Přejít na obsah

Nerezové pouzdro na Prim Sport II

Doporučené příspěvky

Add kauza Parexo: Nechci se v tom dále vrtat, jen zopakuji, že mi naprosto není jasný mechanismus, jakým bych mohl prodej zásob Parexa blokovat, kdybych o to skutečně stál já nebo kdokoliv jiný z firmy. Prostě považuji něco takového za absurdní věc. Má-li Parexo nějaké zásoby, může je i nadále prodávat za jakékoliv ceny chce - i pod cenou a já jim v tom nemohu nijak zabránit, přestože z toho pochopitelně neskáču radostí 2m do výšky. To, co a za jaké ceny komu prodám nyní, je čistě naše obchodní politika. Na to mám myslím právo. Že se to Parexu nelíbí mě mrzí, ale nic na tom nezměním.

To JJ: Hmm, podcenil jsem efektivitu sériové produkce.:) Popravdě, podcenil jsem i míru nákladových vstupů, protože Omega jistě nemá v rámci SWATCH Group zmíněné kalibry za stejné peníze jako my.:)

Kdo chce, ať si pořídí Omegy.:) Speedmastery jsou designově velmi povedené hodinky (zvláště detail charakteristických nožiček, který se mimochodem snaží spousta konkurentů okopírovat). Pokud bych si však s kolekce "Masterů" vybíral, pak bych volil model Seamaster Aqua Terra Big Size Chronograph.:)

Mimochodem, přiznávám, že právě Omegou jsem se nechal inspirovat při tvorbě naší nové sportovní kolekce. Ne ani tak designem, ale spíše tím, že stejný základní design pouzdra s úspěchem aplikuje na všechny své sportovní modely a buduje si tak tím naprosto jednoznačnou "identitu". Stejného efektu bych rád docílil s nově připravovaným modelem CODENIS II, který je jen první vlaštovkou v nové řadě sportovních hodinek PRIM. Vznikne ve dvou velikostech (XL a M - tedy v robustní pánské a dámské/juniorské velikosti ) a z nich pak budou odvozeny další - marketingově jinak cílené modely hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

zvláště detail charakteristických nožiček, který se mimochodem snaží spousta konkurentů okopírovat)

No abych se přiznal, tak co se týče pouzder, já jsem zatížen spíše na "konservy" typu Fortis či Sport I. generace a když už to má být s plynulým přechodem, tak se mi moc líbí fazetky u Spartaků. Pouzdra Speedmasterů s nožičkami ztenčujícími se směrem dovnitř, nějak nemusím. Ale je pravda, že se jim daří držet základní konsistentnost designu poměrně dobře i u dost odlišných hodienk.

Pokud bych si však s kolekce "Masterů" vybíral, pak bych volil model Seamaster Aqua Terra Big Size Chronograph.:)

Ano, ta série je moc hezká, také jsem na ni koukal. Ale tu minutovou ručku s trojúhelníkem na konci bych prostě nerozdýchal :-(

"identitu". Stejného efektu bych rád docílil s nově připravovaným modelem CODENIS II, který je jen první vlaštovkou v nové řadě sportovních hodinek PRIM. Vznikne ve dvou velikostech (XL a M - tedy v robustní pánské a dámské/juniorské velikosti ) a z nich pak budou odvozeny další - marketingově jinak cílené modely hodinek.

A dočkáme se i nějakého "usedlejšího" modelu, nebo přinejmenším pro začátek bude pouze ten zde před časem presentovaný?

Odkaz ke komentáři

To JJ: jsem rád, že se naše řešení líbí. Snad je to tím, že je i praktické. To podstatné pro Omegu je to, že jde o charakteristický znak. Tím, že ho opakují již tak dlouho se ho lidé naučili milovat, a o to tu především šlo. Nezanedbatelný není ani ekonomický efekt užívaného základního designu. Vždyť z jednoho pouzdra udělají téměř celou řadu sportovních hodinek. To se potom musí projevit na nákladech.

Usedlejšího modelu se určitě dočkáte! Stejně jako u Omegy, bude výběr. U nás se uvažuje o modelech: Codenis, Yacht, Sport, La Manche a Extrem. Minimálně model Sport a La Manche budou konzervativně laděné.

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem pro kolegu poslední nerezové Sporty II v Ostravě. Pan hodinář říkal, že ještě nejaké sestaví. (kde shání pouzdra nevím). Pokud chcete tak 596 111 081. Nemám s nim nic společné, jsem jen zákazník. Pokud myslíte, že je to nevhodná reklama, tak to smažte.

Honza 49

Odkaz ke komentáři

Stále přemýšlím, proč bych to měl vlastně dělat. Nechcete mi dát nějaký dobrý důvod? Co byste udělali na mém místě?

Abych řekl, stále se ještě zabývám myšlenkou, kde jsou hranice naší podpory individuálních přání. Mám s tím kapku dilema.

1) Nechci znehodnocovat naše původní hodinky tím, že se z nich začnou stavět podoma jiné.

2) Nechci znehodnocovat výsledky snažení mnoha sběratelů vznikem v mnoha ohledech podobných hodinek.

3) Nechci svou firmu připravovat o prostor pro výrobu replik a remaků, které jsou marketingově velmi zajímavé.

Na druhou stranu si uvědomuji, že kdo si hraje nezlobí.:) Krom toho, by jako sekundární výsledek mohlo fungovat i to, že jedním dílem se skutečně pozice značky PRIM neoslabí. Možná naopak.

Ale je to trochu jiný problém, než když jsem žádán o nově vyrobený díl, pro záměnu za znehodnocený na původních hodinkách.

To už by se mi zdálo férovější připravit designérsky odlišnou "HODINÁŘSKOU STAVEBNICI", ze které by bylo možné postavit různé hodinky.

Odkaz ke komentáři

jasan prime - verbálně jste přece zakázková manufaktura laskající své zákazníky, tak přece nemůžete vynechat tenhle nápad, jak dále vydrancovat svoji minulost! A taky je třeba vymyslet, jak upravit ty číselníky humberto, aby šly namontovat na 96 kalibr - nebo, lépe, za kolik peněz potisknout ty ošklivé letecké číselníky s militantním komunistickým erbem hezkým optimistickým barevným humbertem nebo jiným sportem - soudková pouzdra jdou do módy, není nač čekat. SportII automat je na světě!

georgu...opravdu bude lepší počkat si na originál, bude-li k mání za rozumný peníz, a to bude! Z toho, co vím odhaduji pouzdro 1500,- dýnko max. 500,- kalibr máš, ručky taky, lunetu musí prim nějakou technologicky vyspělou vymyslet (ta plastová se nebude hodit) tak 500,-, číselník s novým potiskem max.3000,- ještě mastná repase a montáž tak 3000,- sklíčko safírové max. 3000,- . Když nás bude kolem 20, tak do 10k máš super originálek v trendy soudkovém pouzdru! Když to nepůjde originální cestou, zbastlíme to sami. :) :)

A to nemluvím o tom, že možná půjde využít díly z těch sportů s myiotou. :) :)

Odkaz ke komentáři

To cigi: Dryncování minulosti, to je přesně to, čeho se chci vyvarovat. Nechci obětovat pouzdro Sport II na totální znehodnocení jen proto, že by se na tom dalo vydělat pár korun. Mám se značkou PRIM trochu dlouhodobější záměry. Mě by se zdálo docela rozumné vyrobit skutečně nějakou hodinářskou stavebnici.

Zdá se mi to čím dál tím lepší nápad. Možná to bude tím, že napadl zrovna mě.:D Prostě bychom vyrobili designově zcela nové pouzdro, v několika variantách - pro různé naše historické kalibry, dýnka, alternativní číselníky a celé by se to prodávalo jako set v patřičné krabičce a né po pytlíkách.

Vy byste měli s čím si po večerech hrát a já bych tím nevstupoval na tenký led hazardování s odkazem z minulosti.

Zdá se Vám tento nápad jako dobrý kompromis?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...