John_Lenon Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Máte někdo něco víc k tý Krulišově vile? Koukám na ní přes 30 let a nic pořádného k tomu není. Po uhlobaronovi, pak SS, pak 6. správa STB, dneska MVČR, ale co se tam přesně děje ti ty internety neřeknou.
VojtaJ Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Na co jsem se to chtěl zeptat - pokud je tu nějakej odborník na Barrandov a okolí. Mezi areálem FSB (nahoře uprostřed) a pokračováním ulice V Lázních vede vybetonovanej chodník (podél červený čáry). Screen Shot 2019-05-10 at 10.33.17.pngJe to neskutečnej krpál, nedá se potom rozumně chodit: DSC05365.JPGV některých úsecích se dochovalo schodiště: DSC05368.JPGPro ještě názornější představu o strmosti - úplně to pod váma zmizí: DSC05369.JPGJe skoro jasný, že schody vedly celou cestu (ale muselo to být fakt dávno). Dobře, ale k čemu by pak byl ten betonovej chodník po straně? Na tlačení kočárku nemožnej krpál, na ježdění na čemkoli jakbysmet. Taky se mi nezdá, že by stovky lidí potřebovaly zrovna tímhlě směrem chodit. Pozůstatek po nějakým natáčení? No prostě fakt nevím. Betonovka. Ten cifr maj fakt krásně měňavej. Možná kdyby nebyly tak tlustý (řiká ten pravej ). DSC05379.JPGA já furt, co mi to připomíná. Ilustrace k Pánu Prstenů od Allana Lee...Bylo podle ní natočeno i pár scén ve Společenstvu Prstenu.Ale jinak super místo. Až budu v Praze, zkusim se tam podívat. Ze Zbraslavi je to kousek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
dr.sphinx Odesláno 10. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Má to atmosféru a na tom srovnání něco je. Je vidět, že to na tebe zapůsobilo, pro většinu lidí to hlavní výletní cíl úplně nebude Většinou se tam do stanu po trase Most inteligence - pak k lázním - pak nějak na sever nahoru (po těch schodech ale ne ) - pak se cournout mezi vilama na Barrandov - pak dolů na tramvaj.Máte někdo něco víc k tý Krulišově vile?Oficiální název instituce je Radiokomunukační a měřicí středisko MV ČR, to ale už víš. Ten fór o tom, co si představuju, že se tam děje, nebyl vybranej úplně náhodně, ale abychom se dozvěděli víc, museli bychom se jít ožrat s nějakým insiderem, sem nám to nenapíše
bandicoot Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Oni jsou často maskovaný https://www.mericsky-ustav.cz/
tano Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Já to koštuju na UZSI. ty nejsi moc zbehly, ze?
John_Lenon Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 ty nejsi moc zbehly, ze? A to posuzuješ podle jednoho ironického komentáře? Wau. Odesláno z mého SM-G973F pomocí Tapatalk
tano Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 John_Lenon: nic, nezlob se, mas pravdu ve vsem.
John_Lenon Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 John_Lenon: nic, nezlob se, mas pravdu ve vsem.Okej. Když jinak nedáš, hádat se nebudu. :D Ale teď vážně, pokud víš něco zásadního o civilní rozvětce, neváhej se s námi podělit. Mě třeba to jako laika zajímá. Jen to zkus příště bez pokusu o zesměšnění. Dík. Odesláno z mého SM-G973F pomocí Tapatalk
dr.sphinx Odesláno 12. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2019 Hm? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Z roku 1937, nomálně z babidnes https://www.idnes.cz/praha/zpravy/barrandovske-ateliery-slavi-80-let.A130124_1880892_praha-zpravy_sfo Dneska (žluá čára je horní přístup k chodníku) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A s celým chodníkem (zase žlutým) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Něčemu jsem asi na stopě, jen nevim, čemu
tano Odesláno 12. května 2019 Nahlásit Odesláno 12. května 2019 Ja tam snad zajedu a udelam setreni u starousedliku S tvym svolenim, samozrejme.
dr.sphinx Odesláno 12. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2019 Barrandov mi nepatří, takže ode mě svolení nepotřebuješ Fakt to asi bude jen nějaká nuda se stavebním materiálem.
tano Odesláno 12. května 2019 Nahlásit Odesláno 12. května 2019 (upraveno) No, ja ted malinko patral na netu a mozna jsi fakt nebo objevil Upraveno 12. května 2019 uživatelem tano
bandicoot Odesláno 12. května 2019 Nahlásit Odesláno 12. května 2019 Sem napnutej jak guma od trenek, projektovat chodník přes novější výstavbu, který musel ustoupit, mě teda nenapadlo.
dr.sphinx Odesláno 12. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2019 Za to může jenom ta historická fotka, rovnou bylo jasný, že úhel odpovídá. Já už jinak nic dalšího zatím nenašel, z tónu tanova příspěvku ale cítím, že on možná jo
dr.sphinx Odesláno 13. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2019 Zkusil jsem se poptat provozovatelů stránek, které se věnují historii Barrandova (jsou odtamdtud i fotky té vily ve Skalní)http://www.barrandov1928.cz V této záležitosti Vám pomoci nemůžeme, nazdar. Škoda, doufal jsem, že když nebudou vědět, vezmou to jako výzvu. OUT Citizen Ecozilla. Vůbec to nejsou velký hodinky (trochu ale záleží na kontextu). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
blackwhit Odesláno 14. května 2019 Nahlásit Odesláno 14. května 2019 Na co jsem se to chtěl zeptat - pokud je tu nějakej odborník na Barrandov a okolí. Mezi areálem FSB (nahoře uprostřed) a pokračováním ulice V Lázních vede vybetonovanej chodník (podél červený čáry).Screen Shot 2019-05-10 at 10.33.17.pngJe to neskutečnej krpál, nedá se potom rozumně chodit:DSC05365.JPGV některých úsecích se dochovalo schodiště:DSC05368.JPGPro ještě názornější představu o strmosti - úplně to pod váma zmizí:DSC05369.JPGJe skoro jasný, že schody vedly celou cestu (ale muselo to být fakt dávno). Dobře, ale k čemu by pak byl ten betonovej chodník po straně? Na tlačení kočárku nemožnej krpál, na ježdění na čemkoli jakbysmet. Taky se mi nezdá, že by stovky lidí potřebovaly zrovna tímhlě směrem chodit. Pozůstatek po nějakým natáčení? No prostě fakt nevím. Betonovka. Ten cifr maj fakt krásně měňavej. Možná kdyby nebyly tak tlustý (řiká ten pravej ).DSC05379.JPG po ty ceste jsme zkoušeli s manželkou a kočárkem jít a nešlo to! :-) google ukazoval, že tam je cesta, mapy.cz uz ne... přemýšlel jsem, jestli to nebylo kvuli stekani vody jedině. až ke schodům jsme nedošli, trošku překvapení, že tam jsou. Kousek tam odsud je pramen sv. Marie (nebo tak nejak), tak jedine, jestli to nebyla zkratka z Barrandova k pramenu...?
dr.sphinx Odesláno 19. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 19. května 2019 Chodník news: tano nelenil a vydal se věc vyšetřit přímo na místo. Vysvětlení poněkud nečekané, ale přitom celkem prozaické. Takže tano ještě jednou moc dík, dovolím si SZ, cos mi poslal, víceméně v plném rozsahu vykopírovat: Ta ulice ma maly problem, je tam malo obydlenych domu, mam na mysli starousedliky. Ale i tak se mi podarilo jeden dum najit, zazvonit a oslovit jednoho muze. Ten byl rad, ze se nekdo o takovou vec zajima. Zaroven mi sdelil, ze je po operaci plotynek a nevydrzi dlouho stat a vypravet. Vysvetlil jsem mu, ze jsme parta takovych blaznu a moc nas to zajima. Ne nasi firmu Asi se mu ulevilo Tak:dle nej, ten chodnik je zalezitost stara asi 30 let. Kdyz byl maly, tak touhle ulici tahli el. kabelaz. A to ve smeru od reky Vltava, smerem ke kopci. Proc, to nevedel. Tuto kabelaz tahli dale ve smeru k Barrandovskym atelierum. A tuto kabelaz pak prikryli vrstvou betonu, ktera ji chrani a zaroven se asi da vyuzit jako chodnik. Mozna to neni chodnik, jen nam to pripomina. Z toho mozna vzniklo to nase podezreni. O schodech nic nevi, ale pokusi se to zjistit. Takže je skoro s jistotou po záhadě, digitální technická mapa prahy lhát nebude: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Fakt dobrá práce tano!
bandicoot Odesláno 19. května 2019 Nahlásit Odesláno 19. května 2019 Kabely bych hledal v zemi, v kolektoru, na stožáru. Tohle je překvapivý rozuzlení. I ta datace. Díky za info.
tano Odesláno 20. května 2019 Nahlásit Odesláno 20. května 2019 Tebe je treba pochvalit Kubo. Ty jsi tuhle zvlastnost nasel, ty jsi vedl logistickou podporu z ridici centraly Ja jen zasadil posledni dilek do mozaiky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se