ramon Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 Ono jako dělat to do cihly, nebo do panelu, to je nebe a dudy. Jinak něco jsem natahoval do panelu našim když dělali jádro. Drážkovačka na houby, mlácení že to slyšelo celý sídliště a na zdech se od toho mlácení začaly sypat spáry mezi panelama (samozřejmě i sousedovi v nový omítce, byl rád ). Třeba jsou i jiné, ale tahle mlátila jak zbíječka. Pak jsem na to vzal normální výkonnější flexu, jelo to jako po másle, kravál desetinovej. Pravda pár kotoučů to sežralo, ale byly tuším za 90 korun jeden, a bylo třeba občas počkat aby se nepřehřála. Akorát ten bordel. Kdyby ta flexa měla řešený odsávání nebo tak něco, ideál.
habadej Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 Jo, jo do objektu, který je ve výstavbě a zdí postavených z heluz cihel je to sranda smích :-). Do toho bych se pustil i z výbavou z Lidlu a možná i v obleku. Bohužel do betonových zdí v bytě, kde ti překáží tuhle skříň, tuhle babička a málem zašlápneš kočku. Každých deset minut zvoní sousedka, že nemůže uspat dítě, další soused je po noční, to už to není taková sranda ani s Hilti výbavou. On je taky docela rozdíl řezat zeď pro pětiminutový reklamní spot a mít za sebou celodenní betonovou šichtu s touto frézou. Takových záběrů už na youtube moc nenajdeš. Jenom taková malá otázka antitomáši: Kolik zdí jsi už takto vyřezal? Já už jsem jich vyřezal za svojí praxi dost i s Hilti výbavou, která jakožto jeden z největších výrobců elektrického nářadí jistě platila většinu reklamních spotů na You tube (nic proti Hilti, je nejlepší). Fakt, není to žádná prdel. Jo, a až najdeš nějakou firmu, která ti půjde vyřezat panely do obydlenýho panelovýho bytu a rapidně se tím nenavýší rozpočet, pošli mi na ní číslo . Oni většinou starší lidi, co bydlí v paneláku, mají omezený rozpočet.
antitomas Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 ramon: Video s panelem jsem nenašel, ale až tak dramatický rozdíl to není - je to jen o pořádným nářadí. Bavím se o teď o drážkovačce za cca 40 000 Kč a kotouči za 1 500 Kč. Kotouč za 90 Kč s mizernou geometrií, který diamant obsahuje jen v názvu na obalu, rozvibruje nejen flexu, ale i tebe. Nehledě na to, že moc práce neudělá... Chtěl jsem jen říct, že se to dá udělat pořádně, resp. vybrat firmu, která to udělá pořádně. Je to jen o budgetu na rekonstrukci...
antitomas Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 habadej: pár kiláků drážek už to asi bude, převážně v monolitech. Souhlasím, není to s prstem v nose, ale taky vím, že je to o stroji a především o nástroji.Odkaz na video od Hilti jsem dal hlavně proto, že je to tam vysvětlené, určitě je tam i spousta dalších, který nikým placený nebudou. Každopádně není nad osobní zkušenost. V kamošovým paneláku zrovna teď probíhá kompletní rekonstrukce elektro.Platí to družstvo a rozpočet je omezený, jak jinak. Zrovna on lišty nechce, tak si připlácel a má to vydrážkovaný, nábytek samozřejmě musel od stěn, to beru jako samozřejmost všude.Ceny ani firmu nevím, ale to se dá lehce zjisit...
habadej Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 Osobní zkušenost! O tom to je. 30 let praxe, z toho posledních deset na revitalizaci panelových domů v Praze, ale taky operované oba lokty od neustálého používání elektrického ručního nářadí i od firmy Hilti, operace obou očí od neustálého pohybu v prašném prostředí a od zásahu úlomků do očí, protože kurva přes ty brejle je za chvíli prd vidět, operace menisku, to nechápu jak jsem si mohl udělat, asi z nešikovnosti nebo z únavy. Asi bych musel dlouho vzpomínat, kdy jsem v paneláku při práci narazil na něco za posledních několik let poprvé. Ona pohádka na Youtube a osobní zkušenost se diametrálně liší. A jestli máš za sebou několik km řezání drážek v monolitu, tak to přece nemůžeš myslet vážně s těmi odkazy na Youtube.No, tyhle kecy asi zakladateli vlákna moc nepomůžou, takže mu doporučuji si přečíst můj první příspěvek v tomhle vlákně. Myslím si, že by to byl v jeho případě asi nejlepší způsob vyřešení problému. Ještě poslední odstavec posledního příspěvku antitomáše je taky důležitý, hlavně o tom, že platí rekonstrukci družstvo z našetřeného fondu oprav a tom hýbání s nábytkem a hlavně o tom připlácení za drážkování v panelech. V tom má antitomáš absolutní pravdu.
bohus76 Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 Pravda je,že je při tom drážkování nepořádek a rachot neskutečný a nepomůže ani zakrytí skříní a pod.,ten prach je všude.Ano,u té drážkovačky jsou myslím dva diamantové kotouče vedle sebe.Ideál je,když ten byt můžeš vystěhovat,či alespoň přesunout všechny věci do jedné místnosti,nedokážu si to představit dělat za plného provozu.Já řezal jen pár drážek klasickou flexou a prach mi skřípal i v zubech :-) Ale pokud to chceš udělat pořádně,nechal bych si to vyřezat do panelu.Pak Tě bude mrzet,že jsi to mohl udělat,mluvím z vlastní zkušenosti.
habadej Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Odesláno 30. září 2017 Jo, o tom žádná, já bych si to v paneláku taky udělal. Ale musel by být vyklizený byt. Ono jde jen o ty obvodovky, vnitřní příčky většinou nejsou z panelu. Ono je dobrý snížit na chodbě o 5 cm strop SDK podhledem, tím natahat k jednotlivým místnostem kabely. Zdi přilehlé k chodbě nejsou většinou panely, ale takovej ten porobeton. Takže zaříznout kabely k vypínačům, drážku protáhnout až k podlaze. Mezi podlahou a zdí bývá často mezera nebo to tam je hrachový, takže tam to odvrtat, odsekat, tam se drážkovačkou nelze dostat. Prohnat kabel okolo místností, vydrážkovat k zásuvkám, odvrtat krabice atd. Ke světlům, buď využít spáry mezi panelama nebo to hold odfrézovat. Do kuchyně přes stoupačku za hajzlíkem a do koupelny taky stropem. Vyměnit přívod od hodin za měděnej, udělat novou rozvodnici, revize a máme hotovo.
revue gt Odesláno 30. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2017 Jo, o tom žádná, já bych si to v paneláku taky udělal. Ale musel by být vyklizený byt. Ono jde jen o ty obvodovky, vnitřní příčky většinou nejsou z panelu. Ono je dobrý snížit na chodbě o 5 cm strop SDK podhledem, tím natahat k jednotlivým místnostem kabely. Zdi přilehlé k chodbě nejsou většinou panely, ale takovej ten porobeton. Takže zaříznout kabely k vypínačům, drážku protáhnout až k podlaze. Mezi podlahou a zdí bývá často mezera nebo to tam je hrachový, takže tam to odvrtat, odsekat, tam se drážkovačkou nelze dostat. Prohnat kabel okolo místností, vydrážkovat k zásuvkám, odvrtat krabice atd. Ke světlům, buď využít spáry mezi panelama nebo to hold odfrézovat. Do kuchyně přes stoupačku za hajzlíkem a do koupelny taky stropem. Vyměnit přívod od hodin za měděnej, udělat novou rozvodnici, revize a máme hotovo. Děkuji Vám za informace. Dnes jsem byl u švagra a ten volal nějakému známému a ten by to asi udělal metodou prach a písek i po místnostech, což tam asi nic jiného nezbývá. Ještě se setkají, tak uvidíme.
mondeo2 Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 habadej: pár kiláků drážek už to asi bude, převážně v monolitech. Souhlasím, není to s prstem v nose, ale taky vím, že je to o stroji a především o nástroji.Odkaz na video od Hilti jsem dal hlavně proto, že je to tam vysvětlené, určitě je tam i spousta dalších, který nikým placený nebudou. Každopádně není nad osobní zkušenost. V kamošovým paneláku zrovna teď probíhá kompletní rekonstrukce elektro.Platí to družstvo a rozpočet je omezený, jak jinak. Zrovna on lišty nechce, tak si připlácel a má to vydrážkovaný, nábytek samozřejmě musel od stěn, to beru jako samozřejmost všude.Ceny ani firmu nevím, ale to se dá lehce zjisit...kolik jsi toho nařezal ? Dělal jsem to přez 15 let vybavení Hilty, rodiné domky, haly, továrn a paneláky, kotouče klidně i za šest litrů a takový řezání stropu kterej je plnej roxoru je fakt odpočinková práce......
cali Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Ja som nastastie tieto druhy praci vzdy iba z povzdali sledoval, ale nejaka teoria na mne pri tom sledovani ulpela.... a zrovna si vybavujem ze pred stropom plnym roxorov tych nasich drazkovacov ich skusenejsi kolegovia vzdy vystrihali. Jednak sa to drazkuje fakt blbo a jednak tam tie roxory v tom strope vacsinou nie su pre zabavu,.... urcite nie na to aby ich polku niekto prerezal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se