Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

to Frostie & Zekon: Když budu dávat, doufám někdy, to prosklené dýnko, dalo by se zkusit je poštelovat. Ale souhlas se Zekonem, u hodinek, které nenosím moc často je taková přesnost naprosto dostačující. U hodinek, které si chci nechat a občas je dát na ruku je pro mě důležité nechat je odservisovat (základní servis) s vědomím, že jsem pro ně udělal maximum na x let dopředu a tyhle Diplomaty jsou servisované relativně nedávno a spadají přesně do této kategorie :)

edit: S tím trochu souvisí příhoda z jednoho nejmenovaného hodinářství v Ostravě. Přinesl jsem tam hezky zachovalé Primky bez servisní historie, které dělaly +4minuty/den. A říkám paní, že bych je chtěl vyčistit, seřídit, že mají odchylku ty 4min a ona na mě: "A to vadí?" :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Navros
Odesláno

dobrej joke :notworthy:  jen mi neni jasne,kdyz jsou nedavno po servisu, ze maji takovou odchylku,mozna zkusit doregulovat vlasek....

Odesláno

to kerob: :)

Nedávno je vloni, úplně přesně to nevím. Upřímně řečeno je mi líto do nich teďka šťourat a vzhledem k tomu, kdo dělal ten servis si myslím, že jednoduchou regulací vlásku to nepůjde... Btw jsem viděl nedávno video kde nějaký starý švýcarský hodinář ukazoval, jak vyregulovat chod různým ohýbáním vlásku (ve smyslu odstranění odchylek od správného tvaru). Chce to hodně, hodně zkušeností.

Odesláno

Jednou je nechám vyregulovat, pak budou dokonalé :)

Počítej však, že pořádná regulace vyžaduje 10-14 dní tak, aby to hodinář mohl zregulovat v různých polohách a stavech dotažení, prostě spolehlivě

Odesláno

S tím se počítá, každý servis zatím trval aspoň těch 14 dní (většinou ale déle). Však není kam spěchat.. :smile_anim:

Odesláno

S tím se počítá, každý servis zatím trval aspoň těch 14 dní (většinou ale déle). Však není kam spěchat.. :smile_anim:

No jistě. Radši jednou a pořádně, než to dělat na desetkrát...

Odesláno

Marcus: Čteme stejnou literaturu :D

Já to čtu poprvé :). Ale jako malý jsem přečetl vždycky celé číslo Světa motorů, to se taky počítá ne? 

Úterní zátiší s eleganty :)

Mě můj mobil nevyfotí ten ciferník v plné kráse. Budu muset vytáhnout foťák.

To je Waldmann? Chtěl jsem si od nich pořít plnící pero z mincovního stříbra, ale už několik let to odkládám.

Minimalismus...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ty jsou úžasné.

Odesláno

To Marcus: Záleží hodně na světle, zkus si pohrát ;)

A ano, je to Waldmann, poctivý kus železa (teda stříbra:), v ruce je to poznat. Nevím jak plnící pero, já mám roller a píše se s ním velice dobře. Doporučuji.

Odesláno

Já to čtu poprvé :). Ale jako malý jsem přečetl vždycky celé číslo Světa motorů, to se taky počítá ne?

Mě můj mobil nevyfotí ten ciferník v plné kráse. Budu muset vytáhnout foťák.

To je Waldmann? Chtěl jsem si od nich pořít plnící pero z mincovního stříbra, ale už několik let to odkládám.

Ty jsou úžasné.

Voňavky:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

jedny z nejpovedenejsich,robustni,elegantni, mozna by indexy snesly vycistit, ale jinak palec nahoru, tak at slapou :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...