Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahojte, keďže som stratil svoje bondovky musím nejak vykriť prázdnu ruku. ROzpočet je cca 15.000 ale samozrejme je ho možné natiahnuť v prípade niečoho zaujímavého na 20k

Moje požiadavky:

Univerzálnosť - nepredpokladám že by som v nich šporoval, žiadne farebné "formula" dizajny, ktoré by som nemohol k saku

Quartz - je to pre mňa praktické, ale nie je to úplná podmienka.

veľkosť - 38 - 40 // +/- 2 mm

Vodotesnosť - nepodstatná

Remienok - ideálne kovový, ale nie je podmienka. No musí byť vymeniteľný za obyč - žiadne atypické tvary - ideál 20mm

Dizajn - Hľadám niečo jedinečné, originálne. žiadne homage atď.

Značka - rád uprednostní zvučnejšie meno

Teoreticky by to mohli byť aj zaujímavé digitálky

Edit: mozu byt aj z druhej ruky

Zatial ma zaujal bauhaus dizajn od Junghans

https://www.chronoshop.cz/max-bill-by-junghans-quartz/junghans-max-bill-quartz-041-446344

Prípadne lacnejšie Junkers, ale neviem.. skvor asi nie.

https://shop.junkers.de/en/junkers-6060-5-bauhaus.html

https://shop.junkers.de/en/junkers-6086m-5-bauhaus.html

Určite by sa mi pačil aj štýl ala exporer a tu ma napadajú Victorinox inox, ale sú dosť masívne

http://www.helveti.cz/victorinox-inox-2417241

v podobnom šate by sa mi páčili Sinn, ale sú cez rozpočet

https://www.chronoshop.cz/sinn-556/sinn-556-a

Divery asi nie, keďže asi nič neprekoná stratené bondovky, ale ak by moli nejaké v zaujímavom dizajne tak by som to zvážil

Pilotky - podobne ako divery, jedine ak by boli niečim oživené

Zaujímavé by mohli byť nejaké racing chroná, raz som videl nejaké seiko, ale vôbec sa v nich nevyznám :/

Budem veľmi vďačný, za každý tip, nerád by som sa unáhlil. ďakujem

Upraveno uživatelem ZLOjasna
Odesláno

Za mne ten Junghans s Etou quartz nebo ten první Junkers s Miyotou automat. 

Odesláno

Ešte som našiel tieto sinatrovky v automate, dizajn celkom pekný a nevšedný, pekné aj na koži

213_643_7571_40_61_mb.png

Našiel som aj smart watch od monadine, akurát mám pocit že smart funkcie by som ani nevyužil. 

http://www.hodinky-mondaine.cz/panske-hodinky-mondaine/80001-mondaine-helvetica-1-smartwatch-44-mm-mh1b2s10lb-7611382493095.html

čo sa týka citizenu a seika, tak si nebudem kupovať hodinky kôli technológií. chcem aby sa mi hodinky páčili a mal som z nich radosť, nie mať na ruke niečo čo sa mi nepáči a honiť si ego s tým že tam mám super technológiu. Samozrejme nechcem všetky hádzať do jedného vreca, ale čo som pozeral ich ponuky je to na jedno kopyto, také asexuálne podla mňa. Napr SEIKO Age Of Discovery World Time alebo Citizen Astrodea ma určite zaujali, ale je tu problém z dostupnosťou. čiže ak má niekto nejaký konkrétny tip na hodinky spomínaných značiek, ktoré spĺňajú parametre vyžšie tak budem rád :)

Inak som pozeral na anadigy - ale tam som našiel len B aerospace, ktoré sú nad limit, Victorinoxi, ktoré sa na až príliš podoboajú a Hamiltony, ktoré sú nad limit. Ak by niekto vedel o nejakých, ktoré by vyhovavali opäť budem vďačný za tip :)

Odesláno

Samozřejmě, že si člověk nekoupí hodinky, které se mu nelíbí. Takto jsem to ani nemyslel, spíš to byla motivace, ve kterých vodách hledat, protože solár se nepochybně hodí. Ale je pravda, že je to vesměs všechno na jedno kopyto. Snad s výjimkou dvou modelů od Citizenu s perpetual calendar, shodou okolností oboje skladem na dutyfree. Ty jsou trochu odlišné od zbytku produkce.

Odesláno (upraveno)

Já neodolal výprodejovým slevám a mám teď na cestě černý Bulovy Accutron II moonview ( remake legendárních astronautů) s kvarcem na 262 144 Hz s plynule kroužící vteřinovkou. Jsem už na ně hodně nadrženej :)

PS. Ty solární Seika co mám v podpisu nosím často a rád. Hodinky typu nastav & zapomeň za bůra a vypadaj zrovnatak dobře jako zýmástry imo +  tolerence do 10s/ měs. Není co řešit.

Upraveno uživatelem Toom
Odesláno (upraveno)

Opäť ďakujem pekne ta všetky tipi

Tie citizeny sú fajn, ale neprekočila iskra. Keby mali miesto dátumu jumping hour, bolo by vymalované

Bulovy moonview zvažujem, ale tiež nemám pocit že by to bolo čo chcem. 

LHC nechcem, pretože mi proste pripomínajú bondovky a pri každom pohľade na ne by som si na ne spomenul :D

čo sa týka favorizovaných junghans a junkers - bol som ich skúsiť, junghans moc tenučké a subtilné, Junkers mi prišli moc inšpirované...

Keď som mal 41 Bondoky vravel som si že by som chcel niečo menšie, keďže mám zápestie 18 mm, no na druhej strane mám 190 cm a 100 kg, takže sa musím vyhnúť subtilkám ako sú tie spomínané junghans, lebo celkovo proporčne to vyzralo zle. 

čiže sa tak trochu vraciam na začiatok, a teda aktuálne premýšlam nad sinatrovkami - sú to automaty, ale pohon už neriešim, je najký dôvod prečo ich nekúpiť? Značka mi to príde kvalitná, sú na ťahu, nevšedný, univerzálny dizajn, a pocta Frankovy, ktorý sa mi vždy asocioval s Johnny Fontane :D

Ako ďaľšie plus vnímam plastické, modré indexi zo zaujímavým fontom. 

post-6964-0-89930700-1471254360_thumb.jpg

Prípadne som našiel Bell & Ross, prekvapivo si ich používané môžem dovoliť (limit 20K)

Ale bojím sa, že ma najviac láka značka, samotné hodinky mi prídu trochu "nudné". Hlavne pre to že pilotky sa mi vždy páčili s retro nádychom, ale na Zenith ani IWC, kde by som si vedel vybrať prerfektne, nemám :D

Bell-Ross-Vintage-Original-Black.jpg

V inzercii som pozeral aj na zelené seiko alpinist, ale mám mega strach zo slatých indexov v ocelovom púzdre. Určite ich chcem vidieť naživo, bicolor by ma aj lákal, ale na toto asi naozaj nemám gule..

Čiže aby som poupravil moje požiadavky:

Univerzálnosť - nepredpokladám že by som v nich šporoval, žiadne farebné "formula" dizajny, ktoré by som nemohol k saku
Pohon: Je mi jedno: manuálky, automaty, baterkáče, hociaká kominácia
veľkosť - 39 - 41 // +/- 1 mm
Vodotesnosť - nepodstatná

Bledý dial - nie je podmienka, ale lákama, nemám problém ani s tmavým.

Dátumovka - nie je podmienka, ale poteši
Remienok - ideálne kovový, ale nie je podmienka. No musí byť vymeniteľný za obyč - žiadne atypické tvary - ideál 20mm
Dizajn - Hľadám niečo jedinečné, originálne. žiadne homage atď. 
Značka - rád uprednostní zvučnejšie meno
Teoreticky by to mohli byť aj zaujímavé digitálky, či kombinácia anadigy
môžu byť aj z druhej ruky

Ďakujem :)

Upraveno uživatelem ZLOjasna
Odesláno

V zásadě bych výběr nekomplikoval pojmem "univerzální". Junghans ala Max Bill, jsou povedené hodinky, které padnou k saku i casual. Na sport určitě ne. INOX jsou robustnější, odolné hodinky s povedeným designem, které nikdy nebudou pro formální příležitost. Jestliže trávíš v saku deset dní do roka, tak si kup INOX a deset dní je nech doma. Jestliže jsi každý den ve formálním, tak si kup Junghans a na sport třeba Gshocky. Univerzály na sport až frak neexistují. Alespoň ne v tomto cenovém segmentu, jelikož Ti určitě někdo napíše, že s rolexkama kydá hnůj, slézá Annapurnu a končí s nimi večer v opeře.

Odesláno

Jasné, ja toto chápem, a preto som nadväzoval na bondovky, ktoré mi túto univerzálnosť spĺňali. Možno vhodnejšie by bolo povedať smart casual, pretože tepláky si obliekam len na šport, kedy hodinky nepotrebujem, s lopatou pracujem pár krát do roka u svokra na dome a na to tiež nepotrebujem hodinky. Som obyčajný mestký človek, ktorý chce mať na ruke hodinky :)

Ad to formálne oblečenie: pred pár týždňami som bol poprvý krát v opere na Donovi Giovannym, a teda okrem dirigenta som mal jediný motýlik, kravatu nemal nikto. Bežecké tenisky skoro každý :/ Takže som sa rozhodne necítil previnilo že mi hodinky celkom netrendovali zo spoločenskou udalosťou...

post-6964-0-92715600-1471355547_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Fešák ;) Když Tě ale tak čtu, podle mně si jen nechceš přiznat skutečnost a to takovou, že vnitřně bondovky ničím adekvátně nenahradíš, stejská se Ti po nich a nejlepší, co můžeš udělat, je na ně zas došetřit a pořídit je (bohužel) znovu.

Upraveno uživatelem Maxel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...