michca Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Vážení. Já osobně si hovím ve svém chrononebi a jakkoliv se to jeví nemožné - jsem naprosto spokojen. Obrátila se však na mě kamarádka se zákeřným dotazem - jaké koupit hodinky manželovi k narozeninám (35), a jelikož jsem po zamyšlení zjistil, že jsem trochu v loji, obracím se na vás, kolegové chronomagoři. Parametry:velikost: cca 45mm a spíše celkově masivnější (budoucí obdarovaný na to ruku má)design: líbí se mu pilotkycena: +- 40.000,- Kčnemusí být nové, ale stav TOP Já zjistil, že v této cenové relaci s výše uvedenými parametry prostě nejsem schopen nic poradit. Kdyby byl budget poloviční, krásně se dají doporučit Archimede nebo Steinharty a pod., a kdyby dvojnásobný, už jsme na hranici parádních pilotek IWC z druhé ruky (sice ne masivních, big piloty za tu cenu bych si koupil sám , ale spíše nějaké MARKy). A vím, že jdou sehnat uvedené Steinharty za větší peníze, ale to je mi nějak proti srsti dát za ně takovou raketu, nic proti nim, ale 40.000,- Kč už ne.. Budu moc rád za postřehy a nápady. Děkuji všem a zdravím Vás!
Daemonultimate Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Dám co se líbí mně, WR 200m, safír, a day date - což si myslim neprojde , průměr 46 a cena nižší
nividic Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Dost masivní jsou Glycine Airmany, něco od Laco i od Sinnu. Automat? Manuál?
michca Odesláno 11. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Automat nebo manuál nehraje roli. Za Laco rozpočet 40.000,- Kč mi přijde taky přehnané, nic proti této značce. Kouknu tedy na zmiňované Glycine a výborný nápad od Daemona - Hamilton! To by mohlo být akorát.
lazy Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Taky bych řekl Glycine Airman 17.I když jsou tedy pilotkami spíš názvem, než provedením (luneta, 2 korunky atd.), ale taky po nich pokukuji.
xcmaniax Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Alpina. Moderní pilotky s pěknými ciferníky.
davidian Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Dost masivní jsou Glycine Airmany, něco od Laco i od Sinnu. Automat? Manuál? tiez som rozmyslal nad Sinn ale pokial viem nemaju nic take masivnejsie
Daemonultimate Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Je tam víc modelů, třeba jako vintážky Khaki Field Pioneer 45mm Auto h60515533
JanNovakJan Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Nejlíp aby si je obdarovaný vybral sám, nikdo nezná jeho vkus (automat, quartz - provedení, barva) a požadavek na komplikace (funkce).
Bembeg Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Třeba něco od Orisu...http://www.ichrono.sk/catalog/40/aviation
Marhi Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Co třeba laco.Mini replica 45 mm. Je tam sice ten trapný zadní průhled, ale jinak esence pilotek. Prostě armádní tooly.Sám velmi lavíruji mezi touto variantou a tím novým, starým erbstuck ( nevím kde je na klávesnici ten hen ten oný).Jelikož buď se člověk vydá cestou stylu britských a amerických letců, anebo nekompromisní jednoduchost letců německých. Navíc je to snad nejkopírovanější styl číselníku.¨Za mě proto že je dobrej a funkční.
Jenkiz Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Co takhle Fortisy? třeba i v chronu https://www.hodinky-koscom.cz/cz/fortis-635-10-41-l nebo ještě uniony nevypadají zle https://www.hodinky-koscom.cz/cz/union-glashutte-d002-624-16-057-00ale ty už sou výš
Návštěvník maxipesfik Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 http://www.uhrenchef.de/Delma-Classic-Aero:::8.html Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Mitak Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Laco Flieger Saarbrücken Erbstück - a neříkej mi, že tyto Laco za ty prachy nestojí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PetrM Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Tyhle vypadají jako optimál. I cenou i velikostí 44. https://www.hodinky-koscom.cz/cz/fortis-647-10-11-k Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jenkiz Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Fortis cosmonauts mě taky napadly, ale volil bych spíš na tahu, kůži nebo gumu dokoupíš snáz.
Marhi Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Ještě jsme zapoměli zmínit Sinn.Pilotky od původu.Ono je to těžký. Pravý bojový pilotky jsou dvoje. Buď ty německý pozorovatelský, a to si přiznejme velmi dokonalé, anebo verze britských a amerických pilotů.Ty prvé vymysleli v německu, ty ostatní dělali převážně ve švýcarech.Prvotní zadání je = jednoduchost, čitelnost a možnost dotažení pera v hodinkách.Historicky byli hodinky tak na 24 hodin, a dlouhé lety by mohly způsobit zastavení a tak se vyvinul typ hodin které to slučují.Sakum pikum , jednoduchý a přehledný cifr, hack vteřinovky a většinou centrální, možnost dotažení i v rukavicích, navíc velikost která je určuje v čitelnosti, ne nositelnosti. Prostě přes rukáv, kombinézu, v extrému stehno. A taky lumi. Což byl historicky počin který znamenal obvykle radioaktivní barvy.Pak sou tu ti briti a amíci. Tam už ten tlak na velikost nebyl. Co si budem namlouvat, pro piloty je čas až druhá veličina. Primárně maj přístrojovou desku, na které jsou hodiny také. Kdyby, cobi tak pomůžou mechaniky na ruce. Tj. velikost pod rukáv, spíše takové dnes malé 40 mm a míň. Němečtí stíhači preferovali chrona, ale za sebe si myslím že spíš z toho modního tlaku. Nedovedu si představit kdy by to použili.Na závěr mého trapného elaborátu řeknu ne novou myšlenku.Když pilotky tak větší než obvykle a velmi jednoduché. Bez data atd.Když modní pilotky, vše co se nabízí , nejlépe i s funkcí výměny spodního prádla.Volba jasná , Laco, Zenith, Sinn, IWC, kolotočářský brajtle.Za čtyřicet českých asi nejlíp Sinn. Moderní v tradici. Ale je to jen můj názor. Netřeba plísnit, sám se pokukuji po Laco.
AndyAaron Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 No a co klasika od Stowy?Jinak strasne se mi libi pilotky od Zenithu, ale tam uz jsme s prachama taky jinde...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.