Přejít na obsah

Vostok Amphibia - 50. výročí Ну, погоди!

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Možná si ani neumíte představit jakou z nich mám radost, a to jsem je nikdy neměl na ruce a jsou pouze vystavené v otevřené krabičce 🙂

Vlastně stejné jako nejčernější černá Chronotechna, které mám také pouze vystavené

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
V 28. 10. 2023 v 1:09, neumann napsal:

Nechci byt zbytecne patetickej, nicmene tato limitka je v mych ocich vrchol toho co se zdejsi komunite podarilo realizovat ever. Absolutni previs poptavky, par stastnych majitelu, producent za zeleznou oponou…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po delší době jsem zabloudil, protože mě zajímalo, co ještě tohle vlákno táhne a dovolím si nesouhlasit. Z mě absolutní vrchol limitek jsou o parník a naprosto jednoznačně Nautilus. Moc lidí je už možná nepamatuje, dokonce výrazně překonaly vlkovky i v resale value tady na foru (prodávaly se cca 4x dráž než byla původní cena). Vlkovky mám, mám je rád, je to fantastickej počin, ale na Nautily prostě nemají především unikátností celých hodinek i kvalitou provedení...to vlákno jejich vzniku je taky zajímavý čtení.

Byl bych strašně rád, kdyby se tu parta místních bláznů hecla k něčemu podobnýmu ještě aspoň jednou, byť je to z vlastní zkušenosti brutálně náročný něco takovýho dotáhnout (několik snah tu umřelo), protože prostá customizace existujícího modelu je mnohem jednodužší a rychlejší cesta...

Odkaz ke komentáři

Pohled na to, která z limitek fóra je vrcholem, bude z pohledu každého asi hodně subjektivní. Nechci se pouštět do komparace výše uvedených hodinek, protože to ani moc nejde, ale troufnu si to srovnat jako limitky a tady bych to klidně postavil na stejnou úroveň, možná i "Vlkovky" výš, co se náročnosti týká. A proč si to troufám tvrdit?
Ten proces je vždycky podobnej...nápad se základními obrysy, jakejsi průzkum zájmu, dlouhá debata o podobě s postupným ověřováním možností realizace různých "výmyslů" = hledání dodavatelů, hodinářů, ..., zálohy, realizace, logistika, konec.
Tahle limitka byla nesmírně náročná, oproti jinejm, hlavně rozsahem a to jak počtem kusů, tak i rozsahem příslušenství. Potom v tom, že nad rámec vlastní výroby se řešila i autorská práva, hodinky samotné se dávaly dohromady mimo fyzickou kontrolu organizátorů ve velké, vzdálené zemi a každé jednotlivé byly ve finále exkluzivním kusem pro konkrétního člověka, což bylo riskantní ve vztahu k možné ztrátě při zasílání tolika kusů přes půlku světa. Samotné příslušenství se řešilo prostřednictvím sedmi různých dodavatelů a to od ČR až po Asii, opět, spousta konzultací nad možnostmi jednotlivých z nich a stres při dodávkách, jaká bude kvalita v reálu, co dojde, co ne, co bude na kaši, atd.. Když to bylo všechno pod střechou, tak začalo druhý kolo, spousta manuální práce a hlavně, velká odpovědnost, protože i když to byl v podstatě low cost, pohybovali jsme se ve statisících, vlastně jsme lízli tuším milion. Vedle toho, jako bonus, jela knížka, nebyla sice součástí, ale řada lidí si ji do toho celku napasovala. No a v neposlední řadě tahle limitka ještě podpořila několik lidí, kteří to potřebovali, což beru jako výjimečnost mezi místními limitkami. 
To, co jsem tady napsal, nechci aby vyznělo jako soutěž o nej limitku fóra, jen jsem chtěl ukázat na řadu aspektů, na základě kterejch může každý jednotlivec vidět tu přidanou hodnotu někde jinde a tak si sestavit svůj vlastní žebříček.

Odkaz ke komentáři

Vůbec jsem nechtěl vyvolat nějakej flame ani znevažovat vlkovky, jsem rád, že je mám a mám je rád, je to super počin a velmi upřímně si vážím každých zde dotažených hodinek :cheers:

Umím si představit, jaká je to jebačka a upřímně to balení bylo naprosto ultimátní. Sám jsem si zkusil organizovat jednu limitku s Eltonem, kde bylo 50 lidí a musely se řešit strojky a servis (v té době to ještě šlo mimo Elton), ale bylo to jen v rámci  ČR a nevymyslel jsem tak parádní balení. I to byl celkem oser, hlavně domluva jak to přesně bude vypadat, jednání s Eltonem, lidma, aby dodaly stroje, ... po tý zkušenosti už vím, že to není dobrý dělat sám, ale mít malej tým :)

Šlo mi o to, že Nautily nebyly postavený na žádných existujících hodinkách a design se dělal celý od začátku zde na foru (už jen ta domluva) a musela se kromě strojků řešit výroba každý prkotiny a to včetně pouzdra, korunky, uložení stroje, ruček, safíru, balení, ....pouze pro tyto hodinky, nic neexistovalo. Nakonec je tuším skládal Valis.

Bylo by super, pokud by se něco takovýho zase jednou podařilo, protože to tu vždy díky tomu ožije...

Odkaz ke komentáři

Já to taky jako flejm nebral, jenom jako normální diskusi, jen jsem chtěl říct, že je možný se na jakoukoli limitku dívat jako na celek bez ohledu na hodnotu, kvalitu, atd. a proto může být i rozdílný názor na to, co kdo považuje za vrchol. Navíc jsem to myslel obecně a vůbec jsem neměl ambice nějak vyzdvihovat tuhle konkrétní limitku, jen jsem na ní chtěl ilustrovat, jakej voser může být s takovou blbostí a co je za tím práce a nervů.

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

jasný, tak to se chápem, měl stačily ty bronzovky. Tehdy bylo domluvený, že to budeme finišovat podobně se strášou a jeho day-date. Byl pak nasranej, že jsem to zavřel rychleji (a i tak to trvalo), ale ty jeho se boužel zkomplikovaly a nejsou ještě ani dnes. Já to organizoval hlavně pro to, že se měla narodit druhá dcera a já pro první bral Nodate Igen a chtěl jsem i něco pro druhou :), takže tuším co je to za hroznej oser.

Pojďme se domluvit a zase něco tikajícího hecnout, beztak máme moc klidný životy a potřebujeme nějaký pořádný vzrůšo :D

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Lamiczka napsal:

Pojďme se domluvit a zase něco tikajícího hecnout, beztak máme moc klidný životy a potřebujeme nějaký pořádný vzrůšo :D

ale jo, proč ne 🙂

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Hurá .Teď ještě najít správné téma. V Roce 1875 založil Josef Bulova J. Bulova Company. Sice to není česká firma ale Josef Bulova byl český hodinář. Bulova tu bude příští rok 150 let...

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

S limitkou bych souhlasil, jen ten hlavní motiv a nápad bych nechal na "zkušených limitkářích". Je jich tu dost. Proč ne a myslím, že už i tady na Chronomagu to lidi umí a je to k světu. Jenom ne žádné Orlíky... ☕ proboha, raději  limitku Chronomag Moderator Home Office. 🤠

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 28. 3. 2024 v 12:33, JR_2010 napsal:

Letos v únoru zemřel maďarský hudební skladatel Tamás Deák, autor světoznámého hitu "Vizisi", zavzpomínejme společně...

Omlouvám se, ale tohle je Ein Kessel jak vyšitej. Tohle ne. Nějaká jiná myšlenka?

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Honza.manta napsal:

Omlouvám se, ale tohle je Ein Kessel jak vyšitej. Tohle ne. Nějaká jiná myšlenka?

To se vůbec neomlouvej, jedinou myšlenkou bylo, že ta hudba patří k seriálu "Jen počkej zajíci" , tedy má vztah k limitce, jejíž je toto vlákno😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...