Radek Cigi Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Pokoukávám po nějakých chrono diverskách do budoucna...hodně do budoucna, ale baví mě to hledání a nacházení potencionálních nových hodinek. V současné době mám svojí automatickou prvotinu - Seiko želvy PADI. Byl jsem zvědavý, jak dopadne moje soužití s automaty, tak jsem volil nižší náklady a zatím mě to po cca 8-mi měsících pořád hodně baví. A ty želvy jsou za tu cenu parádní (můj subjektivní názor - zápěstí 19 cm a nosím je denně). Ale vrátím se k tématu - líbí se mi diversky, barevným kombinacím se nebráním, upřednostňuji tah, 42 mm +, rozpočet do 50k, autorizovaný dealer a servis v ČR výhodou (ale Ch. Ward to asi nesplňuje...nebo ano?). Jaký je Váš názor na tyto hodinky v cenové relaci do 50-ti tisíc Kč? Kvalita, servis, subjektivní názory na strojek ETA 7750, barevnou kombinaci, použité materiály, zpracování, atd.? ...jsou tedy dost vysoké - asi 17,5 mm. Díky za názory, rady, tipy, i když jejich nákup není nic, co by bylo z mé strany vyloženě aktuální. Prostě vybírám, hledám... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
pepyczek Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Mně osobně se tato barevná kombinace nelíbí, ale záleží od vkusu:-). Co zkusit nějaké letecké chronografy od německé firmy Sinn? https://www.chronoshop.cz/letecke-chronografy-sinn/#catid=2322&sort=pa
pepyczek Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 A abych zodpověděl celý Tvůj dotaz - ChW je sice mladá značka, ale své hodinky má v dané cenové relaci na výborné úrovni. S kalibrem 7750 osobní zkušenosti nemám.
Stelvio Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Já kalibr 7750 mám v Heuerech a můžu doporučit. Sice je robustnější s jednostranným nátahem, ale rezervu chodu má slušnou a běží mi +/- vteřina denně.
Americkej Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Kalibr 7750 mám už v pátejch hodinkách a najdeš ho v pouzdrech od 15-ti do sta litrů. IMHO moc povedenej strojek s výbornou přesností (podle zpracování) a navíc laciným servisem, kterej zvládá každej slušnější hodinář. Všechny mi chodily od 1 do 5 -ti sec/den. Potápky a chrono se maličko rozchází, ale já začínal s mechanikama úplně stejně, takže mám pochopení. 50 tKč je krásnej rozpočet na start, tady každej ví, že nejlepší hodinky do 5 tisíc stojí dvacet a do 50-ti tak sedumdesát. Určitě se podívej k Sinnu, já mám chrono pilotky s vlastnostmi dajvrů. DC 66 je ekvivalent od Damaska, taky stojí za úvahu. Je toho mnohem víc, sázím tu jen svý favority. Pan Europ chrono od Hamiltonů má "jen" 10 ATM, ale taky krasavec...Fortisky...
xcmaniax Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Kolik za ty Wardy chtějí? Jestli atakují 50, to bych za Wardy rozhodně už nedal...
Dokusan Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Plná cena u Wardů je 1330 liber. Ale jsem si jisty,ze kdyz si pockas, jistě bude nějaký sale. Ten kalibr je prověřený, kvalita Wardů je výborná. Já koupil v 50ti procentním výprodeji Typhoony se stejným kalibrem. A jsem maximálně spokojeny.
Radek Cigi Odesláno 17. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Zatím moc děkuji za názory a rady. Zaklad je, že ten kalibr 7750 je v dané kategorii dobrá volba - vyzkoušená, nenáročná na servis a relativně přesná. Jen připomínám, že vybírám a hledám a že tyhle Wardy budou určitě jedna z mnoha možností, ale opravdu to není úplně na pořadu dne ten jejich nákup, ale jsem rád připravený a informovaný - až ta chvíle přijde. Škoda, že nemají více barevných variant - ideálně bych to viděl na černou verzi s červenými prvky, to se mi líbí. Myslím si, že jsem na stránkách Wardu viděl cenu těchto hodinek na tahu kolem 1.500,- liber. Trošku mi dělá starost ta jejich výška přes 17 mm, ale 600m a chrono...co bych chtěl, že jo? Jestli se tu na něco ptám naivně, tak se na mě nezlobte. od ledna mám svoje první automaty a nejsem žádný odborník.
Kluk jako buk Odesláno 17. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2017 Jsou pěkný, o kvalitu bych se u Wardů nebál. Servis a zákaznická podpora myslím taky funguje výborně, ale musí se to tam posílat, no... Nicméně s tímhle rozpočtem bych už spíš koukal na něco takovýho: https://obleceni.bazos.cz/inzerat/78379116/Omega-Seamaster-300M-Diver-Chronograph.php (via http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/61800-co-je-kde-na-prodej-a-za-kolik/?p=1977479)
aaaa Odesláno 18. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2017 Cena servisu Omegy a Wardů bude ale výrazně odlišná.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se