Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Jaem napsal:
Ja si spominam, ako spoluziaci, majitelia Prim Sport II bledli zavistou pri pohlade na moje Ruhla Chrono Antimagnetic.

Sorry za naprostý OT, ale jak to fungovalo? Na můj vkus to má na chronograph trochu málo ručiček :-)

Odesláno
  JJ napsal:
Sorry za naprostý OT, ale jak to fungovalo? Na můj vkus to má na chronograph trochu málo ručiček :-)

Nanestastie si to uz nepamatam, predsa len je to viac ako 20 rokov... Ale pokusim sa ich pohladat, niekde budu odlozene...

Odesláno
  elloco napsal:
Živě si vybavuji jednu přestávku, kdy jsme si v devítce porovnávali hodinky. Já měl Fortisky, pak tam byly Tissot, Citizen, Orient se zeleným ciferníkem a zajímavě prolamovaným safírovým (jak zdůrazňoval majitel) sklíčkem, hodně starších Primek, Poljoty a Ruhly. Kupodivu žádné Sporty (r.1977).

To my jsme o přestávce v devítce (rok 1979) koukali holkám na kozy a předháněli se, který kterou zbalí. A hodinky, hodinky nikoho nezajímaly a už vůbec ne nějaké značky.

Odesláno
  Otto napsal:
To my jsme o přestávce v devítce (rok 1979) koukali holkám na kozy a předháněli se, který kterou zbalí. A hodinky, hodinky nikoho nezajímaly a už vůbec ne nějaké značky.

dtto

Odesláno

JJ: Já jsem měl podobné Ruhly a tam stopková ručička šla pořád jako vteřinovka a po zmáčknutí tlačítka skočila na dvanáctku a zase pokračovala dál....

Odesláno
  Otto napsal:

No, to my jsme holkám na kozy nekoukali, my jsme na ně makali. Ale v osmičce. V devítce jsme už byli nad věcí (a hlavně už bylo všechno řádně promakaný :whistling: )

Odesláno
  grga_pitic napsal:
Jeste k PRIM a posunu do vyssi urovne. Pamatuji si jak cigi zduraznoval, ze je temer zivotne nutne si koupit minimalne DVE korunky (LE ZLUTASCI), nebot ten zluty bazmek v korunce se bude otirat, nebo vypadavat nebo jak to bylo. Domnivam se, ze takovy "tvurce" hodinek jako PRIM (alespon se tak stavi) by snad mel byt schopen tento problem bud 1. eliminovat pouzitim jineho materialu, jinoho zpusobu vsazeni atd. (kdyz uz si zakaznici vlastne zaplatitli jenom za pouzdro a pasek - strojek pokud me pamet neklame si musel jako jiz tradicne kazdy zakoupit v zastavarne, nebo kde) nebo 2. snad kdyz uz si zakaznici zaplati za limitku nemale prachy, byl by v tom kus slusnosti vyrobit tech korunek ja nevim 30 navic pro pripad problemu je drzet skladem. Pristup - dodame Vam limitku, BAJECNE zpracovanou, jenom ty korunky stoji za kocku, tak si radeji kupte hned dve - to jsem mel oci navrch hlavy, vazeni pratele :D A nutnost dodavky vlastnich kalibru - to je kapitola sama pro sebe - tenkrate jsem se vubec nedivil Popshopovi blahe pameti, ze se na to nakonec vy... (a to nebylo o tom, ze by ty kalibry nemel).

Nehodlám se tu hádat, ani jinak bránit této diskuzi, jen bych rád upozornil na to, co autor tohoto příspěvku píše hned v druhé větě. Byla to cigiho iniciativa, aby si každý koupil korunky dvě. Je pravda, že jsme s tím neměli žádnou zkušennost, a proto panovala určitá obava. Na druhou stranu, myslím, že jsme to zvládli dobře, protože jsme na korunku a její konstrukci neměli žádnou reklamaci. Chci tím říci, že děláme-li něco poprvé, nehrajeme si na machry, že to výjde na 100%. Na druhou stranu jsme tomu věnovali zřejmě dostatečnou péči, aby to bylo kvalitně uděláno. Další věcí, je, že se tam vsazoval plast. Nezapomeňte, že požadavek na nízkou cenu zde byl naprosto dominantním faktorem. Dnes už máme za sebou implementaci granátů a onyxů, takže dokážeme uspokojit i požadavky na vsazení skutečných kamenů, včetně briliantů. Podotýkám, že už jsme na zakázku udělali několik solitérů, které mají kameny implantované jak do pouzdra, tak do číselníku.

Odesláno
  PRIM napsal:
...Chci tím říci, že děláme-li něco poprvé, nehrajeme si na machry, že to výjde na 100%...

Tak tahle věta se mi líbí nejvíc.

Odesláno
  Andreas.ks napsal:
Nemůžu říct, že by se mi hodinky které dělá dnešní PRIM nelíbily (až na některé)... Přece však jen pohled praví jedno a úvaha druhé...

Firma prim se podle mého názoru (je možné, že poněkud idealistického) zatím hledá a zkouší cesty (viz damascénskou novinku)... Role dodavatele hodinek pro celou republiku dávno skončila, v dnešní quartzové záplavě je zdá se již nenávratně ztracená... PRIM tedy vsadil na to, co je mnoha dnešním lidem vlastní - touha odlišit se, být "jiný" než všichni ostatní, mít něco, co nikdo jiný nemá... (Pro příklady není třeba chodit daleko - stačí se poohlédnout po obytné architektuře... Příkladů by bylo asi hodně i z jiných oblastí...) Navíc zdá se že už i u nás se najde dost lidí, keří jsou ochotni si za "něco, co nemá nikdo jiný" zaplatit - a mnohým je pak asi jedno, jestli "ta mašinka uvnitř" má vyryté to nebo ono... Zkrátka jde o originalitu, o povrchní pozlátko (byť místo pozlátka je tam občas drahý kov).

Sériová produkce však na mě působí velice rozpačitým dojmem... Byť se nevyznám v technologii zpracování kovů, přijde mi divné, že 7/8 ceny hodinek tvoří cena pouzdra...

Drobná technická (pro všechny členy, kdož to náhodou neví - nic ve zlém):

Hodinky z damascénské oceli jsme vyrobili jako technologický vzorek, a to na podnět právě z fóra. Nevím přesně, zda to byl Onion, Old Black nebo někdo jiný, ale tento nápad zazněl z úst člena fóra a my jsme se pokusili udělat vše proto, aby hodinky vznikly. Nikde totiž nestálo psáno, že by tento materiál vyhověl požadavkům na výrobu pouzder pro náramkové hodinky. Udělali jsme to proto, protože nás ta myšlenka zaujala a chtěli jsme také vyslechnout hlas místní veřejnosti. Ostatně, snažíme se tak i v dalších směrech, ale vždy jsou už realizované úspěchy překryty dalším nánosem kritiky. I my víme, že je stále kam se zlepšovat a snažíme se o to. Zatímco členům fóra stačí něco vyslovit, nám (pokud to chceme dokázat) nezbývá než to vyrobit, a to chvíli trvá.

Poprosil bych všechny kdož toto chápou, aby byli trošku trpělivější.

Děkuji

Odesláno
  ¨safi napsal:
A o tom to právě je. Hodinářství je drahý koníček kde 1000Kč není žádná hodnota. Když jsem si nechával upravovat nebo renovovat hodky u jistého hodináře, tak jsem vždy věděl před začátkem renovace orientační cenu a vždy jsem vědel kolik jsem za jakou práci a za jakou část hodinek zaplatil.

Ať se jednoduše řekne takové jsou varianty a takové jsou ceny variant při různém počtu zúčastněných. A je po problému. Maximálně jednoduchý a průhledný způsob prezentace cenové strategie.

Ano, takhle jednoduše bych to také uměl, ale vezměte si, kolik je tam neznámých. Vždyť já ani nevím, s jakým strojkem byste ty hodinky chtěli? Uvědomte si, že to nebyla má iniciativa, připravit novou limitovanou sérii. Mám-li se k něčemu vyjádřit, musím znát přesné zadání. Bude-li k tomu vůle, budu se ze všech sil snažit, aby takový projekt skončil úspěchem. Nebude-li k tomu vůle, tak budu jednoduše dělat dál to, co dělám po celý rok - bavím se se zákazníky individuálně, protože je to popravdě daleko jednodušší a baví to obě strany.

Odesláno
  PRIM napsal:
Ano, takhle jednoduše bych to také uměl, ale vezměte si, kolik je tam neznámých. Vždyť já ani nevím, s jakým strojkem byste ty hodinky chtěli? Uvědomte si, že to nebyla má iniciativa, připravit novou limitovanou sérii. Mám-li se k něčemu vyjádřit, musím znát přesné zadání. Bude-li k tomu vůle, budu se ze všech sil snažit, aby takový projekt skončil úspěchem. Nebude-li k tomu vůle, tak budu jednoduše dělat dál to, co dělám po celý rok - bavím se se zákazníky individuálně, protože je to popravdě daleko jednodušší a baví to obě strany.

Dobrý večer,

když se dívám na diskusi s odstupem dvou dní, tak vidím, že v některých komentářích jsem se nechal trošku unést, ale některé komentáře správně vystihly situaci. Kde jsem osobně viděl problém - ve velmi nešťastném pojetí prezentace ceny organizátorem limitované edice. Je fakt, že bez ohledu na skutečnost (nevím jaká je) je na tomto fóru vaše jméno spojováno s organizátor limitované edice a jeho nešťastné příspěvky většina vztahuje i na Vás.

Stále si myslím, že je velmi důležité:

1) upravit status vlákna Prim

2) stanovi pravidla pro sestavování limitovaných sérií, aby se podobná situace neopakovala. Neprospívá to atmosféře na fóru, organizátorovi edice, zúčastněným členům a ani Vám a vaší značce. A přitom v obou dvou sériích vznikly hodinky, které si své příznivce našly..

Předpokládám že určitě máte kontakt na majitele fóra a myslím si, že by tato iniciativa mohla a měla začít od Vás.

Odesláno
  PRIM napsal:
Nehodlám se tu hádat, ani jinak bránit této diskuzi, jen bych rád upozornil na to, co autor tohoto příspěvku píše hned v druhé větě. Byla to cigiho iniciativa, aby si každý koupil korunky dvě. Je pravda, že jsme s tím neměli žádnou zkušennost, a proto panovala určitá obava. Na druhou stranu, myslím, že jsme to zvládli dobře, protože jsme na korunku a její konstrukci neměli žádnou reklamaci. Chci tím říci, že děláme-li něco poprvé, nehrajeme si na machry, že to výjde na 100%. Na druhou stranu jsme tomu věnovali zřejmě dostatečnou péči, aby to bylo kvalitně uděláno. Další věcí, je, že se tam vsazoval plast. Nezapomeňte, že požadavek na nízkou cenu zde byl naprosto dominantním faktorem. Dnes už máme za sebou implementaci granátů a onyxů, takže dokážeme uspokojit i požadavky na vsazení skutečných kamenů, včetně briliantů. Podotýkám, že už jsme na zakázku udělali několik solitérů, které mají kameny implantované jak do pouzdra, tak do číselníku.

Je možné nahrát na vaše stránky nebo na toto fórum fotografie?

Odesláno

Aha, konečně jsem pochopil, co je v internetové hantýrce flame - když notoričtí pruduči začnou mezi sebou rozumně probírat svoje námitky - tak to se do toho pustím, karta se obrací :D

Je to pravda, pravda svatoucí - zneužil jsem 13 chlapů a za jejich peníze jsem si pořídil hodinky, jaký chci, telepaticky jsem ty marionety ovládl, aby hlasovali podle mého gusta - co taky chcete od člověka mého oboru - rutinně si stavíme, co chceme za peníze klientů a ještě jsme za to přeplácení !

Taky tady, jsa rozkryt a odhalen, v klidu mohu po měsících mučivého utajování rozptýlit dohady o svém propojení s primem. Nemusím se konečně tajit tím, že mám na primky ne desítky, ale stovky % slevy a tedy dostanu ke každým hodinkám, co si dám udělat, slušný bakšiš. No neber to ! Za svoje internetové služby jsem honorován extra. Za každý příspěvek, za limitovanou serii...... slušný příplatek mám za okřiknutí prudiče (popshop mi vydělal na damaškové diplomaty 55mm !!), luxusní premie ovšem za obrácení odpírače na pravou víru. No a proto jsem tady - moje strategie je mimo jiné korektně a neotřele přispívat do vláken nezabývajících se mým klientem a strhávat tak na sebe pozornost, což tímto činím.

Odesláno
  cigi napsal:
Aha, konečně jsem pochopil, co je v internetové hantýrce flame - když notoričtí pruduči začnou mezi sebou rozumně probírat svoje námitky - tak to se do toho pustím, karta se obrací :D

Je to pravda, pravda svatoucí - zneužil jsem 13 chlapů a za jejich peníze jsem si pořídil hodinky, jaký chci, telepaticky jsem ty marionety ovládl, aby hlasovali podle mého gusta - co taky chcete od člověka mého oboru - rutinně si stavíme, co chceme za peníze klientů a ještě jsme za to přeplácení !

Taky tady, jsa rozkryt a odhalen, v klidu mohu po měsících mučivého utajování rozptýlit dohady o svém propojení s primem. Nemusím se konečně tajit tím, že mám na primky ne desítky, ale stovky % slevy a tedy dostanu ke každým hodinkám, co si dám udělat, slušný bakšiš. No neber to ! Za svoje internetové služby jsem honorován extra. Za každý příspěvek, za limitovanou serii...... slušný příplatek mám za okřiknutí prudiče (popshop mi vydělal na damaškové diplomaty 55mm !!), luxusní premie ovšem za obrácení odpírače na pravou víru. No a proto jsem tady - moje strategie je mimo jiné korektně a neotřele přispívat do vláken nezabývajících se mým klientem a strhávat tak na sebe pozornost, což tímto činím.

Bavil jsem se královsky...Cigi, ještě že tu jsi :thumbsup_anim:

Odesláno
  cigi napsal:

......a ještě to drze přiznává !

Odesláno
  ¨safi napsal:
Je možné nahrát na vaše stránky nebo na toto fórum fotografie?

Ty fotky nejsou naší obvyklé kvality, protože nesetrvaly v našich rukou příliš dlouho. Čekám, až se vyrobí druhý kus pro fyzickou prezentaci.

Zatím tedy tato fotka:

post-24-1197560948.jpg

Odesláno (upraveno)
  PRIM napsal:
Ty fotky nejsou naší obvyklé kvality, protože nesetrvaly v našich rukou příliš dlouho. Čekám, až se vyrobí druhý kus pro fyzickou prezentaci.

Zatím tedy tato fotka:

To je nějaký ďábelský solitér? Indexy jsou z rubínů? Co je uvnitř za kalibr?

Upraveno uživatelem xmenm05
Odesláno
  xmenm05 napsal:
To je nějaký ďábelský solitér? Indexy jsou z rubínů? Co je uvnitř za kalibr?
Jelikož jsme fotky viděli už na srazu v úterý, tak si dovolim odpovědět, jsou to český granáty ... ;)

Odesláno (upraveno)

To je strašný kousek, vlastně je to šperk ne hodinky.

Upraveno uživatelem Ondraj

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...