PavelSch Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 (upraveno) Ahoj všem, dělám si takový průzkum trhu s pilotkami a zůstaly mi tyhle dva kandidáti. Mým etalonem je v tomhle segmentu Mark XVI od IWC, takže rozhodně něco v tomto duchu. U pilotek mi datum nijak nevadí, ale překvapivě by mi ani nechybělo. Pro Stowa mluví historie, na druhou stranu je asi otázka, co si z ní současné modelové řady nesou. Pro Archimede zas o trochu lepší cena a možnost nákupu v chronoshopu. Samozřejmě se nebráním dalším návrhům, pokud : do 40mm, ETA / Sellita (manuální nátah by byl sen ). Víc kritérií nemám a dokážu překousnout kde co. Jde mi o to zachovat hlavně styl podobný IWC. Jo a cena do 20k (u těch archimede se tam vlezu i s tahem, který mi k ním překvapivě celkem ladí a ještě by zbylo na pořádný řemen. Moji kandidáti : http://www.chronoshop.cz/archimede-pilot-m-39/archimede-pilot-m https://www.stowa.de/lshop,showdetail,1460747876525,en,1460750635-16962,flieger,fliegerdatum,10,Tshowrub--flieger,.htm Díky za návrhy Upraveno 15. dubna 2016 uživatelem PavelSch
karel hb Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 Za mne Stowa, datum beru jako plus a tady je umístěno tak dokonale a nerušivě, že to nemá chybu. Pilotky nejsou tak úplně můj šálek čaje, takže cena za Stowy je už vysoko, ale pokud bych o pilotkách byl přesvědčen a moc je chtěl, tyhle Stowy s datumem by byly jasná volba.
brownwld Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 Ja se na toto tema pokusil napsat nejaky srovnani, tak treba to pomuze v rozhodovani... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/94218-stowa-flieger-vs-archimede-pilot-h/
tano Odesláno 21. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2016 Ac to pisu nerad-Ackum fandim a pokud mas strelivo, tak Stowa.
HondzaX Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Stowy jsem měl na ruce. Byl jsem natěšený hlavně na jejich řadu Antea (která mne v reálu zklamala), a když už jsem se prohrabával jejich modely, tak jsem vyzkoušel pravé i ty jejich pilotky. A jak jsem byl zklamaný z Antey, tak zcela obráceně jsem byl nadšený z jejich pilotek. Úžasně sedí na ruce, díky rozumným rozměrům a hlavně i výšce pouzdra. Zpracování je opravdu velmi dobré. Takže pokud bych si dnes měl kupoval pilotky v daně cenové relaci, tak rozhodne Stowa.Archimede jsem také zkoušel. Rozhodně nejsou špatné, ale vedle pilotek od Stowy působí o něco míň sexy ;-)
Marcus Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Archimede mám Pilot XLH. Jsou to mé první pilotky, původně jsem je chtěl jen vyzkoušet, jestli mi tento typ hodinek bude sedět. Kdybych vybíral dnes, určitě bych z těchto dvou volil Stowy. Vrcholem pro mě zůstávají IWC Mark XV?
HondzaX Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Mám tu nějaké fotky ze zkoušení. Pošlu je později. Z mobilu mi to nějak nejde..
Mr.Štěpka Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Já pořídil Alpina Startimer Pilot v automatu ve velikosti 44 mm (mají i 40 mm, ale to mi na ruce přišlo malé). Byl jsem si je vyzkoušet fyzicky v Koscomu a nakonec je objednal v US na Jomashopu - když člověk trefí akci, tak jsou za hodně rozumný peníz (kolem 700 $ plus doprava a případné DPH; po webu lze najít i kupóny na další slevu ~30-50 $) a pokud tam někoho člověk má, kdo mu je doveze (já bohužel neměl), tak je to super kup. Ale asi to je dost subjektivní :-) každopádně doporučuji vyzkoušet. Jestli se časem dopracuju k IWC Mark, kam jsem dlouhodbě mířil, aktuálně nevím :-) na tu velikost jsem si už zvykl a 38-40 mm mi přijde pocitově málo (ale netvrdím, že nezměním názor, třeba se k menší velikosti člověk musí dopracovat).
Karussell Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Zacinal jsem s 42mm Archimede Pilot a velikosti u Mark jsem se taky bal, ale naopak jsem byl mile prekvapen, 39mm je proste parada.
HondzaX Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Přidávám slíbené mobilovky - kvalita fotek žádná, ale jsou to autentické mobilo-foto-cvaky. Já jsem z nich byl opravdu nadšený. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jovani Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 (upraveno) STOWA Upraveno 18. července 2016 uživatelem jovani
Arthur N. Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Mel jsem oboje a obcas se mi po Stowach zasteskne:(takze doporucuji STOWA!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se