Přejít na obsah

dr.sphinx - krátká těžká nemoc

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 555
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

IN Seiko Kinetic SKA493P1. Další experiment. Chci si ten systém trochu ochodit, pokud mně jeho fungování nebude vadit, bude mi možná stát za to pokusit se splašit nějaké zajímavé lanďáky nebo něco podobného z předsolární zlaté éry kinetiků. Nechtěl jsem utrácet zbytečně moc, kdyby mě to prudilo (kinetic GMT divery jsou docela OK, ale něco stojí), ale zase jsem chtěl, aby byly aspoň trochu nositelné. Titan, hardlex.

attachicon.gif20170829_175921_HDR.jpg

Parádní. Proč by ti mělo fungování kinetiku vadit? Sám mám již několik let Pulsary s kalibrem YT57, přesnost mezi změnami časů cca 18-20 sec. 

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kinetic goes shopping

post-38718-0-30639800-1504373640_thumb.jpg

Jsou hlasitý. Keramický hmoždíř nebo něco podobného mi to připomíná, třeba je to u kinetiků s plným dýnkem míň slyšet.

Rotor wobble mi nevadí, nečekal jsem ale, že bude tak prominentní.

Kinetic nemá ruční nátah (existují varianty Direct Drive, tam to jde), čili když dojdou, je třeba jimi kvedlat až do rozkvedlání. Na winder bych to neviděl - při nátahu prý dosahuje osička u generátoru prý až 60000 rpm, myslím, že do půl hodiny by se bytem začal linout smrad.

Věc, která mě překvapivě zatím otravuje možná nejvíc: Tlačítko u kinetiků složí k vyvolání indikace rezervy nátahu. Po zmáčknutí poskočí vteřinovka  o 1-40s, to indikuje úroveň nabití. Dobrý, ale ono se to vždycky děje z její aktuální polohy, tzn. člověk buď musí počkat, až bude mít vteřinovku na dvanáctce, nebo musí odečítat. Je to drobnost, ale nevoní mi to.

Odkaz ke komentáři

V předchozím postu jsem to napsal špatně - je to 0-30 s v pětivteřinových krocích.

Teď třeba mají moje kinetiky rezervu měsíc, což vteřinovka ukazuje jako 20s. Když zmáčknu knoflík a zrovna je náhodou 0:38, dojede to na 0:58. Člověk si samozřejmě může zapamatovat, kdy to zmáčk, a není problém.

Leckteré kinetiky (včetně Arctur a Landmasterů) mají na ciferníku vyznačené hodnoty rezervy - ty jsou ale k něčemu pouze tehdy, pokud člověk vyvolá indikaci rezervy přesně "v celou".

post-38718-0-55315500-1504393314_thumb.png

A to by mě možná štvalo. Když už na tom cifru ta rezerva natvrdo je, tak bych byl rád, aby ty údaje seděly za všech okolností, ne, že si budu muset vždycky počkat, až budu mít vteřinovku na dvanáctce předtím, než zmáčknu knoflík.

Mnohem lepší by prostě bylo, kdyby se po vyvolání indikace rezervy nejdřív vteřinovka "resetovala" a ukazovala to od nuly.

Ale hlavně jsem moc úchyl, chápu, že normálnímu člověku tohle vadit nebude :) .

Odkaz ke komentáři

Paradni a koukam, ze i kvalita fotek je super.

Neslo by napisat par postrehu k temto kukackam? Ty to das levou zadni ;)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak jo, přihlas se o něj, až budeš někdy v Praze :cheers:

Jasoň a drsoň

post-38718-0-20196500-1506459107_thumb.jpg

Dvoje chrona, která jsem musel mít. Best of Japonci, best of Němci (mínus top Glashutte). Srandovní ale je, že mám u obou roupy, přitom u mě měly obě status grálů, no holt be careful what you wish for. 

Znáte coda horologica? http://www.watchprosite.com/page-wf.forumpost/fi-17/ti-622291/dv-true/wf.responses.open_bLoB_s-0/

Možná je to starý a profláklý, ale angličtinářům vřele doporučuju, pokud teda nemáte atrofii bránice. Co tam mimo jiné stojí:

Grail. If you get it, you don?t ?get? it.    Možná mě pámbů trestá.

GSa jsou dokonalá v tom, že jsou, co chtějí být, ale přece jenom ne úplně snadno nositelná, Sinny možná mohly mít trochu dotaženější ciferník - úplně se mi nelíbí stejná šířka ručiček a indexů, taky mohly líp svítit. No a co jsem vůbec nečekal - občas si říkám, že jsou obě velké...

Rozhodně by to pro většího a ještě macatějšího týpka mohla být dokonalá two watch collection (mimochodem je dost škoda, že se na tenhle koncept hodinkee po asi čtyřech víceméně fantastických článcích vyflákli, ono to ale do jejich současného směřování už nejspíš tolik nezapadá).

Rozhodně to ale zatím nevzdávám!!

Znalci matky měst: kdepa to je? :)

Odkaz ke komentáři

Tvl, já jsem si myslel, jaký že jsem to nevybral špek. A se teď od týpka ještě ke všemu s bydlištěm Olomouc dozvím, co jsem ani nevěděl :) (konkrétně, že to je vodárna kláštera - jasně, dává to perfektní smysl, nikdy jsem si to nespojil). Dobrá práce!

Kdo to zákoutí nezná, fakt vřele doporučuju, i kvůli výhledu.

Tak zkusim něco těžšího (i když mě určitě někdo rychle setře):

post-38718-0-27587900-1506527747_thumb.jpg

Chápu, že takovýhle pozůstatek infrastruktury je oříšek, proto jako hint připojuju sloup v celé kráse a jedno nedaleké místo posledního odpočinku:

post-38718-0-87722100-1506527841_thumb.jpgpost-38718-0-98208300-1506527847_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...