Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vespolek,

podobné téma tu velmi pravděpodobně bylo už zodpovězeno několikrát, nicméně i přes to jsem se stále nerozhodl (nebo prostě neumím hledat).

Lovím potápky. Abych si upřesnil, co vlastně chci, koupil jsem zde minulý týden od váženého člena Seiko SKX031. Nakonec je pustím dál, nicméně mi pomohly upřesnit, co od těch hodinek vlastně chci. Je to:

- 41, 42 mm bez korunky. Seika hezky seděla na ruce, nicméně vždycky, když jsem na ně kouknul, mi připadaly malá.

- Safír, AR je velké plus

- Černý, popřípadě tmavě modrý cifr

- Kvalitní tah. Skládaný alobal na SKX031 bylo velké zklamání. Jsem zvyklý na tah od Glycine, tak alespoň na této úrovni.

- Ne kyklop

- Nejlépe úplně bez datumovky, ale snesu ji

- Plastické indexy jsou plus

- Nové nebo použité do 15k

Momentálně pokukuji po třech modelech:

Použité Glycine Combat Sub, případně varianta se stříbrnou lunetou

Steinhart OCEAN Titanium 500 Premium

Použité Seiko SBDA003

Chtěl jsem původně Seika, ale nejsem schopný si vybrat. Většina SKX se mi nelíbí, Samuraie za rozumnou cenu neseženu a zbytek, alespoň co znám, má moc velká pouzdra nebo jde přes rozpočet.

Poradíte? :)

Odesláno

Z těchto tří jsou mi nejsympatičtější Glycine, to by byl můj favorit. Jsou i nejsubtilnější z výběru, beru to jako plus. Černý datový věnec neruší. Pokud chceš ale něco lehce extravagantního, pak spíš ty Steiny Ocean two black. Strojky jsou myslím +/- stejné.

Uvidíš, co poradí ostatní.

Odesláno

Tak já Ti nevím. Glycine se mi moc nelíbí, ty titanové steinharty na mě působí divně, ocean two asi celkem dobrý, ale nějak mi přišly divné na ruce. Samurai super, ale budou se blbě hledat a nemají safír....

Celkem se mi líbí longiny hydroconquest, ale jsou přes limit, kdybys chtěl ještě něco přihodit, tak tady jsou za dobrou cenu s tím, že znám několik lidí co jezdí pravidelně mezi státy a čr, tak by Ti to třeba za flašku přivezli... http://www.jomashop.com/longines-mens-watch-l36424566.html

Odesláno

Tak já Ti nevím. Glycine se mi moc nelíbí, ty titanové steinharty na mě působí divně, ocean two asi celkem dobrý, ale nějak mi přišly divné na ruce. Samurai super, ale budou se blbě hledat a nemají safír....

Celkem se mi líbí longiny hydroconquest, ale jsou přes limit, kdybys chtěl ještě něco přihodit, tak tady jsou za dobrou cenu s tím, že znám několik lidí co jezdí pravidelně mezi státy a čr, tak by Ti to třeba za flašku přivezli... http://www.jomashop.com/longines-mens-watch-l36424566.html

Nad Longines HC jsem uvažoval, ale nemůžu. Má je otec a bojím se, že bych ho zranil, kdybych si pořídil stejné hodinky. :D

Díky moc za nápad, ale Davosy se mi ani jedny nelíbí.

Jinak koukám, jedny Glycine jsou zrovna v inzerci, sice bez tahu, ale nádherné two-tone :)

Jojo, vím o nich, ale zrovna tahle verze není pro mě. :)

Jsem náročný, vím. :D Každopádně díky za rady.

Odesláno

To je těžký, Submarinery velký nijak nejsou a až tak potápky to taky nejsou. Kromě toho SKX je přeci jen nižší liga, která se ale samozřejmě dá vylepšit zakoupením safíru nebo pořádného tahu s plnými koncovkami např. ze Strapcodu. Samuraje byly původně laciné potápky, ale to, že se dělaly pouze po omezenou dobu, samozřejmě zvedlo jejich cenu, takže modré jdou dnes hodně vysoko - viz např. tady.
Co nové želvy, ty Tě neoslovily? 

Odesláno

To je těžký, Submarinery velký nijak nejsou a až tak potápky to taky nejsou. Kromě toho SKX je přeci jen nižší liga, která se ale samozřejmě dá vylepšit zakoupením safíru nebo pořádného tahu s plnými koncovkami např. ze Strapcodu. Samuraje byly původně laciné potápky, ale to, že se dělaly pouze po omezenou dobu, samozřejmě zvedlo jejich cenu, takže modré jdou dnes hodně vysoko - viz např. tady.

Co nové želvy, ty Tě neoslovily? 

Původní plán byl pro SKX031 koupit nový tah, nechat je přeleštit a osadit safírem. Nicméně po tom, co jsem celou sobotu nebyl schopný sehnat tah s plnými koncovkami, který by na ně seděl, jsem si řekl, že na "tuning" nejsem ten pravý a radši je pošlu dál. 

Želvy mě neoslovily, každopádně dík.

Odesláno

A co suma? Sice nemají safír,ale jinak vše jak má být :-)

SPB029 safír mají, pouzdro sedí krásně na ruce, tah je plný a cenovka je jen mírně přes rozpočet při nákupu z Thajska...

Akorát by musel snést nejen datumku, ale i kyklopa nad ní...

Odesláno

SPB029 safír mají, pouzdro sedí krásně na ruce, tah je plný a cenovka je jen mírně přes rozpočet při nákupu z Thajska...

Akorát by musel snést nejen datumku, ale i kyklopa nad ní...

Osobně bych spíš snesl minerál než kyklopa, takové SBDC003 se mi na fotce líbí. Bojím se ale, že na moje dětské zápěstí budou moc masivní, budu je muset někde zkusit. Nemá je někdo, kdo chodí na Brněnský sraz? :)

Odesláno

Nový model Steinhart Ocean two má oproti původnímu modelu nově zpracovanou lunetu a korunku, takže manipulace s ní je o hodně pohodlnější, ale už nemají safírovou vložku. Což má své plusy i mínusy. Titanovky mají, obzvlášť na tahu, taky něco do sebe a působí takovým "toolovějším" dojmem. Když jsme u těch Šteinů, tak co třeba Ocean one vintage military? Nemají datumovku, ale zato krásný safír s antireflexem. Za mě je to jejich nejpovedenější model. 

Odesláno

Koukni na Certina DS Action Diver, nebo něco od Deep blue.

A jestli máš menší ruku, tak na suma zapomeň (vlastní zkušenost) a došetři na bondovky, nebo LHC.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...