daur Odesláno 17. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2017 Seiko M354-5020Od poloviny června jsem majitel tohoto úžasného kousku. Nejsem skalní fanda digitálních vod, ale v mé hodinkovnici mají digitálky své právoplatné a zasloužené místo. Rozhodl jsem se napsat stručnou recenzi, která bude, doufám, zajímavá a možná i poučná. Při psaní vycházím z dostupných informací a pokud zde uvedu něco špatně, nebo nepřesně, tak se předem omlouvám. Za každý komentář, nebo doplňující informaci budu moc rád. Dnešní doba je plná chytrých věcí, od hodinek, mobilních telefonů, ledniček, aut a všech ostatních nutností dnešní doby. Ale kdo první na světě vyrobil ?chytré hodinky?, které mohou zobrazovat a uchovávat informace? Ano, tušíte dobře, byla to společnost SEIKO! V roce 1978 uvádí SEIKO modul 354 LCD Quartz Memorybank kalendář a jako první na světě použije dvojitý display. Dvě mouchy jednou ranou . První display, umožňuje kontinuální odečet hodin, minut, sekund, měsíc, den a datum. Druhý display umožňuje paměťové bance zobrazovat plný kalendář pro jakýkoliv měsíc od ledna 1930 do prosince 2009. Databanka obsahuje plné kalendáře od ledna 1930 do roku 2009 a uživatel si tak může na každý konkrétní den uložit připomenutí. Určitě si říkáte, že je škoda nastavení jen do roku 2009. Ale to žádný vývojář nemohl tušit, že budete mít digitální hodinky déle než třicet let. Tento modul je použitý v hodinkách řady 5010, 5019 a 5020. Cena zaváděcích modelů byla stanovena v rozmezí od 225 do 275 dolarů. Kdo má rád technická data a manuály, tak zde modul 354http://www.thewatchsite.com/files/Seiko%20Technical%20Manuals/M354A.pdf Manuál ovládání k hodinkám zde:http://jamesbondwatchesblog.com/wp-content/uploads/2010/01/SEIKO-M354-instructions-jbw0071.pdf Reklama na hodinky zde: Fotky krasavic.M354-5010 M354-5019 na trh USA i ve zlatém provedení. Tady se musím zastavit, protože jak nejlépe vytroubit do světa, že máte jedinečné hodinky?! Tak, že je bude mít na ruce agent 007 James Bond . Představitel Roger Moore nosil jako James Bond hodinky ve filmu ?Moonraker? z roku 1979. Při natáčení byl přítomen i zaměstnanec společnosti SEIKO. Řešila se komplikace ohledně zapínání tahu. Bylo vyřešeno jiným tahem. Bohužel nemohu najít fotky s uvedeným problémem, ale zapáleným fanouškům agenta 007 se to určitě povede. Určitě si říkáte, jaký je sakra rozdíl mezi modelem 5010 a 5019. No já jsem opravdu žádný nenašel (krom uvedené změny tahu) a vedou se k tomuto tématu velké diskuse na fórech. Pravda je ta, že společnost Seiko uvedla jako model James Bond 5019 tečka packa. M354-5020 Vyrobeno v letech 1979 ve světlé a modré barvě (světlá, protože nedokážu rozeznat, zda se jedná o stříbrnou nebo bílou barvu, ale nejspíše stříbrná) děkuji za pochopení. Z mého pohledu se už jednalo u výrobu z nutnosti a tlučení prázdné slámy. Nicméně i tak jsou parádní . M354-5020 moje krasavice Zde rychlocvak mých krasavic. Další a doufám lepší foto časem přibude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
01axel01 Odesláno 17. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2017 moc pěkné počtení. Super zpestření stím 007 zase jsem o něco moudřejší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2017 Pekne povidani jsi k nim napsal. Pokud jde o 007, tak jsou pekne videt na teto fotce a pokud se nepletu, tak jde o film Moonraker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Parádní recenze, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ana digi temp Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Paráda a ty reklamy, mmmmmmmm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Děkuji za recenzi a gratuluji ke krásnému kousku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 (upraveno) Ad kalendář do r.2009: Vždy po 28 letech se dny v týdnu připadající na datum opakují. Např. v r.2018 budou připadat stejné dny v týdnu na stejná data jako v roce 1990. Upraveno 18. června 2017 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 18. června 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Kluci děkuji Andy ta fotka Moora je super a ostatně i další tvé fotky zde, které jsem použil, ale já fakt lepší nemám. Jak bude čas určitě postnu vlastní Geometr, moc děkuji za užitečnou informaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Ja jsem si rikal ze tu ruku odnekud znam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Kraasa... a pekne klamou telem co umej zobrazit...k MOONRAKER-ovi bych doplnil jeste dalsi (na ceste...) a nejakej ten plakat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Jdeš do hloubky, to se mi líbí. Dík, že sis dal práci s vyhledáním informací a sepsáním historie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2017 Moc pěkná recenze a skvělé hodinky. Rád pak kouknu na Tvé vlastní fotografie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 19. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2017 Kraasa... a pekne klamou telem co umej zobrazit...k MOONRAKER-ovi bych doplnil jeste dalsi (na ceste...) a nejakej ten plakat... moonraker_proof3.jpgil_570xN.1015667721_p5mv.jpg Myslíš tyhle skorobondovky, jo? Mohu vřele doporučit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 19. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2017 Presne tak, tyhle jsem mel na mysli. A (na ceste) znamena, ze uz putujou -konkretne A259-5000... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 4. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2017 Ze stejné rodiny: méně časté světlé M354-5010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 15. prosince 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2017 Dnešní rychlo cvak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 15. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2017 Jsou prostě pěkný, no... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal3087 Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2018 zajimave Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se