Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 "Pošle digitálem do Yamahy" znamená, že signál z CD playeru půjde optikou do zesíku a tam se s tím popasuje vestavěný DAC?Fungovat to bude, ale zase jsme u toho, že zesík X s vestavěným DACem XX nemusí hrát stejně jako zesík Y s vestavěným DACem YY "Od jisté hladiny"... to je téma na velký flejm :-) nebo na velké rejžování. Kdybych se měl živit prodejem high-end hardwaru, neměl bych na to nervy ani žaludek. Pro velkou část zákazníků je měřítkem kvality cena, protože nemají čas / zájem / prostor / možnost / znalosti / uši / nahrávky atd ... na posouzení kvality výsledného zvuku jinak než cenovkou. Takovému kaštanovi prodáš kabel za padesát litrů, výrobní náklady 500 Kč ... "Měřitelné přístrojem" ... další big elephant in room ... jsou dokumentovány srovnávací testy, kdy podle měření mělo všechno hrát úplně stejně. A hrálo to jak Halík? Slyšitelně jinak... Za sebe jen tolik, že cesta k pochopení (aspoň částečnému) byla dlouhá, trnitá a drahá:1) Akustika místnosti je v 99,9% důležitějí než značka nebo cenovka přehrávače nebo zesilovače.2) Fyziologie slyšení je tak individuální, že dva testeři v jeden okamžik vnímají tu hudbu jinak... Jsem rád, že hifibundus neurosa audiophilia ustoupil a dokážu uvolněně poslouchat hudbu místo napjatě "poslouchat aparaturu" P.S.Po prodeji velké sestavy jsem chvíli měl zesík Yamaha, myslím A-501, jedním z důvodů pro zakoupení byla přítomnost digitálních vstupů.... no, žádný jiný hifi-krám jsem neměl v baráku tak krátkou dobu jako tuto spotřební yamahu.Ten malý dědeček TEAC hraje naprosto přirozeně, suverénně a nezadýchá se ani v komplexních nahrávkách, rozlišení nástrojů v prostoru je v cajku"Moderní" Yamaha se trápila a dávala takový "prázdný" zvuk, neumím to popsat... nekontrolovaný bas, umělé výšky...
milhauszn Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Vzdyt jo, zalezi na prevodniku, to nerozporuju ani nahodou, ale pak netreba tolik resit prehravac.Jsem rad ze jsi napsal.o akustice mistnosti, me to prijde nekdy honeni se za extra tridou a necim, co v danem proatoru co ma vetsina lidi doma, neni schopno rozeznat. Kazdopadne HiFibundus bude podobny asi jako chrono, proste nekdy chces vic a "lepsi" hodinky.Ale pak jsme u toho ze zalezi na danem posluchaci, zda mu to prinese zlepseni a bude se mu ten zvuk libit, protoze honeni se za tim nejlepsi pro jednoho nemusi znamenat to hezke pro druhe.Ten jiny "level" mi je jasny ze nemusi mit vztah k cene, jen tezko popsat to tim spravny.Posledni dotaz nad kterym si delsi dobu lamu hlavu a nejen ja, k cemu je zlato na optickem kabelu? Neber to jako flame, coz by snadno mohl byt, ale jen tak se ptam kdo si co mysli.
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 "Pošle digitálem do Yamahy" znamená, že signál z CD playeru půjde optikou do zesíku a tam se s tím popasuje vestavěný DAC?Fungovat to bude, ale zase jsme u toho, že zesík X s vestavěným DACem XX nemusí hrát stejně jako zesík Y s vestavěným DACem YY "Od jisté hladiny"... to je téma na velký flejm :-) nebo na velké rejžování. Kdybych se měl živit prodejem high-end hardwaru, neměl bych na to nervy ani žaludek. Pro velkou část zákazníků je měřítkem kvality cena, protože nemají čas / zájem / prostor / možnost / znalosti / uši / nahrávky atd ... na posouzení kvality výsledného zvuku jinak než cenovkou. Takovému kaštanovi prodáš kabel za padesát litrů, výrobní náklady 500 Kč ... "Měřitelné přístrojem" ... další big elephant in room ... jsou dokumentovány srovnávací testy, kdy podle měření mělo všechno hrát úplně stejně. A hrálo to jak Halík? Slyšitelně jinak... Za sebe jen tolik, že cesta k pochopení (aspoň částečnému) byla dlouhá, trnitá a drahá:1) Akustika místnosti je v 99,9% důležitějí než značka nebo cenovka přehrávače nebo zesilovače.2) Fyziologie slyšení je tak individuální, že dva testeři v jeden okamžik vnímají tu hudbu jinak... Jsem rád, že hifibundus neurosa audiophilia ustoupil a dokážu uvolněně poslouchat hudbu místo napjatě "poslouchat aparaturu" P.S.Po prodeji velké sestavy jsem chvíli měl zesík Yamaha, myslím A-501, jedním z důvodů pro zakoupení byla přítomnost digitálních vstupů.... no, žádný jiný hifi-krám jsem neměl v baráku tak krátkou dobu jako tuto spotřební yamahu.Ten malý dědeček TEAC hraje naprosto přirozeně, suverénně a nezadýchá se ani v komplexních nahrávkách, rozlišení nástrojů v prostoru je v cajku"Moderní" Yamaha se trápila a dávala takový "prázdný" zvuk, neumím to popsat... nekontrolovaný bas, umělé výšky...Když ty máš netopýří uši, vždyť na něj píšou všude samá pozitiva, předchůdce 500 byl vítěz v Anglii zesilovačů do pětseti poundů :-)
Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Když ty máš netopýří uši, vždyť na něj píšou všude samá pozitiva, předchůdce 500 byl vítěz v Anglii zesilovačů do pětseti poundů :-)To vypovídá smutnou pravdu o tom, jak hluboko klesla úroveň spotřební elektroniky pod tlakem na cost cutting resp.jak to dopadá, když se do marketingu strká víc peněz než do konstrukce / součástek ...
Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Posledni dotaz nad kterym si delsi dobu lamu hlavu a nejen ja, k cemu je zlato na optickem kabelu? Neber to jako flame, coz by snadno mohl byt, ale jen tak se ptam kdo si co mysli.Pozlátko na optickém kabelu je proto, aby na krámě nebo v eshopu mohla být cenovka s přeškrtnutou částkou 499 EUR a pod tím ?nyní akce - jen 299 EUR? :-)
milhauszn Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Duke650:-) jo, to je dobry duvod, diky.Zatim bohuzel neznam osobne nikoho, kdo si ho koupil.
Návštěvník YPO Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 pánové potřeboval bych poradit ..... teda vymyslel jsem takovej nesmysl, kterej asi nepůjde realizovat, ale třeba někoho napadne něco mě nenapadlo chci si koupit k tomu svýmu šumítku nějaký subwoofer ...... nejlepší, respektive nejmenší co jsem našel byla tato yamaha https://www.czc.cz/yamaha-yst-fsw050-subwoofer-cerna/149457b1/produkt nicméně jsem si o tom něco přečetl .... podíval na pár videí a nejsem o tom přesvědčený ...... tak mě napadlo když už mám utratit více peněz, že bych koupil nějaký 2.1 soundbar ten bych vrznul k televizi a subwoofer bych vrznul k šumítku ..... problém je, že většina mnou objevených soundbar systémů připojuje subwoofer skrzeva BT a vzadu nemají cinch který potřebuju k zapojení k šumítku ..... co s tím ? výsledek mého toku myšlenek by měl být, že když si pustím muziku (kterou mám netradičně umístěnou jinde než u TV, ale ve stejné místnosti) běžel by subwoofer s muzikou skrzeva cinch..... a při puštění TV by běžel s TV (soundbarem) přes BT
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 To vypovídá smutnou pravdu o tom, jak hluboko klesla úroveň spotřební elektroniky pod tlakem na cost cutting resp.jak to dopadá, když se do marketingu strká víc peněz než do konstrukce / součástek ...To plně souhlasím, ale na druhou stranu si myslím že kvalitní elektronika je dnes o dost finančně dostupnější než v minulosti. Se podívej ten tvůj parádní Teac kolik stál tenkrát, jaká byla výplata a co stojí dnes a jaké jsou výplaty. Je to určitě dnes lepší :-)
neuromancer Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 No je fakt, že když jsem v roce 94 vyvalil za komponenty Technics skoro 80000, tak si dnes toho McIntoshe dokážu před sebou v pohodě obhájit
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 (upraveno) Jako bych slyšel pana bratra, když s ním před pár lety mlátilo HiFistické období. Po několikaměsíčním dlouhém studiu "sponzorovaných recenzí" pořídil nemalým nákladem high-end škatulu od NAD, sloupy od JAMO jak malý piána na vejšku - a jednoho dne po roce Bůů-křáp a ticho. Tak miláška kuchnul, všude vevnitř mrdník od bouchlýho elektrolytu, takže záruční oprava. Po týdnu maník ze servisu (ve Zlíně?) sám volal že už to má opravené, že šlo bohužel o "specifikum" celé série, protože při outsourcované výrobě (kam jinam než do ČÍNY) se ušetřilo za osobní dohled - no a když žlutým páječům došly "značkové japonské kýble", sáhli do vedlejší krabice pro "ty naše levnější". Smluvní servisy tak měly o zábavu postaráno a firma NAD z ostudy kabát... Jasný, maník ze Zlínského servisu to umí docela pěkně podat, hlavně má hodně důležitých informací kterým je nutno věřit :-) Prostě NAD je dnes masovka jako každý jiný výrobce ve stejných cenových relacích a když se něco nepovede, většinou se to týká celé série. Mě dnes pro mě vcelku velmi solidní prodejce také vysvětlil že celoplastový mechanismus u NAD byl pro něj docela šok, ale tak nízká cena ještě několikanásobně větší. NAD za třicet tisíc tu prostě bude třeba dvacet let, kdež to ten můj prý asi těžko, no necháme se překvapit. Ten zvuk ale tam prý stále je, to se shodli všichni prodejci, tak snad budu spokojený :-) Upraveno 31. ledna 2019 uživatelem African
Radek124 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 V pohodě, od opravy už hraje dobře - já jenom aby sis nenalhával že konkrétně NAD je nějak výrazně míň "čajna" než konkurence
Xenomorfus Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 Pred lety sem si stavel herni PC, vcelku sem do toho sypal a nektere komponenty byly na objednavku. Nicmene sem to postavil a po asi 10-ti dnech odesly RAMky na ktere sem cekal 14 dnu. Ty jedine byly Made in USA. Vsecko ostatni z Ciny fungovalo jeste par let (respektive nektere komponenty uz vic nez 10).
African Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 Jasný, jak říkám, jde o můj psychický blok vůči číně. Prostě bych tu komplet ryze čínskou mechaniku, navrženou v čínské firmě čínským lidem nedal, ještě by mě to doma sledovalo Dnes mi volal pán ze studia, že by mě nechal tady toho Rotela za velmi slušný peníz, ať si to všechno ještě promyslím, takže tam zajedu osobně a NAD mě drží bokem. Bůh se mnou, ale je to krása tedy http://www.rotel.com/en-gb/product/cd14
African Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 Stojí 19, ale byla mi nabídnuta s mým překvapením docela výrazná sleva. Je to už krásný a asi dobrý kus elektroniky, takže nezbývá než zůstat silný a odolat všem pokušením
instant Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 (upraveno) pánové potřeboval bych poradit ..... teda vymyslel jsem takovej nesmysl, kterej asi nepůjde realizovat, ale třeba někoho napadne něco mě nenapadlo chci si koupit k tomu svýmu šumítku nějaký subwoofer ...... nejlepší, respektive nejmenší co jsem našel byla tato yamaha https://www.czc.cz/yamaha-yst-fsw050-subwoofer-cerna/149457b1/produkt nicméně jsem si o tom něco přečetl .... podíval na pár videí a nejsem o tom přesvědčený ...... tak mě napadlo když už mám utratit více peněz, že bych koupil nějaký 2.1 soundbar ten bych vrznul k televizi a subwoofer bych vrznul k šumítku ..... problém je, že většina mnou objevených soundbar systémů připojuje subwoofer skrzeva BT a vzadu nemají cinch který potřebuju k zapojení k šumítku ..... co s tím ? výsledek mého toku myšlenek by měl být, že když si pustím muziku (kterou mám netradičně umístěnou jinde než u TV, ale ve stejné místnosti) běžel by subwoofer s muzikou skrzeva cinch..... a při puštění TV by běžel s TV (soundbarem) přes BT skus napisat co presne je to "sumitko". mas teda len TV a k tomu "sumitko" a nic viac? ked chces maly a nie drahy sub, tak skus pozriet male suby s uzatvorenou ozvucnicou, maju prijemnejsi zvuk a je vacsia sanca, ze budes spokojny aj pri hudbe, nie len TV. basreflexove suby vedia byt hodne "dunive", co je na hudbu o nicom, k TV ok ale dost neprijemne aj pri nizkych hlasitostiach a hlavne v panelaku / cinzaku to moze obtazovat. napriklad: https://www.hifionline.cz/reprosoustavy/subwoofery/1768-dynavoice-magic-sub-8-ex/ do jedneho cinchu si pichni "sumitko" a do druheho nejaky blutut link z amazonu za 30 babek a mas tam oba signaly naraz.. ak teda spravne chapem, ze TV a sumitko nehraju naraz, takze je to jedno. Okrem nejakeho brumu neriskujes nic, no je to mcgyver riesenie ale doba je zla.. edit: priklad bt receiver, je toho plno https://www.amazon.com/Logitech-Bluetooth-Audio-Adapter-Streaming/dp/B00IQBSW28/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1549027107&sr=8-3&keywords=bluetooth+audio+receiver Upraveno 1. února 2019 uživatelem instant
Návštěvník YPO Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 skus napisat co presne je to "sumitko". mas teda len TV a k tomu "sumitko" a nic viac? nic víc nemám .... sem chudej každopádně díky za reakci ..... dnes jsem komunikoval s jedním salónem online a druhý salón jsem navštívil osobně a bylo mi dopučeno se na to vysrat ...... respektive pokud se budu chtít o něco pokoušet ať to co mám doma hodím do popelnice a začnu znovu ...... noa vzhledem k tomu čím krmím stávající soustavu jsem na vážkách zda se tím má cenu vůbec dál zabývat ..... ale tím jsem asi měl začít
instant Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 Stojí 19, ale byla mi nabídnuta s mým překvapením docela výrazná sleva. Je to už krásný a asi dobrý kus elektroniky, takže nezbývá než zůstat silný a odolat všem pokušením Rok 2019, u predajcu hifi niekto zakrici "Predali sme CD prehravac!"
Návštěvník YPO Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 Rok 2019, u predajcu hifi niekto zakrici "Predali sme CD prehravac!"no je zajímavý, že u toho prodejce kam jsem šel "najisto" ...... prostě to koupit .......mi vlastně řekl že mi to neprodá abych nebyl nasranej nebo ať ten receiver přinesu a poslechnu si to nejdříve tam než mi to prodá ....... mohl mi to taky pěkně zabalit dát mi pusu na čelo a říct "další vosel z krku"
African Odesláno 1. února 2019 Nahlásit Odesláno 1. února 2019 Rok 2019, u predajcu hifi niekto zakrici "Predali sme CD prehravac!":-) :-) :-) Copak, CD comeback už nějaký ten pátek frčí, ale co audio kazety? Teac už má pěknou mašinu a kazety se vrací do obchodů....masakr, lidi už neví kudy kam :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se