kubson Odesláno 4. června 2008 Nahlásit Odesláno 4. června 2008 diky a lze rovnou objednat jiny? dokoupit kdykoli
GeeZeR Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Zdravím vespolek. Uvažuji také o těchto dvou značkách pilotních hodinek. A/ Steinhart "Nav B-Uhr automatik black", příp. Steinhart "Nav B-Uhr stainless steel" B/ Archimede Pilot W, příp. Archimede Pilot S dovolením bych se zeptal primárně vlastníků těchto modelů: 1/ Proč jsi si vybral model s tmavým ciferníkem a ne světlých? Je to tak, že orthodox fans volí jen tmavý ciferník? 2/ Proč natahovací a ne automat? Je to tak, že orthodox fans volí výhradně ruční pohon? A obecně, jaká je OBVYKLE [na sekundě nesejde ] přesnost ručně natahovaných a automatických strojků u těchto dvou značek? Jaké je denní odchylka? Děkuji za odpovědi, pokud možno k věci. Jiné značky je zcela zbytečné mi doporučovat.
Radimk Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 (upraveno) To Geezer: 1. černý se jeví blíž původnímu originálu, modřené ručky na bílém tak nějak moc "svítí" jinak je to o pocitu, jako i spousta dalších věcí 2. autpomaty - ty má každej doma, i povícero, (5 ks ) takže k tomuto kousku víc pasuje manuál. navíc ten ranní rituál.... to si musíš vyzkoušet.... 3. Přesnost- nejsem odborník, ale je daná typem strojku a ne jen typem natahování, si myslím. aspoň teda v normálních lidských dimenzích... Prostě je to věc pocitu, stavu mysli, náhlého pohnutí mozkovny, a co si budem nalhávat, i mírou ovlivnění tímto fórem Upraveno 24. června 2008 uživatelem Radimk
Onisan Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Tmavá barva ciferníku je původní... ruční natahování je "původnější" a hlavně si s tím pohraješ... natahování, dotahování během dne.., prostě si ty hodinky víc užiješ
Peta-Biker Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Jak to vypadá s těmi menšimi Steinharty?? Máte je už někdo nebo jak??? Docela by mě to zajímalo.
Baker Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Jak to vypadá s těmi menšimi Steinharty?? Máte je už někdo nebo jak??? Docela by mě to zajímalo. Ceka se, snad by se mely tento tyden objevit v nabidce.
Peta-Biker Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Baker: Díky Viktore, docela mi chybí nějaké pilotky, Ty 47 na mě byly fakt moc velké...
GeeZeR Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 Děkuji za reakci. Čili když spojím dohromady ty dvě odpovědi k další otázce... Když máš tolik automatů a jistě i "natahovadel", co se ti zdá, že má větší přesnost - menší denní odchylku? Nebo je to opravdu stejný a nebo i dokříže jiný. Samozřejmě mě zajímají hodinky srovnatelné s uvedenými modely, tedy v cenách do 15k, max. 20k. Já bych totiž preferoval automat - mě natahování prostě nebaví a ani na to nechci myslet - ale občas někde slyším, že nepřesnost je až 20s/denně, což se mi zdá přespříliš. Děkuji předem. === 2. autpomaty - ty má každej doma, i povícero, (5 ks ) takže k tomuto kousku víc pasuje manuál. navíc ten ranní rituál.... to si musíš vyzkoušet.... 3. Přesnost- nejsem odborník, ale je daná typem strojku a ne jen typem natahování, si myslím. aspoň teda v normálních lidských dimenzích... Prostě je to věc pocitu, stavu mysli, náhlého pohnutí mozkovny, a co si budem nalhávat, i mírou ovlivnění tímto fórem
Peta-Biker Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 (upraveno) GeeZeR: Nechci tady nic říkat od Achimedech a Steinhartech, řeknu k tomu tolik... 1) řešilo se to tady už x-krát, velikost, strojek, co je lepší , atd... 2) záleží na Tvé ruce, pokud nemáš zápěstí aspoň 18 cm, tak tě bude korunka tlačit do zápěstí, proto bych doporučil počkat na menší variantu 3) když Tě nebaví hodinky natahovat, kup si Archimede, s přesností jsou na tom super, dělaly mě + 4s denně, což pokládám za více než slušný, pokud Ti ještě nevadí ta dutomovka na 4. pozici. 4) Mě osobně vadila ta datumovka a hlavně řemen, 20mm na pilotkách je fakt málo, proto bych raději počkal na 44mm Steinharty s 22 řemenem a pokud máš větší zápěstí, volil bych klasické Steinharty 47... 5) Měj se a dobře vyber... Upraveno 24. června 2008 uživatelem Peta-Biker
Kalifx Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 (upraveno) Děkuji za reakci. Čili když spojím dohromady ty dvě odpovědi k další otázce... Když máš tolik automatů a jistě i "natahovadel", co se ti zdá, že má větší přesnost - menší denní odchylku? Nebo je to opravdu stejný a nebo i dokříže jiný. Samozřejmě mě zajímají hodinky srovnatelné s uvedenými modely, tedy v cenách do 15k, max. 20k. Já bych totiž preferoval automat - mě natahování prostě nebaví a ani na to nechci myslet - ale občas někde slyším, že nepřesnost je až 20s/denně, což se mi zdá přespříliš. Děkuji předem. === 2. autpomaty - ty má každej doma, i povícero, (5 ks ) takže k tomuto kousku víc pasuje manuál. navíc ten ranní rituál.... to si musíš vyzkoušet.... 3. Přesnost- nejsem odborník, ale je daná typem strojku a ne jen typem natahování, si myslím. aspoň teda v normálních lidských dimenzích... Prostě je to věc pocitu, stavu mysli, náhlého pohnutí mozkovny, a co si budem nalhávat, i mírou ovlivnění tímto fórem Pokud budeš kupovat hodinky v této cenové relaci, tak budeš mít uvnitř s největší pravděpodobnosti strojek ETA 2824-2. Je to takovej standard a jeho přesnost se pohybuje v drtivé většině (po zaběhnutí) do 10s/den. Moje hodinky s tímto kalibrem toto splňovaly. Unitas, který je v B-uhr je samozřejmě na ruční nátah a OBVYKLE bývá o něco přesnější než 2824-2. Ale není to samozřejmě pravidlem. Navíc se při dojezdu (při konci rezervy nátahu) může stát, že se hodinky znatelně zpožďují. Kolega v práci s B-uhr to potvrzuje. A teď trochu subjektivních pocitů - pokud nemáš malé zápěstí tak neváhej a kup si B-uhr. Hlasité, uklidňující tikání Unitasu, cvakání při ručním natahování a celkové kvalitní zpracování dělá z těchto hodinek nejen učinný magnet pro oči v okolí, ale především dělají radost drtivé většině majitelů... Archimede jsou moc hezké hodinky, ale také patřím k těm, kterým vadí datumovka, a protože mám široké zápěstí tak na mé ruce působily velice subtilně. Prostě to nebylo ono... Upraveno 24. června 2008 uživatelem Kalifx
mischa Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Odesláno 24. června 2008 ETA 2824 se vyrábí ve čtyřech kvalitativních verzích a je dobré zjistit, která je v daných hodinkách užita. Už jen rozdílný typ vlásku- Nivarox 1, nebo 2 má dost velký vliv na jejich přesnost. Ale mám i ty jednoduché verze 2824ky a některé chodí parádně. Unitas je fakt dobrej.
navi Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 Myslím, že záleží taky jetli je budeš mít jen jako doplněk, nebo jako pracovní pomůcku. Já jsem proto, že hodinky potřebuji jako pracovní pomůcku volil Archimede Pilot BB , protože nemají na ciferníku žádné rušivé "elementy" a je na mě vidět dobře i v noci. A i když mám užší zápěsti, tak mi sedí bezva. A s přesností jsou na tom zatím nejlépe ze všech automatů, co mám.
Gorg Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 (upraveno) Pokud budeš kupovat hodinky v této cenové relaci, tak budeš mít uvnitř s největší pravděpodobnosti strojek ETA 2824-2. Je to takovej standard a jeho přesnost se pohybuje v drtivé většině (po zaběhnutí) do 10s/den. Moje hodinky s tímto kalibrem toto splňovaly. Unitas, který je v B-uhr je samozřejmě na ruční nátah a OBVYKLE bývá o něco přesnější než 2824-2. Ale není to samozřejmě pravidlem. Navíc se při dojezdu (při konci rezervy nátahu) může stát, že se hodinky znatelně zpožďují. Kolega v práci s B-uhr to potvrzuje. A teď trochu subjektivních pocitů - pokud nemáš malé zápěstí tak neváhej a kup si B-uhr. Hlasité, uklidňující tikání Unitasu, cvakání při ručním natahování a celkové kvalitní zpracování dělá z těchto hodinek nejen učinný magnet pro oči v okolí, ale především dělají radost drtivé většině majitelů... Archimede jsou moc hezké hodinky, ale také patřím k těm, kterým vadí datumovka, a protože mám široké zápěstí tak na mé ruce působily velice subtilně. Prostě to nebylo ono... Pod tohle se s klidem podepíšu...naprosto souhlasím, že tyhle hodinky dělají majitelům opravdu radost a kromě jedné výjimky je na fóru jestě nikdo neprodával...což také svědčí o mnohém... Jsou to IMHO mimořádné hodinky, které budí zaslouženou pozornost. A pokud je zápěstí větší nebo rovno 18cm, nečekal bych rozhodně na menší variantu. Co se Unitasu týče...myslel jsem, že jej bude nutné sem tam seřídít, což mám rád (www.presnycas.cz), ale natahuju je každý den a někdy si v kavárně dotáhnu korunku z radosti...a? Jsou tak přesný, že seřizovat není v podstatě nutné...opravdu poklona švýcarům za takhle přesnou věcičku... ...mno ale budu je muset přestat propagovat, fakt bych nerad, aby je měl za chvíli každej Ještě EDIT: Jako "pracovní" hodinky bych je ale nenosil..tam bych volil alternativu menší a nižší....Zvláště při manuální práci by mohl být problém. U mne si drsné nošení odpracují PRIM SPORT I a II. Upraveno 26. června 2008 uživatelem Gorg
Peta-Biker Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 safi: Děkujem za článek, je krásnej
safi Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 safi: Děkujem za článek, je krásnej Děkuji za uživatelské postřehy, které jsem si bez dovolení vypůjčil pro článek
Peta-Biker Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 safi: Já se hlásím pro příští testování a taky bych si pak něco s dovolením nechal
Gorg Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 www.chronomag.cz Jéje teď budu vypadat jako nevděčník, hnípal, prudil a škarohlíd....ale pánové neodpustím si to. Prosím neberte to špatně a zejména osobně, ale recence vypadala a možná i začala velmi slibně....několik týdnů nošení. atd.. ale průběh a závěr...no celé to na mne působí neslaně nemastně....určitě bych si nebyl sto vytvořit na hodinky po přečtení nějaký názor... Natož se k něčemu přiklonit....hmmm nevím. Cením si vaší snahy a rozhodně bych nerad odrazoval...ale na rovinu, moc jsem si nepočetl.
safi Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 (upraveno) Jéje teď budu vypadat jako nevděčník, hnípal, prudil a škarohlíd....ale pánové neodpustím si to. Prosím neberte to špatně a zejména osobně, ale recence vypadala a možná i začala velmi slibně....několik týdnů nošení. atd.. ale průběh a závěr...no celé to na mne působí neslaně nemastně....určitě bych si nebyl sto vytvořit na hodinky po přečtení nějaký názor... Natož se k něčemu přiklonit....hmmm nevím. Cením si vaší snahy a rozhodně bych nerad odrazoval...ale na rovinu, moc jsem si nepočetl. V pohodě Cíílem nebylo jedny hodinky vyzdvihnout a druhé zadupat. Spíše ukázat, že každé hodinky jsou pro jiný segment uživatelů. Závěr, ke kterému jsme došli (a není nijak překvapivý, ostatně zde to už bylo zmíněno) je: - Archimede jsou modernější variací na téma letecké hodinky z WWII pro širší okruh uživatelů - Steinharty jsou věrnější variací na letecké hodinky pro užší okruh uživatelů (limitovaný velikostí ruky) + článek je více zaměřen na nezkušené uživatele - tj veřejnost Upraveno 26. června 2008 uživatelem ¨safi
Gorg Odesláno 26. června 2008 Nahlásit Odesláno 26. června 2008 ono cílem nebylo jedny hodinky vyzdvihnout a druhé zadupat. Spíše ukázat, že každé hodinky jsou pro jiný segment uživatelů Jsem si toho vědom...byl by to nesmyslný cíl, ale chybí mi tam osobní postřehy po několikatýdenním nošení...chybí mi tam vaše i emotivní subjektivní názory... celé to na mne působí, jako vykopírovaný text z vláken o steinhartech... ..ale už mlčím...jen jsem se těšil a ze zájmem četl a nedostavil se ten pěkný pocit, co mívám po některých recenzích. Přesto díky za ni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se