Přejít na obsah

jaké casio máte právě teď na ruce ?

hodinkář

Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, gargamel napsal:

Dnes přezuto na zulu z ali. Trochu tuhé, trochu to změnilo look Rangemanů, ale za mě teda celkově padáda. Konečně pohodlí. Kvalita se zdá supr, ani se mi nechce věřit za těch ušmoulanejch 200,- s dopravou i šroubováčkem 😃

IMG_1977.jpeg

IMG_1975.jpeg

IMG_1974.jpeg

IMG_1972.jpeg

IMG_1971.jpeg

luxus!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky!

Posílám ještě tu fotku zespoda, jestli jsem to správně pochopil? 

Jinak si to opravdu chválím, hodinky s tím sedí mnohem líp na ruce a nelítá to na žádnou stranu - jsou furt pěkně na střed i při nošení dost navolno. A kvalita je přímo dechberoucí, fakt poctivej řemen, co drží a vydrží. Bál sem se, že jak sem kopyto, tak žvejknu ty šrouby, ale nic, jde to perfektně a jistě, není na nich nic poznat, takže za mě opravdu super systém, kdy se za cca 4 minutky dá kompletně vyměnit řemen. Oproti klasickým i rychlostěžejkám, kdy se chtě - nechtě zeškrábou nožičky všude možně je tohle řešení pro mě k nezaplacení, páč nesnáším zeškrábaný hodinky jakýhokoli typu či zaměření. 

IMG_2012.jpeg

Odkaz ke komentáři

V 4. 8. 2024 v 12:27, Lucky Lucaso napsal:

Cruisovky

IMG_20240804_114940.jpg

Vždycky, když je vidím, tak se mi vrátí vzpomínky, jak jsem je před nějakými 25 lety nosil na střední škole. Pak na nich praskl řemínek, dal jsem je do šuplíku a netuším, kde skončily 🥲

Odkaz ke komentáři

Když jsem před časem hledal pěkný Casio za rozumný penis, W-219H (aka baby G-Shock) mě hned trklo do očí a tak jsem s napětím čekal, jaký ve skutečnosti budou. Teda takhle, nečekal jsem od nich opravdu mnoho. Po prvním osahání jsem ale dostal velmi dobrej pocit a nakonec po víc jak dvou letech můžu s klidem říct, že mají svý pevný místo na ruce v rotaci s ostatníma kouskama. Skvělá volba nejen pro začínající chronomagory. 

IMG_9644.jpeg

Upraveno uživatelem Skopky-Sonny
Odkaz ke komentáři

Pro rekonstrukci prostoru kuchyně (bourání příčky, podlah, nové povrchy, betony,...) jsem se rozhodl podrobit testu své zánovní AE-1500. Jednak samozřejmě nebudu huntovat mechaniky ani jiné dražší hodinky a zadruhé mají fantasticky velký, čitelný displej a to se za ztížených podmínek hodí :). Musím říct, že jsou mi moc sympa a považuju je asi za nejpovedenější digi, které casio za poslední dobu vyplodilo. Vůbec jsem je nešetřím, různé drbance na pouzdru a plastové sklíčko lehce zmatnělo vlásečnicemi, ale to vyřeší kus hadru a zubní pasta, až budu mít hotovo.

Joa abych nezapomněl - za těch cca 10 dní co je mám na ruce jdou absolutně přesně, ani zlomek vteřiny odchylka. K tomu 10 let baterka.. takže netřeba RC ani soláru.

IMG_20240803_141148.thumb.jpg.fbd703c08ab0e375b956b2366118499c.jpg

IMG_20240804_190531.jpg.4a483389a59f237370fb57195bb78b29.jpg

• Like 2
Odkaz ke komentáři

Tak 0s odchylka za 10 dnů je sice super, nicméně různá Casia na různé situace, že? A pointa soláru je v tom, že baterku prostě neřešíš - ani za dva roky, ani za deset, když tě přestanou bavit, flákneš je někam idealně na světlo a za třeba těch 10 let je najdeš nabitý a seřízený 🙂

• Like 1
Odkaz ke komentáři

tak jistě. to, že jdou přesně je náhoda, ale je to fajn :). zároveň mám podobné chudobky W-735H a ty umí přes půl minuty za měsíc do plusu :).  měl jsem mnoho RC solar modelů a co, nějak mě to neba. mám furt WVA - M630 a dalších pár solárů, ale právě ta pohoda, že na to 10 let nemusím myslet a dávat je na světlo je fajn. a víc jak 10let stejně asi nedají a kdyby jo, tak baterku vyměním. esise toho dožiju :D. jen mám občas pocit, že čím jednodušší, tím lepší. naopak víc si cením snadno přístupná tlačítka, logický modul, dobrou čitelnost a hlasitý pípák. navíc tady se povedla i folie pod displejem, je hezky kontrastní. radost za pár stovek.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Nový přírůstek – GWR-B1000. Na mě tedy velmi nový, vzhledem k tomu, že se jedná o modelový rok 2019. Dlouho jsem nad nimi dumal, ale nakonec mě zlákalo, jak je na nich všechno trochu jinak. Tedy minimálně na Casio.
Kompozitní karbonové monokok tělo s přístupem zepředu, safírové zakřivené sklíčko s vnitřním antireflexem, všechny kovové části titanové, solární napájení jen skrze malé cifry, na tuhle třídu poměrně malý průměr těla, konstrukce nárazu odolných titanových tlačítek bez dalších ochran, ovládaní otáčením šroubovací korunky, nízká celková hmotnost, netradiční konstrukce a uchycení kompozitního řemenu atd. atd. Ne že by některé prvky nebyly i na jiných modelech, ovšem takhle pohromadě jsou asi jen u tohohle modelu.
Ale hlavně mě přijde, že to byla pro Casio taková komerčně ne moc úspěšná cesta, po které se v budoucnu asi nevydá. Spíš si tehdy pořádně vyhráli s technologiemi konstrukce. Určitě zájemce odrazovala i původní velmi vysoká cena.
A tyhle slepé uličky mě zajímají.
Jestli se nepletu, tak tohle byl zatím jediný model Casia s karbonovým monokok tělem. Ostatní sice mají karbonové tělo, ale klasický přístup do něj zadním víčkem. Což je asi pořád praktičtější řešení.
Bluetooth funkce bych vlastně ani nepotřeboval, když je tady i rádio. Ale co už. Zatím jsem je k telefonu ani nepřipojil.
Uvidím, jestli se s nimi sžiju.

image.jpeg.394407cc4ce5855c4a159702d4eaf7f4.jpeg

image.jpeg.bf9b1bc8973bc57d734166d09a19ebe4.jpeg

Jo, mimochodem, úplně bez chybek tedy nejsou. Třeba popisy na vrchním subcifru, jsou sice na fotkách dobře vidět, ale v reálu nejsou vidět vůbec. Vlastně jsou tam úplně na nic a člověk si může tak maximálně pamatovat polohy ručky a co to asi značí za funkci. Za tohle bych někoho u Casia řádně vytrestal. Ale možná si v Casiu říkali, že stejně nikdo ty funkce používat nebude, tak ať lemy kolem subdialů vypadají krásně čistě...

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Tak ty daj těch deset let s přehledem, a jak tak různě čtu, tak při normálním používání nás ty soláry přežijou asi všechny 😁 Sou to pěkně houževnatý bestie s tuhým kořínkem. Ale chápu - ta totální bezúdržbovost je fakt nuda, zvlášť pro nás co sou furt zvyklý sledovat, nařizovat, handlovat správný datum na konci ( nebo začátku😁) měsíce atd. Ale ta hodnota je super, to zas jo🙂 Zkusím schválně kocourům zamezit přístup k přesnýmu času, docela by mě to zajímalo, jak na tom budou. 

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, lub napsal:

radost za pár stovek

je to super koncept, taky o nich přemejšlim, furt jsem řešil nějaký protreky - kvůli velikosti displeje apod. v té jednoduchosti je prostě krása...

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, kaktusář napsal:

je to super koncept, taky o nich přemejšlim, furt jsem řešil nějaký protreky - kvůli velikosti displeje apod. v té jednoduchosti je prostě krása...

no, mně se líběj PRW-30 s podobným rozložením displeje, ale tady ta čísla jsou ještě větší. ABC casií jsem vystřídal dost vč. kocourů a vlastně mě bavily vždycky jen chvíli, pak mě omrzelo všechny ty hodnoty sledovat, tak šly po čase pryč. už jen kvůli tomu displeji stojí za to ty AE-1500 vyzkoušet :)

jinak možná to máte podobně - nosím zpravidla analogy a vždy mi chvíli trvá, než se přeorientuju na displej, ale pak si zvyknu a na klasický ciferník nemám vůbec chuť..

IMG_20240808_102630_1.thumb.jpg.161754fb93bdf2162164531d54c3678d.jpg

Upraveno uživatelem lub
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...