Přejít na obsah

ze Života .....

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

YPO: No a přesně o tom mluvím, to jsem měl na mysli - stačí maličkost, nepatrná drobnost, a svět je hned mnohem lepší a přívětivější. Vždyť starostí potkává člověk kolem sebe denně hormadu, ale stačí třeba i ty noviny a je hned pohoda. Tak proč se navzájem posílat (i když třeba jen v duchu) do prd.le. To přece není vůbec potřeba, místo toho je lepší udělat "noviny". Prostě být lidi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To srovnání s metrem je vtipný - ale vedle - metro jaksi nemění trasy každou chvilku, nemá zastávky na znamení, u každých dveří je mapka, hlášení stanic co vím vždycky funguje... a jezdí opravdu na čas. Ale hlavně, trasy jsou jednoduché a pokud stojíš na nástupišti, víš, že je to jedna linka jedoucí z A do B a naopak. Maximálně člověk nastoupí do opačného směru. Autobusy, zejména na zastávkách na znamení (ve spojení se špatným zrakem), jsou proti tomu peklo. A když se jedná o linku končící na třech různých konečných v jednom směru (dlouhá, střední a krátká verze), je to pro starší lidi teprv něco, to už se občas opravdu bez dotazu neobejde. Informace o konečné je myslím pouze na předním sv?telném panelu autobusu, ne vždy předek autobusu člověk vidí.

A hlavně - a to platí pro řidiče MHD i osobních vozů - nežijeme v ideálním světě. Mezi účastníky sil.provozu i mezi cestujícími je prostě (statisticky nutně) jisté procento lidí, kteří nejsou tak chytří jako průměr. Je to normální a zlobit se kvůli tomu je na nic.. argument s potřebou chvilky pro sebe na konečné naprosto chápu, ten čas na svačinu a WC by měl být delší. O to větší záhadou je pro mně jeden řidič, který zásadně jezdí pozdě, umí nabrat zpoždění už na třetí zastávce v lajn? a je úpln? v klidu, dokonce na každém přechodu pouští chodce :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

To srovnání s metrem je vtipný - ale vedle - metro jaksi nemění trasy každou chvilku, nemá zastávky na znamení, u každých dveří je mapka, hlášení stanic co vím vždycky funguje... a jezdí opravdu na čas. Ale hlavně, trasy jsou jednoduché a pokud stojíš na nástupišti, víš, že je to jedna linka jedoucí z A do B a naopak. Maximálně člověk nastoupí do opačného směru. Autobusy, zejména na zastávkách na znamení (ve spojení se špatným zrakem), jsou proti tomu peklo. A když se jedná o linku končící na třech různých konečných v jednom směru (dlouhá, střední a krátká verze), je to pro starší lidi teprv něco, to už se občas opravdu bez dotazu neobejde. Informace o konečné je myslím pouze na předním sv?telném panelu autobusu, ne vždy předek autobusu člověk vidí.

A hlavně - a to platí pro řidiče MHD i osobních vozů - nežijeme v ideálním světě. Mezi účastníky sil.provozu i mezi cestujícími je prostě (statisticky nutně) jisté procento lidí, kteří nejsou tak chytří jako průměr. Je to normální a zlobit se kvůli tomu je na nic.. argument s potřebou chvilky pro sebe na konečné naprosto chápu, ten čas na svačinu a WC by měl být delší. O to větší záhadou je pro mně jeden řidič, který zásadně jezdí pozdě, umí nabrat zpoždění už na třetí zastávce v lajn? a je úpln? v klidu, dokonce na každém přechodu pouští chodce :)

zastávka na znamení je zastávka na znamení = pokud jsi vidět na zastávce (nejsi schovanej za budkou, v rohu budky nebo nestojíš nikde jinde a myslíš si že stojíš na zastávce, tak ti tam vždy někdo zastaví aniž bys musel mávat pařátkem)

jezdit pozdě si může dovolit příměstská doprava nebo linky mezi městy .... mají několikahodinové pauzy takže je jim to jedno

Odkaz ke komentáři

Tak to jsem rad ze jsem pouzil to srovnani s metrem, prvni me napadlo letadlo :D
Nejsem zrovna etalon co se verejne dopravy tyka, prvni mesice v Praze jsem nechapal, ze tramvaje se stejnym cislem jezdi v obou smerech a navic jsem spontalne nastupoval do prvni prijedivsi tramvaje.

To pusobilo problemy zejmena v noci pri navratech z hospod (do skoly jsem jezdil jen metrem) a na mou cestu z podniku U Matouse domu na Kobylisy, ktera mi zabrala ctyri hodiny, zapomenu tezko.

Jo a pred dvema mesicema jsem na cundru dojel az na posadkove cviciste Jince, protoze jsem proste nenasel ve vlaku cudlik pro zastavku na znameni.

Odkaz ke komentáři

Tak to jsem rad ze jsem pouzil to srovnani s metrem, prvni me napadlo letadlo :D

Nejsem zrovna etalon co se verejne dopravy tyka, prvni mesice v Praze jsem nechapal, ze tramvaje se stejnym cislem jezdi v obou smerech a navic jsem spontalne nastupoval do prvni prijedivsi tramvaje.

To pusobilo problemy zejmena v noci pri navratech z hospod (do skoly jsem jezdil jen metrem) a na mou cestu z podniku U Matouse domu na Kobylisy, ktera mi zabrala ctyri hodiny, zapomenu tezko.

Jo a pred dvema mesicema jsem na cundru dojel az na posadkove cviciste Jince, protoze jsem proste nenasel ve vlaku cudlik pro zastavku na znameni.

Sorry,ale ty ses fakt wul :-))))). Malem jsem se ted polil mlikem, kdyz to ctu.

Odkaz ke komentáři

@Trojan :D

@ YPO: to, ze řidič vždy zastaví, je situace z toho mnou zmíněného ideálního světa :) uvedu Ti příklad: stojím na zastávce na znamení ( výborná je např. Trutnovská) a čekám na příměstský autobus, který jezdí o víkendu jednou za hodinu. Tma, zima, déšť. Uv?domuju si, že autobus může, ale i nemusí zastavit, proto se silou vůle přinutím schovat tablet a nekoukat na chrono24. Tím se dostávám z původních 15% na 100% mentální kapacity věnované reálnému světu kolem mne. A je mi to stejně prd platné, protože v čase X přijíždí před mým spojem dlouhý kloubový autobus, zaplní celou zastávku, a moje třístovka za ním přes moje mávání a výskoky vesele profrčí. A já můžu jít do Blue Orange na neplánovanou večeři... a to je ze Života... :D

Odkaz ke komentáři

Máš se zeptat  :lol2:

Ja se chtel zeptat na nakladovem nadrazi Zizkov nejakeho cikana, jenze kdyz jsem na nej kriknul tak zacal utikat. No a me nenapadlo nic jineho nez ho chytnout. Protoze mel kratke nohy a ja v te dobe jeste mel kondici, nakonec jsem ho dohnal a chytnul. Jake bylo jeho prekvapeni kdyz jsem se jen zeptal jestli nevi, kudy na Kobylisy. Rek mi ze nevi ale ja si doted myslim, ze vedel.

A ve vlaku jsem se zeptat nemohl, protoze tam nikdo nebyl, jel jsem nejak strasne brzo rano.

Odkaz ke komentáři

Vzpomínám na svou cestu domů (tehdy to byly Průhonice) z diskotéky na Karláku. Vyrazili jsme na cestu ráno v 6.15 a přijeli jsme v 11. Budili nás řidiči na 6 konečných :D

Jojo, na tocne na Kobylisich me taky budil a z tramvaje vyhodil ridic, spali jsme tam asi tri. On si dal venku cigarko, my jsme tam stali a jeden z cestujicich si lehl na lavicku. Po par minutach rekl ridic "tak jedem chlapi" a vsichni mimo jednoho na te lavicce jsme nastoupili. Nakonec jsem se pro toho posledniho vratil a do tramvaje ho dotahl, dosly mu sily.

Po jedne zastavce jsem myslim nechtic vystoupil ale rekl jsem si, ze riskovat znovu tramvaj by byl nerozum, zbytek jsem tedy dosel.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

@Trojan :D

@ YPO: to, ze řidič vždy zastaví, je situace z toho mnou zmíněného ideálního světa :) uvedu Ti příklad: stojím na zastávce na znamení ( výborná je např. Trutnovská) a čekám na příměstský autobus, který jezdí o víkendu jednou za hodinu. Tma, zima, déšť. Uv?domuju si, že autobus může, ale i nemusí zastavit, proto se silou vůle přinutím schovat tablet a nekoukat na chrono24. Tím se dostávám z původních 15% na 100% mentální kapacity věnované reálnému světu kolem mne. A je mi to stejně prd platné, protože v čase X přijíždí před mým spojem dlouhý kloubový autobus, zaplní celou zastávku, a moje třístovka za ním přes moje mávání a výskoky vesele profrčí. A já můžu jít do Blue Orange na neplánovanou večeři... a to je ze Života... :D

napiš stížnost .... když v zastávce stojí autobus, tak další autobus je povinen zastavit také (v jakékoli zastávce ) samozřejmě dle JŘ linky .... takže je možný, že čekáš na autobus kterej tam nestaví ... se rači zeptej řidiče

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Bud rad, ze byl sam. Jinak by ti poradil zkratku pres zbytek nadrazi a mel bys vymalovano.

hele zapomněl sem ti říct že u seřadiště těsně před výjezdem na moskevskou sou dvě mega díry ve kterejch by zahynul i klokan ve středním věku .... jestli bys je nemoh zasypat hlínou až zejtra pojedeš do práce

Odkaz ke komentáři

ze života... lidé se smyslem pro humor, sarkasmus, ironii apod by, pro vlastní klidné spaní, neměli používat ty internety... osobně to řeším tak, že pro konverzaci (zásadně mimo internety!) si vybírám ověřené jedince s doktorátem, nadužívám obličejovou mimiku, doprovázím to rozmáchlými gesty, bavím se s nimi zásadně jen o počasí a v kapse mám přitom vždycky pravítko, kterým je můžu klepnout přes prsty...

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

hele zapomněl sem ti říct že u seřadiště těsně před výjezdem na moskevskou sou dvě mega díry ve kterejch by zahynul i klokan ve středním věku .... jestli bys je nemoh zasypat hlínou až zejtra pojedeš do práce

Info jsem predal na tsk s prosbou, at to fakt udelaj, jsou fakt velky ( rano jsem se tam byl kouknout ).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...