matejCZ Odesláno 22. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2017 V 19 jsem si po brigadach pri studiu nasetril na bondovky, jako velkej fanda jsem je musel mit, ze jo... o hodinkach jsem nevedel vubec nic, ale mit na ruce neco, co mel james bond me prislo desne cool, v ocich okoli a rodiny jsem byl blazen, dat 20 tisic za hodinky...Pak jsem objevil chronomag a moralni hranice ceny byla nekolikrat pokorena... Z dnesniho pohledu nakup bondovek by byla slusna investice, sehnat dnes bondovky za 20 je skoro nemozne... Proste konicek, kterej me bavi, clovek neustale posunuje hranici, kterou je ochotnej do hodinek vlozit a jedny jsou z domu a dalsi dvoje se musi poridit...Co se tyce prace, cca pred rokem jsem hledal praci, absolvent VS bez zkusenosti v oboru, proste jouda co po skole, co si pri skole radej privydelal tim, ze makal rukama a snazil se prijit na lepsi peniz, nez delat podrztasky za par drobnych.. Na pohovory jsem chodil se speedama na kozenym remenu a obcas jsem si vsiml, ze me nekdo koukal na zapesti, ale nemelo to vubec zadnej vliv na nic... Hlasil jsem se na prumerne pozice s prumernym prijmem, takze cena hodinek nasobne prevysovala pozadovanou mzdu... kdyby me nekdo soudil podle hodinek, asi bych si o nem nemyslel nic dobreho, nevim jestli bych chtel pracovat pro cloveka, co me soudi podle podle hodinek, nebo podle vzhledu... Pro me by asi byly dulezitejsi vlastnosti spis schopnosti, dovednosti a loajalita...Jinak jsem se nekolikrat setkal s tim, ze PAMy nekdo srovnaval s dieselama... ale proti gustu...
Mr. Igelit Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Lidi si často myslej, že když má někdo hodinky za desetitisíce či statisíce, tak to výdycky musí bejt znuděnej milionář, kterej už neví roupama co. (a i kdyby, tak co je na tom špatnýho?)Málokdo si uvědomí, že i takový "chudý student" může k Vánocům dostat od rodiny obálky, něco si přivydělat a je čistě jeho věc, jestli to dá za hodinky... Někdo jede s kamarádama na hory, někdo si koupí kolo, někdo jede do Chorvatska, někdo jede poznávat hipsterkůltůru do Berlína a někdo si prostě místo zážitků koupí dobrý hodinky - bůhví proč to spoustu lidí v roce 2017 pořád dokáže dráždit..
szeryng Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Moje zkušenost říká, že lidi většinou hodinky nezajímají a také je jim srdečně jedno, jaké hodinky mám na ruce já. Netýká se to ale mojí rodiny, která zájem projevuje neb ví, že mám pro hodinky slabost. Pokud se týká výběru hodinek (pohovor a pod), bral jsem si ty hodinky, které jsem měl zrovna v největší oblibě. Nešlo mi o to udělat dojem, ale cítit se dobře. Podle hodinek nikoho nesoudiím a je mi sympatické, když lidí hodinky vůbec nosí (na značce nezáleží). Kolikrát člověk vidí i opravdu pěkné kousky a to je prostě fajn.
margarita369 Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 Kdysi jsem moji kamarádce pochválila nějaké noname fashion hodinky s kamínky, aby řeč nestála, a ona na to odpověděla " však ty tvoje taky nejsou špatné ", a to jsem měla na sobě Rolex op Red grape, na které jsem čekala půl roku, protože byly novinka. Tyto hodinky mi pak pochválilo jen pár lidí, kteří jsou fajnšmekři, dokonce si je jeden kamarád pokoušel nacpat na ruku, i když mám oddělaných pár dílků tahu a skoro mi je nechtěl vrátit. Jó zato Omega constellation ve zlatě si všimne skoro každý. Ale mám jedny Juicy coulture, vypadají jak z tržnice, něco jako Rolex rainbow, a ty obdivuje úplně každý, ale vůbec je už raději nenosim. Takže asi tak se vkusem českých občanů.
moravep Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 Mně nedávno kolegyně pochválila primky (malé tv). ale taky bych to přisuzoval spíš jen tomu, že jsou nápadný, jak jsou malý, vintage, s oranžovou vteřinovkou.
Skopky-Sonny Odesláno 25. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2017 Lautr nic. Breitling ne-Breitling, každej to má na salámu. Asi bych musel mít ty největší Diesely, aby si toho vůbec někdo všim.
diadass Odesláno 29. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2017 OT: jak odpovídáte na ty otázky, kolik jakože ty hodinky stály, když už si někdo všimne (a je svatá pravda, že si skoro nikdy nikdo nevšimne)? Mně se to teda naštěstí ještě nestalo (zřejmě i proto, že jsem mimo komerční/korporátní sféru), ale připadá mi to docela problematický: nejde o připosranost, je mi osobně dost jedno, co si budou lidi myslet o mé maličkosti optikou toho, že nosím pamy za bambilion, ale zase nevidím důvod zasazovat úmyslně hřebíček do rakvičky sociálního smíru a rádoby ?oslňovat? ciframa toho, kdo to ve finále vyhodnotí úplně jinak, než že je to prostě faktické konstatování a odpověď na jeho otázku (a to jsou vlastně všichni). Navíc tu jsou i aspekty takříkajíc etický: měl bych říct, že hodinky stály xy tomu, kdo sám nemá co do huby, i když dělá co může, ale protože svět je kurevský místo, kde všichni nemaj stejnou startovací pozici, tak je prostě v hajzlu a oproti mně ještě dlouho bude? Jak bych si to před sebou zdůvodnil a celý omluvil? Jasně že je možný zahrát to do autu typu ?stály víc než tvoje auto?, jenže to funguje jen před inteligentním a empatickým publikem (odzkoušeno osobně na nehodinkovém případu), což drtivá většina lidí, jak víme, není, že, takže stejně následuje: ?a to je jako kolik?? Odesláno z mého Redmi Note 2 pomocí Tapatalk
mats Odesláno 29. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2017 nepoviem kolko stoja, ked poriadne ani nema sajnu o hodkach naco mu je vediet ich cenu...
OndraTce Odesláno 29. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2017 diadass: To není o oslňování ciframa. Pokud se mě někdo přímo zeptá na cenu hodinek (což mi samo o sobě přijde jako úlet a párkrát se mi to už stalo), tak mu přímo odpovím. Nenakradl jsem na ně, a tak nevidím důvod se třepat v obavě o 'sociální smír'. Wtf?
Exiztence Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 Tady máte návod skoro:http://timeandtidewatches.com/how-to-hide-your-watch-obsession-9-handy-hints/
Lamiczka Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 Cenu taky většinou nechci říkat a když, tak každej má nějakýho koníčka do kterýho cpe prachy - veteráni, ryby, chlast, .... hodinky jsou jeden z těch, ze kterýho jdou vytáhnout zpět, když má člověk štěstí, tak ani moc nevyteče....
Farookh Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 Na priamu otázku čo tie hodinky stáli sa snažím neodpovedať, lebo raz som u nás v krčme dostal naložené od jedného týpka, že ako som si za tie prachy mohol kúpiť niečo iné ako Breitling a že čo som to za človeka A čo sa týka reakcií okolia, tak vlastne nula. Stáva sa mi často, že mi niekto čumí na ruku, aj pri rozhovore medzi štyrmi očami, ale tým že nevedia identifikovať značku ( Raymond Weil), tak sa debata ďalej neposunie.
Návštěvník Mitak Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 Ideální odpověď na cenu je stejná, jako používal Barney Stinson na otázku svých kamarádů, co vlastě dělá za zaměstnání? :-) - tzn. lehký úsměv a "Ohh, please..." - "Ale... prosím tě..." :-D Každý pochopí, že je to zbytečná otázka, na kterou nedostane odpověď.
siwi Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 OT: jak odpovídáte na ty otázky, kolik jakože ty hodinky stály... Tohle je velice zajímavá otázka, zejména z hlediska kontextu, ve kterém jsi ji položil. Zajímá tě etická stránka celé věci, kdy cítíš, že někdo, přesto že pracuje se stejným úsilím jako ty, si na PAMy nemá šanci vydělat. Jaký postoj k tomu zaujmout? Podle mě máš na výběr asi ze 2 zcela legitimních možností:1.) Můžeš si říct: "Já jsem ty karty takhle nerozdal, na své PAMy jsem nenakradl. Závist je negativní vlastnost a já ji nebudu ustupovat. Ať se se svými pocity každý vyrovná, jak umí.2.) Koupit si quartzky Boccia za 1500 a do takovéhoto sociálního prostředí své PAMy vůbec nebrat.
zhrado Odesláno 30. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2017 (upraveno) Tak samozrejme záleží aj na tom aký človek sa na to opýta. A podla toho potom treba formulovať odpoveď.. Upraveno 30. srpna 2017 uživatelem zhrado
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Normálně jim to řikejte v eurech a máte klid. Co je divnýho na hodinkách za 4 tisíce?
Lukyn77 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Mám teď aktuální a pozitivní zkušenost z jedný krásný stavby v horách. Vykonávám tam autorský dozor a v pozici technického dozora je opravdu fajn člověk a dá se říci že chronomagor bez povědomí o tomto fóru. Ačkoliv je mezi námi propastný rozdíl v hodnotě vlastněných hodinek (on 4x IWC, 2x Zenith, dál zatím nevím) vždy si na konci kontrolního dne najdeme chvilku pokecat o hodinkách. Je to fajn společný téma a dost často uklidňující, po tom co nás na*ere dodavatel.Já si rozšiřuju povědomí o hodinkách, který si ani v budoucnu nebudu moc pořídit, on je zase mile překvapenej, co se dá za 10 - 20 tisíc vcelku pěknýho nosit. Hodnotu hodinek nerad sděluje, cizím lidem to přesně říká zhruba v eurech a oni jsou prý spokojení. Když sem si poprvé všiml jeho sedmidenních IWC a s blbým dotazem "ale to nejsou ty z bílýho zlata, že ne?", tak se jen pousmál a s omluvným pohledem přitakal že jsou :-)Budem se tam vídat dalších 2,5 roku, tak bude dost času na pokec :-)
Horhe Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 (upraveno) Mám teď aktuální a pozitivní zkušenost z jedný krásný stavby v horách. Vykonávám tam autorský dozor a v pozici technického dozora je opravdu fajn člověk a dá se říci že chronomagor bez povědomí o tomto fóru. Ačkoliv je mezi námi propastný rozdíl v hodnotě vlastněných hodinek (on 4x IWC, 2x Zenith, dál zatím nevím) vždy si na konci kontrolního dne najdeme chvilku pokecat o hodinkách. Je to fajn společný téma a dost často uklidňující, po tom co nás na*ere dodavatel.Já si rozšiřuju povědomí o hodinkách, který si ani v budoucnu nebudu moc pořídit, on je zase mile překvapenej, co se dá za 10 - 20 tisíc vcelku pěknýho nosit. Hodnotu hodinek nerad sděluje, cizím lidem to přesně říká zhruba v eurech a oni jsou prý spokojení. Když sem si poprvé všiml jeho sedmidenních IWC a s blbým dotazem "ale to nejsou ty z bílýho zlata, že ne?", tak se jen pousmál a s omluvným pohledem přitakal že jsou :-)Budem se tam vídat dalších 2,5 roku, tak bude dost času na pokec :-)Dopravní, nebo pozemní stavba? Ale od nás to asi nikdo nebude, máme cca 20 tédéíček, ale mechnaniky nemá snad nikdo. A snad ani šanci si vydělat na iwc z bílýho echtgoldu. Upraveno 31. srpna 2017 uživatelem Horhe
Lukyn77 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 (upraveno) Horhe, on 31 Srp 2017 - 12:27, said:Dopravní, nebo pozemní stavba?úplně přesně nevím kam dotazem míříš .... krásná je pro mě svým účelem, ačkoliv to bude pěkný i po stránce architektonické .... je to rekonstrukce stávající pozemní stavby, ale je to složitější (více kdyžtak přes SZ)A nejsou to Petrovi boudy nebo Pustevny :-) Upraveno 31. srpna 2017 uživatelem Lukyn77
Horhe Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2017 Nic, já jenom že se hodně pohybuju v prostředí dopravních staveb, investorů, zhotovitelů, dozorů, supervizorů znám hodně, tak jestli nemáme společný známý. Pozemní stavby téměř neřeším.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se