cigi Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 rordo - dočti prima do konce, tohle bude stát minimálně to, co pavouk 96 ! Ale spíš o dost víc - nevidím žádný důvod, aby byl ten NEJ NEJ NEJ model (diplomat) levnější, než pavouk ! A to je pavouk otevřená serie. Kdybychom chtěli opravdovou limitku, co se neopakuje, bude to jak z drahýho kovu - a oprávněně ! Frantíku - TOHLE JSOU PRIMKY - žádný tuctový popový hvězdičky typu omega za korunu pytlik - cena je přiměřená zájmu zákazníků. martine, sibirnayo - jestliže mluvíme o retro serii s pozlaceným mosazným pouzdrem a plastovým sklem, proč by nebyla ještě mnohem levnější, než 40.000 ??? Vždyť je to pozlátko z pouti pro jedenáct (a víc) magorů, co dávají přednost frajeřince a fandovství pro svou značku před (zde na chronomagu nábožně vzývanou) tzv. užitnou hodnotou (myslím, že ve skutečnosti je ona užitná hodnota to, co se časem závratně prudce snižuje, záhy až k bezcennosti) - frantik měl recht, když s tím přišel, retro by mohlo projít. Když z pochopitelných důvodů nelze ad hoc vylepšovat dílčí specifikace, tak to necháme beze změny (kromě velikosti pouhé). Snad se prim dojme a ustrne :). Kdyby páníškové zatoužili po černo-stříbrné variantě, zkusil bych navrhnout pozlatit bílým zlatem. Originální, že. . Každý rýpnutí by ovšem bylo kapku vidět :D Co ten jiný ciferník, mně se moc líbí, to zas musím hledat tu fotku já?? hciq - čeče, ty hoďky neztratili vůbec NIC z pronikavý elegance, tentokrát nám to poshop s žebrotou nezničí, vrhám se na to! Je to fakt paráda!!! myslím, že to půjde v damašku. Hyn sa hukáže , kdo je kabrňák, kdo na to má (duševně, samosebou) . :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Ale damašek musí bejt vod kováře, žádná prášková žebrota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 (upraveno) rordo - dočti prima do konce, tohle bude stát minimálně to, co pavouk 96 ! Ale spíš o dost víc - nevidím žádný důvod, aby byl ten NEJ NEJ NEJ model (diplomat) levnější, než pavouk ! A to je pavouk otevřená serie. Kdybychom chtěli opravdovou limitku, co se neopakuje, bude to jak z drahýho kovu - a oprávněně ! Frantíku - TOHLE JSOU PRIMKY - žádný tuctový popový hvězdičky typu omega za korunu pytlik - cena je přiměřená zájmu zákazníků. martine, sibirnayo - jestliže mluvíme o retro serii s pozlaceným mosazným pouzdrem a plastovým sklem, proč by nebyla ještě mnohem levnější, než 40.000 ??? Vždyť je to pozlátko z pouti pro jedenáct (a víc) magorů, co dávají přednost frajeřince a fandovství pro svou značku před (zde na chronomagu nábožně vzývanou) tzv. užitnou hodnotou (myslím, že ve skutečnosti je ona užitná hodnota to, co se časem závratně prudce snižuje, záhy až k bezcennosti) - frantik měl recht, když s tím přišel, retro by mohlo projít. Když z pochopitelných důvodů nelze ad hoc vylepšovat dílčí specifikace, tak to necháme beze změny (kromě velikosti pouhé). Snad se prim dojme a ustrne :). Kdyby páníškové zatoužili po černo-stříbrné variantě, zkusil bych navrhnout pozlatit bílým zlatem. Originální, že. . Každý rýpnutí by ovšem bylo kapku vidět :D Co ten jiný ciferník, mně se moc líbí, to zas musím hledat tu fotku já?? hciq - čeče, ty hoďky neztratili vůbec NIC z pronikavý elegance, tentokrát nám to poshop s žebrotou nezničí, vrhám se na to! Je to fakt paráda!!! myslím, že to půjde v damašku. Hyn sa hukáže , kdo je kabrňák, kdo na to má (duševně, samosebou) . :). Cigi, chci to retro!!!!!! Kdo by jeste mel zajem?? Mosaz, zlaty plague, plastove sklo, plne dynko, 68icka nebo jeste lepe 66ka!!!!! 11 kousku "zebracke" verze pro fandy zde na Chronomagu. Chci samozrejme 01/11 Jde o to, co si o nasem retro kousku bude myslet Prim?!?!? Upraveno 5. prosince 2007 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Jestli kovář ukove nerez damašek, tak od kováře - ale asi cítím potíž z homogenitou těch dvou ocelí a nastavením CNC stroje - ale jsem laik. Nebo 100% ruční práce - soustruh a jedéééém! Frantíku - kalibr 66 vyžaduje ciferník bez datumky , to by byly skorodiplomaty. Potom proč ne nerez? 01/11 má tuším vždycky kamil, jestli projeví zájem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 5. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Frantiku, už jsem to tady psal včera: Prim nebude vyrábět pouzdro jiné, než z masivu. Je to jedna z jeho zásad. Takže nerez nebo zlato. Vyber si. Jinak já si zamlouvám č. 21/xx při velkém zájmu nebo 02/11 nebo 10/11 nebo ještě popřemejšlím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Možná jsme se úplně nepochopili. Naše cenová strategie je odvozena od formy prodeje a přístupu k zákazníkům. Nechci rozebírat konkrétní výše jednotlivých cen, ale je třeba pochopit, že málokteré koupené hodinky jsou identické se svým předobrazem, který máme zavedený v kusovníku našeho informačního sytému. Jinými slovy, individuálně objednávané hodinky jsou pokaždé jiné a tomu musí také odpovídat vše ostatní. Nechci Vás k ničemu navádět, ale když bude dostatečný počet zájemců, kteří hodinky objednají v provedení, na kterém se tato skupina shodne, výrazně to zredukuje naše náklady s celým procesem zavedení do výroby. Rozdíl tedy bude, jestli bude účastníků 11 nebo 50. Chci tím říci, že cena hodinek z inicializační série může být i o desítky procent nižší než cena za individuálně prodaný kus, která v případě Diplomatu 40 bude rozhodně přesahovat devadesát tisíc. Další věc, na kterou musím upozornit je pojem "INICIALIZAČNÍ SÉRIE" - nový to terminus technicus v naší hantýrce. Jaké je stručné oficiální vysvětlení tohoto pojmu? Jak z názvu vyplývá jedná se o sérii, která má sice svá omezení, ale spočívají na trošku jiném základě: 1) série bude limitovaná počtem kusů (například prvních dvaceti), na které se budou vztahovat exkluzivní podmínky (především pak výhodnější cena, zdůvodnitelná hromadnou objednávkou) 2) hodinky budou pak nadále vyráběné ve stejné podobě, akorát bez označení "i.e. No.01/20", takže každý další kus už bude číslován klasicky No. 021 atd. a jejich cena pak bude v souladu s ostatními modely naší oficiální nabídky. 3) série bude také limitována přístupem k ní - bude dostupná pouze lidem, které už jsem měl tu čest poznat osobně a shledávám je hodné nadstandardího přístupu. To nic nemění na tom, že se s novými lidmi rád seznámím, takže v tomto směru žádná diskriminace. V blízké budoucnosti bude toto všechno řešit nově zakládaný "KLUB KMOTRŮ hodinek PRIM". Jinými slovy, hodinky z i.e. si bude moci koupit pouze člen klubu. Otázky jako jaký kalibr bude přesně použit jsou otevřené. Já preferuji kalibr 68, případně 69, protože tyto kalibry si už postupně připravujeme pro obnovení sériové výroby. Pro ten první kousek počítám s úplně jiným kalibrem, takže toho se to netýká, protože to je kousek z typicky individuální výroby. Důvod pro mou preferenci je nasnadě, protože mou motivací pro vstřícnost vůči takovéto sérii je získat konstrukční základ pro další produkci. Na druhou stranu je potřeba počítat s tím, že hodinky nebudou stát 20.000,-Kč. Jak jsem již psal, dokáži si představit redukci v řádu několika desítek procent. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Frantiku, už jsem to tady psal včera: Prim nebude vyrábět pouzdro jiné, než z masivu. Je to jedna z jeho zásad. Takže nerez nebo zlato. Vyber si. Jinak já si zamlouvám č. 21/xx při velkém zájmu nebo 02/11 nebo 10/11 nebo ještě popřemejšlím. Do mosazného, zlaceného pouzdra s novým plastovým sklem se skutečně pouštět nebudu. Promiňte mi to, ale nechci dělat z primek laciný suvenýr - artefakt zašlých časů. To by byla cesta do pekel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 (upraveno) teďka jsem to pochopil - není co vymýšlet. kmotr cigi samosebou i.e. 11/xx, když se zvětšení povede a budu vybrán mezi kmotry......... Cosa nostra pardálové! Upraveno 5. prosince 2007 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 5. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 teďka jsem to pochopil - není co vymýšlet. kmotr cigi samosebou i.e. 11/xx, když se zvětšení povede a budu vybrán mezi kmotry......... Cosa nostra pardálové! A máš po ftákách cigi. Jako čken klanu dostaneš přidělenýcho jednoho Diplomata a budeš držet hubu a krok.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 martine, sibirnayo - jestliže mluvíme o retro serii s pozlaceným mosazným pouzdrem a plastovým sklem, proč by nebyla ještě mnohem levnější, než 40.000 ??? Vždyť je to pozlátko z pouti pro jedenáct (a víc) magorů, Proč by mělo být mosazné pouzdro levnější? Spíš dražší. Dělat ho pod lisem nepřipadá v úvahu, lisovací nástroje pro menší sérii, než 10000 ks by nikdo nezaplatil a opracovávat kus mosazi na CNC vyjde stejně, jako kus nerezu. Pak ještě vyleštit, pozlatit, další náklady. Ale Prim už stejně říkal, že to dělat nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 No me je vsechno celkem jasne. I.E. zatim neni, ale kdyz projevime zajem, tak se udela, my si ji koupime a pak se zacne vyrabet i pro ostatni Diplomat 40 zatim neexistuje, ale uz stoji cca. 90 000,- ale kdyz nas bude zpocatku treba 20 a pomuzeme zaplatit naklady na start produkce, dostaneme ho o "desitky procent niz" coz bude tak za 70 000,- Jinou limitku Diplomat tak, abychom se dostali na akceptovatelnych 30 - 40 000,- si udelat nemuzeme, protoze to neodpovida strategii firmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Nicmene nechci hazet flintu do zita a HLASIM se jako zajemce o inicializacni serii Prim Diplomat 40 v nerezu, s kalibrem 68, safirem, atd. Muj zajem o tento model je skutecne velky!!!!! Treba nas bude alespon 10 - 20 a uvidime, kam se dostaneme. Nechci, aby zde zaznelo jedine moje kriterium - cena, ale bohuzel je to kriterium vysoke. Pridana hodnota je pro me - legendarni model Diplomat, cesky strojek, nova velikost a koneckoncu i urcita "limitovana serie". Tak kdo by mel jeste zajem?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 (upraveno) Já bych měl zájem o Prim Diplomat 40 v nerezu, s kalibrem 68, safirem. Ale s výhradou. Cena nesmí být přes 70k. Nejsem "žebrota" ale taky nejsem idiot, co nezná hodnotu peněz. Upraveno 5. prosince 2007 uživatelem yed69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 5. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 No vida, tak se to už začíná rýsovat: 1. Frantik 2. typograf 3. yed69 . . . . . . . 11. cigi ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Otázky jako jaký kalibr bude přesně použit jsou otevřené. Já preferuji kalibr 68, případně 69, protože tyto kalibry si už postupně připravujeme pro obnovení sériové výroby. Skvělá zpráva! Předpokládám, že 68 by mohl jít "downgradovat" a používat v hodinkách bez data, je to tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Já mám taky zájem, ale rozhodující bude cena a kalibr. Chtěl bych společenské hodinky s českým kalibrem s automatickým nátahem. Pokud tam bude 69 nebo 96 cena se nepřehoupne přez 50 000 mám zájem. V opačném případě se nechám přesvědčit na Omega De Ville Hour Vision, které mi můj osobní dodavatel hodinek nabízí v podobné cenové relaci ( o trochu vyšší , ale ne moc ). Za dva týdny jedu do Švýcarska na lyže a určitě nevynechám příležitost si je vyzkoušet na ruce. I když to není limitka, průhled na kalibr z boku může být taky zajímavý . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 No tak je nas 6 (pocitam i Bedana a JJ) za par minut!!!!!!!!!! To vypada slibne!!! Muj limit tedy rozhodne nedosahuje ani 70 ani 50 tisic, ale "sleva v desitkach procent" dava velkou nadeji!!! Takze kdo dal?!?!?!?!? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 No tak je nas 6 (pocitam i Bedana a JJ) za par minut!!!!!!!!!! To vypada slibne!!! Muj limit tedy rozhodne nedosahuje ani 70 ani 50 tisic, ale "sleva v desitkach procent" dava velkou nadeji!!! Takze kdo dal?!?!?!?!? Ehm, mne si zase rychle odečti. Já mám na podobnou částku kalkulaci na jeden solitér, takže moje radost nad případnou obnovou výroby 68 byla motivována spíše tímto. S nafouklými diplomaty nechci mít nic společného :-) Uznávám, že jsem na reakci asi nezvolil vhodné vlákno. Kdybyste chtěli spáchat tohle, nebo něco v podobném stylu, tak bych ase asi přidal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 Re Prim: pohádky bratří Primů z Novýho Města si vždy rád přečtu. Jste čím dál tím lepší, Ezop je prostě hadr. Re JJ: poslal jsem SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yen Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2007 (upraveno) pohádky bratří Primů Upraveno 5. prosince 2007 uživatelem yen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se