Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vybírám hodiny do ložnice, takže bych potřeboval strojek bez tikotu. Rád bych jednoduchý a elegantní design. Mám to do druhýho bytu, kde jsem jen párkrát za týden, takže nechci žádnou velkou hodinařinu, řeším hlavně design.

Zatím mám vybrané tyto JVD

0c32e7cbe19b00c8eca5b9920c1cacdd.jpg

Prosím o Vaše tipy na podobné kousky. 

Díky

Odesláno

Nevím jak tyto s datem a dnem, ale ty obyčejné bez jsou všechny na jedno kopyto. Stejný strojek, který abnormálně žere baterku a vydrží tak po dobu záruky. Naštěstí nový je za stovku, měním pravidelně už několik let :D

Odesláno

Já ti nev?m... co tak radši zkusit Seiko? Někdo z japonců dělá "tiché strojky" jestli to nejsou právě tihle. A asi bych chtěl aspoň radio control. Pokud by jsi byl patriot tak Prim má krásné skleněné "reprinty" svých nejprofláklejších ciferníků. A nebo Meistersinger má krasavce.

Odesláno

Já ti nev?m... co tak radši zkusit Seiko? Někdo z japonců dělá "tiché strojky" jestli to nejsou právě tihle. A asi bych chtěl aspoň radio control. Pokud by jsi byl patriot tak Prim má krásné skleněné "reprinty" svých nejprofláklejších ciferníků. A nebo Meistersinger má krasavce.

a to jsou které, ty rc Seiko se sweepem? Dělají buď sweep nebo rc, ale ne v kombinaci...

Odesláno

Nevím jak tyto s datem a dnem, ale ty obyčejné bez jsou všechny na jedno kopyto. Stejný strojek, který abnormálně žere baterku a vydrží tak po dobu záruky. Naštěstí nový je za stovku, měním pravidelně už několik let :D

mám seiko wanduhr se sweepem s jedním strojkem již 6 let. Co dělám špatně, že jsem ještě neměnil strojek? Jinak baterka alkalická duracell nebo energizer vydrží cca rok

Odesláno

Já se nebavil o Seiko, ale o těch od Jasněny, které jsou uvedeny v dotazu.

aha, a ty mají jaký strojek? 

Odesláno

Abnormálně znamená co? Zas bych nerad měnil baterku každý měsíc.

Na Seiko jsem samozřejmě koukal, ale nevybral jsem si. A když jo, tak už byly za raketu. RC nepotřebuji, stačí mi chronometry na ruce.

Primky jsou dobrý tip. Jen se teda trochu peru s designem, který odpovídá předloze jen z části a s kvalitou tisku, která tu byla haněna majiteli.

Ještě jsem uvažoval o Rhythm, jeden kousek od nich nám v práci běží již několik let a bez problému.

Odesláno

"Tiché" JVD máme a baterku jsme za ty skoro 2 roky neměnili snad vůbec. Mají dokonce i komplikaci :-) v podobě podsvícení zeleným světlem řízeném čidlem okolního světla (nepoužíváme)

Odesláno

Dostal jsem nastenne orlíky a jsou super a úplně tiché, jak dlouho vydrží baterka jsem zatím neměl jak zjistit, každopádně jsou boží, ale meistersinger se mi zdá taky jako super tip

• po 2 týdnech...
Odesláno

mám půl roku rok dvoje nástěnný seika s plynulou vteřinovkou, jedny maj dokonce i lumi a paráda.

Odesláno (upraveno)

My máme mj. i kulaté klasické německé nástěnné hodiny s plynulým chodem vteřinovky a RC. Vteřinovka při menším světle stojí a šetří tak baterii. Tuším, že tyto: http://www.epristroje.cz/hodiny_dcf-tfa_dostmann_tiche_nastenne_hodiny_dcf_tfa_60.3505,_prumer_31_cm-655568443-733133447-epristroje-slevy/

Upraveno uživatelem zbuddy
Odesláno

Mate jeste nekdo nejake tip na tiche hodiny s plynulou vterinovkou? Nepotrebuju RC ani nic podobneho, i kdyz jako bonus to byt muze

My máme mj. i kulaté klasické německé nástěnné hodiny s plynulým chodem vteřinovky a RC. Vteřinovka při menším světle stojí a šetří tak baterii. Tuším, že tyto: http://www.epristroje.cz/hodiny_dcf-tfa_dostmann_tiche_nastenne_hodiny_dcf_tfa_60.3505,_prumer_31_cm-655568443-733133447-epristroje-slevy/

Jak dlouho ti v tom vydrzely ty 2x AA?

Kdyz se setmi a zapnes v kuchyni svetlo, tak se zastavi vterinovka nebo funguje pri kuchynskem osvetleni?

Odesláno

Máme je asi 2 roky, zatim neměnili. Záleží, kde to světlo máte a zda se na ně dá natočit. Musel bych to večer vyzkoušet...

Odesláno

Máme je asi 2 roky, zatim neměnili. Záleží, kde to světlo máte a zda se na ně dá natočit. Musel bych to večer vyzkoušet...

tak pokud vypozorujes, budu rad

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...