HonzaX Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Pro zaryté Klausovce , Švejnar zde v roce 92 a 93 žil . Proč se bojí Váš tatíček televizní debaty se Švejnarem ? Vypadá to ,že by dostal na prdel . A ještě k monarchii , v roce 85 se v Jugoslávii se dal se mnou do řeči starší pán. Stáli jsme na břehu moře , slunce zapadalo , cituji jeho slova " zasranej Masaryk , kdyby nerozbil monarchii , byl to velkej stát ,měl moře , Evropa by možná byla jiná ."
JJ Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Pro zaryté Klausovce , Švejnar zde v roce 92 a 93 žil . Proč se bojí Váš tatíček televizní debaty se Švejnarem ? K čemu by to bylo, když president stejně není volen občany, ale parlamentem? A ještě k monarchii , v roce 85 se v Jugoslávii se dal se mnou do řeči starší pán. Stáli jsme na břehu moře , slunce zapadalo , cituji jeho slova " zasranej Masaryk , kdyby nerozbil monarchii , byl to velkej stát ,měl moře , Evropa by možná byla jiná ." Při vší skepsi, kterou chovám vůči první republice a jednoznačné preferenci monrachie bych si tohle nedovolil říct. Masaryka jako takového si přes mnoho (dnes zřejmých) chyb vážím a rozpad Rakouska-Uherska rozhodně nebyla jen jeho práce.
HonzaX Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 JJ- ( K čemu by to bylo, když president stejně není volen občany, ale parlamentem? ) Zřejmě k ničemu , ale možná by se v té debatě ukázalo ,že ten Amík má názory přijatelnější pro lidi než Tatíček , kterého zde většina velebí . Vyčítají mu americkou manželku , paní Livie taky není Češka . Je mi celkem u zadku kdo je presidentem ale vadí mi glorifikace . Když byl president Havel tak se z něj řada lidí mohla posrat , teď to je zase z Klause . Kde berou tu neochvějnou jistotu , že je lepší .
Kupa54 Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Jsem čekal, kdy si toho někdo všimne Ostrá debata se navíc zatím nekoná, tak to trochu rozjedeme: Rozhodně bych nevolil někoho, kdo má americké občanství a přes polovinu života prožil někde mimo ČR. Nevím, proč by měl být Švejnar prezidentem - kdo to kurwa vlastně je? Kdo je to Švejnar? Nebo spíš, co je to Švejnar? Prostě se jedná o další import z USA a to mi vyloženě vadí. Švejnara si dovezla ČSSD, jelikož je neschopná najít nějakého dobrého kandidáta, což o kvalitě strany leccos napoví, když musí pro kandidáta na prezidenta jezdit až do USA a vytáhnout nějaké individuum, které tu nikdo nezná. Ano individuum - prostě člověk z davu. Že učí na americké univerzitě? A to je tam jako jedinej profesor, nebo co? A kolik je vlastně v USA universit? Trošku irelevantní ne? A co si mám myslet o chlápkovi, který překrucuje informace na svých webových stránkách a vydává se za něco, co není (viz Nobelovka). Omyl? Těžko. Jak mám vůbec hodnotit někoho, o kom tady nikdo nikdy neslyšel, kdo si přijel pár měsíců před volbami a jediným zdrojem informací jsou jeho vlastní webovky a PR? Tohle je prostě něco, co nedokážu zkousnout. To budeme lízt Americe tak do prdele, že is i amíka zvolíme prezidentem? Na TGM se prosím neodvolávejte, nebo se mi otevře kudla v kapse. No z výše uvedeného vyplývá, že Klaus, páč tu nikdo lepší (na prezidentské kandidátce) není. A navíc nosí Primky a je to patriot. Tak a teď do mě Naprosto s tebou souhlasím. v současné chvíli je to z mého pohledu jediná rozumná volba.
N4M Odesláno 16. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Pro zaryté Klausovce , Švejnar zde v roce 92 a 93 žil . Proč se bojí Váš tatíček televizní debaty se Švejnarem ? Vypadá to ,že by dostal na prdel . A ještě k monarchii , v roce 85 se v Jugoslávii se dal se mnou do řeči starší pán. Stáli jsme na břehu moře , slunce zapadalo , cituji jeho slova " zasranej Masaryk , kdyby nerozbil monarchii , byl to velkej stát ,měl moře , Evropa by možná byla jiná ." V roce 92 a 93. Hmmm. WOW, tak to je teda jiná. Prostě odsud utek, což mu nikdo nezazlívá, naopak to většina z nás chápe, ale když už utek, tak tam měl zůstat a ne se po letech vracet s tím, že chce bejt rovnou prezident. Prostě další import z USA. Paní Livie možná není českého původu, ale česky umí. Klaus debatu se Švejnarem odmítá, proč to ví jen on. Já si myslím, že proto, že je mu Švejnar u prdele a protože mu nechce dělat reklamu. Když se vrátil a nikdo ho tu nezná, tak proč by mu měl dělat reklamu v televizi sám jeho oponent? Já to chápu. A neříkám, že Klaus je bůh, jen je to momentálně jediná rozumná volba.
thovt Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 (upraveno) A já říkám, že se na prezidentský post nehodí ani jeden z nich; to opravdu snad radši tu monarchii Nevím proč tu tak radikálně zabrušujete do Švejnara, jeho návraty sem z USA jsou přinejmenším v oblasti teorie přínosné... Vrátil se sem několikrát, spolupracoval s Havlem, vytvořil návrh privatizace, vyhrál však ten Klausův model, přivedl sem některé investory do vzdělání a založil zde centrum ekonomického výzkumu, v některých oblastech např. odměňování a motivace tamních zaměstnanců by se mohly ostatní vysoké školy inspirovat, protože kvalita je tu mnohdy prachmizerná. Každopádně ten pán, i přes své kontakty, zkušenosti a uznání, je maximalistický akademik... Ne žádný státník, natož prezident. V pondělí jsem byl na jeho přednášce a výstižně mě v tom utvrdil svými výroky nebo neustálým vysvětlováním všeho ekonomickými teoriemi (včetně lidských práv, na které jsem se ptal, což mi přijde obludné). Ale tímto ho nechci nijak propagovat, jen mi přijde nepochopitelné, že jste v této otázce všichni tak radikální. No, a Klause škoda komentovat, dřív jsem ho hodně respektoval, ale jeho excentrismus v některých otázkách je pro mne nepřijatelný a také nepochopitlený. Občas mám pocit, že on na tom hradě spíš trpí, než že by si to prezidentování užíval... Při jeho touze po vlivu do dění je tam takový odstřihnutý. Každopádně ani jeden mi není nějak extra sympatický jako prezidentský kandidát, no ale pokud se ptáte koho bych navrh lepšího, tak to vážně nevím; takže zpět k Habsburkům nebo Schwarzenbergovi PS: A z mého pohledu je návrh Švejnara od ČSSD pro nás pravicověji orientované přínosné, sice odmítá modely ODS a kritizuje je, ale na druhou stranu aspoň těm polokomunistům dokáže vysvětlit, že školné je nezbytné podobně jako poplatky u lékaře. Upraveno 17. ledna 2008 uživatelem thovt
Honza49 Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Pro zaryté Klausovce , Švejnar zde v roce 92 a 93 žil . Rodiče mé manželky se narodili v cizině. Po 15 letech tady o svém státě toho moc nevěděli. Znali geografii, ale co se týče politiky a mentality národa, tak ta už byla úplně někde jinde. Proto bych nebyl rád, kdyby to byl Švejnar. Jestli bude, tak se nepicnu. Je to určitě inteligentní pán. Ale musel by si vzít české občenství a americké zrušit. ps. ještě by mne zajímalo, jaké zájmy by prosazoval při jednání s Amíky?
KGrob Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Politiků,kteří jsou schopni formulovat svůj (mnohdy trochu distorzní) názor a obstát s ním vůči byrokratickému molochu EU je jako šafránu. Vlezdoprdelků, kteří se vyvážejí na něčích zádech je u nás mraky...... Já osobně mám jasno. Vím,co mám od Klause čekat a od něj jsem moc šlápnutí do hovna nezaregistroval. Všeználci jsou oba zůčastnění. Ty jednoduché pravdy a obšlapávání kolem těch p......ů komunistů, nakonec korunované obřím handlem poslaneckých klubů o tom,co komu, za co, mě nutí celou událost registrovat pouze okrajově.
Děda Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Popravdě již dosti bylo Klause. Už mi začíná fyzicky vadit, nesleduji jej, nečtu jej, přepínám jinam. Už jej nechci. Možná že za čas by se mi omrzel i Švejnar, to se neví. Myslím ale, že bych tak asi nejlépe vydržel sám ze sebou. Já na hrad.
cigi Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 (upraveno) Thovte, čím se ještě vyznamenalo to centrum vzdělávání, co tvrdíš, že švejnar založil, kromě vstřícného odměňování svých zaměstnanců? Které investory švejnar přivedl ? A co nám přinesla jeho spolupráce s Havlem? Snad ne tu apokalyptickou tošovského vládu? To s Klausem s tebou souhlasím, je excentrickej, chce mít vliv a taky asi není sympatickej, to však nechávám bez komentáře. Upraveno 17. ledna 2008 uživatelem cigi
Onisan Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 (upraveno) ...volit vládu.. já bych vás hnal! Od čeho je panovník! Jsem, bohužel, pro Klause. To bohužel tam je, protože mám tu pochybnou čest se velmi osobně potýkat s některými jeho nesmysly a výmysly, ale současně je pravda co tady zaznělo "na presidentské kandidátce není nikdo lepčí" a "Co je to Švejnar?" Upraveno 17. ledna 2008 uživatelem Onion
babaq Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Rodiče mé manželky se narodili v cizině. Po 15 letech tady o svém státě toho moc nevěděli. Znali geografii, ale co se týče politiky a mentality národa, tak ta už byla úplně někde jinde. Proto bych nebyl rád, kdyby to byl Švejnar. Jestli bude, tak se nepicnu. Je to určitě inteligentní pán. Ale musel by si vzít české občenství a americké zrušit. ps. ještě by mne zajímalo, jaké zájmy by prosazoval při jednání s Amíky? Upřímně - pokud je skutečně odstřižen od české mentality, je to jenom jeho výhoda.
klobadysek Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Upřímně - pokud je skutečně odstřižen od české mentality, je to jenom jeho výhoda. Na tom neco bude...
Foundryman Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Já bych sem jen pastnul názor jednoho nejmenovaného senátora: " Prezident je člověk, kterému klidně svěřím klíče od bytu. A chci od něj skoro to samé, jako od člověka, co mu svěřím klíče od bytu. Chci, aby do mého soukromí zbytečně nelezl, aby zabránil škodám a nic nevylepšoval a ani mě nechtěl měnit, aby dohlédl na to, co se děje v okolí. Chci, aby byl schopen razantní akce při ohrožení mého bytu. A chci, aby o mně nepovídal, že jsem nějaký divný, protože u mě v bytě něco viděl. Takového potřebuju znát, cizí jsou vyloučeni z výběru předem. Známí to také všichni být nemohou. Někteří mě chtějí měnit, někteří všechno vykecají a před druhými by mě pomlouvali, někteří jsou nespolehliví. Ale vůbec mě nezajímá, jaké má ten člověk osobní libůstky, jestli je ješitný, věřící a tak. Švejnar to být nemůže, je cizí. Ta reklamní kampaň je mi podezřelá, skoro jako by mi ho někdo chtěl vnutit. A ti, co se vnucují, těm klíče nedám. Těm nepůjde o mě, ti naopak po mně něco chtějí. Sám na sebe vykecal, že není spolehlivý. A chce mě předělávat. Chce abych nebyl čecháčkovský, chce mě šoupnout do hlavního proudu a neví, že jako vodák si podle toho, kam chci dojet, vybírám proudy sám. Co kdyby mu vadilo, že si občas zavěsím za kámen u břehu, abych si zakouřil? Co kdyby mě vyhodil popelníky z bytu? Jeho slibům taky nemůžu věřit, slíbil kdeco kdekomu a to i když to bylo v rozporu s předchozím slibem. Má kamarády, co mě škodili. Ti, co říkají, že je dobrý, tak ty znám a spíš mě odrazují. Ne, tomu klíče od bytu nesvěřím. Toho si za prezidenta nezvolím. Je cizí a nemá nejlepší reference. Ten mým zástupcem nebude a klíč od svatováclavské koruny nechám Klausovi. Toho znám, vím, co dělal posledních dvacet let, znám jeho zvláštnůstky, ale taky vím, že ctí zvlášnosti jiných. Vím, že je spolehlivý, a že se na něj dá spolehnout, že se nedá zastrašit a že bude schopen akce, kdyby hořelo nebo tak. Taky ho znám, jaký je v politice, jaký je šéf ve vládě, jaký je předseda sněmovny a jaký je, když je zrazený a není ničím. On ví, že jsem kuřák, nelíbí se mu to, ale ani mě nepomlouvá ani se mě nesnaží předělat. Není cizí, znám ho, patří mezi ty, co jim klíče svěřím. Mimoto se osvědčíl. Já vím, jak si počíná jako prezident. Klause volit budu. To základní ale je, že prostě cizí na prezidenty nevolím, stejně jako jim nedávám klíče od bytu." Přijde mi to dosti případné.
cigi Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 (upraveno) No jasně, že prezidentem musí být někdo, kdo je tady doma. Je velitelem armády - musí bránit svůj domov stůj co stůj. Ale aktuálnější cítím ten odpor k předělávání - tomu pokušení nás vylepšovat podle cizích příruček švejnar prostě nedokáže odolat, proto je cizák, chová se tak. Nechápu, jak to může někomu imponovat - umíte si představit třeba italského prezidenta, co jsa odstřihnut od italské mentality chce italy vylepšit ? :D kornúto !! Upraveno 18. ledna 2008 uživatelem cigi
Conrad Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Já bych sem jen pastnul názor jednoho nejmenovaného senátora: " Prezident je člověk, kterému klidně svěřím klíče od bytu. A chci od něj skoro to samé, jako od člověka, co mu svěřím klíče od bytu. Chci, aby do mého soukromí zbytečně nelezl, aby zabránil škodám a nic nevylepšoval a ani mě nechtěl měnit, aby dohlédl na to, co se děje v okolí. Chci, aby byl schopen razantní akce při ohrožení mého bytu. A chci, aby o mně nepovídal, že jsem nějaký divný, protože u mě v bytě něco viděl. Takového potřebuju znát, cizí jsou vyloučeni z výběru předem. Známí to také všichni být nemohou. Někteří mě chtějí měnit, někteří všechno vykecají a před druhými by mě pomlouvali, někteří jsou nespolehliví. Ale vůbec mě nezajímá, jaké má ten člověk osobní libůstky, jestli je ješitný, věřící a tak. Švejnar to být nemůže, je cizí. Ta reklamní kampaň je mi podezřelá, skoro jako by mi ho někdo chtěl vnutit. A ti, co se vnucují, těm klíče nedám. Těm nepůjde o mě, ti naopak po mně něco chtějí. Sám na sebe vykecal, že není spolehlivý. A chce mě předělávat. Chce abych nebyl čecháčkovský, chce mě šoupnout do hlavního proudu a neví, že jako vodák si podle toho, kam chci dojet, vybírám proudy sám. Co kdyby mu vadilo, že si občas zavěsím za kámen u břehu, abych si zakouřil? Co kdyby mě vyhodil popelníky z bytu? Jeho slibům taky nemůžu věřit, slíbil kdeco kdekomu a to i když to bylo v rozporu s předchozím slibem. Má kamarády, co mě škodili. Ti, co říkají, že je dobrý, tak ty znám a spíš mě odrazují. Ne, tomu klíče od bytu nesvěřím. Toho si za prezidenta nezvolím. Je cizí a nemá nejlepší reference. Ten mým zástupcem nebude a klíč od svatováclavské koruny nechám Klausovi. Toho znám, vím, co dělal posledních dvacet let, znám jeho zvláštnůstky, ale taky vím, že ctí zvlášnosti jiných. Vím, že je spolehlivý, a že se na něj dá spolehnout, že se nedá zastrašit a že bude schopen akce, kdyby hořelo nebo tak. Taky ho znám, jaký je v politice, jaký je šéf ve vládě, jaký je předseda sněmovny a jaký je, když je zrazený a není ničím. On ví, že jsem kuřák, nelíbí se mu to, ale ani mě nepomlouvá ani se mě nesnaží předělat. Není cizí, znám ho, patří mezi ty, co jim klíče svěřím. Mimoto se osvědčíl. Já vím, jak si počíná jako prezident. Klause volit budu. To základní ale je, že prostě cizí na prezidenty nevolím, stejně jako jim nedávám klíče od bytu." Přijde mi to dosti případné. Klause nemám rád,ale tahle stať se mi líbí
Jivl Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Pánové, co Klaus nebo Švejnar, to je prdlajs dilema (i když volím Klause)! Ale do dalšího volebního klání chce jít Paroubek . To bude reprezentant země (kdyby náhodou vyhrál ). Pánbůh s námi a zlé pryč!
HonzaX Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 To Foundryman - (klíč od svatováclavské koruny nechám Klausovi. Toho znám, vím, co dělal posledních dvacet let ) A předtím? Co jeho studia v cizině? Kdo tu dobu prožil ví , že dostat se ven studovat nebylo jen tak . Něco za něco .
Foundryman Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 To Foundryman - (klíč od svatováclavské koruny nechám Klausovi. Toho znám, vím, co dělal posledních dvacet let ) A předtím? Co jeho studia v cizině? Kdo tu dobu prožil ví , že dostat se ven studovat nebylo jen tak . Něco za něco . Jednak ten text není můj, pouze cituji (i když naprosto souhlasím). Za druhé Klaus nestudoval v cizině, nýbrž byl na stáži koncem 60. let, kdy to díky uvolnění bylo možné i pro nesoudruhy. Když už sem zatahuješ toto téma (naprosto dle mého irelevantní), tak Švejnar st. byl kovaným aparátčíkem a komunistickým diplomatem v Ženevě. Švejnarovi ml. bylo povoleno vycestovat v r. 1970, kdy už byl u vesla pevně Husák & Co. Tedy oficiální emigrace s povolením režimu. Že by taky něco za něco? Osobně ale nepovažuji to ani ono za příliš důležité. Vím, co dokázal v praktické politice Klaus, vím, že v tomtéž nedokázal nic Švejnar. Krom toho, že se stal Paroubkovým a Bursíkovým protégé. Jako ekonom jsem pak naprosto zhnusen proměnou jeho profesionálních názorů patrně za účelem zalíbení se novým patronům.
HonzaX Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 66 Itálie , 69 USA . Nevím jak tu dobu pamatuješ , ale nestraník a USA ???? Co komanči v Lánech ? To Havel neudělal . Presidentování není přece trafika za to co udělal v politice . Bohužel toho i dost posral .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se