malda Odesláno 11. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Tak, ňúoldstok vložka lunety dorazila a operace mohla začít: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Výsledek splnil očekávání, původní vložka lunety zůstane v krabičce Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A tady dvě aftermarketové v různé kvalitě: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jörg8X Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Super čtení a hodinky jsou velká paráda
VintageLover Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Je dobře, že se to povedlo. Kdo umí, umí.
Návštěvník km.kmk Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Tak ty teda hodně prokoukly. ...
Rodkopf Odesláno 23. července 2016 Nahlásit Odesláno 23. července 2016 Konečně jsem se dostal k tomu to přelouskat! Díky za recenzi a gratulace k parádním hodinkám!
Radek124 Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Díky za čtivý výcuc z historie - ještě že už se mi jedny vrtí v pračce, jinak už by to bylo na další recidivu chronobundusu
Marhi Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Jen bych upřesnil že firma Sinn odkoupila licenci na číselník. Nikoliv díly. Díky tomu vyrábí svoji verzi navitimerů dodnes. A bohužel i ve větší voděodolnosti.Nakonec je to jen o pocitu jestli si koupit jakože originál, anebo originální klon od Sinnu. Porovnání ať si každý udělá sám.
Marhi Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 A dík za osáhlou inspekci do minulosti.Pěkné počtení.
guzmic Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 "Spor" Sinn vs. Breitling není tak jednoznačný a nejednalo se pouze o ciferníky. https://blog.chronoshop.cz/?p=2252
Marhi Odesláno 24. července 2016 Nahlásit Odesláno 24. července 2016 Sranda, zrovna jsem to znova přelouskal. Ovšem těch původních dílů nebylo tolik, aby to z toho sestavovali dalších třicet let.Nicméně já bych volil sinn už jen kvůli odolnosti.
malda Odesláno 24. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2016 (upraveno) Marhi: s tím číselíkem se to nevylučuje. Je jasné, že Sinn pak asi vyráběl "Navitimery" ze svých vlastních dílů. Já jsme při kompletaci toho článku vycházel z tohodle:Something curious happened during those dark times. It was indeed possible to buy new Navitimers without the Breitling logo. However, all the parts were signed with Breitling ? case, caseback and movement. Only the dial was adorned with ?Sinn?. The reason: Helmut Sinn, a German manufacture (that still creates a watch highly inspired by the Navitimer) bought nearly the entire stock of spare parts when Breitling was sold.Zdroj:https://monochrome-watches.com/history-breitling-navitimer/ Já jen vycházím z toho, co jsem si přečetl na netu. Vlastní poznatky bohužel nemám... EDIT: až teď jsem si všiml Guzmicova příspěvku s odkazem. Díky za doplnění. Hezké počtení! Upraveno 24. července 2016 uživatelem malda
malda Odesláno 20. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2017 (upraveno) Vzhledem k tomu, že už jsem tady dlouho nic nenapsal, zkusím aspoň doplnit toto vlákno o skromný příběh nejznámějšího ambasadora hodinek Breitling Navitimer 806. Tím je Jim Clark. Jim Clark se narodil 4. března 1936 a byl to skotský pilot Formule 1, dvojnásobný mistr světa z let 1963 a 1965 a 25násobný vítěz GP z celkem 72, ve kterých startoval. Ve své době držel rekord trati na 28 okruzích. Vypisovat zde všechny jeho úspěchy by zabralo věčnost. Z hodinkového hlediska však nelze přejít to, že Jimu Clarkovi se na zápěstí často objevovaly hodinky Breitling Navitimer 806. Nebyly to jeho jediné hodinky, jak vyplývá z dalších fotek (nosil například i hodinky Breitling Top Time nebo Enicar Sherpa), Navitimery 806 ale měl a nosil: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jim Clarck zemřel 7. dubna při nehodě svého Lotusu 48 na Hockenheimringu v Německu. Jeho vůz v rychlosti kolem 270 km/h dostal v mírné pravotočivé zatáčce smyk a vyletěl z dráhy. Protože v té době nebyly kolem trati žádné bezpečnostní bariéry nebo cokoliv jiného, narazil bokem auta do stromů. Nehodu nikdo neviděl. Nejblíže stál pouze traťový komisař, který však k nehodě uvedl pouze to, že Clark zápasil s vozem asi 500 metrů, jeho vůz po projetí mírnou zatáčkou kličkoval ze strany na stranu, poté z ní vyletěl a následně narazil do stromů. Vše se podle něj odehrálo velmi rychle. Nejblíže za Clarkem v době nehody jel Chris Irwin, který také nic neviděl, pouze vyslovil svou domněnku, že se přiklání k technickým potížím, co by důvodu katastrofy. Ani ze samotného auta toho moc nezbylo, tak je dodnes předmětem spekulací, co se vlasntě stalo. Vzhledem k tomu, že Clark byl výborný a zkušený jezdec, je těžko uvěřitelné, že by za jeho nehodou na jinak bezpečné a lehké částí trati stála jeho vlastní chyba. Je podle odborníků více pravděpodobné, že havaroval v důsledku technických potíží. Spekuluje se o prasklé zadní pneumatice. Tomu by odpovídalo i to, že podle zjištění vůz kličkoval cca 500 poté, co zřejmě dostal smyk v mírné pravotočivé zatáčce a Clark se evidentně snažil nad vozem opět získat kontrolu. Jim Clark při nehodě utrpěl spoustu zranění včetně fraktury lebky a vnitřních zranění, kterým namístě podlehl. Moment Clarkovy smrti bývá někdy označován jako konec amatérské éry Formule 1. Ačkoliv i další závodění přineslo spoustu tragických nehod, přece jen se začalo čím dál tím víc dbát na větší bezpečnost závodění. Jak co se týče konstrukce tratí, tak samotných aut. Tak i tak byl Jim Clark jedním z víc jak 100 závodníků, kteří v letech 1958 a 1968 přišli při závodech o život. Upraveno 20. března 2017 uživatelem malda
malda Odesláno 10. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2018 Dnes je tomu přesně padesát let: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chtěl jsem jim k výročí pořídit řemen. Navitimery 806 se ale ve své době prodávaly na generických ještěrkových řemenech se zúžením 22-16 a s nesignovanou sponou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tím pádem v podstatě nic originálního neexistuje. Dají se ale pořídit nově vyráběné ještěrkové řemeny s "twin jet" logem, které k navitimerům krásně sedí. Tak jsem jeden pořídil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
malda Odesláno 10. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2018 Děkuji:) Ještě tak sehnat originál visačku z té doby. Potkal jsem zatím jen jednu, ale za prachy, které jsem za kousek papíru odmítl dát
Raguss Odesláno 2. září 2020 Nahlásit Odesláno 2. září 2020 Paradna recenzia a velmi prijemne citanie. Ja som zastanca kozenych remenov, ale ten mesh im naramne pristane!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se