VasekN Odesláno 15. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2017 Moment a poplatky za ověřování transakcí jsou kde? Tu kartu chápu, tam platí poplatek obchodník, plus ještějsou peníze schované ve směně, kurz bude vždy v prospěchzpracující společnosti. Podle mého fakt nejde o nic jinéhonež o systém jak dostat % z útrat. Dost dobrý, už jsem to psal, tohle musí společnosti typu GP europe hodně žrát Ted nevím jestli jsem to pochopil úplně správně, ale mám za to, že ověřování transakcí je právě težení. Tj. servery které ověřují transakce dostávají nějaký poměr kryptoměny.
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 (upraveno) To jsi pochopil samozřejmě správně. Poplatek za ověření bloku transakcí jde těžaři. Poplatek je variabilní, dle velikosti dat, a třeba příchozí jsou 5x delší (tedy větší / dražší) než odchozí. Zjednodušeně řečeno peněženka obsahující 100 transakcí po 0,1 btc je na poplatcích velmi drahá oproti peněžence s jednou transakcí o 10 btc. Odměna za blok transakcí ve výši 12,5 btc (pevně daná) při kurzu 100$ / btc je dost rozdíl oproti kurzu 17.000$/btc. Kolik je v bloku transakcí a kolik z toho prioritních je jak jsem psal variabilní. Tolik poplatky za bloky transakcí.Ta platba nemusí být přiřazena do bloku mimochodem, v peněžence je zpět za 3 nebo 14 dní, dle verze btc. Pak jsou poplatky při platbě kartou viz. výše jak psal kolega že má kartu spárovanou s účtem k btc (nikoliv přímo s peněženkou). A jsou tedy zdvojené pokud se nemýlím, jeden poplatek účet - karta hradí uživatel a pak poplatek co hradí obchodník co kartu přijme, jako u jakékoli jiné platby kartou. A poslední snad poplatek (vynecháme-li z tohoto daně jakéhokoliv druhu, ať už z příjmu nebo z přidané hodnoty) tak je poplatek při výměně btc - jiná měna. Upraveno 16. prosince 2017 uživatelem tommas4
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Už mi to nejde editovat, tak ještě jeden post, pro zajímavost: Edit. pro zajímavost poslední aktuální blok z dnešního rána:SummaryNumber Of Transactions 2276Output Total 20,059.60996357 BTCEstimated Transaction Volume 1,613.66698401 BTCTransaction Fees 3.19425493 BTCBits 402698477Size 1096.061 kBWeight 3992.981 kWUVersion 0x20000000Nonce 3361478311Block Reward 12.5 BTC Tady jde vidět kolik měl blok transakcí, za kolik a kolik jsou poplatky za vlastní transakce. Plus za tento blok dostali těžaři svých 12,5 btc.
Mechac Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Zkus si vybrat 10.000 Kc z BTC pres libovolnou burzu, a zaplatit 10.000 CZK kartou z BTC. Zjistis, ze te to kartou stoji jeste min, je to hned, bez prace, tam neni co resit, fakt. Netvrdim jiny sluzby nez TenX - u jinych tam jsou feecka za platbu, za konverzi men, apod., ze nakonec skoncis na 5%. Hlavne tady tvuj puvodni problem byl, ze jsou vsichni zvykli platit kartou, a nikdo nebude slozite menit jednotliva crypta, aby u jednotlivych obchodniku zaplatil jejich menou. Ze je pomalu nerealny platit cryptem, a ze to stejne nikdo nevyuziva. Na to jsem ti oponoval, ze dnes muzes normalne platit kartou VISA, bez poplatku, kdekoliv, to je cely. Nemluve o tom, ze nekteri to jiste vyuzijou, aby usetrili (u nas 15%) na danich (oproti prevodu na ucet).
instant Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Ale pokial platis visa kartou v obchode, kde ti zuctovavaju nejaku beznu tradicnu menu, tak si neklam, ze platis bitcoinom..
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Hlavne tady tvuj puvodni problem byl, ze jsou vsichni zvykli platit kartou, a nikdo nebude slozite menit jednotliva crypta, aby u jednotlivych obchodniku zaplatil jejich menou. Ze je pomalu nerealny platit cryptem, a ze to stejne nikdo nevyuziva. Na to jsem ti oponoval, ze dnes muzes normalne platit kartou VISA, bez poplatku, kdekoliv, to je cely.V pohodě, akorát poopravím že problém nemám a nepsal jsem že je nerealné platit cryptem, jestli to tak vyznělo tak sorry, můj hlavní pohled na věc je ten že jde o to, jak mít poplatky z obratu. V tom to je geniální, s globálním dopadem a vyautuje to některé vlivy (regulace dané měny ze strany státu). I když je částečně, při regulaci si stejně lidé vytvoří směnný kurz.
VasekN Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 V pohodě, akorát poopravím že problém nemám a nepsal jsem že je nerealné platit cryptem, jestli to tak vyznělo tak sorry, můj hlavní pohled na věc je ten že jde o to, jak mít poplatky z obratu. V tom to je geniální, s globálním dopadem a vyautuje to některé vlivy (regulace dané měny ze strany státu). I když je částečně, při regulaci si stejně lidé vytvoří směnný kurz.Tak dokud se bude brát směnný kurz tak přece ovlivnění hodnoty měny bude mít dopad ve finále i na kryptoměny. Aby se tak nestalo by bychom museli brát mzdu v kryptoměně a taky ceny by musely být v kryptoměně bez ohledu na kurz měny v dané zemi. Jinak podle mne hodnota dané měny bude ovlivňovat i hodnotu kryptoměny při směně zboží nebo služeb.
Joskas Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Kde je teď nejlepší koupit bitcoin, ripple, zcash nebo monero za koruny?
Mechac Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 localbitcoins, nebo od nekoho na doporuceni. Je to nejrychlejsi, a obvykle i nejlevnejsi.
Mechac Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 A cim jinym bys platil, kdyz na te karte neni nic jineho, nez krypto ) kartu mas "nabitou" BTC, nebo jinym cryptem. Z vlastni Bitcoin penezenky presunes kolik potrebujes na "penezenku karty", a z te pak platis, ke konverzi dochazi okamzite v momente obchodu. Ale pokial platis visa kartou v obchode, kde ti zuctovavaju nejaku beznu tradicnu menu, tak si neklam, ze platis bitcoinom..
instant Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Bitcoinom budes platit az ked ku ziadnej konverzii nedojde lebo ju nebude treba. Inac platis v mene na ktoru ten bitcoin konvertujes..
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Tak dokud se bude brát směnný kurz tak přece ovlivnění hodnoty měny bude mít dopad ve finále i na kryptoměny. Aby se tak nestalo by bychom museli brát mzdu v kryptoměně a taky ceny by musely být v kryptoměně bez ohledu na kurz měny v dané zemi. Jinak podle mne hodnota dané měny bude ovlivňovat i hodnotu kryptoměny při směně zboží nebo služeb.Ano, ovšem v případě kdy by došlo k tomu že "buržoazní kapitalistický podnikatel je opět nepřítelem národa a je zapotřebí podpořit pracující lid"; jako to nastalo ze dne na den https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Československá_měnová_reforma_(1953) tqk bude flash disk s bitcoinem spolu se zlatýma rolexkama sakra ve výhodě Myslel jsem tím samozřejmě takovéto radikální ovlivnění měny. A neříkejte mi že byla jiná doba. Kouknu na politiku kdo sedí ve sněmovně, kterej rudej vysvětluje že nemáme být cimprlich, další skororudej vysvětluje že podnikatel je parazitem, další zaklekne, jiný povstane, ale ve vlastní hospodě už si nezapálí ani jeden z nich . . .
wizard-ov Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Já jsem ve čtvrtek hulil v hospodě - zavřou mě ? Jo a když ztratíš ten flash/pokazí se ti/vyberou ti účet na burze/banka ti nepřijme vklad z kryptoburzy/ zaspamovaný mempool, takže sice BTC pošleš, ale půl dne nikam nedorazí (a to se nebavím o obludných fee)/vydavatel karet odřízne TenX a podobné/flashcrash bitcoinu o 60 % za půl dne atd... ?Rolexy se asi dají vyměnit, ale za co? Za ty prachy po reformě ? To bude možná horší čejndž než za Tondy Zápotockého.Jó, není to sranda, raději o takových věcech nepřemýšlet....jdu otevřít vínko
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 (upraveno) Konečně někdo převzal roli toho zlýho. Já dočetl o té reformě a otevřel si taky víno. Francouzský, ty doufám piješ Kahan?! Edit - za kouření v hospodě dostaneš pochvalu od Kubery. Upraveno 16. prosince 2017 uživatelem tommas4
wizard-ov Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Kahan je jen pro boháče, my tady pijeme rybízovku s vokenou - vlastní recept.
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Je vidět, že jsi včas nezainvestoval všechny úspory do bitcoinu . . .
VasekN Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Ano, ovšem v případě kdy by došlo k tomu že "buržoazní kapitalistický podnikatel je opět nepřítelem národa a je zapotřebí podpořit pracující lid"; jako to nastalo ze dne na den https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Československá_měnová_reforma_(1953) tqk bude flash disk s bitcoinem spolu se zlatýma rolexkama sakra ve výhodě Myslel jsem tím samozřejmě takovéto radikální ovlivnění měny. A neříkejte mi že byla jiná doba. Kouknu na politiku kdo sedí ve sněmovně, kterej rudej vysvětluje že nemáme být cimprlich, další skororudej vysvětluje že podnikatel je parazitem, další zaklekne, jiný povstane, ale ve vlastní hospodě už si nezapálí ani jeden z nich . . .Já s tebou souhlasím. Výhoda samozřejmě je, že když např. přijde inflace koruny tak kryptoměna ti uchová hodnotu. To je stejný jako držet třeba dolary, ale tohle je mnohem jednodušší. Samozřejmě vždycky existuje riziko, že zrovna ta měna, kterou máš půjde do kopru z různých důvodů a o prachy přijdeš.
Návštěvník Zmizík Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Nejhorsi je, ze az nam vypnou internety, ze si tady ani nepoklabosime.
Zlý Jabko Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 Ano, ovšem v případě kdy by došlo k tomu že "buržoazní kapitalistický podnikatel je opět nepřítelem národa a je zapotřebí podpořit pracující lid"; jako to nastalo ze dne na den https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Československá_měnová_reforma_(1953) tqk bude flash disk s bitcoinem spolu se zlatýma rolexkama sakra ve výhodě Myslel jsem tím samozřejmě takovéto radikální ovlivnění měny. A neříkejte mi že byla jiná doba. Kouknu na politiku kdo sedí ve sněmovně, kterej rudej vysvětluje že nemáme být cimprlich, další skororudej vysvětluje že podnikatel je parazitem, další zaklekne, jiný povstane, ale ve vlastní hospodě už si nezapálí ani jeden z nich . . . Já s tebou souhlasím. Výhoda samozřejmě je, že když např. přijde inflace koruny tak kryptoměna ti uchová hodnotu. To je stejný jako držet třeba dolary, ale tohle je mnohem jednodušší. Samozřejmě vždycky existuje riziko, že zrovna ta měna, kterou máš půjde do kopru z různých důvodů a o prachy přijdeš.Amen, kamarádi. Nejhorsi je, ze az nam vypnou internety, ze si tady ani nepoklabosime.Zdaleka ne tak jednoduchý, jak to zní.
tommas4 Odesláno 16. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2017 (upraveno) hahaha, jsem se pobavil mladej čumí na Simpsnovy, jedním okem taky sleduju, závěr je olympiáda 2012 Londýn,na Temži dvojveslice, Patty a Selma veslují a vedle nich bratři WinkelvossoviPatty a Selma jim ujíždí, bratři nechápou - prej jakto že ty dvě kouří a trénovat začaly před týdnem,a porážejí nás - druhý bratr povídá, víš já pořád musím myslet na těch 65 miliónů dolarůco jsme vysoudili s Facebookem a nemůžu se soustředit(kdo neví, dohledá si na googlu že bratři se soudili proto, že jim Zuckerberg nápad na sociální síť ukradl,to sice nikdo neví jak bylo ale finální rozhodnutí bylo že dostanou 20 mil dolarů cash + 45 v akciích FB)potud vtipný sarkasmus nyní zápletkati bráchové v roce 2013 strčili 11 miliónů z toho co vysoudili do - správně, do bitcoinu, tzn, že pánové majíaktuálně asi 110.000 BTC . . . . přeloženo na koruny . . . .tradá . . . . . 41 miliard korun převyprávěl jsem to manželce a dostalo se mi otázky proč jako já nejsem schopnej "něco takovýho" udělat edit. typo Upraveno 16. prosince 2017 uživatelem tommas4
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se