Přejít na obsah

Oris GIGN Edition Limitée?


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

Oris GIGN Edition Limitée?

 

Švýcarská značka vyrábějící pouze mechanické hodinky oznámila své nové partnerství s francouzskou elitní policejní zásahovou jednotkou - Groupe d?Intervention de la Gendarmerie Nationale? známou pod zkratkou GIGN?. Na počest této spolupráce značka vytvořila limitovanou edici modelu Big CrownProPilot Altimeter? pod názvem Oris GIGN?.

 

Speciální zásahová jednotka GIGN byla založena v roce 1974 s právem zasáhnout nejen na francouzské půdě, ale díky zvláštním povolením i v zahraničí. Jednotka má 380 vysoce kvalifikovaných členů, výsadkářů vycvičených a vybavených k provádění vysoce rizikových operací, včetně boje s terorismem. Další náplní práce této jednotky je záchrana rukojmích a boj s organizovaným zločinem. 

 

when-terrorist-callfrench-gign-answers-6

 

Ročně každý ze členů jednotky provede 6 - 7 tisíc seskoků, při kterých jsou vybaveni nejmodernější počítačovou technikou vyhodnocující všechna potřebná data. I když jsou tato zařízení velmi spolehlivá, stále existuje možnost jejich poruchy a v takovém případě je potřeba mít záložní zařízení. Jednotka GIGN se obrátila na značku Oris a zahájila sérii náročných testů prvních hodinek s mechanickým výškoměrem, které se plně osvědčily a tak vzniklo nové partnerství ORIS - GIGN.

 

11169803_1121658271193250_69507299978490

 

Limitovaná edice Oris GIGN? se nijak technicky neliší od sériového modelu Big Crown ProPilot Altimeter? , rozdíl je pouze estetický. Insignie jednotky je zobrazena na číselníku hodinek i na jejich dýnku a špička centrální vteřinové ručičky je vyvedena v barvách francouzské trikolory.

 

post-17935-0-73760900-1470987623_thumb.jpg

 

V limitované edici vznikne celkem 500 kusů hodinek pro civilní trh, ale souběžně vznikne i její odnož s upraveným signováním pro každého člena jednotky GIGN. Cena hodinek je stanovena na 3900 CHF a k dispozici budou od září letošního roku.

 

post-17935-0-41603800-1470987847_thumb.jpg

 

post-17935-0-88634200-1470987847_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně nevidím na armádě a vojácích nic, co by se mělo nějak oslavovat (já to vidím přesně naopak - čím víc je společnost vojensky aktivní, tím je horší). Ale společnost vždy brala vojáky jako hrdiny. V každé době a v každém státě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Daemon: Z té či oné strany? Takže jde jen o to najít si tu správnou záminku? Ne, díky, o to fakt nestojím. A kdo jo, tak by se nad sebou měl zamyslet.

A dělat tomu ještě takovouhle reklamu se mi taky nelíbí. Rád bych tu hodinky, ne zakuklence.

Ed: A když vidím to gesto, co dělá ten zakuklenec na první fotce, to je fakt velmi obdivuhodné a hrdinné. Vivat.

Zakuklenec ověšený granáty a výbušninami - náš vzor :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že by se nechali inspirovat od SINN a jejich UX GSG9 ? Docela by mě zajímalo v jakym poměru se prodávaj oproti klasickejm UX.

 

Edit.

K tomu zakuklenectví, jak píše Karlos. Já v tom nevidim nic špatnýho mít za vzor "zakuklence ověšenýho granátama" (ač to nejni můj případ). Bylo by sice fajn, kdyby byl svět celej sluníčkovej, ale první kdo se vrhne na partu teroristů a bude riskovat vlastní život za poměrně mrzkej plat, bude právě tenhle zakuklenec, což si aspoň za mě zaslouží docela respekt a klidně i v takový podobě, že vznikne limitka hodinek. Někdo to holt žere víc a koupí si ji, někoho to nechá chladným. Pod tlakem to přece nikomu necpou.

Upraveno uživatelem busdriver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Karlos:

Správná otázka, polož ji tam, kde Ti mohou odpovědět. Zeptej se dětí, proč takové hry hrají, zeptej se těch co konflikty vyvolávají. Jestli se ptáš mne, ptáš se sice dobře, ale špatného. Hry nehraji a konflikty nezakládám. Když už ale někde nějaký vznikne, jsem rád, že existuje třeba právě tahle policejní jednotka, která mě má chránit. Zeptej se značky Oris proč s takovýma zrůdama :) spolupracuje a nevystačí si pouze se sportovním potápěním, vlastně dělej si co chceš a co můžeš, tak jako já, když jsem přinesl report o nové limitce hodinářské značky, kterou mám rád. Rozpravu na téma zabíjení s Tebou opravdu nepovedu. Můžeš se třeba dotázat v místní vojenské sekci, která má sta a statisíce zhlédnutí.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hodinky pěkný

 

zaujalo mě, že každý provede ročně 6-7tisíc seskoků. To jako fakt? Když to hodně zjednoduším, dejme tomu, že každý slouží 300 dní v roce(to je ale asi nesmysl, budou mít nějaké směny aby drželi pohotovost 24/7, takže to ve výsledku bude méně, ale ať se to dobře počítá), tak to každý seskočí 20x ve dni kdy má službu? Top už jim moc času na práci asi nezbývá ;)

 

ale hodinky pěkný, to jo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hodinky pěkný

 

zaujalo mě, že každý provede ročně 6-7tisíc seskoků. ..

ale hodinky pěkný, to jo

 Tak přece někdo :) nevím, jestli jsem si to špatně nevyložil a není to sumárum za celou jednotku, což by zase na jednotlivce a rok nebylo moc. Možná se jedná o chybu zdroje, tak jsem zabrousil na WIKI, ale ta se o tom nezmiňuje

 

https://en.wikipedia.org/wiki/GIGN

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7000 seskoků na osobu je samozřejmě kravina, to by skákali dvacetkrát každej den:). Jinak hodinky pěkný. Tyhle tématický limitky obvykle nemusím, ale tady to nijak nebije do očí. Karlos pobavil.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...