Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Já vím o strojařině kulový ale to by byl velkej problém na jedný straně nožičkám 0,5mm přidat a na druhý 0,5mm ubrat tak, aby se tam vešel 20mm řemen? Nebo by to bylo něco proti něčemu?

Jinak taky gratuluju, vypadaj pěkně.

Jestli ono by nebylo jednodussi koupit nebo nechat si usit remen 19mm nez likvidovat pouzdro ;)

• Odpovědi 2,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Jestli ono by nebylo jednodussi koupit nebo nechat si usit remen 19mm nez likvidovat pouzdro ;)

Jo, pak se zamiluješ do krásnýho žluťáka viz INA a v 19mm máš smůlu. Na Ballech mám 21mm a ten rozměr mě pěkně s**e, zdaleka na to neseženeš všechno, co ve "standardních" rozměrech.

Odesláno

Ale v sirce 20 mm sezenes vetsinu a ta dvacitka se do te 19 mm roztece vejde bez vetsich obtizi a deformace remenu.

Jeste mam komentar k barve indexu a vyplne rucek. Tahle zelinkava neni tak pekna jako puvodni zluta, ale u techto piskovych mi vubec nevadi a libi se mi. Na barvu se v Eltonu ptal tusim pavel23 a odpoved byla, ze ta zluta neni problem, staci se pry domluvit. Tak snad by to i slo... Treba u cernych nebo cervenych (vinovych) by se ta zluta hodila mnohem vic nez tahle brcalova...

Odesláno (upraveno)
Ale v sirce 20 mm sezenes vetsinu a ta dvacitka se do te 19 mm roztece vejde bez vetsich obtizi a deformace remenu.

Jeste mam komentar k barve indexu a vyplne rucek. Tahle zelinkava neni tak pekna jako puvodni zluta, ale u techto piskovych mi vubec nevadi a libi se mi. Na barvu se v Eltonu ptal tusim pavel23 a odpoved byla, ze ta zluta neni problem, staci se pry domluvit. Tak snad by to i slo... Treba u cernych nebo cervenych (vinovych) by se ta zluta hodila mnohem vic nez tahle brcalova...

Já nevím jakmile vidím šířku 20 mm narvanou do mezery 19 mm tak mi to úplně zkazí dojem. Úprava pouzdra je podle mě jednoduchá, tedy pokud jsou dostatešně hluboké otvory pro osičky. Jinak hodně řemenů jde snadno upravit - obrousit ze stran na jemné rotační brusce. Stejně jdou třeba snadno vyrobit třeba atypická vybráni pro řemínky Swatch kde je výběr ještě horší.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno (upraveno)

ad INA - nadherny kus, gratuluji

ad pouzdro - nevim, jestli jsem spravne zaslechl, ale je mozne, ze prim pripravuje novou verzi pouzdra s 20mm rozteci?

ad remen - nejlepsi je preci remen na miru od simona, nebo ne?

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno
ad pouzdro - nevim, jestli jsem spravne zaslechl, ale je mozne, ze prim pripravuje novou verzi pouzdra s 20mm rozteci?

Což by bylo jedině dobře, 19 mm je docela nevhodný rozměr. Nezkoušel se někdo v Eltonu zeptat, jestli by při broušení nemohli těch pět desetin z každé ubrat? Já to zkusím zítra.

Odesláno
Jo, pak se zamiluješ do krásnýho žluťáka viz INA a v 19mm máš smůlu. Na Ballech mám 21mm a ten rozměr mě pěkně s**e, zdaleka na to neseženeš všechno, co ve "standardních" rozměrech.

To je fakt, na druhou stranu nejlepsi remen je stejne ten ktery si sam navrhnes, vyberes material, osahas a nechas si ho presne na svoji delku usit ;) tim take odpadnou problemy pri atypickych roztecich jako je 19, 21, 23mm atd ;) Ja uz bych kupovanej remen nechtel, mel jsem jich hodne a stacilo mi to ;)

Odesláno

Viděl jsem včera ty INAinovy žluté Sporty a v reálu jsou fakt nádherné. A ten řemen, to je naprostá bomba. Ta jeho úprava na 19mm není skoro vidět.

Ivo, super fotky, vidím, že včerejší photo session se vyplatila :)

Odesláno
nejlepsi remen je stejne ten ktery si sam navrhnes, vyberes material, osahas a nechas si ho presne na svoji delku usit

Že jsem tak smělý, kde šiješ? A za jakých podmínek?

Odesláno

to : INA

Ty renovované hodinky PRIM I gen vypadají vážně skvělě ,ale připadá mi nesmysl ten řemen, je to myslím škoda bastlit na tu šířku.

Je to asi tak stejné jako by jsem si na Heuer Carrera kvůli tomu,že má těch 19 mm ten řemen, také ze stran ořezal.

Zkuste zvolit nouzovou metodu se štábní kulturou, nechceteli kupovat řemen značkový za 300 eu a to je zadat na Ebay: ''Heuer strap'' a vyjedou vám myslim hezke , zvláštní a ne moc drahé řemeny za cca30 eu.

Jsou např. černé s různobarevným vloženým kusem kůže uprostřed , který může ladit třeba s zrovna s barvou ciferníku.

Zdarec a nezlobte se za chytrosti, přijde mi totiž vyloženě škoda dělat věci jen na půl.

Odesláno

Dekuji vsem za ohlasy. Ano, remen je opizlan, ale v realu to neni tak strasne jak na fotkach, a hlavne je tam pouze docasne, neb ten pravy remen je objednan pochopitelne u Simona...

Odesláno
Kompletni renovace a jak jsem uvadel vyse, zelena barva indexu a vyplne rucicek me nepotesila, ale zvykam si...

S puvodni barvou indexu a rucek, by urcite vypadaly jeste lepe...

Vypadaji uzasne! :thumbsup_anim: Smim se zeptat co to je za remen?

Odesláno
Krásný Igny, skalis má pravdu, že v Eltonu mi řekli,že není problém udělat barvu indexu jakou si bude zákazník přát.

To je fakt:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ale ta nazelenalá k nim také celkem sedí - takové přírodní barvy. Moc se mi líbí s tím řemenem, moc... :)

Odesláno
To je fakt:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ale ta nazelenalá k nim také celkem sedí - takové přírodní barvy. Moc se mi líbí s tím řemenem, moc... :)

mna zase na tejto limitke rajcuje ta korunka (ani nie tak ta farba ako to zrazenie hrany) bezna korunka nerezovych Igen sa trohcu totiz tou svojou hranou otlaca do ruky :(

Odesláno

Inak k tym 19 cm... povodne Igeny mali 19 a tak by mali aj renovovane mat 19 to je podla mna cely dovod....

Samozrejme urobit tam 20 by bol asi jeden riadok do programu toho stroja, ale to uz by nebola renovacia, to by boli nove hodinky a nove hodinky su cenou niekde trochu inde. Teraz nechcem rozoberat ci opravnene.

Renovacia jedniciek do nerezu je najlepsia cesta ako ziskat to co je na produkcii Eltonu najlepsie(puzdro) pod 10K :) Myslim ze aj s 19mm handicapom je to stale este celkom dobry kup.

Návštěvník tolja
Odesláno
Inak k tym 19 cm... povodne Igeny mali 19 a tak by mali aj renovovane mat 19 to je podla mna cely dovod....

Samozrejme urobit tam 20 by bol asi jeden riadok do programu toho stroja, ale to uz by nebola renovacia, to by boli nove hodinky a nove hodinky su cenou niekde trochu inde. Teraz nechcem rozoberat ci opravnene.

Renovacia jedniciek do nerezu je najlepsia cesta ako ziskat to co je na produkcii Eltonu najlepsie(puzdro) pod 10K :) Myslim ze aj s 19mm handicapom je to stale este celkom dobry kup.

K tomu, aby jsi se dostal pod 10K potřebuješ strojek ve velmi dobrém stavu, což bohudík není a ještě dlouho nebude problém.

Odesláno
K tomu, aby jsi se dostal pod 10K potřebuješ strojek ve velmi dobrém stavu, což bohudík není a ještě dlouho nebude problém.

To som bral ako samozrejmost ono v podstate potrebujes viac..... Nieco co aspon z hruba pripomina Igen v akomkolvek stave (pokial viem tak lubovolnu zo suplika vytiahnutu 68micku ti do nerezoveho Igen puzdra obliekat nechcu) Na samotnom stave stroja potom vraj zase az tak nezalezi, dokazu tam toho docela dost povymienat. Tak ci tak Igen v dostacujucom stave sa da pohodlne zohnat pod 1K a aj vcetne toho este budes stale pohodlne do 10K aj s remenom, nahradnymi dielmi do stroja a pracou. (aspon teda za cias mojej renovacie cca rok do zadu tomu tak bolo)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...