Somalec Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 PS2 má datumovky novější konstrukce s rychloběžkou. PS1 nemá a musí se projet celých 24h. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Aj PS1, teda kal. 68.3 má rýchloposun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Všechny strojky 68 mají `rychloposun`. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukasb Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Ups.. A já pořád proč se mi zastavujou.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Asi vítr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Gentlemani,prosím jak na zatuhlé dýnko Prim Sport 2? Mám klasický dvoubodý klíč i spešl na PS2, nejde to. Zkoušel jsem tam dát trochu oleje, nic. Mám koupit svěrák, upnout to do toho a zkusit přitlačit? Pokud ano, jaký a jak upevnit? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Nejelegantnější řešení je to odnést k hodináři na volant. Možná že to udělají na počkání a nad penězi mávnou rukou. Hodíš jim tam padíka a máš to hotové. Tož asi tak:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Já posílám hodinky na servis mimo Prahu, tady hodináře nemám. Co jsem měl, zoufale nestíhal. Každopádně bych to rád zkusil vyřešit po své ose, to nemůže být zase tak hi-tech. No plus je, že jsem je zatím nepoškrábal, uf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 (upraveno) Tak vyřešeno! Dostal jsem tip od místního váženého člena (dík, Manťáku!), který zabral: - Na hodinky nasadit pořádně ztvrdlý gumový řemen* - Hodinky upevnit do tříbodového otvíráku, velmi pevně- Hodinky umístit otvírákem dolu, pevně uchytit, zatlačit, točit hodinkami=> A je to! *Tenhle krok jsem nemusel udělat, ale jinak jsem měl v záloze dva kovové tahy, neb se mi nechtělo riskovat ztvrdlý řemen Prim Sport 2. Upraveno 10. ledna 2020 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Jo jo vím o tomto Honzy řešení. Neměl jsem odvahu to sem psát, neb při případném nezdaru by mi to bylo líto a v neposlední řadě, je to Manťákův vynález, který si nechá tento rok patentovat:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Ups.. A já pořád proč se mi zastavujou.. Hustý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daftra Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 No, tak hoši rychle otvírejme hodinky, dokud patent neplatí.Páč až vejde v platnost, budeme muset za každý otevření hodinek platit Marťákovi dépéhá, spotřební daň, daň z obratu, daň ze zisku, zdravotní socijální a nebo daň z toho, že si tady píšeme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 (upraveno) Taky jsem se prvně bál následků, ale mnohonásobně ověřeno v praxi. Upraveno 10. ledna 2020 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Ty daně nedostane Manťák, ty dostane Babišák :-/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejus Odesláno 28. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2024 Ahoj, zkouším opravit Prim Sport 2 - Kalibr 68 a setrvačka bohužel běží pouze v pozici kdy mám hodinky v pozici sklíčkem dolů. Jakmile otočím hodinky do pozice sklíčkem nahoru (hodinky leží na dýnku), setrvačka se zastaví. Nenapadne někoho čím by to mohlo být? Přijde mi, že vlásek ztratil špalíček, ale moc tomu nerozumím… Díky za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2024 Chyb může být více, klidně i poškozený ( zlomený ) čep setrvačky. Bez fotky to nelze říci. Asi by to chtělo hodináře,ten by ti objasnil co se ve strojku událo . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejus Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 Fotku přikládám, ale nic se z ní asi nevykouká. Kompletku nechci demontovat, protože bych ji určitě se svou šikovností poškodil. Teorie s ulomeným čepem by mohla být reálná, celý strojek se totiž volně pohyboval v pouzdře, takže hodinky dříve mohly dostat nějakou ránu (původně jsem si myslel, že to že hodinky nejdou vyřeším pouze vytažením takových těch tří proříznutých okrajů směrem k dýnku, aby strojek seděl přitlačený v pouzdře, ale i tak setrvačka sklíčkem dolů nešla). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 (upraveno) před 9 hodinami, bohus76 napsal: Chyb může být více, klidně i poškozený ( zlomený ) čep setrvačky. Bez fotky to nelze říci. Asi by to chtělo hodináře,ten by ti objasnil co se ve strojku událo . Čoveče, počítám ještě tak dvě kávy u mě a můžu ti vystavit výuční list. před 12 minutami, ondrejus napsal: Fotku přikládám, ale nic se z ní asi nevykouká. Kompletku nechci demontovat, protože bych ji určitě se svou šikovností poškodil. Teorie s ulomeným čepem by mohla být reálná, celý strojek se totiž volně pohyboval v pouzdře, takže hodinky dříve mohly dostat nějakou ránu (původně jsem si myslel, že to že hodinky nejdou vyřeším pouze vytažením takových těch tří proříznutých okrajů směrem k dýnku, aby strojek seděl přitlačený v pouzdře, ale i tak setrvačka sklíčkem dolů nešla). Zkus lepší fotku ať vyloučíme alespoň ten špalíček. Čep nebo čepy na hřídeli nutně zlomené být nemusí. Stačí když při regulaci někdo zajede svým oblíbeným párátkem do vlásku a ten je pak deformovaný do kornoutu nebo vrtule, ap. Ale to z fotky odhalit nemusíme. Upraveno 29. března 2024 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se