Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přidávám pro inspiraci chabé půlnoční fotky snad už poslední verze mé oblíbené skládačky (nemám rád slovo BASTL :))Kalibr 68.4, vzhled 68.3, dýnko s průhledem, upravené přechromované pouzdro, korunka PS1, ručky PS1, svítící indexy vlastní výroby, ...

post-10277-018003000 1354315210.jpg

post-10277-010472600 1354315218.jpg

Odesláno

Přidávám pro inspiraci chabé půlnoční fotky snad už poslední verze mé oblíbené skládačky (nemám rád slovo BASTL :))Kalibr 68.4, vzhled 68.3, dýnko s průhledem, upravené přechromované pouzdro, korunka PS1, ručky PS1, svítící indexy vlastní výroby, ...

Tohle je ukázka toho, co je možné - já jsem sledoval, když jsi je vyráběl/bastlil a tiše záviděl, co všechno si dovolíš a umíš. Krásná práce. :notworthy:

Jinak ke strojku - není to až tak bastl - mně se dostal do mých nezodpovědných rukou mutant, který měl desku 68.4 a všechny můstky byly z kal.68.3 - a je to skoro na sto procent původní originál.

Odesláno (upraveno)

no to je dobrej nápad.Tu vodičku si přes int. objednáš.Je to za studena.Ale pušk. brynýr se po doma nechá udělat.Matné vzpomínky..ferokyanid a ještě něco ,myslím,že za tepla.

Nenene- já myslím puškařský brynýr, ten se dělával ohřátím ocelových částí na tmavě červený žár a zchlazením v lázni ze lněného oleje. Kdysi jsem to zkoušel, musí na to být skoro tma kvůli odstínu žáru, podle kterého mistři odhadovali teplotu, funguje to i se lněnou fermeží. Chemické sra.ky jsem na mysli neměl, to si můžeš nastříkat ručičky a šroubky barvou z baumaxu :wallbash: použil jsem to u svých replik jen na hlavně, protože jsem měl strach že je překalím, to by mohl být při ládování malér. Ale dají se pravda koupit i přípravky na modření a mramorování, a fungujou...

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno (upraveno)

Když se to tady zase rozproudilo, tak bych měl pro přítomné dotaz - jaké ciferníky bez datumky pasují do dvojkových sportů? A čím do něj vyřezat díry? Mám nápad na lumi, kterou jste ještě nikdo neviděl ;-)

A ty PS1/2 jsou vážně super, klobouk dolu :smile_anim:

Upraveno uživatelem atomicsteve
Odesláno

Když se to tady zase rozproudilo, tak bych měl pro přítomné dotaz - jaké ciferníky bez datumky pasují do dvojkových sportů? A čím do něj vyřezat díry? Mám nápad na lumi, kterou jste ještě nikdo neviděl ;-)

Vzhledem k tvému avataru a povolání mě to až děsí :D

Odesláno

Nenene- já myslím puškařský brynýr, ten se dělával ohřátím ocelových částí na tmavě červený žár a zchlazením v lázni ze lněného oleje. Kdysi jsem to zkoušel, musí na to být skoro tma kvůli odstínu žáru, podle kterého mistři odhadovali teplotu, funguje to i se lněnou fermeží. Chemické sra.ky jsem na mysli neměl, to si můžeš nastříkat ručičky a šroubky barvou z baumaxu :wallbash: použil jsem to u svých replik jen na hlavně, protože jsem měl strach že je překalím, to by mohl být při ládování malér. Ale dají se pravda koupit i přípravky na modření a mramorování, a fungujou...

Kdysi mi jeden dědek v nějaké vesnici u Šumperka /puškař/vysvětloval jak to tenkrát dělali./Žlutá a červená krevní sul,teploty atd./,ale mě to nějak nebralo,škoda.Jinak chemické sračky jsou rovněž na bázi kyanidu,pokud chceš namodřit ručky a nechceš je vyhřát a připravit je o pevnost.Jinak si myslím,že toto je diskuze, kde každý zde vloží své nejlepší poznatky což je paráda.Asi tomu nebude nikdo věřit,že se tenkrát na zakalení hodin. vrtáču používala rtut,s kterými se nechala vrtat i ocel a spousta jiných zapomenutých receptu. Myslím,že by nebylo od věci takovéto RECEPTY uvést pokud na ně někdo narazí a nenechávat si to pro sebe.V hodinařině bylo tenkrát chemie hodně.Překalit se to samo. muže pokud se to nenapustí na správnou barvu, len pomali,pomali,pomali.

Odesláno

Je pravda že se používalo hodně neskutečnejch fíglů jen si je pamatovat taky mám někde z dob učení krabičku a v ní jsou bílé kuličky. A snad se to používalo k nějakému kalení po zahřátí se materiál do toho dával. Taky už ale nevím proč.

Odesláno (upraveno)

Právě pracuji na jednom děravém ciferníku na PSII (proto jsem se tu ptal na ty z Parexa). Nevím, jak to dopadne, ale jestli budeš, kolego, první, tak si zas budu připadat jak "Teď! Teď tu byl! Museli jste se potkat. Nějaký Graham Bell..." :D

(EDIT: Zapomněl jsem dodat, že taky právě zkoumám, jak a čím nejlíp a nejpřesněji udělat ty díry, takže nejsem svině, že se nepodělím o zkušenosti. Žádné ještě nejsou. Zatím. ;) )

Upraveno uživatelem Poisoned
Odesláno

Nad kahanem hodně věcí dokážu rozpálit do červena tak jsem počítal že šroubky půjdou taky, ale ne.

Jen k doplnění tématu - v Sobotu jsem v obchodě s elektrosoučástkama narazil na tohle... Za tu cenu si myslím, že to na pokusy není špatné

post-23687-031141200 1354528938.jpg

(Sorry za kvalitu - telefon, sklo a tma :) )

Odesláno

Jen k doplnění tématu - v Sobotu jsem v obchodě s elektrosoučástkama narazil na tohle... Za tu cenu si myslím, že to na pokusy není špatné

post-23687-031141200 1354528938.jpg

(Sorry za kvalitu - telefon, sklo a tma :) )

Stromovka ? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...