Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  DaDriva napsal:
Skoda, ze sem nechodi moje nastavajici, ta je na cokolady ujeta!........

 

 

To jsou asi všechny. A dle mých zkušeností - jedna z věcí, které žena nikdy nesnese nezapomíná - nerozdělíš-li se o čokoládu !!!

Odesláno

no jasne... naj su pralinky godiva a neuhaus... A naj lindt aku som mal bola urcite ta vianocna...

 

gilius: no teraz si tu lindt musim dat... Ta je fakt uplne super... V ustach nic necitis len vychutnas a potom to chili pocitis v krku.. :D

Odesláno
  mik@ napsal:
gilius: no teraz si tu lindt musim dat... Ta je fakt uplne super... V ustach nic necitis len vychutnas a potom to chili pocitis v krku.. :D

 

 

jen si dej...já možu "čili" kdekoliv,jakkoliv a v jakémkoliv množství.....ale potom se musím nacpat zmrzlinou.....abych si ráno na ajnclíku mohl zahulákat:"poď už,zmrzlino..."....... :blowup:

 

;)

Odesláno

nazdo zboznujem cokolada - hlavne mliecnu. z tych komercnejsich je to urcite znacka MILKA v roznych prichutovych prevedeniach. Jedol som aj tzv. manufakturove - fakt kvalitne echt kakaove cokolady, ktore su o niecom inom :thumbsup_anim:

  • po měsíci...
Odesláno

Jednou jsem někde v zahraničí v hotelu měl večeři : vepřová panenka s omáčkou z hořké čokolády, dalo se to sníst, ale nic moc. Není nad argentýnský steak to je nejlepší čokoláda. :P :wub:

 

Odesláno

99% Lindt, idealně v kombinaci s neslazeným Latté. 80 - 95% se ještě dá, pod 75% to je spíš ztužený margarínový máslo ochucený Kakaem. Fujtajksl.

Odesláno
  Cyber napsal:
99% Lindt, idealně v kombinaci s neslazeným Latté. 80 - 95% se ještě dá, pod 75% to je spíš ztužený margarínový máslo ochucený Kakaem. Fujtajksl.

 

 

Ty jsi ale mlsnej......:lol2::lol2:

  • Po letech...
Návštěvník admira
Odesláno

Posted Image

Ukázky:
http://www.milpo.cz/images/ukazky/cokolada1.png
http://www.milpo.cz/images/ukazky/cokolada2.png
Bohatě ilustrovaná celobarevná publikace na křídovém papíře zahrnuje kromě historie čokoládoven v ČR a osudů zakladatelů našich prvních továren i kapitoly o počátcích pěstování kakaových bobů, o pronikání čokolády do Evropy, současné trendy ve výrobě čokolády a další zajímavosti. Dokumenty, fotografie, obaly od čokolád a další obrázky, které zapůjčili oba autoři ? proslulí sběratelé, jsou vskutku ojedinělé. Luxusně připravená kniha s neobvyklou grafickou úpravou se může stát pěkným dárkem.
http://www.milpo.cz/
Odesláno

Jako asi u všeho, je dobré se podívat mimo "průmyslovou produkci", tzn. řekněme menší čokoládovny. Mezi špičku počítám např. Amedei ("nejlepší čokoláda na světě"), Cluizel, Valrhona a Pralus.

A pro zajímavost, jak čokoládově může chutnat mléčná čokoláda doporučuju Asfarth od Bonnata.

Naštěstí se toho dá spousta koupit už i u nás :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...