránkyně lidské třtinyNad jeho lůžkem zašeptala Dáše:?Byl hodný. I na své věznitele ? bůh oplatí jeho činy??Měl pohřeb ve dnech očekávání Mesiáše.Rok uplynul. Havlovo diodové srdce svítí Evropě. Nikdo nepláče.Jeho stezka z Čech do dějin zarůstá provinčním bodláčím,Ztrácí se v kamení pomníků, v dunivých ozvěnách klišé,Ano, zemřel. Čas je vítěz a bere to nejlepší, přesněji řečeno ? vše. O LeninoviJan HostáňCelé Rusko vzpomínána Iljiče Lenina:Jak dal Rusku dobrou vládu,jak pracoval do úpadu,jak boháče učil práci,co v něm celý svět dnes ztrácí,že i malé dětičkyznají o něm básničky.
(z)denny Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Bez urážky - nesedí lucid náhodou na vedlejšku ve vládě nebo parlamentu? Tam taky vznikají úžasně progresivní nápady typu - změna pravidel přednosti jízdy na kruhovém objezdu apod..Ale teď vážně - proč měnit něco co funguje? Já se na toto forum přihlásil hlavně proto, abych mohl prohlížet fotky těch úžasnejch čas ukazujících strojků co sem všichni dávají. A myslím si, že nejsem daleko od pravdy, že takových závislých čtenářů a prohlížečů je tady spousta. Spousta lidí, kterým stačí číst a prohlížet, aniž by měli potřebu se k něčemu vyjadřovat. A proč by tito čumilové nemohli občas nějaký svůj strojek prodat? To opravdu chcete kvůli pár vyčůranejm kšeftařům prudit normální obyčejný pohodový chronomagory?
kuncák7 Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Lucid- nic ve zlem,neni to spatnej napad,ale podle me je slozite provedeni, hlidani, posuzovani,..... Jsme tu pro zabavu,na pokec a i kdyz te muzou ostatni vlakna prudit, jsou tu. Asi se s tim musis smirit. I s kecalama,jako jsem napr. ja.
Daemonultimate Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Jsi si jistý, že se do příspěvků nepočítají příspěvky z ostatní diskuse? Já teda ne, nebyl bych proti kdyby se to zase zavedlo, ale jak by mohl mít třeba takovej FrantišekH 9.933 příspěvků, když o hodinkách skoro nepsal. Není sám, jen jsem ho uvedl jako nejmarkantnější příklad. http://forum.chronomag.cz/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&mid=15059
Rybiz Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Lucid - dalo mi to vcelku zabrat precist to cele....dost mi to prijde prekombinovany, tak nejak zbytecny.....dalsi regulace, proc....
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.