ZLOjasna Odesláno 13. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2016 (upraveno) Ahojte, keďže som stratil svoje bondovky musím nejak vykriť prázdnu ruku. ROzpočet je cca 15.000 ale samozrejme je ho možné natiahnuť v prípade niečoho zaujímavého na 20k Moje požiadavky: Univerzálnosť - nepredpokladám že by som v nich šporoval, žiadne farebné "formula" dizajny, ktoré by som nemohol k sakuQuartz - je to pre mňa praktické, ale nie je to úplná podmienka. veľkosť - 38 - 40 // +/- 2 mmVodotesnosť - nepodstatnáRemienok - ideálne kovový, ale nie je podmienka. No musí byť vymeniteľný za obyč - žiadne atypické tvary - ideál 20mmDizajn - Hľadám niečo jedinečné, originálne. žiadne homage atď. Značka - rád uprednostní zvučnejšie menoTeoreticky by to mohli byť aj zaujímavé digitálkyEdit: mozu byt aj z druhej ruky Zatial ma zaujal bauhaus dizajn od Junghanshttps://www.chronoshop.cz/max-bill-by-junghans-quartz/junghans-max-bill-quartz-041-446344 Prípadne lacnejšie Junkers, ale neviem.. skvor asi nie.https://shop.junkers.de/en/junkers-6060-5-bauhaus.htmlhttps://shop.junkers.de/en/junkers-6086m-5-bauhaus.html Určite by sa mi pačil aj štýl ala exporer a tu ma napadajú Victorinox inox, ale sú dosť masívnehttp://www.helveti.cz/victorinox-inox-2417241 v podobnom šate by sa mi páčili Sinn, ale sú cez rozpočethttps://www.chronoshop.cz/sinn-556/sinn-556-a Divery asi nie, keďže asi nič neprekoná stratené bondovky, ale ak by moli nejaké v zaujímavom dizajne tak by som to zvážil Pilotky - podobne ako divery, jedine ak by boli niečim oživené Zaujímavé by mohli byť nejaké racing chroná, raz som videl nejaké seiko, ale vôbec sa v nich nevyznám :/ Budem veľmi vďačný, za každý tip, nerád by som sa unáhlil. ďakujem Upraveno 13. srpna 2016 uživatelem ZLOjasna
Frostie Odesláno 13. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2016 Za mne ten Junghans s Etou quartz nebo ten první Junkers s Miyotou automat.
Liqid Odesláno 13. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2016 Expy z říše, použitý se do rozpočtu vejdou
JanNovakJan Odesláno 13. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2016 Pokud quartz, tak Citizen Eco-drive nebo Seiko solar. Na nějaké předražené swiss (nezřídka s ne moc dobře hodnocenou Rondou) bych se vybodnul.
ZLOjasna Odesláno 14. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Ešte som našiel tieto sinatrovky v automate, dizajn celkom pekný a nevšedný, pekné aj na kožiNašiel som aj smart watch od monadine, akurát mám pocit že smart funkcie by som ani nevyužil. http://www.hodinky-mondaine.cz/panske-hodinky-mondaine/80001-mondaine-helvetica-1-smartwatch-44-mm-mh1b2s10lb-7611382493095.html čo sa týka citizenu a seika, tak si nebudem kupovať hodinky kôli technológií. chcem aby sa mi hodinky páčili a mal som z nich radosť, nie mať na ruke niečo čo sa mi nepáči a honiť si ego s tým že tam mám super technológiu. Samozrejme nechcem všetky hádzať do jedného vreca, ale čo som pozeral ich ponuky je to na jedno kopyto, také asexuálne podla mňa. Napr SEIKO Age Of Discovery World Time alebo Citizen Astrodea ma určite zaujali, ale je tu problém z dostupnosťou. čiže ak má niekto nejaký konkrétny tip na hodinky spomínaných značiek, ktoré spĺňajú parametre vyžšie tak budem rád Inak som pozeral na anadigy - ale tam som našiel len B aerospace, ktoré sú nad limit, Victorinoxi, ktoré sa na až príliš podoboajú a Hamiltony, ktoré sú nad limit. Ak by niekto vedel o nejakých, ktoré by vyhovavali opäť budem vďačný za tip
AndyAaron Odesláno 14. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Ja bych se drzel tech Junghans. Napis mistnimu kolegovi s nickem MarvinX a on ti na ne da nejakou peknou cenu
JanNovakJan Odesláno 14. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 Samozřejmě, že si člověk nekoupí hodinky, které se mu nelíbí. Takto jsem to ani nemyslel, spíš to byla motivace, ve kterých vodách hledat, protože solár se nepochybně hodí. Ale je pravda, že je to vesměs všechno na jedno kopyto. Snad s výjimkou dvou modelů od Citizenu s perpetual calendar, shodou okolností oboje skladem na dutyfree. Ty jsou trochu odlišné od zbytku produkce.
Toom Odesláno 14. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2016 (upraveno) Já neodolal výprodejovým slevám a mám teď na cestě černý Bulovy Accutron II moonview ( remake legendárních astronautů) s kvarcem na 262 144 Hz s plynule kroužící vteřinovkou. Jsem už na ně hodně nadrženej PS. Ty solární Seika co mám v podpisu nosím často a rád. Hodinky typu nastav & zapomeň za bůra a vypadaj zrovnatak dobře jako zýmástry imo + tolerence do 10s/ měs. Není co řešit. Upraveno 14. srpna 2016 uživatelem Toom
ZLOjasna Odesláno 15. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2016 (upraveno) Opäť ďakujem pekne ta všetky tipiTie citizeny sú fajn, ale neprekočila iskra. Keby mali miesto dátumu jumping hour, bolo by vymalovanéBulovy moonview zvažujem, ale tiež nemám pocit že by to bolo čo chcem. LHC nechcem, pretože mi proste pripomínajú bondovky a pri každom pohľade na ne by som si na ne spomenul čo sa týka favorizovaných junghans a junkers - bol som ich skúsiť, junghans moc tenučké a subtilné, Junkers mi prišli moc inšpirované... Keď som mal 41 Bondoky vravel som si že by som chcel niečo menšie, keďže mám zápestie 18 mm, no na druhej strane mám 190 cm a 100 kg, takže sa musím vyhnúť subtilkám ako sú tie spomínané junghans, lebo celkovo proporčne to vyzralo zle. čiže sa tak trochu vraciam na začiatok, a teda aktuálne premýšlam nad sinatrovkami - sú to automaty, ale pohon už neriešim, je najký dôvod prečo ich nekúpiť? Značka mi to príde kvalitná, sú na ťahu, nevšedný, univerzálny dizajn, a pocta Frankovy, ktorý sa mi vždy asocioval s Johnny Fontane Ako ďaľšie plus vnímam plastické, modré indexi zo zaujímavým fontom. Prípadne som našiel Bell & Ross, prekvapivo si ich používané môžem dovoliť (limit 20K)Ale bojím sa, že ma najviac láka značka, samotné hodinky mi prídu trochu "nudné". Hlavne pre to že pilotky sa mi vždy páčili s retro nádychom, ale na Zenith ani IWC, kde by som si vedel vybrať prerfektne, nemám V inzercii som pozeral aj na zelené seiko alpinist, ale mám mega strach zo slatých indexov v ocelovom púzdre. Určite ich chcem vidieť naživo, bicolor by ma aj lákal, ale na toto asi naozaj nemám gule.. Čiže aby som poupravil moje požiadavky:Univerzálnosť - nepredpokladám že by som v nich šporoval, žiadne farebné "formula" dizajny, ktoré by som nemohol k sakuPohon: Je mi jedno: manuálky, automaty, baterkáče, hociaká komináciaveľkosť - 39 - 41 // +/- 1 mmVodotesnosť - nepodstatnáBledý dial - nie je podmienka, ale lákama, nemám problém ani s tmavým.Dátumovka - nie je podmienka, ale potešiRemienok - ideálne kovový, ale nie je podmienka. No musí byť vymeniteľný za obyč - žiadne atypické tvary - ideál 20mmDizajn - Hľadám niečo jedinečné, originálne. žiadne homage atď. Značka - rád uprednostní zvučnejšie menoTeoreticky by to mohli byť aj zaujímavé digitálky, či kombinácia anadigymôžu byť aj z druhej ruky Ďakujem Upraveno 15. srpna 2016 uživatelem ZLOjasna
ZLOjasna Odesláno 15. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2016 na chronšope by som si vybral, ale limit nepustí, inak Glycine airman, sinn566 atď som sám zo seba zúfalý
Toblin Odesláno 16. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 (upraveno) Jazzmaster nebo Khaki Field, oba prům. 40 mm.edit: je to quartz Upraveno 16. srpna 2016 uživatelem Toblin
azeppelin Odesláno 16. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 V zásadě bych výběr nekomplikoval pojmem "univerzální". Junghans ala Max Bill, jsou povedené hodinky, které padnou k saku i casual. Na sport určitě ne. INOX jsou robustnější, odolné hodinky s povedeným designem, které nikdy nebudou pro formální příležitost. Jestliže trávíš v saku deset dní do roka, tak si kup INOX a deset dní je nech doma. Jestliže jsi každý den ve formálním, tak si kup Junghans a na sport třeba Gshocky. Univerzály na sport až frak neexistují. Alespoň ne v tomto cenovém segmentu, jelikož Ti určitě někdo napíše, že s rolexkama kydá hnůj, slézá Annapurnu a končí s nimi večer v opeře.
Jeňa Odesláno 16. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 S tímto názorem souhlasím. Tedy až na to, že k fraku se nenosí žádné hodinky:-)
ZLOjasna Odesláno 16. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 Jasné, ja toto chápem, a preto som nadväzoval na bondovky, ktoré mi túto univerzálnosť spĺňali. Možno vhodnejšie by bolo povedať smart casual, pretože tepláky si obliekam len na šport, kedy hodinky nepotrebujem, s lopatou pracujem pár krát do roka u svokra na dome a na to tiež nepotrebujem hodinky. Som obyčajný mestký človek, ktorý chce mať na ruke hodinky Ad to formálne oblečenie: pred pár týždňami som bol poprvý krát v opere na Donovi Giovannym, a teda okrem dirigenta som mal jediný motýlik, kravatu nemal nikto. Bežecké tenisky skoro každý :/ Takže som sa rozhodne necítil previnilo že mi hodinky celkom netrendovali zo spoločenskou udalosťou...
Maxel Odesláno 16. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 (upraveno) Fešák Když Tě ale tak čtu, podle mně si jen nechceš přiznat skutečnost a to takovou, že vnitřně bondovky ničím adekvátně nenahradíš, stejská se Ti po nich a nejlepší, co můžeš udělat, je na ně zas došetřit a pořídit je (bohužel) znovu. Upraveno 16. srpna 2016 uživatelem Maxel
JanNovakJan Odesláno 16. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 A nevyhazovat zbytečně 15t. za něco, co nakonec skončí v šuplíku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se