Přejít na obsah

PRIM - tak trochu flame vlakno

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Víš co ono samo o sobě je divné když se musí dělat opozice proti působení nějaké firmy v diskusním fóru. Svědčí to o jediném - vlastníci fóra zcela nepromysleli možné problémy které z této situace vznikají a které ve finálé poškozují jméno značky Prim.

Osobně beru značku Prim jako národní dědictvní - něco jako Škoda atd... a je mi hodně blbé schazovat něčí podnikatelský plán. Pevně doufám že pan Prokop pochopí že bez jasnější prezentace strategie a cenové politiky se bude image značky Prim budovat hodně komplikovaně. Ono to ve finále není o té absolutní výši ceny, ale o jejím obhájení. Obhajoba ceny založená na umělé klubové segmentaci potencionálních zákazníků není ta nejlepší.

Ale já nemám pocit, že bychom poškozovali značku jako takovou, naše výtky směřují převážně vůči tónu a způsobu jakým se s kritiky jedná, je to chování přinejmenším neprofesionální, amatérské, je to prostě křečovitá snaha prosadit cosi děj se co děj bez možnosti vyslyšení sebemenšího slova, které se nehodí do tzv.krámu.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlas s vámi, jen mě napadá řešení: vše jde jako investice do rozjetí výroby cal.68 a až tahle retro bublina splaskne, začne Prim s levnou masovkou jako za starých dobrých časů - všechno je v pořádku a koupí současných předražených modelů přispíváte na dobrou věc :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Osobně beru značku Prim jako národní dědictvní - něco jako Škoda atd... a je mi hodně blbé schazovat něčí podnikatelský plán.

"Národní dědictví" v tom je "náš" problém. Kdyby to byla třeba rumunská značka hodinek, pes by po ní neštěkl.

Odkaz ke komentáři

souhlas s vámi, jen mě napadá řešení: vše jde jako investice do rozjetí výroby cal.68 a až tahle retro bublina splaskne, začne Prim s levnou masovkou jako za starých dobrých časů - všechno je v pořádku a koupí současných předražených modelů přispíváte na dobrou věc :smile_anim:

Pokud budou nové kalibry kvalitně zpracované alespoň na úrovni Ety, dostatečně přesné a a pěkně ozdobené tak to může být bomba.....Představte si tento kalibr precizněji vyrobený, krásně ozdobený ženevskýmu pruhy, natahovací kolečka budou mít zkosené vyleštěné hrany....krása

102.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Odkaz ke komentáři

Já snad něco takového psal? A ty tři stovky vzhledem k celkové ceně mě nevytrhly.

Aha, takze kalibr za 300 - tak to mnohe vysvetluje....

Zapomel jsem ze pred koupi hodinek u PRIM je nutne si sehnat kalibr ve vetesnictvi - jen to podtrhuje celkovou hodinarskou uroven PRIM

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
....Zapomel jsem ze pred koupi hodinek u PRIM je nutne si sehnat kalibr ve vetesnictvi - jen to podtrhuje celkovou hodinarskou uroven PRIM

To bylo jen u l. e. Když si koupíš normální Liney s ETA kalibrem, jako mají Stowy, cena je také velmi podobná a nemusíš nic shánět.:)

Odkaz ke komentáři

U Primu vám vadí to, co je úplně stejné u Stowy. Tam vám to nevadí. Soused má zelenější trávník? Stowy taky používá strojky ETA, taky se tam něco vygravíruje, taky se to prodává pod vlastní značkou. Navíc za srovnatelné ceny. Linea, Spartak jsou kolem 20k. Stejně jako modely Stowa. Ta nenávist k Primu bude mít asi jiné důvody, než kvalitu nabízených produktů a jejich cenu. Si myslím. Já Primu fandím. Nabízí zakázkovou i "pásovou" výrobu. Kyždý si může vybrat. Navíc každý jeden má možnost si Primky nekoupit. Ale to plivání nenávisti jev Česku zvláštní fenomén. Je to stejné i V HiFi i na Bike-Forum. Nechápu to. Je to jako hardwearová xenofobie. Mám rád Olympus, Canon je tedy shit. Já nosím renovované Sporty I a každý, kdo je vidí, pokývá uznale hlavou. Jsou všeobecně přijímany jako pěkné. Myslím, že Prim má na co navazovat.

Odkaz ke komentáři

S původním Grgovým příspěvkem naprosto souhlasím, a to už velmi dlouho.

Je zvláštní, jak se dá vlastně dělat ?hodinařina? bez hodinařiny.

Poměrně výstižné, bohužel.

"individuální přístup" - přeloženo = oškubat každého jednotlivě co to jde :D

A přesně takový pocit mám z těch tanečků kolem cen. Na ceně není nic sprostého, je-li prezentována otevřeně, bez postranních myšlenek. Pak přece jejím zveřejněním na fóru lidí se stejným koníčkem o nic nejde, nebo jo?

Osobně beru značku Prim jako národní dědictvní - něco jako Škoda atd...

Národní dědictví? Ehm, co to přesně znamená? Jistě, fungují v rámci hranic ČR. Proč to je tak důležité?

2 Kamil - Jorgovi se taky musi dodavat kalibr ? To sem nevedel....

Tím pádem (když je, Kamile, cena podobná) dostaneš za jedny peníze buď komplet hodinky, nebo jenom pouzdro... z pohledu výrobce, samozřejmě.

Docela rád bych měl nějaké hezké české hodinky. Ale kromě toho, že jsou české, musejí mít ještě něco, nestačí jen Made in Czech Republic v záručáku. To je prostě hodně málo.

Odkaz ke komentáři

Hrebicek na hlavicku. :smile_anim:

U mne národnost nehraje roli, nevidím zásadní důvod proč preferovat či zavrhovat naco jen kvůli zemi výroby (pokud nemám nějaké závažné výhrady k té zemi jako takové - př. P.R.C. ve kterémžto případě se snažím minimalisovat objem peněz, které ode mne do té země tečou). Kupuju si takové hodinky, které se mi líbí a které mi vyhovují - Omegy, Primky, Fortisy, to je vcelku fuk, nejsem nějaký brand-fanatic.

Odkaz ke komentáři

Já nosím renovované Sporty I a každý, kdo je vidí, pokývá uznale hlavou. Jsou všeobecně přijímany jako pěkné. Myslím, že Prim má na co navazovat.

Myslím, že až na pár fanatiků nikdo Primky zásadně nezpochybňuje po technické stránce. Většině kritiků se nezdá ten prudký obrat v image a sebepresentaci firmy - od masového výrobce k superprestižní značce. Prostě od značky, jakou Prim je či by rád byl každý očekává kdo ví jaké zázraky i v technické oblasti. Ono opravdu vypadá trochu divně, zdůrazňuje-li firma kontinuitu s historií masové výroby po technické stránce a to i na úrovni jednotlivých modelů, ale zároveň zdůrazňuje "ale teď jsme něco jiného, něco extra".

Konkrétně třeba Sport II: Skoro každý si to pamatuje jako slušné a kvalitní, ale přesto běžné hodinky, které si za socíku mohl koupit kde kdo. A nyní jejich nástupce z čista jasna míří do úplně jiné třídy. Zde už někým uváděné srovnání s Käferem/New Beetle či Mini není zcela od věci.

Jsem velmi zvědav, jak si Prim povede třeba v NL ale obecně i na jiných trzích, kde tyto "historické" ohledy nebudou nejspíš hrát žádnou roli. Moje primky - jak staré, tak řekněme "výrazně renovované" se u hodinek znalých lidí v zahraničí setkávají s velmi příznivým ohlasem.

Odkaz ke komentáři

Jeste k PRIM a posunu do vyssi urovne. Pamatuji si jak cigi zduraznoval, ze je temer zivotne nutne si koupit minimalne DVE korunky (LE ZLUTASCI), nebot ten zluty bazmek v korunce se bude otirat, nebo vypadavat nebo jak to bylo. Domnivam se, ze takovy "tvurce" hodinek jako PRIM (alespon se tak stavi) by snad mel byt schopen tento problem bud 1. eliminovat pouzitim jineho materialu, jinoho zpusobu vsazeni atd. (kdyz uz si zakaznici vlastne zaplatitli jenom za pouzdro a pasek - strojek pokud me pamet neklame si musel jako jiz tradicne kazdy zakoupit v zastavarne, nebo kde) nebo 2. snad kdyz uz si zakaznici zaplati za limitku nemale prachy, byl by v tom kus slusnosti vyrobit tech korunek ja nevim 30 navic pro pripad problemu je drzet skladem. Pristup - dodame Vam limitku, BAJECNE zpracovanou, jenom ty korunky stoji za kocku, tak si radeji kupte hned dve - to jsem mel oci navrch hlavy, vazeni pratele :D A nutnost dodavky vlastnich kalibru - to je kapitola sama pro sebe - tenkrate jsem se vubec nedivil Popshopovi blahe pameti, ze se na to nakonec vy... (a to nebylo o tom, ze by ty kalibry nemel).

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odkaz ke komentáři

U Primu vám vadí to, co je úplně stejné u Stowy. Tam vám to nevadí. Soused má zelenější trávník? Stowy taky používá strojky ETA, taky se tam něco vygravíruje, taky se to prodává pod vlastní značkou. Navíc za srovnatelné ceny. Linea, Spartak jsou kolem 20k. Stejně jako modely Stowa.

Mno, za tuhle cenu bude Antea s COSC. A Stowa neoznacuje kalibry Stowa XY, proste napise ETA 2824-2.

Odkaz ke komentáři

No jak jsem četl o té Diplomat limitce, tak argumenty - o elitářství, vyjímečnosti, "klubu chytrých a informovaných", slevy z "běžné ceny" v desítkách procent, oznámení ceny až skoro při podpisu smlouvy atd. To jsou přesně ty argumenty, které používají prodejci při sálovém prodeji, kdy prodávají hrnce nebo deky předražené o stovky procent. :)

Taky už někdo psal, co se týče cen, že je referenční ebay. Tak tam vyzkoušejte dát nástupce Prim Sport II a uvidí se. :D

Jinak pokud tam dám limit USD 3.000-3.500 , tak mi tam vyskočí hodinky, které jsou úplně jiná liga, než ten nový Prim Sport II.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...