Fade Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Otázka nad otázky! Prodal jsem svoje vymazlené, původní Igeny, pláč ustal a můj plán koupit pouzdro atd se přibližuje mílovými kroky Mám doma jeden strojek navíc, a proto jsem došel k závěru, že koupím pouzdro, ručky a ciferník u Eltonu. Do toho následně narvu ten strojek. Čeká mě nějaká záludnost? Bude tam i vložka strojku u toho pouzdra, nebo se musí dokoupit? Případně, bude tam pasovat ta stará?Když jsem se díval na ceny renovací přímo u Eltonu, je to petarda. Takhle by mě všechny díly (s hliníkovou lunetou) vyšly přibližně na 9149 Kč, s plastovou lunetou na 7949 Kč a sestavit si to zvládnu sám doma. Případně tlakovku bych nějak pořešil u hodináře. Co na tento nápad říkají místní ostřílení pardáli? Případně, je podle vás reálné za tuto cenu sehnat starší renovované Igeny zde na fóru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 Stará vložka nepasuje,musel bys ji trochu propilovat až na mosaz,což se mi nelíbí /ráda ta mosaz pak oxiduje/,nová je pochopitelně nerez.A k nerez pouzdru by měla být i vložka strojku /raději si to prověř/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 4. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2016 (upraveno) Nová vložka strojku je součástí dodávky pouzdra, aspoň u mě to tak bylo. Jediná záludnost, která tě pravděpodobně potká, je zkrácení natahovací hřídelky. Ohledně ceny se mrkni do zdejší inzerce, mám pocit, že renovovaný Igeny jsem pod 10 už hodně dlouho neviděl...ale když si je sám sestavíš, budeš k nim mít jaksi vřelejší vztah:-D Upraveno 4. ledna 2016 uživatelem xjr1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 S tou cenou 7949 nevím nevím. Pokud budeš chtít průhled na strojek tak samotný pouzdro stojí asi 7200kc. Jinak vložka je součástí pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 Vlozka strojku stoji 580Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 S tou cenou 7949 nevím nevím. Pokud budeš chtít průhled na strojek tak samotný pouzdro stojí asi 7200kc. Jinak vložka je součástí pouzdra.Toto jsou cenové návrhy paní Radové (Krskové). Nedivím se, že pouzdro s průhledným dnem stojí o tolik více, protože samotné dno stojí jako polovina pouzdra :-D Já na průhledné dno kašlu, protože to bych musel mít modřené šroubky atd. Přiznejme si, že jinak na tom strojku není co obdivovat. Jde mi spíše o to, jestli se tady o něco podobného někdo už pokoušel a mohl by tady napsat své postřehy. Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primoš Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 Já jsem si včera objednal ručičky na Igeny a oni je nemají, musí je vyrobit,nevím co si mám myslet.Asi mám smůlu.Budou koncem ledna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 Primoš - co vyjdou teď ručky (stačí nebombírované)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalH Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 (upraveno) Dobrý večer ve spolek, prosím zkušené o radu. Mám po dědovi doma Primky - zřejmě trochu bastl, ale uvnitř tiká strojek 68.3. Chtěl bych si nechat udělat nerezové Igeny s použitím tohoto strojku, aby měly hodinky pro mě určitou přidanou hodnotu. Jsou ty strojky 68.3 obecně kompatibilní nebo to musí strojek původem z Igenů? Hodinář naznačil, že by mohl být problém s uchycením ciferníku... Děkuji za odpovědi...Michal Upraveno 5. ledna 2016 uživatelem MichalH Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2016 (upraveno) Uchycení číselníku by mělo být bez problémů , jiná bude vložka strojku ,ale ta by měla být součástí renovačního pouzdra. Možná bude ještě jiná délka natahovací hřídelky a korunka. Upraveno 5. ledna 2016 uživatelem Miroslávek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2016 Primoš - co vyjdou teď ručky (stačí nebombírované)?Chrom bílá lumi - 800,-Chrom bílá lumi, bomb. - 1500,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2016 Dobrý večer ve spolek, prosím zkušené o radu. Mám po dědovi doma Primky - zřejmě trochu bastl, ale uvnitř tiká strojek 68.3. Chtěl bych si nechat udělat nerezové Igeny s použitím tohoto strojku, aby měly hodinky pro mě určitou přidanou hodnotu. Jsou ty strojky 68.3 obecně kompatibilní nebo to musí strojek původem z Igenů? Hodinář naznačil, že by mohl být problém s uchycením ciferníku... Děkuji za odpovědi...Michal Pěkná myšlenka, kdysi jsem chtěl takhle zrenovovat svoje první dětský Primky, který jsem dostal od našich v první tříděProblém to není, dodáš strojek a zbytek dodá Elton. Uchycení ciferníků je u všech strojků kal. 68 stejný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primoš Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2016 Ručičky jsou obyčejný niklovaný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2016 Nevim jak je to možný, že ač mám různých Primek kopce, nějaká ta renovace se ke mě dostala až teď:-) No pozdě ale přece... Chci se zeptat, vody se s renovačníma igenama nebojíte co? Ne že bych se v nich nutně potřeboval koupat, ale starosti bych si dělat nechtěl...A objednal jsem si ještě černou lunetu... Zvládnu jí přehodit sám? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 obraz - díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Kristian.nov: super kousek, tohle je pro mě ai nejhezčí varianta igenů. Vody se obávat netřeba, pro klid duše bych nechal udělat tlakovku a hurá do bazénu:-). Objednal jsi celou lunetu nebo jen vložku? Celou lunetu vyměníš snadno, jde sundat nožem. Ale při vyndavání vložky z lunety je potřeba dávat pozor a vytlačovat ji opatrně zevnitř, rovnoměrně, hlavně ji "nezkroutit". Stává se, že se při vyndavání oloupne barva. U starých lunet (což se tebe netýká) vložka bez poškození barvy většinou vyndat nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 (upraveno) To Kristian.nov renovacni mame cela rodina a voda, bazen, skakani i tobogan do bazenu naprosto v poho a pokud jsou to ty od Honzy tak se nemusis bat, o vsechny sve hodinky se stara vzorne.... Upraveno 7. ledna 2016 uživatelem JZED Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalH Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Děkuji uživatelům Miroslávek a financ za odpovědi...strojek už je v péči hodináře a brzo pojedou do Eltonu - s výsledkem se pak tady rád pochlubím... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Bohužel Ti musím napsat něco jiného než ostatní.Kupoval jsem tady jedny renovační před dvěma lety, byly těsně po renovaci a nateklo mi do nich při sprchování.Před cca čtyřmi měsíci jsem tady koupil kamarádovi také jedny.Mohl si koupit cokoliv jiného , ale chtěl tyhle z nostalgie. Koupil jsem je tady za 12 000 kč !!!!!! poslal mu je a za týden mi volá, že při mytí nádobí ( má v Norsku penzion) se mu hodinky proměnili v akvarium.Poslal mi i fotografie, ale ty zůstali bohužel ve starém telefonu ve zprávách z WU. Ostuda veliká a jistě nejsem jediný, například Manťák a jeho anabáze s Orlíky.V Eltonu jim todle moc nejde dle mého a strach by z vody jistě raději měl.Nevim jak je to možný, že ač mám různých Primek kopce, nějaká ta renovace se ke mě dostala až teď:-) No pozdě ale přece..._1060001 (2).JPG Chci se zeptat, vody se s renovačníma igenama nebojíte co? Ne že bych se v nich nutně potřeboval koupat, ale starosti bych si dělat nechtěl...A objednal jsem si ještě černou lunetu... Zvládnu jí přehodit sám? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Kristian.nov: super kousek, tohle je pro mě ai nejhezčí varianta igenů. Vody se obávat netřeba, pro klid duše bych nechal udělat tlakovku a hurá do bazénu:-). Objednal jsi celou lunetu nebo jen vložku? Celou lunetu vyměníš snadno, jde sundat nožem. Ale při vyndavání vložky z lunety je potřeba dávat pozor a vytlačovat ji opatrně zevnitř, rovnoměrně, hlavně ji "nezkroutit". Stává se, že se při vyndavání oloupne barva. U starých lunet (což se tebe netýká) vložka bez poškození barvy většinou vyndat nejde. Objednal jsem celou lunetu, tak by to mělo být Ok:-) To Kristian.nov renovacni mame cela rodina a voda, bazen, skakani i tobogan do bazenu naprosto v poho a pokud jsou to ty od Honzy tak se nemusis bat, o vsechny sve hodinky se stara vzorne.... Jojo jsou od Honzy Bohužel Ti musím napsat něco jiného než ostatní.Kupoval jsem tady jedny renovační před dvěma lety, byly těsně po renovaci a nateklo mi do nich při sprchování.Před cca čtyřmi měsíci jsem tady koupil kamarádovi také jedny.Mohl si koupit cokoliv jiného , ale chtěl tyhle z nostalgie. Koupil jsem je tady za 12 000 kč !!!!!! poslal mu je a za týden mi volá, že při mytí nádobí ( má v Norsku penzion) se mu hodinky proměnili v akvarium.Poslal mi i fotografie, ale ty zůstali bohužel ve starém telefonu ve zprávách z WU. Ostuda veliká a jistě nejsem jediný, například Manťák a jeho anabáze s Orlíky.V Eltonu jim todle moc nejde dle mého a strach by z vody jistě raději měl. Jo kvalita Elton je nestálá... to je známá věc bohužel... Děkuji kluci všem za odpovědi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se