straspol Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2015 pokud vím, tak jde koupit pouzdro na Igeny se safírovým sklíčkem. Jen cena je o hodně vyšší.Na to bych se vykašlal. Myslím že do obyč pouzdra na Igeny by dokázal safírové sklíčko šikovný hodinář zasadit a nemusí to být za nereálné peníze... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan.w Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2015 Je to tedy proveditelné? Nevím jak moc se liší usazení saf. sklíčka oproti plastovému. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2015 Je to tedy proveditelné? Nevím jak moc se liší usazení saf. sklíčka oproti plastovému.Myslím že safír nejde usadit jako armovací sklo, protože není pružný- nejde deformovat. Musel by se do pouzdra zalepit nebo nalisovat přes spec.těsnění. Blbý, těžký, ale vymyslet by se to určitě dalo. Otázka je co s armovacím kroužkem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan.w Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2015 Takže je lepší se na to vykašlat....mě se igeny strašně líbí, ale bojim se toho plastovýho sklíčka, když se mi podařilo nehezky zničit minerální, jak by asi po pár měsících vypadal ten plast Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2015 Takže je lepší se na to vykašlat....mě se igeny strašně líbí, ale bojim se toho plastovýho sklíčka, když se mi podařilo nehezky zničit minerální, jak by asi po pár měsících vypadal ten plast Já na nich právě ten plast miluju- jde vyleštit i pastou na zuby... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2015 Plastové sklíčko je lepší než minerální a navíc jdou případné škrábance přeleštit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FlashFish Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Ahoj,mám po tátovi Igeny viz foto. A rád bych je nechal zrenovovat. A právě váhám jestli Illés nebo Elton. Nabídku mám od obou Illés cca 1900 (sklíčko, ručky, vyčistit, namazat) a Elton s radikální renovací (nové pouzdro) cca 10kKč. Když na tím přemýšlím, chci mít vzpomínku na blízkého člověka, tedy spíš se kloním k zachování co nejvíce součástí původních hodinek. Je to jak s veteránem, také je cenější původní třebas ne tak nablýskaný stroj. Teda aspoň myslím. Co vy na to? Co by jste zvolili vy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Strojek nech odservisovat slušným hodinářem, ten snad bude mít i nový ručky, nebo případně objednat z Eltonu, vyleštit sklíčko a máš je jak nový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 (upraveno) To jsou docela pěkné hodinky. Asi nebyly moc nošené.Pouzdro určitě nemá cenu měnit. Stačí ho trochu vyčistit. Luneta je taky pěkná. Upraveno 28. dubna 2015 uživatelem Joskas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Sklíčko se dá přeleštit, pouzdro máš velmi dobré, potřebuješ jen ručky. Poptal bych ručky a neživil lehkoživky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Souhlasim s Financem. Kdyby tady na foru mel nekdo presne tento pasek na prodej, tak bych ho koupil. Klidne i draze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FlashFish Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Strojek nech odservisovat slušným hodinářem, ten snad bude mít i nový ručky, nebo případně objednat z Eltonu, vyleštit sklíčko a máš je jak nový. Díky všem za názor a rady. Teď ještě sehnat toho slušnýho hodináře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brut12358 Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Ahoj,mám po tátovi Igeny viz foto. A rád bych je nechal zrenovovat. A právě váhám jestli Illés nebo Elton. Nabídku mám od obou Illés cca 1900 (sklíčko, ručky, vyčistit, namazat) a Elton s radikální renovací (nové pouzdro) cca 10kKč. Když na tím přemýšlím, chci mít vzpomínku na blízkého člověka, tedy spíš se kloním k zachování co nejvíce součástí původních hodinek. Je to jak s veteránem, také je cenější původní třebas ne tak nablýskaný stroj. Teda aspoň myslím. Co vy na to? Co by jste zvolili vy?Dyť to máš jako nový. Já to měl podobný a hodinář mi z toho udělal krásný původní hodinky a hlavně přesný. Chtěl mi vyměnit ručičky, nakonec je zachránil ....sice mu to trvalo měsíc ale za 850 Kč mám krásný původní hodinky. Někdy sem hodím foto. Do Eltonu to rozhodně není, tam se posílají hodinky, který by jinak skončily v popelnici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FlashFish Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Dyť to máš jako nový. Já to měl podobný a hodinář mi z toho udělal krásný původní hodinky a hlavně přesný. Chtěl mi vyměnit ručičky, nakonec je zachránil ....sice mu to trvalo měsíc ale za 850 Kč mám krásný původní hodinky. Někdy sem hodím foto. Do Eltonu to rozhodně není, tam se posílají hodinky, který by jinak skončily v popelnici. A dal bys mi prosím kontakt na tvého hodináře? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Na tohle bych zkusil pana Frýdla. Sice mu to trvá dýl, ale odvádí perfektní práci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FlashFish Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Tak jsem je dal p. Bradovi se Strašnic. Uvidíme jestli se za měsíc budu moct pochlubit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Tak jsem je dal p. Bradovi se Strašnic. Uvidíme jestli se za měsíc budu moct pochlubit...Brada je umi,vyucil se na nich. Jen ho musis pak zkontrolovat. Davam k nemu vse vintage. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Tématicky to krom zátiší dám i sem. Po roce a půl nošení se moje renovační, dočkaly drobného, nenápadného vylepšení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mareka01 Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2015 (upraveno) Dobrý den, nechal jsem si kompletně zrenovovat Igeny (včetně nerezového pouzdra) v Eltonu a od počátku mne zlobí korunka.K jejímu vytažení je třeba relativně malé síly, takže se mi občas sama vysune/vyytáhne (asi o oblečení?) a dojde k posunu času. U jiných mechanických hodinek takový problém nemám - na počátku vytažení je třeba překonat větší odpor (jakoby klapnutí ).Zkoušel jsem i jiné hodinky v prodejně Eltonu a zdálo se mi, že korunka u nich skutečně klade větší odpor než ta moje (s tímto pocitem souhlasila i prodavačka).Poslal jsem proto hodinky do Eltonu na "reklamaci" a p. Krsková mi napsala, že odpor korunky je standardní (jako u jiných hodinek). Nabídla, že příští týden zkusí hodinář vyměnit korunku za provedení s krčkem (viz foto) a vyzkouší, zda pak nepůjde vytažení hůře (což bych uvítal).Řešil někdo takový problém? Upraveno 29. května 2015 uživatelem Mareka01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2015 S tím jsem se nesetkal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se