safi Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 (upraveno) No, snad se tento týden závistivci pěkně po jednom vypíší a příští týden bude trochu klidu na to, co nás baví. Fakt by mě zajímalo, s jakým úmyslem nám stále dokola sdělují, že jsme hloupí naivní vymytý mozci, co naletěli primovi na špek. To si myslí, že to po tolika upozorněních ještě nevíme? Například Ptiger po nás chce dokonce RACIONALITU - to fakt skončíme u mobilu. Chlapci, my nechceme stowu, breitling, gruen, ale normální primky, co vás na tom porád tak rozrušuje? Kde berete tu nutkavou potřebu porád se s náma dělit o vaše obavy o naši peněženku a duševní zdraví a budoucnost primu ? Proč by např. měly být primky LEVNÝ, Ptiger?? Aby sis je moh dovolit, protože je vyrábějí profláklí čeští fušeři, protože se ti nelíběj, nebo proč, kurňa??? Jinak máš recht - stejně jako u brouka, mini, 5tistovky došlo ke stejnému posunu i u prim, ať se nám to líbí nebo ne, doba je taková - z věci pro všechny je hračička pro snoby. Protože věci pro všechny se vyrábějí v číně a dál, je levnější místo racionálního návrhu lidové věci vyrobit napodobeninu honosného levnou pracovní silou a hle - ono se to tomu lidu líbí víc, než ty střídmé racionální návrhy a ještě je to levnější. Jestli je černá barva ciferníku OK - tak v poho beru jako vyřízeno . Teď kon ještě potisk - zkusíme stříbrný?? A co ten kalibr? mě láká nějak zaplácnout to prázné místo po incabloc Hele cigi, plácáš ším dál tím větší blbosti. Prim ještě nemá status luxusní značky pro snoby. Neříkám, že se k němu časem nedopracuje a já sám tomu budu jedině rád protože fandím českému hodinářství a kvalitní hodinky prostě musí něco stát. Není tomu zase až tak dávno co jsem pro prim dělal fandovsky krátkou "studii" na téma jejich www stránek. Zboží pro snoby - tj. zboží označované jako luxusní je buď zboží vyjmčných vlastností (15-ti letá whisky), nebo zboží které mi přiřadí nebo podpoří v očích ostatních lidí určitý sociální status (Alfred Dunhill). Ono v té ceně Breitlingů je nejen dobré technické zpracování ale i jistá prémie za daný společenský status. Velmi se mi líbí Prim Linea 40 a osobně je povařuji za povedené hodinky se slušným poměrem cena / výkon do 20 000. Dokážu plně pochopit cenu 50-80 tisíc za limitovanou sérii PRIM hodinek. Ale pokud toto zboží má být luxusní, tak tam proboha nemůžete dát druhořadý masově vyráběný strojek kvality, která se bohužel nedá srovnat s běžnou etou zvláště pokud nebude opravdu do detailu vyšperkován. Tím popíráte veškeré tradice hodinařiny, kde vždy platilo, že ta skutečná hodnota se skrývá uvnitř a ne vně. Jinými slovy obsah převažuje nad formou. Sorry za OFF - Topic...nějak mě čtení tohoto vlákna trošku vzalo....no pro jistotu to ještě trošku poedituju :-) Upraveno 7. prosince 2007 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Podotýkám, že účelem těchto vizualizací je pouze demonstrace probíhajících prací. To moc nechápu. Visualisovat si můžete co chcete a v jakékoli fázi chcete, o průběhu prací to mnoho nevypovídá - pouzdro Diplomatů je notoricky známé. Že na tom pracujete Vám věřím proto, že to napíšete. Kdybych Vám nevěřil, počítačem vygenrovaná malůvka mne tedy rozhodně nepřesvědčí. K obsahu obrázku je těžké se vyjadřovat - ona ani dobrá a profesionální fotka nemusí být schopna zprostředkovat správný dojem z hodinek, o takovéto humpolácké visualisaci ani nemluvě. Nicméně jedna konkrétní věc vidět je - ta datumovka, plovoucí někde uprostřed. Proč by vlastně nešlo na relativně malý strojek (ať už 68 či 2824) nasadit větší datový věnec? Jediný důvod, který mne napadá, je uchycení číselníku ke strojku, ale to určitě není neřešitelné - i mne osobně napadají nejméně dva způsoby, jak by se to dalo udělat a to nejsem ani hodinář, ani strojař. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 tady je jasně vidět, že na podobné aktivity potřebuje prim vlastní diskuzní fórum tohle se fakt nedá, protože omílat pořád stejné argumenty a do toho vymýšlet hodinky, je věc náročná... Například Stowa má své vlastní forum kde se debatuje i o nových návrzích....je to velmi dobrý nápad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Podobných designů je na e-bay k mání na kila v cenách do 100 EUR. Tudíž mi zrovna toto jako díra do světa nepřijde... Chtělo by to něco lepšího. Řečeno s Havlíčkem - "Kéž by se síla z huby do rukou vraziti ráčila" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) No, napsat, že je to remake obyčejných hodinek pro rozjásanou pracující inteligenci v komunistickém marasmu - fakt to lze od prima žádat?? Na chronomagu asi ano, ale takovej upřímnej bych na jeho místě nebyl ani já A nezapomeňte, v rámci primovi minulosti snad nic lepšího ani není. No, nechat je tak, jak jsou, není problém. Co ten kalibr?? Rovnou - kdo chce automat 96, kdo dává přednost manuální 68 a kdo etě big date? každý má 3 hlasy. IDEOVĚ, FILOZOFICKY cigi - 96 - 2 hlasy, big date 1 hlasJá už se vyjádřil - 96! Jo a ta vizualizace mi až tak špatná nepřipadá, všechno má svůj vývoj a jestli potřebujou něco, od čeho se odpíchnout, tohle je ono, prostě počáteční fáze ... Navíc je snazší nad tím diskutovat a utvářet finální podobu ... Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem rorda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 P.S.: K tý ceně ... Je těžký určitě nějakou přesnou hranici, za jistejch okolností jsem za ně ochotnej dát "o nějakou kačku navíc" ... Jestli mam ale určit něco konkrétního, je to tu ... rorda = 50tis. Kč (je trochu přiblblý, že ve vlastnostech IP.Boardu je, že po určitý době člověk nemůže editovat vlastní příspěvek ... ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 9. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2007 typograf = 50 tis. Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 Tak vida, jak se to tu pres vikend pohnulo. Dulezite je, ze tohle vlakno zije. Dostat se z te prvni vizualizace do finale bude jeste dlouha cesta, protoze proporcne to skutecne nesedi. Ale svym pristupem nam dal Prim sanci. Muj cenovy strop - 35 000,- (plus minus) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 (upraveno) Konkretne jeste k designu. Navrhuji se zamyslet nad vyrazenim datumky, protoze s tou bude problem. At automat nebo manual, ale bez datumky. Ten vnitrni krouzek nevypada dobre - mozna v cerne, jak rikal cigi, anebo uplne vypustit. Rucky rozhodne puvodni s cernou ryhou uprostred - k teto velikosti musi byt delsi a sirsi. Pojdme pojdme!!! Upraveno 10. prosince 2007 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 (upraveno) Cenu jsem už uvedl. Zájem mám o kal. 68, ze zásob Eltonu. Souhlasím s předřečníky - ručky i korunka by měly mít upraveny (zvětšené v poměru) rozměry tak, aby proporčně odpovídaly předloze. U číselníku zůstavá problém s datumovkou - resp. s datovým kolem. Půjde použít kolo s větším průměrem a tiskem? Pokud ne, nelze zachovat proporce číselníku. Nebo se pletu? Upraveno 10. prosince 2007 uživatelem yed69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 Konkretne jeste k designu. Navrhuji se zamyslet nad vyrazenim datumky, protoze s tou bude problem. At automat nebo manual, ale bez datumky. Ten vnitrni krouzek nevypada dobre - mozna v cerne, jak rikal cigi, anebo uplne vypustit. Rucky rozhodne puvodni s cernou ryhou uprostred - k teto velikosti musi byt delsi a sirsi. Pojdme pojdme!!! Datumovka by tam měla být, IMHO. Jedná se přece o repliku 1:1,15:) Protože se rýsuje černý číselník, mohl by být datum tištěný bílý na černém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 Datumovka by tam měla být, IMHO. Jedná se přece o repliku 1:1,15:) Protože se rýsuje černý číselník, mohl by být datum tištěný bílý na černém.Souhlasim ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 No vizualizace myslím plně splnila svůj účel - díky prime - i tematika se změnila, jak jsme chtěli. Jestli se ta věc kolem ciferníku schová do optického zkreslení ohybu cylindrického skla, je to vlastně v poho - protože se tím opticky zmenší celý ciferník - potíž je jenom to, že si to bohužel neumím v plné kráse představit, ale když zítra uvidím třeba liney s cylindrickým sklem, tak to docením. Řeší to pravděpodobně i plavací datumku. Myslím, že zvětšovat datové kolo je ovšem skvělý nápad (bravo JJ) - ona by se tím zlepšila i čitelnost datumky a byl by to super motiv pro ten nějaký nový kalibr - new 68, nebo 69 , nebo jak to budete číslovat - když se vše adaptuje na větší pouzdra, proč ne datový věnec? -do toho bych šel na 100%. Jestli je ciferník jenom skica a ručky narychlo přidané z liney spadl mi kámen ze srdce - tohle je pro představu jasný. Asi bych pokračoval tím, že bych rád spatřil hodinky v čistém anfasu (půdorysu) už s ručkama v plný parádě. Safi - dát tam etu s bigdate je jedna varianta, můžeš hlasovat pro to, co ty považuješ za luxus, jiný zase třeba bude považovat za luxus jakýkoli jiný kalibr, než eta, osobní preference, řekl bych. Počítají se ovšem pouze hlasy statečných (sedmi ) Frantiku - bez datumky to není diplomat, ale skorodiplomat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 (upraveno) 'cigi' date='10.12.2007 - 17:17 "Jestli se ta věc kolem ciferníku schová do optického zkreslení ohybu cylindrického skla, je to vlastně v poho - protože se tím opticky zmenší celý ciferník - potíž je jenom to, že si to bohužel neumím v plné kráse představit, ale když zítra uvidím třeba liney s cylindrickým sklem, tak to docením. Řeší to pravděpodobně i plavací datumku." Když se ale podíváte na PRIM DIPLOMAT l.e. 50, tak tam žádnou "věc" kolem číselníku nenajdete. Ovšem cylindrické sklo ano. To znamená, že pouzdro pro l.e.50 je řešeno jinak? Tenhle prvek totiž zcela změní vzhled číselníku. Zadívejte se na fotografii PRIM DIPLOMAT l.e. 50 a uvidíte to taky. Myslím ty linie čar běžící až k lunetě. Pokud budou končit dřív, nebude to vypadat dobře. Upraveno 10. prosince 2007 uživatelem yed69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 10. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2007 Je to v poho. Prostě se to zvětší na čtyřicet a je vymalováno. Jediným porblémem zůstává velikost strojku, resp. datového věnce. Bylo mi jednou Primem řečeno, že věnec nemůže (asi z konstrukčního hlediska) být větší, než strojek. Ale když se chce, všechno jde.... Jinak bychom museli hledat nějakou větší Etu, no nevim, mevim.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2007 (upraveno) No tak jsme to včír nad alejí trochu probrali, píšu bez záruky, co mi utkvělo v paměti: - prostě zvětšit datový věnec bohužel nejde - má vnější uložení v drážce - upamatoval jsem se, že jsme to tu již řešili (linea l.e., myslím) - luneta, vypadá to, bude mít lehký sklon k vnějšímu okraji - prim uvažuje o půlindexech na 9 a 3, aby datumka neplavala, já se bojím, aby to ciferníku nesebralo švih - prim se bude zabývat zmenšením vzdálenosti řemínku od pouzdra a celkově přiměřenou velikostí nožek - já, typograf a rorda se kloníme ke kalibru 69 automat (kvůli nápisu automatic pod jewels ), prim nic nenamítá, když bude jednota, dodá je. - big date nic neřeší, vnější hrana neleží totiž dál od středu, je snad malá možnost udělat bigdate a nápisy přendat na vnější stranu - spousta kolegů se zmítá v pochybnostech - neváhejte a do toho! Riziko, že to nedopadne, je integrální součástí každého dobrodružství!! Vaše slovo bude hrát roli. - na mých bude stát nediplomat !!! , a hned se vyřeší, co se zvětšeným ciferníkem ! Upraveno 12. prosince 2007 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2007 No tak jsme to včír nad alejí trochu probrali, píšu bez záruky, co mi utkvělo v paměti: - prostě zvětšit datový věnec bohužel nejde - má vnější uložení v drážce - upamatoval jsem se, že jsme to tu již řešili (linea l.e., myslím) - luneta, vypadá to, bude mít lehký sklon k vnějšímu okraji - prim uvažuje o půlindexech na 9 a 3, aby datumka neplavala, já se bojím, aby to ciferníku nesebralo švih - prim se bude zabývat zmenšením vzdálenosti řemínku od pouzdra a celkově přiměřenou velikostí nožek - já, typograf a rorda se kloníme ke kalibru 69 automat (kvůli nápisu automatic pod jewels ), prim nic nenamítá, když bude jednota, dodá je. - big date nic neřeší, vnější hrana neleží totiž dál od středu, je snad malá možnost udělat bigdate a nápisy přendat na vnější stranu - spousta kolegů se zmítá v pochybnostech - neváhejte a do toho! Riziko, že to nedopadne, je integrální součástí každého dobrodružství!! Vaše slovo bude hrát roli. - na mých bude stát nediplomat !!! , a hned se vyřeší, co se zvětšeným ciferníkem ! Tak to je fajn. Pulindexu se trochu bojim. Kalibr 69 mi nevadi, radeji bych ale manual. Big date nechci kvuli eta strojku. V pochybnostech uz se nezmitam - chci ten Diplomat, takze jedeme jedeme!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2007 OPRAVA !! Prim nemá dost kalibrů 69 nebo 96 - budeme si je tedy muset sehnat sami - naštěstí už mám zásobu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2007 OPRAVA !! Prim nemá dost kalibrů 69 nebo 96 - budeme si je tedy muset sehnat sami - naštěstí už mám zásobu! Není to ani tak otázka dostatku kalibrů, jako jejich ceny. My si je ceníme výrazně výše už proto, že to jsou naše vlastní kalibry. To co nás limituje je i fakt, že stále nevíme, kdy se nám podaří výrobu nových 96/69 obnovit. To bude stát obrovskou investici. Do té doby musíme s kalibry šetřit. Je to otázka nabídky a poptávky. Poptávka je daleko vyšší než naš možnosti a proto cena těchto kalibrů roste. Má-li zůstat cena těchto hodinek dostupná pro diskutující, nevím jak to jinak zařídit než a) přes ETA strojky přes vlastní kalibry. Bohužel musím říci, že i ETA zdražila i tu 2824-2 na dvojnásobek, takže bude nutné v brzké budoucnosti upravit ceny i těchto hodinek. Myslím, že podobný proces čeká většinu firem, které Etu doposud používaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jecko.fr Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2007 If I can. With two little Change. Cordially. Jecko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se