B.F.G. Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Bobr napsal: No vypadá trochu syrově - ale když ho srovnávám s ETA 7750 (která se - nevím proč - neupravuje tak běžně jako 2824 nebo 289x) - ať dělám co dělám - horší prostě není. Žertuješ doufám...
Ondraj Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Pánové starší kal 50, 52 a .1 66, 68 jsou opravdu hezké a souhlasím, že vlastně nepotřebují žádné úpravy. Když jsem viděl tyto poprvé, byl jsem velmi příjemně překvapen. Nicméně později na .4 a kal 96, 69 je vidět, že se už dost šetřilo. Nevím, jestli právě v Diplomatech, kde má být sklouben dokonalý design a všechny ty zde popisované nej., je dobré, aby ze strojku např. stříkala vazelína na důkaz, že to pracuje. Možná by tohle bývalo prošlo u žluťásků. Jo tak nějaké krásně propracované plné dýnko, panečku.
Frantik Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 No tak tu debatu tedy pojdme jeste otevrit. Myslim, ze dle vyjadreni Prima pripadaji v uvahu pouze varianty, na kterych se shodneme vsichni: 1. Varianta upravy strojku stejna pro vsechny - tak aby neprodrazila celkovou cenu - tzn. preprouseni, prelesteni, apod. 2. Varianta plneho dynka - ktere je urcite levnejsi nez safirovy pruhled a tudíž by se do ceny dostala i nejaka ta uprava, frezovani napisu, apod. Nechci v tom ale delat uz moc bordel. Ja uz mam hodinky objednane a zaplacene a verim Primovi, ze ten pruhled a strojek bude vypadat dobre. Ale nebranim se rozjet diskuzi o hromadne uprave nebo o plnem dynku (o tom jsme se ale uz bavili a rikali jsme, ze "kdyz inhouse kalibr, tak at je na nej videt". Takze prosim Vase nazory, ale at se to neprodluzuje, protoze ja ty Diplomaty uz nutne potrebuju
cigi Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Můj pohled je jasnej: 1. varianta - průhled a pro všechny stejná úprava strojku ponechaná na primově libovůli, která je v ceně. Bude to určitě vypadat perfektně. Tak jsem to i objednal, nemíním do toho primovi fušovat a ani to nikomu nedoporučuju.
safi Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 (upraveno) Už se na ně těším Viktore. P.S. nejsem Prim Hater, akorát nemám rád na perfektních hodinkách nedotaženou jednu jejich část Upraveno 12. března 2008 uživatelem ¨safi
leonid Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Můj pohled je taky jasnej: 1. varianta - průhled a pro všechny stejná úprava strojku ponechaná na primově libovůli, která je v ceně. Bude to určitě vypadat perfektně. Tak jsem to i objednal, nemíním do toho primovi fušovat a ani to nikomu nedoporučuju. Promiň cigi za to plagiátorství, ale plně se s tebou ztotožňuji....a jsem na tom stejně jako ty.
typograf Odesláno 12. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2008 1. varianta - průhled a pro všechny stejná úprava strojku ponechaná na primově libovůli, která je v ceně. Bude to určitě vypadat perfektně - přeci si Prim neutrhne ostudu. Ono nám také asi nic jiného nezbývá..... Cigi, počkej, až ti Prim ten tvůj kalibr vymáchá celej ve zlatě. To se pak přijdu podívat, jak to z toho seškrabuješ dolu rybičkou.
Bobr Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 (upraveno) B.F.G. napsal: Žertuješ doufám... Ne - myslím to vážně (co se týče vzhledu). Upraveno 12. března 2008 uživatelem Bobr
Bobr Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Viktor napsal: Neřekl bych nespokojenej. Jen vím, že by to mohlo vypadat líp, ale jsem si vědomej současnejch omezení na straně Primu. Asi bych doporučil jen leštění a kdyby to šlo tak buď lehoučké sražení nebo naopak "nabroušení" / začištění hran. Bez úprav je ten strojek takovej matnej, "plecháč" to docela dobře vystihuje . V kontrastu s vysoce leštěným pouzdrem to pak působí trochu lacině. Podle mýho to nepotřebuje moc, jen si s tím trochu pohrát. Rotor je docela pěknej. Já na něm mám označení kalibru a počet kamenů, podruhý bych to asi udělal na rotoru trochu větší, ve dvou řádcích: 21 kamenů Prim cal. 96 Naprosto souhlasím. Nic víc to nechce.
Frantik Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 No ja jsem take pro variantu cislo 1, takze jsme tady meli jen bouri ve sklenici vody Ale jak se rika - "duveruj, ale proveruj"
cigi Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Tak jo, strojek beru v tuto chvíli jako vyřešen. K fontu mám dotaz - bude nápis PRIM tím fontem, jako na diplomatech, nebo tím fontem, jako v logu Prim manufacture 1949 , které je i na animacích?
Bobr Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Nesmělý dotaz grafického trotla - v čem se liší?
cigi Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 (upraveno) jiný P, R , a M I je snad stejný. Taky mezery mezi písmenama, tloušťky čar, poměr výšky a šířky. Ale oba se mě líbí. otázka je jen, který tam přijde. Tak už je mi to úplně jedno, jen zvědavost. Už vím, co mě rozčiluje na datumkách prim - že všechna čísla nevyplňují celé políčko datumky. To je v našem případě, když máme velký ciferník myslím ještě důležitější. Vzal bych za základ to písmo, kterým je napsáno slovo diplomat a pohrál si se šířkama, jednička může mít různě dlouhé biče - u 1 dloooouhý, u 11 střední, u 12-19 a dále žádný... atd.... Taky lze vzít font písma, jako jsou čísla na spartakách - je krásně kulaté, ale šlo by víc k tomu starému písmu PRIM na origoš diplomatech, než k dnešnímu PRIM. K barvě datumu - nevím, co mi říká, že když to bude stříbřenkou, mohlo by to leskem překonat stín a hloubku uložení datového věnce, co říkáte? Ale zase jsem si ověřil, že je to skoro jedno. Upraveno 13. března 2008 uživatelem cigi
Bobr Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Cigi - díky za vysvětlení. Myslel jsem, že se ptáš na font písma na datumce. Takový trotl, abych nepoznal rozdíly mezi fonty loga, zase nejsem (aspoň myslím ). Jsem jednoznačně pro font loga z původních Diplomatů včetně datumky. Ty kulaťoučký čísla na Spartakách jsou pěkná, ale byl by to asi moc velký mišmaš stylů. Barva datumky - nejradši bílé zlato.
typograf Odesláno 13. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Font číslic jednoznačně stejný nebo vycházející z loga PRIM DIPLOMAT. "Barva datumky - nejradši bílé zlato." - Tak na to nic nenamítám.
Prokop Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Mám tu několik dotazů pro účastníky tohoto projektu: 1) V popisech na dýnku navrhujeme vodotěsnost označit v ATM a nikoli v At (není to nic proti češtině a je to blíže obvyklému označení - dokonce i v češtině). Souhlasíte? 2) Co se týče dekorace strojků, tak děkuji za důvěru a pokusím se jí nezklamat. Co bych ale potřeboval vědět (bohužel očekávám, že v tom se názory budou lišit), jaký druh pokovení můstků a rotoru preferujete. Pokud se totiž pustíme do nějakého brusu, tak se budou muset tyto díly pokovit ať tak či onak. Pro mě je podstatné pouze jediné, aby standardní provedení bylo pouze jediné. Ti co budou chtít něco extra, mě o tom musí včas informovat, a bude to samozřejmě nad rámec současné kalkulace. 3) Barva datumky je samozřejmě na Vaší volbě, ale já osobně bych se přimlouval za bílou, protože bílou budou tištěné i čáry číselníku. Ty by samozřejmě mohly jít stříbrnou barvou rovněž, ale nebude to dle mého soudu vypadat tak dobře, jako čistý kontrast černé a bílé. Datumu se týká to samé. Vím, že tam chcete mít za každou cenu nějakou zvláštnost, ale myslím, že tohle nebude vypadat dobře. Stříbrná barva je barvou metalickou a jako taková nebude tak homogenní jako čistá bílá. Nebude dokonce ani nijak lesklá, takže efekt, který si od toho slibujete nebude mít.
Frantik Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 (upraveno) Oznazeni ATM je ok. Cernobila kombinace datumky je nejvhodnejsim ja to rikal - ja jako stara konzerva to musim vedet (viď cigi?!?!?) A priznam se, ze nemam uplne predstavu o "druhu pokoveni". Co to znamena? Je mi to fuk (a tady asi mluvim i za Lukase), hlavne aby to vypadalo dobre. Upraveno 13. března 2008 uživatelem Frantik
cigi Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Slovo šéfa je slovo šéfa. 1) ATM je myslím správně, AT znamená Rakousko 2) paráda, ale nerozumím otázce o druhu pokovení - respektive - vůbec o tom nic nevím. Pakliže jde o barvu pokovení (to je tak jediný, o čem si troufám diskutovat), tak jsem pro stříbrnou (matnou, lesklou, broušenou....) dál to záleží na primovi. (((Ke zlatému strojku bych si vyprošoval zlaté ručky a indexy na 6 a 12 ! bicolor by nebyl zlý, ale to jsme někde jinde :D ))). 3) Jestli bude stříbřenka vypadat blbě, tak samosebou bílá čísla datumky! A co ty širší číslíčka, aby vždy vyplnila okénko - ty bych fakt rád ?.......
Frantik Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Za ty širší číslíčka bych se také postavil!
typograf Odesláno 13. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. března 2008 (upraveno) 1) ATM 2) Pakliže jde o barvu pokovení, tak jsem pro stříbrnou (matnou, lesklou, broušenou....) dál to záleží na primovi. 3) Jestli bude stříbřenka vypadat blbě, tak samosebou bílá. Jo a: Za ty širší číslíčka bych se také postavil! Omlouvám se pánové autoři textů, že to tady dnes večer edituju jako číňani..... Upraveno 13. března 2008 uživatelem typograf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se