golfik Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Zdravím všechny nadšence,musím říct,že chronomag je závislost a to doslova.Jsem tu 2 měsíce,a počet mých přihlášení za den je nespočetný.V práci,doma,prostě všude,kde se dá.Hlavně kvůli bazaru hodinek a to je důvod proč píšu.Mám pod polštářem ušetřený peníze na nákup hodinek z bazaru. Ale prostě.Pokud při mě nestojí štěstí,a nejsem první kdo nový zajímavý inzerát uvidi,mám smůlu jako spousta ostatních.Myslím si,že by vůbec nebylo špatné, kdyby se tady vytvořilo forum aukce,kde by prodávající podrobně jako v bazaru napsal co prodává.popř.dodal foto a datum začátku aukce.(alespoň pár hodin od zveřejnění inzerátu).To by už všichni zájemci seděli u PC a kontrolovali kolik vlastně za nabízené zboží mohou dát. Má to výhodu jednak pro prodávájícího.Cena může vzrůst i nad jeho očekávání.A hlavně potenciální zájemci se nemusí mlátit do hlavy,že nebyli zrovna u PC,když se nabízelo něco po čem prahnou. Vím, že jsem tu nejsem dlouho,ale určitě bych něco takového uvítal.Co vy na to...:??? Můžete toto přeposlat,někomu kdo obhospodařuje tyto stránky..Díky Golfik
Ondraj Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 (upraveno) Toto se tu kdysi řešilo a závěr tenkrát byl myslím, nedělat z Chronomagu druhé aukro. Dneska by to ale zřejmě bylo jiné, časy se mění. Upraveno 5. února 2008 uživatelem Ondraj
bandicoot Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 (upraveno) golfik: Já bych řekl, že neaukční typ prodeje je výsadou komornějších specializovaných fór jako je např. chronomag. Jakákoliv aukce smrdí snahou o maximalizaci zisku a zde mezi maniaky jde především o kolegiální šíření a sdílení zboží, o technologie atd. Aukčních serverů je, myslím, dostatek. Píšu to s vědomím, že sám bývám tím tvým "problémem" potrefen. Upraveno 5. února 2008 uživatelem bandicoot
golfik Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Určitě z chronomagu nechci dělat druhé AUKRO.Ale aukce,která by začala ve večerních hodinách např.cca v 18.00hod a trvala třeba jen 1-2 hodiny.
maxs Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Už sa to tu pár krát preberalo.Software fóra aukcie nepodporuje.Inak mne by nevadila čas od času aukcia typu Antiquorum. Určený čas aukcie, vopred známe hodinky, nejaký limit do akého času sa môže prihadzovať. Bola by zábava. A hádky samozrejme
golfik Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Bandicoot i když s tebou souhlasím musím stejně říct...Že někdy snaha získat vysněné hodinky za přijatelnou cenu je lepší jak kolega,který si zapnul PC o minutu dříve.
golfik Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Myslím,že by se nemusel ani nijak upravovat software,stačilo by,kdyby každý kdo má zájem dal do rychlé odpovědi částku.. Může to být i zábava.
Hanz21 Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Jak píše maxs, už se to tu kdysi celkem živě probíralo a tuším, že to bylo zavrhnuto s odkazem na aukro atd. I když nějaké pokusy zde proběhli a to v podobě holandské dražby.
Cyber Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Myslím,že by se nemusel ani nijak upravovat software,stačilo by,kdyby každý kdo má zájem dal do rychlé odpovědi částku.. Může to být i zábava. Nápad je to výborný, ale uvidíš tu vesměs negativní reakci. Možná by stačilo dát odkaz někam, že tu aukci někdo spouští. Aukro zrovna nemusím, ale třeba někde jinde - nenapadá vás kde?...maximálně dvoudenní aukce, a registrace pod nicky z Chmagu. Třeba.
Cyber Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 (upraveno) ( proč člověk nemůže smazat příspěvek omylem poslaný dvakrát ??? - i během těch deseti minut ??? ) Upraveno 5. února 2008 uživatelem Cyber
hciq Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 (upraveno) Nápad je to výborný, ale uvidíš tu vesměs negativní reakci. Možná by stačilo dát odkaz někam, že tu aukci někdo spouští. Aukro zrovna nemusím, ale třeba někde jinde - nenapadá vás kde?...maximálně dvoudenní aukce, a registrace pod nicky z Chmagu. Třeba. Není problém, třeba na tom mém truc fóru, Mobilis in Mobili stejně je mrtvý. Pokusím se najít nějakej mód na kterým by se daly rozjet nějaký aukce. Nejdřív ale tak za měsic. Jedu totiž dočasně přes CDMA a díky tomu príma pingu se na FTP nelognu. Tak zatím můžete přemejšlet. Upraveno 5. února 2008 uživatelem hciq
golfik Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Vidim to asi tak...ještě cca 18 příspěvků a budu moci začít prodávat na bazaru.Napíšu do bazaru co nabizim a ze chci minimalne urcitou částku.A ze prodávat zacinam napr.od 18.00 hod.a konec akce bude v 20.00do te doby na nabidky nereaguji....a pak se uvidi..jak to začne fungovat. ´´Tož jsme lidi a ne hovada´´
Baker Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Já bych řekl, že neaukční typ prodeje je výsadou komornějších specializovaných fór jako je např. chronomag. Jakákoliv aukce smrdí snahou o maximalizaci zisku a zde mezi maniaky jde především o kolegiální šíření a sdílení zboží, o technologie atd. Aukčních serverů je, myslím, dostatek. Naprosto souhlasim.
vadim Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 www.odklepnuto.cz je zadarmo, nemusis nikomu platit ani za zverejneni ani provize za prodej jak je tomu na aukru.
Karloss Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 (upraveno) Vidim to asi tak...ještě cca 18 příspěvků a budu moci začít prodávat na bazaru.Napíšu do bazaru co nabizim a ze chci minimalne urcitou částku.A ze prodávat zacinam napr.od 18.00 hod.a konec akce bude v 20.00do te doby na nabidky nereaguji....a pak se uvidi..jak to začne fungovat. ´´Tož jsme lidi a ne hovada´´ No to si dej pozor, aby jsi nenarazil. Podle stávajících pravidel jsou aukce zakázané a jakmile napíšeš, že prodáváš hodinky za 300 a já se ozvu, že je beru - tak jsou moje za 300. Pokud na nich budeš chtít vytřískat 800, tak napiš rovnou 800 a nebo to zkus radši na aukru. Myslím, že stávající praxe funguje dobře, spousta členů prodeje i nákupy samozřejmě kombinuje i s aukrem, nebo e-bay a tak je to myslím pro většinu vyhovující. Jak bylo již řečeno na aukce není chronomag zařízený, ale je to trochu i tom gentlemanství, jestli tu ještě existuje - zkrátka mám jasnou představu kolik za hodinky chci, dám je do placu a nesnažím se na nich vytřískat co nejvíc, jak nevím kdo... Upraveno 5. února 2008 uživatelem Karloss
golfik Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Karlossi určitě máš v něčem pravdu,ale hlavní důvod aukce by nebyl co největší zisk,ale hlavně z důvodu možnosti dát šanci lidem, kteří nemaji on-line připojení a dostanou se k PC až k večeru.a uričtě jich je...A hlavně na každém z nás zaleží to poslední rozhodnutí,kolik je ochoten za nabizene zboží dát!
Karloss Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Karlossi určitě máš v něčem pravdu,ale hlavní důvod aukce by nebyl co největší zisk,ale hlavně z důvodu možnosti dát šanci lidem, kteří nemaji on-line připojení a dostanou se k PC až k večeru.a uričtě jich je...A hlavně na každém z nás zaleží to poslední rozhodnutí,kolik je ochoten za nabizene zboží dát! Hmm, těžko říci, jak by to fungovalo v praxi, ale spíš v tom vidím spoustu problémů, které by to vyvolalo..+ další a další opatření atd. Nakonec tedy více škody, než užitku.
redd Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Myslím, že současné nastavení je ideální. Funguje i něco jako holandská dražba (když nikdo nemá zájem, prodávající jde s cenou dolů). Chápu, že někomu může utéct pěkný kousek, ale předhánění se v ceně na tento server nepatří.
Ali Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Karlossi určitě máš v něčem pravdu,ale hlavní důvod aukce by nebyl co největší zisk,ale hlavně z důvodu možnosti dát šanci lidem, kteří nemaji on-line připojení a dostanou se k PC až k večeru.a uričtě jich je...A hlavně na každém z nás zaleží to poslední rozhodnutí,kolik je ochoten za nabizene zboží dát! A co takhle vznést požadavek přes sekci "koupím". Pokud máš našetřeno napiš svou představu a některý ze členů CH-fora se určitě ozve.
kuba Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 Také si myslím, že současné nastavení je optimální. Přeci tu nejde o peníze, ale také vůbec ne o zboží. Jde snad pouze o možnost poslat dál to, co se mi již nehodí a za cenu, která je nejbližší mojí představě. Také jde někdy o náhodu a to je fajn rozptýlení. Hodinek jsou miliony. Doplňuji, pokud opět bude někdo protestně rozdávat, řadím se do fronty.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se