Přejít na obsah

DIPLOMAT 40 v nerezu

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Onione muzes koupit od MPM ten druhy Prim :-)

Nejde jen o marzi obchodniku ale i o marketingove aktivity vyrobce, zajisteni servisni site atd.. Omega Seamaster Diver s COSC certfikaci stoji s ocelovym tahem 1850 EUR (cenikova cena vyrobce), Breitling SuperOcean kolem 2000 EUR, Orlik podle ceniku Prim cca 1470 EUR, marze pro obchodniky, marketingove vydaje, COSC certifikace to vse zustane v Eltonu.

Breitling je relativne mala rodinna firma s produkci mnohem mensi nez ma Omega nebo Rolex, nabizi za priplatek 600 EUR proti Orlikum ocelovy tah, oboustranny antireflex, automaticky heliovy ventil, luxusni etuji, vodotesnost 1500 metru, COSC certifikaci, celosvetovou servisni sit atd.. Spolecnym prvkem Orliku a SO je zaklad v ETA 2824 predelany do vlastniho kalibru, dovolim si tvrdit ze zasadne vic uprav ma Breitling s certifikatem, otocna luneta..

To jsem měl na mysli tou nenápadnou poznamkou: ..to nemluvim o dalsich vecech :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, hodně štěstí... já už jedny primky mám... :) A jak je vidět, bude cenově dostupnější (dnes už to je na stejno) kupovat jen sama vagni IWC a pod. :D

Znova jsem si projel stranky Prim... co mne tam zaujalo tak je snad jen ten Orlik a Spartak 43.... Ty Orliky asi vic... Ale asi si koupim neco lacinejsiho :)

No jo, to je pech, zase budeš muset koupit nějaký obyčejný Longines, IWC nebo Omegy, časem až se ještě zdraží, tak už bude na tuctový Pateky . :rolleyes: :D

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odkaz ke komentáři

Bez prdele, je to o psychologii, ale tim jak jsem tady sledoval to jak vazeni kolegove hodlaji vystrelit takovej balik prachu za Primky jsem si rekl, ze proste pokorim jednu psychologickou hranici a ty Lindberghy proste koupim... v okamziku kdy jsem narazil na opravdu dobry kup jsem nevahal ani vterinu ... Mam hodinky s legendou s velkym "L"... soucasne se i hodi k mé "sbirce" IIWW ... ta legenda je tam zaclenuje... :) a bezne se mi stava, ze lidi do kterych bych to nerekl jsou z nich paf a nekolikrat se mi stalo, ze clovek mimo tento "hodinkovy svet" pri pohledu na ne rekl:"ty jsou muj sen" :)

Odkaz ke komentáři

No jo, to je pech, zase budeš muset koupit nějaký obyčejný Longines, IWC nebo Omegy, časem až se ještě zdraží tak už bude na tuctový Pateky . :rolleyes: :D

Treba nas chce Prim donutit koupit si nejaky jejich vyrobek ihned, za par budeme rikat "nosim Prim, sice to asi neznate, ale Audemars Piguet a Vacheron Constantin jsou levnejsi konkurenti, trochu se to da srovnavat s Patek Philippe, ale ty maji zbytecne moc komplikaci" :goof:

Odkaz ke komentáři

to jsou ale zlá slovíčka, pouze promítají změnu ceny komponentů nutných pro výrobu hodinek, především stroje ETA, nakupovaných za EURa do jejich koncové ceny. Bohužel pravděpodobně došlo při výpočtu k chybě a místo úpravy směrem dolů došlo k zvýšení maloobchodní ceny :D

Jo, jo, určitě i v bazarech zdražili staré strojky :D pardon, pamětní.

Odkaz ke komentáři

Jako laik čerstvě postižený nerozumím cenám primek. Solitéry chápu, tam není o čem, ale seriové kusy, standartizované na prim.cz ... Třeba se někde dočtu, čím si tu cenu zaslouží.

Na druhou stranu chápu, že někoho oslovují a dobrých důvodů může být mnoho - patriotismus, extravagance, sentiment ... prostě každého věc, tak proč do toho neustále šít.

Je to stejné, jako když si někdo koupí pistoli ČZ - nemusím to chápat, ale když jí chce a má z ní radost, tak je vše v poho ... :smile_anim:

Upraveno uživatelem Churchill
Odkaz ke komentáři

CZ je podla mna naozaj spatne porovnanie .... az bude Prim v hodinkach tak daleko ako CZ v pistoliach tak ubehne este mnoho vody (ak vobec) CZty su vo svete uznavana zalezitost a to na tolko uznavana ze sa dokonca kopiruju (a to nie zrovna nejakymi suflikantmi ktori by nemali na vyvoj svojich vlastnych veci... mimo ine maju svoju verziu 75tky aj izraelci)

Odkaz ke komentáři

Tak se na to podivej ve svetle toho co napsal cali:

CZta se kopiruje po celem svete... ze by se kopirovaly primky? (spis Prim kopiruje, resp. kopiroval a ted ozivuje kopirovane... i kdyz nic proti tomu, protoze pokud to neni kopirovani do nejmensiho detailu, tak je to standard) :D Asi nee... :)

Technicky je CZta zaden zazrak... no a to je asi opravdu shodne s Primem.. :) Kdyz uz nekdo dela neco podobneho, tak to dela technicky lepe nez v UB... tak to by e take dalo rict, ze je stejne...

Mnohem dulezitejsi asi e, ze CZ je ikona.. je to ikona pro kriminalniky v Maiami, drogove bossy v Kolumbii, ale i pro spouuustu policajtu ve svete... Prim ikonou neni (v tom pozitivnim svetle) a asi ani nebude... je, a zrejme bude jistou kuriozitkou...

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Takhle v celkovém kontextu máš asi pravdu, no :o)

Nicméně princip, že si obé kupují zejména patrioti a extravaganti mi tam přijde vystopovatelný :thumbsup_anim:

Nicméně jak jsem napsal výše - někdo holky, někdo vdolky. Pokud to za to vysolej, tak proč ne a nic proti tomu.

Upraveno uživatelem Churchill
Odkaz ke komentáři

Dovolím si citovat Prima "cylindrické safírové sklo dává tomuto modelu (stejně jako Pavouku) punc exkluzivity". To přesně vystihuje směr, kterým se Prim vydal. Akorát třeba to cylindrické sklo mi připadá stejně samoúčelné, jako briliant vsazený v korunce nebo brilianty lemovaný ciferník. Exkluzívní, tím pádem drahé, ale s hodinařinou to už nemá moc společného.

Kalibry Prim se, myslím, taky moc přeceňují. V podstatě jde o kalibry do lidových levných hodinek, které jsou dnes nahrazeny quartz typu Q&Q, SECCO a podobnými v hodinkách do 1000,- Kč. Že se už 20 let nevyrábí mu na exkluzivitě nijak nepřidává. Kdyby tenkrát soudruzi uměli vyrobit nebo měli možnost sehna levný quartz strojek za pár korun, tak by je tam určitě dávali a nezdržovali by se pracnou výrobou mechanických strojků.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...