walter10 Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 (upraveno) Zdravím, mám malou prosbu ohledně rady/pomoci při rozhodování, kterým "diverskám" (OLLECH & WAJS nebo Steinhart) dát přednost, pokud se (rád bych) pro některé z těchto nakonec rozhodnu. Chtěl bych v tomto případě automaty, velikost asi kolem nebo spíše 40 mm (zápěstí mám cca 18 cm/štíhlá ruka), lépe povrchová úprava kartáčovaná ocel, aby hned nebyly vidět drobné škrábance a kovový tah. Nejde mi ani toliko o diskutovanou "podobnost" např. Steinhartů s Rolex, která mi nevadí - to neřeším. Budou na běžnější/obyčejné nošení. Pokud by se natěsnaly pod lem košile - nenadával bych . Steinharty mají 42 mm, což se mi zdá na mou ruku možná dost nebo max., vzhledem k tomu, že dávám přednost decentnějšímu vzhledu nebo řekněme, aby nepoutaly zbytečně pozornost svou možnou velikostí - tzn. více jak 42 mm raději nechci. Možná tím spíše OLLECH & WAJS, jež mají kolem/do 40 mm. OLLECH & WAJS - nevím, které bych měl upřednostnit - parametry budou obdobné, jestli podle oka, když tak dejte, prosím, nějaký tip: http://www.gnomonwatches.com/Ollech&WajsDiversAll.html Steinhart Ocean 1 Black: http://www.gnomonwatches.com/SteinhartOcean1Black.html Netuším ani, jaký může být rozdíl ve zpracovaní mezi těmito dvěma značkami v tomto segmentu, řekněme cenou kolem 8 000 nebo do 10 000 Kč. Tj. povrchová úprava lunety - PVD atp.? Neviděl jsem je ani nikdy na živo, kupoval bych je také přes net, takže by mi pomohla případná rada nebo upozornění, které můžou/vypadají lépe - v rámci oné ceny, pokud se to tak dá vůbec říci, reprezentativněji. Díky moc všem P.S.: S největší pravděpodobností bych je, pokud bych si některé vybral a nebyl v tomto problém, pořídil v Česku (http://www.chronoshop.cz/). Edit: Tak jsem si až teď všiml, že OLLECH & WAJS mají ku škodě (samozřejmě u těch levnějších) povětšinou jen minerální sklíčko... Upraveno 7. listopadu 2008 uživatelem walter10
Návštěvník YPO Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 zdravím waltera - můj názor je, že to je výběr mezi průjmem a průjmem - příspěvek od safiho nebyl od věci - seiko je seiko a je nesmrtelné - jsou to sice jednoduché kalibry, ale kalibry které snesou hrubší zacházení a dlouhodobější režim bez servisu - v této cenové relaci jedině seiko a nebo něco na baterku
walter10 Odesláno 7. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Díky, Seika jsou moc velká - tady 45 mm, to je moc! A nejsem na ně "psychicky připravený" :-D. Raději bych, snad to není moc povrchní, něco "Swiss made", automaty (vím, Steinharty jsou...). Přežil bych, docela v pohodě, kdyby to v nejhorším nebyly přímo "diversky", i když chci trošku masivnější, ale ne moc/příliš velké, s kovovým tahem a tady by to + - vyhovovalo...
walter10 Odesláno 7. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 zdravím waltera - můj názor je, že to je výběr mezi průjmem a průjmem - příspěvek od safiho nebyl od věci - seiko je seiko a je nesmrtelné - jsou to sice jednoduché kalibry, ale kalibry které snesou hrubší zacházení a dlouhodobější režim bez servisu - v této cenové relaci jedině seiko a nebo něco na baterku Trošku jsem tušil, že žádná sláva to nebude. Ale moc se v tomto nepohybuji/neorientuji. Ja jo... Takže je to u toho mého výběru/představy spíše "nějaká snaha o základní kvalitu" než základní/levná kvalita?
Návštěvník YPO Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Díky, Seika jsou moc velká - tady 45 mm, to je moc! A nejsem na ně "psychicky připravený" :-D. Raději bych, snad to není moc povrchní, něco "Swiss made", automaty (vím, Steinharty jsou...). Přežil bych, docela v pohodě, kdyby to v nejhorším nebyly přímo "diversky", i když chci trošku masivnější, ale ne moc/příliš velké, s kovovým tahem a tady by to + - vyhovovalo... chce to chvilku počkat a pátrat - z 10t se najednou může stát 15t a to je už v relaci swiss made (hamilton chrono, fortis atd.) průměr 45mm není velký, je to jenom o zvyku a záhy se může stát, že 45mm je "málo"
CzechJoker Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Možná bych zapátral i tady: http://www.timefactors.com/precista.htm Třeba takové PRS-89 by se do rozpočtu taky měly vejít.
walter10 Odesláno 7. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 (upraveno) chce to chvilku počkat a pátrat - z 10t se najednou může stát 15t a to je už v relaci swiss made (hamilton chrono, fortis atd.) průměr 45mm není velký, je to jenom o zvyku a záhy se může stát, že 45mm je "málo" Díky, tak vidím, že místo ThinkPadu T500 bude R500 nebo budu muset nejspíše počkat na finančně volnější "dny" a mít oboje... Jsou to věci . tak já ještě pohledám a přehodnotím :-D. Potřebuji nahradit, na některé běžné volné nošení, starší klasické menší, vzhledově už nic moc, jednoduché Omegy (zničené levnou opravou). "Oblekovky" mám dvoje ku spokojenosti, jen potřebuji něco "obyč", ale v základu ne hrůzu... A myslíte, že "Flieger Chronograph" na tom budou obdobně - spíše "snaha"? Asi tuším odpověď... Upraveno 7. listopadu 2008 uživatelem walter10
walter10 Odesláno 7. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Možná bych zapátral i tady: http://www.timefactors.com/precista.htm Třeba takové PRS-89 by se do rozpočtu taky měly vejít. Mrknu, dík za tip.
kubson Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 A myslíte, že "Flieger Chronograph" na tom budou obdobně - spíše "snaha"? Asi tuším odpověď... mám skladem, za ty peníze jsou moc pěkné řekl bych, možná pro někoho poněkud malé
walter10 Odesláno 7. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 mám skladem, za ty peníze jsou moc pěkné řekl bych, možná pro někoho poněkud malé Dovolím si konkrétní dotaz přes SZ. Díky
cody Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Jsem linej hledat potme supleru, ale myslim se divery Seiko maji 42mm.
walter10 Odesláno 8. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Jsem linej hledat potme supleru, ale myslim se divery Seiko maji 42mm. To ano, většinou mají, ale to byla spíše narážka na konkrétní typ Seiko Sumo, které jsou myslím větší - 45 mm.
cali Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 No ja myslim ze OW a S na tom nie je az tak spatne.... YPa je podla mna nutne brat v tomto ohlade asi trochu s rezervou predsa len je zvyknuty uz na kusky z inej ligy,... ale v tejto cenovej skupine by som OW ani S prujmem rozhodne nenazyval. Ano S je submariner pre chudobnych a ani to neskryva, ale komu to nevadi ziska solidne hodinky s viac nez slusnym pomerom cena vykon. OW je na tom vypracovanim myslim o trochu horsie nez S ale su zas o cosi lacnejsie a hlavne novsie modely uz tolko netrpia "Poor mans submariner" efektom Ad seiko.... ano seiko hanbu nikdy neurobi ale sumo myslim nema safir a mne sa navyse moc nepaci ... ak uz seiko tak za mna Samurai budu krajsie, kultovejsie a este usetris.
Foundryman Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 (upraveno) O&W M5 divery mám právě pro účely sportovních aktivit a jsou to naprosto skvělé, bezproblémové hodinky. Upraveno 8. listopadu 2008 uživatelem Foundryman
Návštěvník Kamil Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 (upraveno) O&W M5 divery mám právě pro účely sportovních aktivit a jsou to naprosto skvělé, bezproblémové hodinky. Ale nemají safír? To snad radši O&W Cougar Divers nebo Sandozy. Upraveno 8. listopadu 2008 uživatelem Kamil
walter10 Odesláno 8. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 (upraveno) Ale nemají safír? To snad radši O&W Cougar Divers nebo... Malý postřeh ke Cougar Škoda pro mě, že O&W Cougar Divers nemají povrchovou úpravu ála kartáčovaná ocel, přesto cena velmi příjemná, skoro se mi chce říci "jenom". Jinak na některých foto vypadají velice obstojně, jinde, možná/spíše horší kvalitou fotografií, mne vzhledově nepřesvědčují... To je nevýhoda nákupu přes net, kdy není možnost vidět na živo. Právě matná úprava oceli je také důvod, proč jsem si např. nepořídil pro běžné nenáročné potřeby, jinak velmi solidní a cenou o to více, Archimede Pilot. I když v ceně kolem +- 8 000-10 000 Kč něco extra vymýšlet, nevím... Zavrhl jsem také Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm hand driven", vzhledem k jejich pro mne hraniční, možná krapet "přes hraniční" velikosti - řekněme lépe - menší decentnosti, ale ony mají pravda jiné určení, jinak moc zajímavé... Steinhart Ocean 1 Black váží zase 190 g, což z nich dělá také kus železa... Nějak to musím jednoduše rozlousknout, pohledat, však nekupuji Mercedes nebo Rolex, no né? Upraveno 8. listopadu 2008 uživatelem walter10
Foundryman Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Ale nemají safír? To snad radši O&W Cougar Divers nebo Sandozy. No, já safír nevidím jako všespasitelný, zvláště u takových hodinek. Když se nakřápne (u kolegy jsem byl svědkem už dvakrát), je to drahej špás. Minerál se vymění za pár stovek. Já už s nimi provozuju všechno možné přes 2 roky a zatím nemají na skle ani škrábaneček.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2008 Já už bych si hodinky bez safíru nekoupil. Když nepočítám staré Primky, novější Swatchky a vintage Seika, mám všechny hodinky se safírem. Dokonce ho mám na Monstrech.
farářskej Odesláno 9. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2008 Dokonce ho mám na Monstrech. No fuj!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se