Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Seiko je v pohode, ze nesedi nejaky ten index je mi burt. Je to znacka, kterou fakt muzu.

Odesláno (upraveno)

Stejně jako Bells, i já měl zřejmě štěstí na kousky od Seika. Vámi uvedené defekty jsem na svých kouscích nezpozoroval. Tím samozřejmě netvrdím, že na jiných být nemohou (viz, třeba fotka wizzardova). Přesto stále věřím, že se defekty nebudou vyskytovat na většině produkce. Ale, že půjde stále jen o nějaké procento (které by zřejmě bylo statisticky stejné, jako u jiných, menších výrobců). Ale třeba se pletu.. 

Nicméně i kdyby to bylo jinak, tak, jak už se tu psalo, u hodinek za "pár kaček", kterých se(i)kají mraky kousků, nelze moc očekávat HH kvalitu (respektive 100% kvalitu u všech vyrobených kusů - prostě občas zřejmě něco uteče). Důvodů může být mnoho - Jaroon tu ty nejzásadnější už uvedl. 

Upraveno uživatelem HondzaX
Odesláno

Tak to jsem měl zatím kliku, ale je fakt že u posledních monstrů (mkII s prospex logem) jsem už pár fotek ujetejch indexů viděl.

Odesláno

Jo, ale kdyz si koupis GS za kilopade s krive napatlanou lumi, je to normalne vostuda.

To musim souhlasit, to bych se snazil vohlidat :) . Narazis na ty doktorovi GS, vid? Hodne zvlastni...

Odesláno

Tak u GS by se to určitě stávat nemělo, to je pravda. Ale v případě GS jich tolik "pokažených" asi nebude? nebo? (osobní zkušenost nemám)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/93264-grand-seiko-sbge033/page-8&do=findComment&comment=1779963

Odesláno

Hodně z vás tu píše hodinky za pár kaček jako večeře ......do tet jsem si myslel že nejsem takový chudák  ba naopak ....ale asi jsem protože nechodím běžně na večeře za 10k a víc  :lol2:

Odesláno

Hodně z vás tu píše hodinky za pár kaček jako večeře ......do tet jsem si myslel že nejsem takový chudák  ba naopak ....ale asi jsem protože nechodím běžně na večeře za 10k a víc  :lol2:

A to si představ, že Ti ještě tu večeři kuchař pokurví.

Odesláno

Budu sice malinko OT, ale vlastně to k tématu bude. Za těch pár let, co to tady pročítám, jsem si všiml jedné věci. Pokud se jedná o levné hodinky dejme tomu do 10k, tak platí ten zajímavý příměr "co by si chtěl za ty peníze" nebo "vždyť to sekají jak cvičky" a spousta podobných tvrzení, tedy myslím tím potažmo ke kvalitě a různým defektům a nepřesnostem. Takže v tomto případě vlastně platí ono okřídlené cena versus užitná hodnota. A v podstatě tuto odpověď dostane skoro každý, kdo si na podobné bolesti stěžuje. Ale toto už neplatí v případě, že člověk hledá cenu versus užitnou hodnotu v hodinkách od 100k nahoru, tam se v podstatě od stejných lidí dozví, že nic takového neexistuje a že je to nesmysl. Tak nevím, buď to platí v obou případech nebo to teda neplatí vůbec.

Stejně jako kvalita některých čínských, potažmo korejských značek. Jak tady několikrát zmínil ggrand, za což se mu dostalo spousty výtek a kritiky, Armida je s kvalitou zpracování někde jinde než Seiko a to samé mohu říct třeba o výrobcích firmy Tisell. Přitom jde o výrobky v podobné cenové relaci, ale protože tyhle firmy nemají tradici a nemohou se zaštítit známou značkou, musí prostě prodávat kvalitní výrobky.

Tím nechci nikoho obhajovat nebo hanět, mám Seiko moc rád a prakticky všechny hodinky mám od nich a taky uznávám, že v tom širokém spektru nabídky modelů ta kvalita může někdy ujet, ale stávat by se to nemělo "ani za ty malé peníze". Obzvlášť, když některé ty opovrhované čínské a korejské firmy to za stejný mrzký peníz dokážou udělat bez chyb.

Ale to je pouze můj názor a taková obecná úvaha, tak se do mne klidně pusťte, myslím, že to unesu.

Odesláno

Těžko srovnávat firmu, která vyrábí v jedné továrně a dělá 5-6 modelů. Někdy ani to ne. Seiko jich dělá desítky, pokud ne stovky typů. V několika továrnách v několika zemích. Bohužel, čím více faktorů do procesu vstupuje, tím víc se jich statisticky musí posr...

Nechci a nebudu Seiko obhajovat. Mám tuto značku rád a mrzí mě, že to neumí lépe.

Ale jak píšu výše, statisticky to chápu ;)

Odesláno (upraveno)

Všechno, ať to stojí co to stojí, by mělo být tak jak to má být, bez chyb. Chyby se stát můžou a čím levnější tím častější budou, ale jak se chyby stávají u značného procenta produkce, tak někde někdo na něco se.e.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Máš nějaké informace ohledně procenta zmetků u značky Seiko? Píšeš o značném procentu, tak předpokládám, že víš něco, co my ostatní ne?

Odesláno

Máš nějaké informace ohledně procenta zmetků u značky Seiko? Píšeš o značném procentu, tak předpokládám, že víš něco, co my ostatní ne?

Kolegové tu píší, jaké a jak časté chyby na hodinkách mají, stejně tak se to píše i na WUS a td, jak jsem psal, patřím k několika výjimkám, co neměli problém, ale Ty se v Seikách hodně hrabeš, tak bys mohl mít také přehled. Mimo to, nenapsal jsem, že se chyby stávají u značného procenta produkce hodinek Seiko, ale bylo to myšleno na obecné úrovni. Nejlepší přehled a také odpověď na tvou otázku by měla mít jejich jistě vzorně fungující výstupní kontrola.

Odesláno

Těžko srovnávat firmu, která vyrábí v jedné továrně a dělá 5-6 modelů. Někdy ani to ne. Seiko jich dělá desítky, pokud ne stovky typů. V několika továrnách v několika zemích. Bohužel, čím více faktorů do procesu vstupuje, tím víc se jich statisticky musí posr...

Nechci a nebudu Seiko obhajovat. Mám tuto značku rád a mrzí mě, že to neumí lépe.

Ale jak píšu výše, statisticky to chápu ;)

A teď tu pohádku o šedých prodejcích prosím. Ta je taky oblíbená. Pamatuju tu Seika s 12h indexem na šestce... Ale co bychom chtěli,  dyť je to v pořádku.

Podle mě levné hodinky jsou levné, protože nemají střídání broušení/leštění tak ostré, nemají tolik lumi, tlusté sklo atd. , ale ne proto, že je někdo neumí poskládat.

Odesláno (upraveno)

Většinou se píše o problému. Když ho nemáš, nepíšeš.

Prošlo mi rukama pěkných pár desítek hodinek značky Seiko a problém s indexy byl - pokud si správně vzpomínám - u dvou kusů. U obou jsem udělal rozborku, napravil chybu a zase zborku - cca 3 minuty času a chyba byla odstraněna. Nechci to zlehčovat, u potápek je samozřejmě ještě nutná tlakovka.

Ggrand - až se naučíš racionálně diskutovat na dané téma, tak ti možná i odpovím :)

Upraveno uživatelem JaRooN

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...