Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím pánové,

tak to dolehlo i na mě. Nikdy jsem si nemyslel, že budu potřebovat názory druhých na to, co se týká jen mě. Ale je to tady. V příštím roce oslavím životní jubileum a tak jsem se rozhodl, že když už jsem se toho dožil,  pořídím se nějaké hodinky od Rolex. Vzhledem k povaze trávení mého volného času, stylu oblékání i pracovní pozici padla volba na hodinky sportovního charakteru, nikoliv na oblekovky. Od Rolex mě vždy rajcovaly modely SUBMARINER a GMT master. Vím, že je to téma, které se tady řešilo. Omlouvám se tedy, že to sem dávám. Je to proto, že se tady vyskytuje problém druhotný, na který by mě zajímaly Vaše názory.

Co se týče Subů, mám jasno. Klasika s datumovkou a měly by být nové. U GMT je to však horší. Pořídit nové s černou lunetou až tak problém není. Ten tkví spíše v tom, že se mi líbí model s pepsi lunetou. Ten je v současné době na trhu ve zlatě a cenu přes půl mega nahoru. Ačkoliv bych jimi nepohrdl, moje finanční situace mi to nedovolí, pokud bych do budoucna nechtěl žrát trávu kolem cesty. V neposlední řadě, pokud by mě manželka neusmrtila prostým tlakem její strašné paže, neusekla hlavu kosou či nerozpárala břicho srpem. Takže ty ve zlatě jsou mimo. Přichází problém. Mimo zlaté GMT s pepsi lunetou jsou na trhu pouze ojeté. Co mě fascinuje je, že deset, dvacet i více let staré hodinky dosahují, nebo dokonce přesahují cenu nových GMT. Mnohdy jsou bez papírů, pochopitelně mimo jakoukoliv záruku, často i se stopami nošení. A teď se tím mám poprat. Černé nové se zárukami, nebo až desítky let staré, ojeté Pepsi, bez záruk a papírů za cenu stejnou nebo vyšší, než nové?

Už to někdo z Vás řešil?  Děkuji za názory. Nějak se už rozhodnu, ale i tak by mě zajímaly Vaše pohledy.

Díky

Odesláno (upraveno)

Kup si nové Suby, GMTčka v černé ti budou připomínat že nemáš Pepsi. Vypláznout dost za plechové Pepsiny aby měli papíry a byly v super stavu se dostaneš skoro na Batmany (což je dobrá volba). Měl jsi někdy plechový modely na ruce aby tě pak nezklamalo pak zpracování tahu. 

Upraveno uživatelem Exiztence
Odesláno

Presne tak, suby ma kdekdo... Navic GMT se mi zdaji podstatne praktictejsi a podle me vetsi univerzaly:) volil bych zkratka nove batmany tady z fora, pripadne cernou klasiku, ta se bude hodit ke vsemu:)

Odesláno

Ahoj. Pokud hodinky k jubileu a nejsi sběratel, který je bude hromadit a spekulovat, tak kup nové keramické Suby. Hodinky jsou velmi pohodlné na nošení, univerzální ( ani k obleku neudělají ostudu), nadčasové. Broušený tah je praktičtější, než ten na GMT s leštěnými středními články. Jak tu už asi padlo, starší pepsiny jsou krásné, ale na někoho působí příliš subtilním dojmem a mají menší méně praktickou korunku. 

Suby ....jasná volba.  :cheers:

Odesláno

Pokuď chceš nové tak kup BLNR... Pokud ti na ruce nevadí starší tak bych se nebál plechových pepsi, jsou to dobře uložené peníze, hodnotu už nižší mít asi nebudou když se o ně budeš dobře starat... :)

Odesláno (upraveno)

Výhodu nových, myšleno nového modelu, vidím taky v keramické lunetě, která se dost dobře nedá poškrábat, oproti plecháčům.

Takže pokud Ti nevadí širší nožky a ochrana korunky, což dělá aspoň pro mě hodinky "hranatější" a pokud netíhneš ke klasickému tvaru plecháčů. šel bych do nových.

Volba Suby vs. GMT je na dlouhou debatu.

Já osobně jsem dal přednost Subům , protože mi vadí leštěný střed článků na tahu u GMT. Mám raději decentnější brus a navíc to není tak náchylné k poškrábání jako leštěný povrch.

Upraveno uživatelem michalval
Odesláno

Jestli se bavime o novych, tak to vidim na BLNR, pokud to ma byt trochu barevne... argument lesteneho tahu je mozno pripadne vyresit zprznenim/prebrousenim stredni casti. Mam LN tusim od jara 2014 a tah neni nic hrozneho... ale pouzdro diky dynku lepe a to o poznani lepe sedi na ruce, tedy ve srovnani s keramickyma subama. U subu do toho vstupuje nejen dynko, ale jeste i spona, ktera je delsi a ma sice mikroregulaci, ale pri dobrem nastaveni se da zit i s tim glidelockem co je na gmt2c.

Odesláno

Budu trochu OT, ale už dlouho mi vrtá hlavou jedna věc - je nějaký systém v tom pojmenování typu BLNR, LN, LV, LB, BLRO... ? Už několikrát jsem na to koukal, ale nějak v tom nevidím systém, podle čeho by to bylo pojmenovaný.. 

Odesláno

Vyzkoušej ty pouzdra a uvidíš. Suby jsou skvěle pohodlný právě díky Glidelocku na sponě, teď v létě je to k nezaplacení. Když mám košili s užší manžetou, tak ale rád vzpomínám na Expy I. Jestli chceš hodinky na denní nošení k tričku, tak bych už do nějakých hodně starých nešel a pokud Ti sednou pouzdrem, vzal bych právě Suby. Jinak když si odmyslím nějaké verze s kamínkama, tak většina modelů je sportovních, ono i DJ se zlatou lunetou udělají parádu i s tričkem:-) 

Odesláno (upraveno)

To Miro_CZ :

lunette = bezel in German.... not french (lunette = little moon).... but because swiss speak swiss german/swiss french they mix it up.

LN = Lunette Noir = black bezel
LV = Lunette vert = green bezel
BLNR = Bleu/Noir = blue/black
BLRO = Bleu/Rouge = blue/red
GV = glas vert = green glass(sapphire)

otherwise it would be in German
LS
LG
BLSC
BLRO
GG

and in full french it would be
BN
BV
BLNO
BLRO
VV

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Mne se libi jak se tady pise - "suby ma kazdej" ...panove ruku na srdce-nema je kazdej...stoji to pres dve kila a ja osobne neznam moc lidi mimo ty co jsem poznal na chronomagu co by utratily za hodinky vic nez 10k a to uz musely umet komunikovat s telefonem apodobne...

Jinak ja nemam co radit-sam si kupuju co se mi libi a nekdy i to co se mi nelibi (jen abych to zkusil...).

Zkus je a co Ti bude sedet lip si kup-vsak jde o Tvuj pocit :)

Hodne stesti pri vyberu :)

Odesláno (upraveno)

Nový BLNR by byla vynikající volba k jubileu si myslím.

Nicméně pokud používáš otočnou lunetu k měření doby vaření špaget, vajec, nebo jiných kratších časových úseků, nebudou ti keramický GMT vyhovovat, jejich luneta cvaká po hodinách, má jen 24 poloh, protože je určená především k odečtu třetí časové zóny. Starší GMT Master (plecháče, tj i pepsi) to tak nemají, luneta cvaká stejně jako u Submarinerů.

Upraveno uživatelem xjr1
Odesláno

Děkuji všem za názory. Musím přiznat, že plech na pepsi mě trápí taky. Pochopitelně, když hodinky dostanou šlehu tak je to poznat asi na všech, ale v nabídkách GTM pepsi jsem těch zranění, jako i vyblednutí zaznamenal více. GTM BLNR mě docela rajcují taky. Je to příjemné ozvláštnění. No co si budeme povídat. Všichni, co tady přispíváte víte, co se ve mě odehrává. Má to ještě čas, ale bude to s přibývajícím časem horší. Už nyní je moje myšlenka na ojeté pepsi nahlodána. Uvidíme, jak se s tím poperu. Je docela možné, že nakonec rozhodne pocit na ruce. Suby znám, ale když jsem je chtěl v obchodě porovnat, tak GMT zrovna neměli po ruce. Jsem docela rád, že nejsem natolik ve vatě, abych si mohl dovolit vše, co tady padlo, hezky do jedné hodinkovnice. To vzrušení při rozhodování by asi odpadlo. 

Odesláno (upraveno)

Začal bych tím, že se vzdám myšlenky typu "hodinky k jubileu". Jak se oprostíš od tohodle bloku, prostě dáš část aktiv do hodinek a zábava začíná:-) Koupíš Suby, vyměníš pak za GMT, zkusíš třeba Expy, zjistíš, že musíš nutně zkusit Moony a jednou budeš chtít zářivý Béčka...:-)) Edit: koukám, že vlastně nejsi nováček, tak jsem trochu OT;-)

Upraveno uživatelem xcmaniax
Odesláno

Americkej: Dík za vysvětlení, nevládnu ani němčinou, ani francouzštinou tak jsem si nad tím mohl lámat hlavu jak jsem chtěl a stejně nevymyslel :) 

Odesláno

Mne se libi jak se tady pise - "suby ma kazdej" ...panove ruku na srdce-nema je kazdej...stoji to pres dve kila a ja osobne neznam moc lidi mimo ty co jsem poznal na chronomagu co by utratily za hodinky vic nez 10k a to uz musely umet komunikovat s telefonem apodobne...

Jinak ja nemam co radit-sam si kupuju co se mi libi a nekdy i to co se mi nelibi (jen abych to zkusil...).

Zkus je a co Ti bude sedet lip si kup-vsak jde o Tvuj pocit :)

Hodne stesti pri vyberu :)

Dve kila stoji ted, ale svyho casu se dali koupit v pohode pod sto.. Jety jeste levneji.. A neni to tolik roku nazpet:) tim kazdej jsem myslel, ze kdyz Rolex, tak vetsinou lidi sahnou po subech... Viz chrono24, je to nejvyhledavanejsi model.. Kdyz jedu na sluzebku a ma nekdo Rolady, tak suby.. Samozrejme i tak to neni masovka, ale snad si rozumime, jak to myslim. Moje volba by byla proto GMT, az budu mit nejake jubileum, tak dost mozna po nich taky sahnu :) GMtcka se mi proste libi, ale i ty Suby jsou fajne..;)

Odesláno

Dve kila stoji ted, ale svyho casu se dali koupit v pohode pod sto.. Jety jeste levneji.. A neni to tolik roku nazpet:) tim kazdej jsem myslel, ze kdyz Rolex, tak vetsinou lidi sahnou po subech... Viz chrono24, je to nejvyhledavanejsi model.. Kdyz jedu na sluzebku a ma nekdo Rolady, tak suby.. Samozrejme i tak to neni masovka, ale snad si rozumime, jak to myslim. Moje volba by byla proto GMT, az budu mit nejake jubileum, tak dost mozna po nich taky sahnu :) GMtcka se mi proste libi, ale i ty Suby jsou fajne.. ;)

No, a jsem u toho  :lol2:  to je ten průser, že obojí jsou fajné. :cheers:  

To xcmaniax: Hodinek mám docela dost, ale, asi jako všem tady se mi nedostává potřebný počet rukou a taky času, kdy je mohu vzít. Navíc mám takovou blbou vlastnost, že co se ke mě dostane, většinou u mě zůstane. I kdyby v jiné podobě. Nemám na mysli pouze hodinky :frusty:  Naštěstí se jedná o malé věci s druhotným využitím. takže až po mě jednou budou uklízet, stačí na to jeden kýbl. Když nebudou třídit odpad. Hodinky si nechají nebo prodají.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Hele, možná, že nemáš peníze teď, ale pokud o takových hodinkách vůbec uvažuješ, tak časem budeš mít i na další. A nakonec to skončí tou sbírkou... tak moc nepřemýšlej, vem jedny co zrovna jsou někde blízko a střádej na další :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...