Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

přemýšlím o nějakých potápkách / sportovních hodinkách v cenové relaci 10-15kkč.

Měly by to být automaty, 40-42mm, na tahu, WR min. 200m.

Počítám je kupovat jako nošené, zde na fóru.

Zatím mám hledáčku: Seiko Sumo, Longines HC a nějaká Steinhart kopírka rolexu

Sumo

+ seika sbírám, bylo by to rozšíření ?sbírky?

+ super lumi

- přece jen už 3 seiko potápky mám (2x monstry, skx), takže jestli by to nebylo už moc monotematické

- hardlex sklo, ne safír

- WR ?jen? 200m

- patrně o chlup horší strojek než ETA 2824-2, co je v těch druhých dvou

LHC

+ známá značka, kterou mám rád, ale mám od ní akorát cibule po dědovi; současně by to byl posun trochu výš.

- nejvyšší cena z těch třech uvedených

Steinhart Ocean One Vintage (aka vintage sub RLX 3-6-9)

+ zajímavý retro design

+ asi by šlo o nové hodinky (moc se jich tu na prodej nepohybuje), na druhou stranu zase případný prodej se ztrátou

- negativní vnímání značky u některých chronomagorů, nicméně mně osobně jejich kopírování designu RLX mi moc nevadí

Steinhart Ocean One GMT (aka RLX GMT Master)

+ GMT komplikace (ještě ji nemám)

+ pepsi luneta (moje oblíbená)

+ asi by šlo o nové hodinky (moc se jich tu na prodej nepohybuje), na druhou stranu zase případný prodej se ztrátou

- ne úplně tak originální jako ty vintážky od nich

- negativní vnímání značky u některých chronomagorů

Odesláno (upraveno)

Archimede Sporttaucher. Trochu tool-vzhled, ale skvěle se nosí a nejsou tak obvyklé (což má i negativum, asi se jich tu moc netočí... a já svoje nedam :) ).

Ed.: A Ještě mě napadly Davosa Argonautic, starší model.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Precista prs 3, Glycine combat sub nebo se podívej na Ashford, občas tam mají v akci zajímavě atypické potapky od Hamiltonu .... přesný typ z hlavy nedám.

Odesláno

Jestli mas ve vyberu LHC, tak si tam muzes dat pripadne i fortis B42, na gume by ses do 15 mohl vejit urcite, na tahu trochu pretahnes ( ale to u LHC natuty taky ).

Odesláno

Steinhart OVM jsou inspirovány Rolexkami pro potápěče Royal Navy...

A Rolexky jsou zase - s kosmetickou úpravou indexů - inspirovány Omegou z let šedesátých. A každý je vždycky něčím a někým inspirován :)

02976b79b5a68d8aa1a7a3a48be2ab83.jpg

Odesláno

Děkuji za vaše postřehy pánové.

Včera jsem byl v Koscomu omrknout ty LHC.

Provedení je precizní, ale popravdě mě moc nenadchly. Zdají se takové jakoby velké, prázdné? měl jsem na ruce taky 42mm masivní hodinky, ale v chronu, a tam ten prostor cifru nějak líp opticky vyplňují ty subdialy.

Kromě toho přece jen trochu větší byly (mám ruku 18 cm), na druhu stranu, co jsem před časem zkoušel suma, tak ty mi padly dobře.

LHC tedy škrtám a půjdu omrknout Steiny, jestli s nimi nebude stejný problém. Naživo jsem je ještě neviděl.

K dalším hodinkám:

Certiny DS Action mám, jen tedy v chronu/quartz, vlastně mi nedošlo, že to jsou potápky. Další asi už nevyužiju.

Archimede ? ty se budou asi opravdu špatně shánět, a na to abych se za nimi nějak extra pídil mi zase nestojí.

Samuraje vyzkouším, ale ten design mě moc nebere. No, uvidíme. Blue lagoon už jsou asi vyprodané. A nevím, jestli bych ustál to prospex logo.

Microbrandy obecně moc nemusím.

Homage od Davosy? díky za tip, možná na ně mrknu; měl jsem je spojené jen s tou RAF limitkou. Na druhou stranu nechci jít cestou ?které rolex submariner homage koupit??

Glycine, Fortisky a Hamiltony půjdu omrknout, akorát nevím jestli se vejdu do ceny.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...