Přejít na obsah

Ukažte svoje Steinhart

vE13Lius

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chcem sa opýtať majiteľov Ocean Titanium 500 koľko máte rezervu chodu? Mne to vydrží cca 24 H. 

Ahoj, ono záleží, jak hodinky používáš (jestli celý den někde chodíš, nebo si kancelářský typ (podle různé intenzity pohybu ruky se různě natahují). OT 500 ani jiné hodinky s 2892 sice nemám, ale můžu to porovnat s jinými mými automaty. Hodinky s Valjoux 7750 a 7751 mi i při kancelářské práci jsou schopné vydržet cca 48 hodin, někdy i přes 50; takových hodnot ale dosáhnu spíš až tehdy, když je mám 2 a více dnů po sobě a konstantně se dotahují. U hodinek s Etou 2824-2 (ať už to byly Steiny či Davosy) mi rezerva při kancelářské práci vydržela v průměru do 30 hodin (večer cca v 11 jsem je odložil, celý následující den běžely a další noc mezi 2. až 6. hodinou ranní se zpravidla zastavily). Stejně tak to mám i u Unionů s 2893-2. Abych je udržel v chodu do dalšího rána, musím je po odložení další večer buď přitáhnout nebo ponosit. Rotor u zmíněných strojků Valjoux oproti Etám podle mě víc klouže (nebo otočení rotoru víc natahuje, co já vím:) ). Každopádně je při porovnání pohyb rotoru u Ety "těžkopádnější". Buď to bude i tvůj případ, nebo pokud by si z těch hodinek prostě nedostal víc než 24 hodin, ať je nosíš jak je nosíš, pak bych je dal určitě na servis.

Možná ti ale řeknou víc zkušeností kolegové, co mají přímo pětistovky s 2892.

Upraveno uživatelem Jenkiz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já pětistovky měl a nosil je každý den od rána do večera. Při tom jen kancelářská práce a doma taky žádná velká akce. Rezerva byla kolem 50 hodin. Docela mě to překvapilo, protože uváděná je tuším 40. A jak tu zaznělo, "klouzaly" velmi dobře. Rotor se pohyboval při sebemenším pohybu ruky. Bylo to i slyšet. 

Odkaz ke komentáři

Moje Orient Ray mi taky bez problémů držely přes 45 hodin a u ETY mě to dost překvapilo, že vydrží tak málo (resp. že se běžným nošením nenatáhne do plna). Ale myslim si, že je to zkrátka vlastnost těch strojků. U orientů mi stačí vzít je do ruky a vteřinovka se hned rozběhne. U ETY to vyzaduje daleko větší pohyb a mávání s hodinkama, aby se ze zastavení rozběhly.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...