Dirk Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Zdravím.Můžeš vyfotit prosím tu korunku po renovaci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Hodinky pekne, ale pri tom co popisujes za 5 tisic a 3 mesice cekani, mne to prijde jako pribeh dokreslujici Eltonackou nenasytnost... je to jako dojet se Skodou 100 po dedovi do aut. servisu Skoda na vymenu oleje, svicek, serizeni predstihu a ďofouknuti pneu a po pul roce mit radost, ze to zvladli za 30 papiru... vymena korunky, skla a serizeni neni renovace hodinek, ale bezny zasah hodinare ktery by to dal za dva tydny a polovinu penez, vc. porizeni jinych automatu jako zdroj krasnych rucek a ostatnich dilu...V první řadě záleží jakou optikou se na to člověk dívá. Pokud bych se o hodinky nikterak nezajímal a našel hodinky po otci, je to celkem logický krok poslat hodinky tam kde vznikly, byť je ta cena vyšší(do rozhodování zasahuje cit k dané věci). Pokud se na to kouknu optikou člověka, který tomu trochu rozumí, o hodinky se zajímá a má kontakty na ověřené hodináře, tak je to záležitost maximálně do 2000kč. Z mého pohledu, kdy jsem sám schopný vyleštit sklo, mám zásobu náhradních dílů atd. je to cena šílená. Ovšem chápu kolegu z jakých pohnutek tam hodinky posílal a gratuluji k parádní památce na otce. Pořád je lepší dát 5K než dát hodinky nějakému měniči baterek, který zprasí ciferník při demontáži ruček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim-ky Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Děkuji za foto korunky.Tak už tam dávají novodobé korunky, což je škoda. Jinak souhlasím s názorem Stenlyho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Pristi rok mam 40, tak ted budu cekat jestli se ma zena vytahne a ja taky budu moci zanechat dalsim generacim pamatku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Jasne ze si ho moze clovek vylestit doma sam a zadarmo (myslim sklicko). Ale ked nechavam renovovat stare hodinky vazeneho rodinneho prislusnika k jubileu a vysledkom su rovnako olezle hodinky ako predtym len s novym remenom, tak potrebujem pribeh. Pribeh ktory vierohodne dolozi, ze som to nesfukol novym paskom od miestneho menica za 150. Papier s razitkom NMnM je v tomto pripade jednoducho na nezaplatienie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Jasne ze si ho moze clovek vylestit doma sam a zadarmo (myslim sklicko). Ale ked nechavam renovovat stare hodinky vazeneho rodinneho prislusnika k jubileu a vysledkom su rovnako olezle hodinky ako predtym len s novym remenom, tak potrebujem pribeh. Pribeh ktory vierohodne dolozi, ze som to nesfukol novym paskom od miestneho menica za 150. Papier s razitkom NMnM je v tomto pripade jednoducho na nezaplatienie. papír z Eltonu za pětku je opravdu story, která se bude dědit z generace na generaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Bůra bude tak cena jednoho dílku tahu rolex, takže co je drahé a co ne, má každý nastavené jinak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 No ale iste porovnanie tu je na mieste,.... dobry hodinar sa nebude s nicim co ma tri rucky, autonatah a datum babrat pod 2000 (len za pracu, zakladny servis, bez dielov). V Eltone za nieco podobne vzali 5 a ja tvrdim ze niekomu kto potreboval pribeh to za to mohlo uplne v pohode stat. Kto pribeh nepotrebuje, mohl usetrit no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Vždyť jsem to psal, že každý na to pohlíží jinak. Někdo má příběh že poslal hodinky do Eltonu, někdo má příběh, že si hodinky opravil sám a něco umí a někomu je příběh volný. Jak říká mikymik, každý si může utrácet svoje peníze za co chce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Suhlasim so Stenlym.. Aj ja som poslal hodinky po otcovi do Eltonu. Len s tym chromovym puzdrom nie som spokojny Chcelo by to nerez, ktora je kozmicky draha... Zacinam vsak vazne uvazovat, ze tych 20 litrov do toho dam... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Mne hodinar urobi generalku primiek za 30-40 eur, samozrejme s neorigo dielmi, lebo elton okem lunetky nic zvlast nepreda... Sent via IPoAC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Za tu korunku by se meli v Eltonu stydet... je videt, ze si nevazi vlastni prace a historie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dirk Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Já nikomu "necpu", aby si nechal hodinky dělat v Eltonu, ani od toho nikoho neodrazuju - popsal jsem jen to, jak to proběhlo. Tohle si musí každý vybrat sám podle sebe. Jak se říká "ber, nebo nech být", třeba se někomu tahle informace může hodit. Neřeším tu ani "příběh" se kterým jednou ty hodinky (doufám) půjdou v rodině dál a vzhledem k tomu, že už teď nevím, kde ten papír od Eltonu skončil, tak vím jistě, že s hodinkama nikam dál nepůjde. ;-) Chtěl jsem aby po zásahu byly funkční, s předpokladem, že jim to "pár" let vydrží a ne že tam odejde něco, co tam někdo zbastlí, protože nemá origo díl a z tohohle pohledu jsem spokojený. Jak tu Stenly psal, logicky by ti tohle měli poskytnout tam, kde je vyrobili, ne? :-) To že jsem mohl někde ušetřit 3 tisíce jsem v určitém věku přestal řešit, stejně jako jsem si třeba ze stejného důvodu přestal sám měnit v autě olej... ;-) Když vezmu cenu opravy a porovnám ji s tím, co jsem v NESTu zrovna včera zaplatil za 2 stěžejky do B-42 a jednu přezku na silikon, tak je to vlastně pohodová cena, ale to tu už taky někdo psal. Hodinky beru jako hezký doplněk, technické umění a snažil jsem se pochopit i to jak fungují - třeba tak, že jsem si koupil klon ETA, který jsem do mrtě rozebral a zase složil (dokonce potom fungoval) abych ho následně vyhodil... Mám tolik rozumu, že do oprav hodinek, které maji fungovat delší dobu se fakt pouštět nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 4. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2019 Je super, že jsi to sem dal a podělil se o zkušenost. Je příjemné číst taky něco pozitivního o Eltonu. Máš velice rozumný pohled na věc. Ať ti hodinky šlapou a dělají radost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dirk Odesláno 5. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2019 Je super, že jsi to sem dal a podělil se o zkušenost. Je příjemné číst taky něco pozitivního o Eltonu. Máš velice rozumný pohled na věc. Ať ti hodinky šlapou a dělají radost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim-ky Odesláno 5. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2019 Je super, že jsi to sem dal a podělil se o zkušenost. Je příjemné číst taky něco pozitivního o Eltonu. Máš velice rozumný pohled na věc. Ať ti hodinky šlapou a dělají radost Tobě se líbí ta novodobá korunka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 5. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2019 Popravdě, vůbec mi nevadí. Je zajímavá, protože se k ní člověk tak lehce nedostane. Původních korunek je z mého pohledu všude spousta. Ve finále je to jen korunka a pokud k těm hodinkám aspoň trochu pasuje, tak to neřeším. Tak ortodoxní zase nejsem:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 5. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2019 Ty blaho, takhlecse da omluvit vsechno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim-ky Odesláno 5. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2019 Takovou korunku dává na hodinky zde neoblíbené MPM . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 5. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2019 Já bych řekl, že tohle začal dávat Elton v devadesátých letech. Viz Elegant III. Občas jsou vidět na posledních pseudo Sportech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se