Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte někdo něco víc k tý Krulišově vile? Koukám na ní přes 30 let a nic pořádného k tomu není. Po uhlobaronovi, pak SS, pak 6. správa STB, dneska MVČR, ale co se tam přesně děje ti ty internety neřeknou. 

• Odpovědi 555
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Na co jsem se to chtěl zeptat - pokud je tu nějakej odborník na Barrandov a okolí. Mezi areálem FSB (nahoře uprostřed) a pokračováním ulice V Lázních vede vybetonovanej chodník (podél červený čáry).

attachicon.gif Screen Shot 2019-05-10 at 10.33.17.png

Je to neskutečnej krpál, nedá se potom rozumně chodit:

attachicon.gif DSC05365.JPG

V některých úsecích se dochovalo schodiště:

attachicon.gif DSC05368.JPG

Pro ještě názornější představu o strmosti - úplně to pod váma zmizí:

attachicon.gif DSC05369.JPG

Je skoro jasný, že schody vedly celou cestu (ale muselo to být fakt dávno). Dobře, ale k čemu by pak byl ten betonovej chodník po straně? Na tlačení kočárku nemožnej krpál, na ježdění na čemkoli jakbysmet. Taky se mi nezdá, že by stovky lidí potřebovaly zrovna tímhlě směrem chodit. Pozůstatek po nějakým natáčení? No prostě fakt nevím.

Betonovka. Ten cifr maj fakt krásně měňavej. Možná kdyby nebyly tak tlustý (řiká ten pravej :) ).

attachicon.gif DSC05379.JPG

A já furt, co mi to připomíná. Ilustrace k Pánu Prstenů od Allana Lee...

Bylo podle ní natočeno i pár scén ve Společenstvu Prstenu.

Ale jinak super místo. Až budu v Praze, zkusim se tam podívat. Ze Zbraslavi je to kousek.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Má to atmosféru a na tom srovnání něco je. Je vidět, že to na tebe zapůsobilo, pro většinu lidí to hlavní výletní cíl úplně nebude :)

Většinou se tam do stanu po trase Most inteligence - pak k lázním - pak nějak na sever nahoru (po těch schodech ale ne :) ) - pak se cournout mezi vilama na Barrandov - pak dolů na tramvaj.

Máte někdo něco víc k tý Krulišově vile?

Oficiální název instituce je Radiokomunukační a měřicí středisko MV ČR, to ale už víš. Ten fór o tom, co si představuju, že se tam děje, nebyl vybranej úplně náhodně, ale abychom se dozvěděli víc, museli bychom se jít ožrat s nějakým insiderem, sem nám to nenapíše :)

Odesláno

Já to koštuju na UZSI. ;)

:) ty nejsi moc zbehly, ze? :)

Odesláno

John_Lenon: nic, nezlob se, mas pravdu ve vsem.

Odesláno

John_Lenon: nic, nezlob se, mas pravdu ve vsem.

Okej. Když jinak nedáš, hádat se nebudu. :D :D :D

Ale teď vážně, pokud víš něco zásadního o civilní rozvětce, neváhej se s námi podělit. Mě třeba to jako laika zajímá. :)

Jen to zkus příště bez pokusu o zesměšnění. Dík.

Odesláno z mého SM-G973F pomocí Tapatalk

Odesláno

Hm?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Z roku 1937, nomálně z babidnes https://www.idnes.cz/praha/zpravy/barrandovske-ateliery-slavi-80-let.A130124_1880892_praha-zpravy_sfo

Dneska (žluá čára je horní přístup k chodníku)

A s celým chodníkem (zase žlutým)

Něčemu jsem asi na stopě, jen nevim, čemu :)

Odesláno

Ja tam snad zajedu a udelam setreni u starousedliku :)

S tvym svolenim, samozrejme.

Odesláno (upraveno)

No, ja ted malinko patral na netu a mozna jsi fakt nebo objevil ;)

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Zkusil jsem se poptat provozovatelů stránek, které se věnují historii Barrandova (jsou odtamdtud i fotky té vily ve Skalní)

http://www.barrandov1928.cz

V této záležitosti Vám pomoci nemůžeme, nazdar. Škoda, doufal jsem, že když nebudou vědět, vezmou to jako výzvu.

OUT Citizen Ecozilla. Vůbec to nejsou velký hodinky (trochu ale záleží na kontextu).

Odesláno

Na co jsem se to chtěl zeptat - pokud je tu nějakej odborník na Barrandov a okolí. Mezi areálem FSB (nahoře uprostřed) a pokračováním ulice V Lázních vede vybetonovanej chodník (podél červený čáry).

attachicon.gifScreen Shot 2019-05-10 at 10.33.17.png

Je to neskutečnej krpál, nedá se potom rozumně chodit:

attachicon.gifDSC05365.JPG

V některých úsecích se dochovalo schodiště:

attachicon.gifDSC05368.JPG

Pro ještě názornější představu o strmosti - úplně to pod váma zmizí:

attachicon.gifDSC05369.JPG

Je skoro jasný, že schody vedly celou cestu (ale muselo to být fakt dávno). Dobře, ale k čemu by pak byl ten betonovej chodník po straně? Na tlačení kočárku nemožnej krpál, na ježdění na čemkoli jakbysmet. Taky se mi nezdá, že by stovky lidí potřebovaly zrovna tímhlě směrem chodit. Pozůstatek po nějakým natáčení? No prostě fakt nevím.

Betonovka. Ten cifr maj fakt krásně měňavej. Možná kdyby nebyly tak tlustý (řiká ten pravej :) ).

attachicon.gifDSC05379.JPG

po ty ceste jsme zkoušeli s manželkou a kočárkem jít a nešlo to! :-) google ukazoval, že tam je cesta, mapy.cz uz ne... přemýšlel jsem, jestli to nebylo kvuli stekani vody jedině. až ke schodům jsme nedošli, trošku překvapení, že tam jsou. Kousek tam odsud je pramen sv. Marie (nebo tak nejak), tak jedine, jestli to nebyla zkratka z Barrandova k pramenu...?

Odesláno

Chodník news: tano nelenil a vydal se věc vyšetřit přímo na místo. Vysvětlení poněkud nečekané, ale přitom celkem prozaické. Takže tano ještě jednou moc dík, dovolím si SZ, cos mi poslal, víceméně v plném rozsahu vykopírovat:

Ta ulice ma maly problem, je tam malo obydlenych domu, mam na mysli starousedliky. Ale i tak se mi podarilo jeden dum najit, zazvonit a oslovit jednoho muze. Ten byl rad, ze se nekdo o takovou vec zajima. Zaroven mi sdelil, ze je po operaci plotynek a nevydrzi dlouho stat a vypravet. Vysvetlil jsem mu, ze jsme parta takovych blaznu a moc nas to zajima. Ne nasi firmu :D
Asi se mu ulevilo :D
Tak:
dle nej, ten chodnik je zalezitost stara asi 30 let. Kdyz byl maly, tak touhle ulici tahli el. kabelaz. A to ve smeru od reky Vltava, smerem ke kopci. Proc, to nevedel. Tuto kabelaz tahli dale ve smeru k Barrandovskym atelierum. A tuto kabelaz pak prikryli vrstvou betonu, ktera ji chrani a zaroven se asi da vyuzit jako chodnik. Mozna to neni chodnik, jen nam to pripomina. Z toho mozna vzniklo to nase podezreni. O schodech nic nevi, ale pokusi se to zjistit.

Takže je skoro s jistotou po záhadě, digitální technická mapa prahy lhát nebude:

Fakt dobrá práce tano!

Odesláno

Tebe je treba pochvalit Kubo. Ty jsi tuhle zvlastnost nasel, ty jsi vedl logistickou podporu z ridici centraly :D

Ja jen zasadil posledni dilek do mozaiky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...