Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Bych to neviděl tak černě, prostě značkový servis bude dražší než hodinář. Viz třeba jak tu někdo psal, že přetěsnění Seiko v Altru za 1500,-. V porovnání s libovolným hodinářem je to taky ranec...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc bych zase neporovnával Seiko a Elton. Všichni víme, jaké Seiko bychom mohli koupit za cenu kompletní renovace v Eltonu...

Já celý roky s podivem sledoval vlákna o renovovaných IGENech se zvedlým obočím, jak je někdo schopen za to dát stejný peníze jako za hodinky s ETOU, safírem, keramickou lunetou atd., ale pak jsem zjistil, že v takových nehezkých primkách po dědovi je 68.3, no a včera jsem schválil kalkulaci...:-)

zase má člověk originální hodinky dle svých představ a s kusem historie - těch nadupaných hodinek za 10 - 15 tis. tiká po světě milión...

Odkaz ke komentáři

Jde o to, že mi 2.000,- Kč za servis strojku ELTONem (bez dílů) přišlo neúměrně moc, tak jsem nechal udělat GO u pana Linharta v Brně, který měl zde na fóru velmi dobré reference. Cena GO s novým perem a setrvačkou za 435,- Kč.

Nemyslím si, že si Elton řekl neúměrně moc, přece jenom toho musí více platit než lásku k hodinkám jako p. Linhart ?

Ale neumím si dobře představit, jak dělají go 45 starého stroje, když pouští do světa nové hodinky za více jak 40000  s odchylkou 3 minut za den ??

Odkaz ke komentáři

Taky se chystám na renovaci Igenů.

Koupil jsem vrak od místního člena a tak nějak se chystám ho zanést do Eltonu.

Má představa:

- průhledné dýnko

- černý cifr se žlutými indexy

- černá luneta

- bombírované ručky

- vlastní popis na části strojku

- kaučukový řemen (později bych chtěl řemeny měnit, pokud se to nějak naučím :) )

A teď prosím poraďte co si myslíte o modřených šroubcích ? Dát je tam nebo nedat ? Ono ten strojek po vyčištění nevypadá nejhůř tak jak je.

K tomu popisu na strojku tam bych chtěl dát jméno syna a pod to jeho datum narození. Bude každý ten popis zpoplatněný ? Ono jako ta cena renovace zrovna v tom co bych chtěl moc příznivá není.

Odkaz ke komentáři

Modření šroubků stojí 2000,-, popis můstku 1400,-. Drahé, ale pěkné.

Napiš do Eltonu, pošlou ti ceník.

Celkem dlouhá čekačka. Zálohu jsem poslal minulý pátek. Slíbili, že hodinky budou koncem dubna.

Upraveno uživatelem LiborP
Odkaz ke komentáři

Preco nie? Je to najstarsi sposob farbenia kovu. Ked som kovove trubky takto "farbil" tak male sroubky je este jednoduchsie pre dosiahnutie jednej farby. Najskor vyskusat na nepotrebnych sroubkoch a hura do toho :)

Není to zas tak jednoduché, šroubky jsou niklované, nejdřív musíš odstranit to pokovení, vyleštit a až pak nahřívat. Já jsem ale volil pájku s drážkovým nádstavcem.

post-19068-0-84276900-1454422905_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Modření šroubků stojí 2000,-, popis můstku 1400,-. Drahé, ale pěkné.

Napiš do Eltonu, pošlou ti ceník.

Celkem dlouhá čekačka. Zálohu jsem poslal minulý pátek. Slíbili, že hodinky budou koncem dubna.

Do konce dubna kterého roku? Tobě slíbili renovaci za 3 měsíce?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...