Josef01 Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 Co se týká přesnosti, tak moje Candino Sportive se strojkem ETA F03.111 dělají za půlrok (mezi změnami času) - 1 s. Pěkný, je to jeden z nejlepší kalibrů v současnosti v této třídě a přitom za hubičku, 25 USD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 Jo jo, u nekterych hodinek nema smysl merit presnost driv jak po pul roce ?no mne u vintage hodinek nikdy netlačilo abych "přesně" měřil jejich odchylku...a u quartz mne to nikdy ani nenapadlo. Takže to zkusím ještě vydržet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 ...děkuji všem za Casio vlákno. Jinak jste mne vyprovokovali k tomu, abych měřil odchylku u Seiko SQ 8223, tak z roku 1981...no a zatím jsou po 48h na nule.u těchto čekám, že budou na nule i po měsíci, i přes jejich vintážnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 Pěkný, je to jeden z nejlepší kalibrů v současnosti v této třídě a přitom za hubičku, 25 USD.stojí sotva 20 USD, což je ještě lepší. http://www.esslinger.com/eta-3-hand-quartz-watch-movement-f03-111-overall-height-4-0mm/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 a komentář? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 ?no mne u vintage hodinek nikdy netlačilo abych "přesně" měřil jejich odchylku...a u quartz mne to nikdy ani nenapadlo. Takže to zkusím ještě vydržet.Kazdopadne maji ty vintazni Seika skvelou kondici! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 Kazdopadne maji ty vintazni Seika skvelou kondici!o tom žádná, parádní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 ETA 955.102 z roku 1999 seřízená před týdnem při zmeně z letního na zimní čas. Uvidíme, jak si povedou dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 a komentář?Jenom vysvětlení toho, proč je ta cena strojku tak nízká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2016 ETA 955.102 z roku 1999 seřízená před týdnem při zmeně z letního na zimní čas. Uvidíme, jak si povedou dál. IMG_7382.JPGale celkem slušně sedí ta Eta na indexech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Mám už zde zmíněnou Etu F03.111 v Tissotech PR50, stáří cca 9 let. Za tu dobu je jednou vyměněná baterka a při přechodu času zimní - letní a naopak je odchylka tak cca - 5 až -8 s. Dá se říct, že přibližně dělají - 1 s za měsíc. Jsou to daleko nejpřesnější quartzky, jaké mám. Seiko 7N42 a 7N43, které taky vlastním, dělají tak + 10 až 13 s za měsíc a úplně nejhorší je miyota v Casio Oceanus 1. generace, tam jsem na + 15 až 18 s za měsíc. Stejnou odchylku vykazovaly digitálky Casio, které jsem měl a neměly RC. Samozřejmě že se dá s takovými odchylkami v pohodě žít, ale trochu mi z toho vyplývá, že "spotřební" japonci moc švýcarsko neválcujou, pokud jde o přesnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Trasery s Rondou 517 mi delaji +4s/mesíc.Uvidime zase na Novy rok... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Na Rondu docela dost dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Mám už zde zmíněnou Etu F03.111 v Tissotech PR50, stáří cca 9 let. Za tu dobu je jednou vyměněná baterka a při přechodu času zimní - letní a naopak je odchylka tak cca - 5 až -8 s. Dá se říct, že přibližně dělají - 1 s za měsíc. Jsou to daleko nejpřesnější quartzky, jaké mám. Seiko 7N42 a 7N43, které taky vlastním, dělají tak + 10 až 13 s za měsíc a úplně nejhorší je miyota v Casio Oceanus 1. generace, tam jsem na + 15 až 18 s za měsíc. Stejnou odchylku vykazovaly digitálky Casio, které jsem měl a neměly RC. Samozřejmě že se dá s takovými odchylkami v pohodě žít, ale trochu mi z toho vyplývá, že "spotřební" japonci moc švýcarsko neválcujou, pokud jde o přesnost.Jaký model a modul jsou ty Casio Oceanus? 18 sec/měsíc je na tuto řadu příšerných... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Na Rondu docela dost dobrý. Cekal sem Te Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Cekal sem Te Ale ne, 4 sec/měsíc jsou parádní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 To Frostie: Je to model OC-103 s modulem 2716. Hodinky mají kromě klasického času ještě datum a budík. Zpracování je pěkný, ve své době nebyly ani úplně levné, v krámu cca 3 300 Kč, já jsem dal přes internet asi 2 700 Kč, to bylo v roce 2003. Až vyhrabu fotku, tak ji pošlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Díky. Jsou to cca tyto. Ale trochu mne zaráží, že se pohybují na horní hranici tolerance, která je +- 20 sec/měsíc. qw2716.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 1. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2016 Jo, přesně tyhle . Jdou takhle od samého začátku, baterka je vyměněna už několikrát, žádná změna nenastala. Jinak jsou fakt dobrý. Holt jsem měl smůlu na nepřesný kus. Ale jak už jsem říkal, digitálky různých druhů od Casia mi šly taky dost do plusu, určitě tak 15 s za měsíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se