Přejít na obsah

HOKEJ

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomu bych přál finále s Kometou.

A titul a "důchod"

Ja taky, ale ten duchod nee :-)). Jeste se ho pokusime ukecat zpet (Slavie).

Odesláno (upraveno)

Nevím, nechali ho docela na holičkách. Navíc 41 roků... kdyby to Hradec dotáhl ještě o kolo dál a tam se o titul porvali, měl by krásný závěr kariéry.

Ale je to magor, třeba pojede dál.

Pro  mě je to jedna z top osobností ligy

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Bedýnka by mel jit do Brna...

Jinak neskutečný zážitek přimo na hradeckém stadionu. Perfektni výkon a jsem zvedavy na Pesanovy vymluvy...

Odesláno (upraveno)

To, jak jsme probírali tady čtvrtfinále, mě přivedlo na myšlenku procvičit se ve slohu a podělit se s Vámi, jak v Pardubicích vnímáme hokej a dění okolo něj.

Jsme poměrně normální pardubická rodina. Vzniklá z dvou východočeských rodin. 

Děda z ženiny strany nadšeně po slivovici povídá, jak to bylo skvělé, když v roce 1960 Dynamo získalo bronz a zastřešili zimák. Můj táta byl hokejový bek v Semaníně, chlubil se, že s jedním útočníkem vytloukl mantinel, že několik dílů odpadlo. Hráli prý i krajský přebor, ale to moc nevěřím.  Odmala mě krmil trojicí Martinec ? Novák ? Šťastný. Jako vzdorovité desetileté dítě jsem jednou doma utrousil, že budu fandit Dukle Jihlava. Dostal jsem takovej céres, že si ho dodnes vybavím. Poprvé jsem stál na tribuně Jih v sezóně 1982/83. Od té doby každý pátek nebo neděli, kdy hrála Tesla doma,  jsem jezdil do Pardubic. Máma postupně ušila vlajku, upletla šálu, ušila červenobílé kalhoty. Hotovo. Několik sezón poté tam na Jihu lítala jedna holka. Tenkrát prý ji zajímal hokej a registrovala starší spolužáky z gymplu ? Davida Pospíšila a Patrika Webera, Moje nynější paní.  My jsme se ještě neznali, já si po jednom zápase začal dopisovat s nějakou Martinou ? přijela se Zetorem Brno. Láska nevydržela. Začal jsem se s Teslou toulat po republice. Jihlava, Sparta, Litvínov, Gottwaldov, Brno, Bratislava, potom Olomouc, Vítkovice, samozřejmě Hradec. Naši radost úplně neměli.

Mezitím jsme se seznámili s budoucí chotí a  usadili se v Pardubicích.  Píšou se devadesátky. Já začal chodit pravidelně na hokej, kamarádi z Pardubic mě seznámili s hokejisty HC Pardubice. Byli jsme přibližně stejný ročník s  a zašli spolu občas na pívo. Pracoval jsem tehdy ve školství. Z mnoha studentů jsem měl jednoho z nejoblíbenějších. Otakar Janecký ml.  Narodili se nám děti, syn měl na základce nejradši učitelku angličtiny, Marušku Haškovou, dcera od dvanácti zná celkem slušně hokejová pravidla a vymetá domácí zápasy Dynama. Manželka prožívá rodinu, puk už méně, na hokeji byla párkrát, ale živě se zajímá.

Vrátíme se zpátky. S kamarády jsme na domácích zápasech zavedli tenkrát zvyk. Za každý gól pívo. Dodnes nezapomenu na zápas, kdy jsme po 2. třetině vedli na Plzní 3:1 a v poslední třetině dali 5 gólů. Parta se rozpadla, práce nás pohltila, ale než to zdechlo, tak kluci dělali výjezdy. Spojení víkend a exkurze v pivovaru a hokej venku. Projeli skoro celou republiku.

Od té doby chodím na hokej nepravidelně. Nesmím chybět na Plzni, Kometě, Spartě, Hradci, ostatní zápasy podle času. Play off pokaždé na zimáku. Zřídka jedu ven. Zažil jsem 5 titulů Tesly.

Včera jsme s dcerkou uvažovali, co bychom si koupili, když se sezóna vyvedla. Padl nápad retro dres Tesly. Potřeboval jsem čísla hráčů ze sezony 1986/87 a ty na netu nejsou. Nikde.

Tesla má ale někoho, kdo má všechno. Pan Milan Černický. 82 letý nesmírně vitální pán, který spojil svůj život s pardubickým hokejem. Kronikář. https://pardubice.idnes.cz/milan-cernicky-kronikar-dynama-dmp-/pardubice-zpravy.aspx?c=A161213_2292298_pardubice-zpravy_jah  Byl jsem za ním u něj doma pro ta čísla. Kecali jsme spolu asi dvě hodiny o pardubickém hokeji, ukázal mi dokumentaci, co k tomu ročníku měl, probrali jsme pět jeho knížek, které o hokeji napsal, slíbil mi hokejový zápisník z té sezóny, podepsal mi knížku. Úplně jsem se rozplýval.  Od roku 1972 sbírá výstřižky ze všech možných novin a každou sezónu má velké šanony s nalepenými výstřižky. Hudroval, že je to dnes s novinami bída a jezdí na kole do Pardubic z blízké vesnice, aby je dostal.

Za čtyři sezóny bude pardubickému hokeji 100 let. Za tu dobu tady hrálo skoro 1000 hráčů . Většinou před velice slušně nabitým barákem. Lidi sem jezdí z celých východních Čech. Tak to je pro mě pardubický hokej. A to nejsem zdaleka největší blázen.

post-1551-0-91935600-1522178397_thumb.jpg

post-1551-0-29686900-1522178417_thumb.jpg

post-1551-0-54649500-1522178428_thumb.jpg

post-1551-0-42872200-1522178436_thumb.jpg

post-1551-0-76573500-1522178448_thumb.jpg

post-1551-0-45868000-1522178461_thumb.jpg

post-1551-0-00091800-1522178471_thumb.jpg

post-1551-0-92724400-1522178480_thumb.jpg

post-1551-0-98747500-1522178496_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Pěkná slohovka Romane...stejně klobouk dolů před pardubickejma fandama, relativně dlouho se nedařilo, ale stejně vždycky těch 6tis přilezlo...takovejch po republice moc není

No jo, však to znáš sám  :) .  A držím palce v semi 

Odesláno (upraveno)

Romane, blazen ses :-), ale v dobrem. At vam to slape, drzim palce.

Já ti nevím. Myslím si, že jsem čajíček  :lol2: . Když v roce 2012 Pardubice vyhrály ligu, tak na hráče na Pernštýnském náměstí čekalo do 2 hodin do rána 5000 lidí, až přijedou z Brna. Pak začal mejdan. Já byl v posteli  zavrtanej do peřin.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Mne dnes udelal radost Litvinov. Nikdy jsem tam nebyl, ale fandim jim od zakladky, tedy pres 30 let. Snad se udrzi.

Snad jo. Sice s námi mají neskutečný problémy (Piráti), ale i tak jim to přeji.

Odesláno

Já ti nevím. Myslím si, že jsem čajíček  :lol2: . Když v roce 2012 Pardubice vyhrály ligu, tak na hráče na Pernštýnském náměstí čekalo do 2 hodin do rána 5000 lidí, až přijedou z Brna. Pak začal mejdan. Já byl v posteli  zavrtanej do peřin.

To neva, ale skalni fanda jsi.

Ja si uzil cca 20 sezon v narodni lize, pak Vladu a postup, titul, sestup, garaz/O2 arenu/garaz a stale se tam "mackame" nas cca 600 vernych a uz ani nedoufame v rozmach.

Návštěvník eloga
Odesláno

Roman I.

pěkné povídání a zpověď, věrný fanda Pardubek, tak jistě znáš i pojem Dudova Aréna ....  :cheers:

Včera Jihlava pohoda. 

Odesláno

Roman I.

pěkné povídání a zpověď, věrný fanda Pardubek, tak jistě znáš i pojem Dudova Aréna .... :cheers:

Včera Jihlava pohoda.

Rok 2003. To bylo strašný finále :-)))
Odesláno

Romane hezky napsano. Mne to hokejove deni tesly a dynama bavilo drive mnohem vic,nejen diky znamym jmenum,ale mozna i proto,ze jsem nemel tolik moznosti jak travit volny cas a neco "zazit"    Hltal jsem Otu a jeho klouzavy nadherny brusleni,pokriky na rozhodciho Lípu z jizni tribuny,skandovani Hasek neni clovek,Hasek je buh a ted nevim,jestli to napisu pochopitelne,ale mel jsem pocit patriotismu.Ve smyslu,ze to jsou nasi  odchovanci,max hraci z Chrudimy,Skutce . Pak pro mne nastoupila strasnym dilem sila penez,prodavani a hostovani hracu,prestavba stadionu na vetsi  a moderni chram zapadniho strihu ,manazerske rizeni nadrazene trenerskemu. A mozna i po Naganu uz jsem zazil strop a stal se ze mne znudanek.

To s tim kronikarem je  nadherny,dokonce si pamatuji plakat co tam mas ,byl z casopisu Stadion.

Odesláno

Tak semi zaclo a Trinec si to zatim zkusene hlida.

Myslím, že z těch dvou má Třinec navrch

Odesláno

Myslím, že z těch dvou má Třinec navrch

Jo, myslim si totez. Jsou fakt sikovny, ale taktika Pardubek na ne platila - rezat je.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...