Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Je to tedy proveditelné? Nevím jak moc se liší usazení saf. sklíčka oproti plastovému.

Myslím že safír nejde usadit jako armovací sklo, protože není pružný- nejde deformovat. Musel by se do pouzdra zalepit  nebo nalisovat přes spec.těsnění. Blbý, těžký, ale vymyslet by se to určitě dalo. Otázka je co s armovacím kroužkem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Ahoj,

mám po tátovi Igeny viz foto. A rád bych je nechal zrenovovat. A právě váhám jestli Illés nebo Elton. Nabídku mám od obou Illés cca 1900 (sklíčko, ručky, vyčistit, namazat) a Elton s radikální renovací (nové pouzdro) cca 10kKč.

Když na tím přemýšlím, chci mít vzpomínku na blízkého člověka, tedy spíš se kloním k zachování co nejvíce součástí původních hodinek. Je to jak s veteránem, také je cenější původní třebas ne tak nablýskaný stroj. Teda aspoň myslím.

Co vy na to? Co by jste zvolili vy?

post-39186-0-71127600-1430251293_thumb.jpg

post-39186-0-68356400-1430251309_thumb.jpg

post-39186-0-79130600-1430251320_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Strojek nech odservisovat slušným hodinářem, ten snad bude mít i nový ručky, nebo případně objednat z Eltonu, vyleštit sklíčko a máš je jak nový.

Díky všem za názor a rady. Teď ještě sehnat toho slušnýho hodináře...

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

mám po tátovi Igeny viz foto. A rád bych je nechal zrenovovat. A právě váhám jestli Illés nebo Elton. Nabídku mám od obou Illés cca 1900 (sklíčko, ručky, vyčistit, namazat) a Elton s radikální renovací (nové pouzdro) cca 10kKč.

Když na tím přemýšlím, chci mít vzpomínku na blízkého člověka, tedy spíš se kloním k zachování co nejvíce součástí původních hodinek. Je to jak s veteránem, také je cenější původní třebas ne tak nablýskaný stroj. Teda aspoň myslím.

Co vy na to? Co by jste zvolili vy?

Dyť to máš jako nový. Já to měl podobný a hodinář mi z toho udělal krásný původní hodinky a hlavně přesný.  Chtěl mi vyměnit ručičky, nakonec je zachránil ....sice mu to trvalo měsíc ale za 850 Kč mám krásný původní hodinky. Někdy sem hodím foto. Do Eltonu to rozhodně není, tam se posílají hodinky, který by jinak skončily v popelnici.  

Odkaz ke komentáři

Dyť to máš jako nový. Já to měl podobný a hodinář mi z toho udělal krásný původní hodinky a hlavně přesný.  Chtěl mi vyměnit ručičky, nakonec je zachránil ....sice mu to trvalo měsíc ale za 850 Kč mám krásný původní hodinky. Někdy sem hodím foto. Do Eltonu to rozhodně není, tam se posílají hodinky, který by jinak skončily v popelnici.  

A dal bys mi prosím kontakt na tvého hodináře?

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Dobrý den, nechal jsem si kompletně zrenovovat Igeny (včetně nerezového pouzdra) v Eltonu a od počátku mne zlobí korunka.

K jejímu vytažení je třeba relativně malé síly, takže se mi občas sama vysune/vyytáhne (asi o oblečení?) a dojde k posunu času. U jiných mechanických hodinek takový problém nemám - na počátku vytažení je třeba překonat větší odpor (jakoby klapnutí ).

Zkoušel jsem i jiné hodinky v prodejně Eltonu a zdálo se mi, že korunka u nich skutečně klade větší odpor než ta moje (s tímto pocitem souhlasila i prodavačka).

Poslal jsem proto hodinky do Eltonu na "reklamaci" a p. Krsková mi napsala, že odpor korunky je standardní (jako u jiných hodinek). Nabídla, že příští týden zkusí hodinář vyměnit korunku za provedení s krčkem (viz foto) a vyzkouší, zda pak nepůjde vytažení hůře (což bych uvítal).

Řešil někdo takový problém?

post-39281-1432899584,91.jpg

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...