Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravim - "potrebuji" nejakou krabicku k telce

chci aby to melo hdd

chci aby to behalo dobre a rychle a bezproblemove

zatim jsem se pomerne slozitou cestou dohrabal k tomu, ze nvidia shield tv pro, ale nevim - napada nekoho jeste neco ?

dalsi moznost je bastlit htpc, ale to uz je pomerne drahe na to, co od toho ocekavam (ale umel bych to vyuzit)

diky za tipy, rady, zkusenosti, nazory :)

Odesláno

NAS do toho zapojovat nechci

streamovat nechci

ten rpi3 nema problem s prehravanim z toho externiho disku ? mysleno jestli nebrzdi to usb2.0 vyssi datove toky (BR) ?

Odesláno

Škoda toho NAS, protože za sebe můžu doporučit kombinaci Apple TV + Synology + Infuse. 

K tomu mám Android backup v podobě Minix NEO U1 + VLC, kdyby japko telka cokoliv nedala.

Předtim (ještě pár měsíců zpět) jsem jel několik let na all-in-one mašince Sencor SMP 9000 PRO a nebýt mizerné podpory firmware updatů (v podstatě 0) ze strany výrobce a tímpádem chybějící podpory pro H.265/HEVC, neměnil bych. Měl jsem (vlastně pořád mam) v něm 4TB disk a šlapalo to zcela bez problémů.

Krom - toho v rámci zadání :) - jsem slyšel chválu na Popcorn Hour (třeba A-500), ale jedná se už o docela drahé řešení ; min. na úrovní vlastního HTPC.

Odesláno

NAS do toho zapojovat nechci

streamovat nechci

ten rpi3 nema problem s prehravanim z toho externiho disku ? mysleno jestli nebrzdi to usb2.0 vyssi datove toky (BR) ?

Kedze sa nebavime o streamovani, tak nie. Priepustnost USB2 ti musi stacit snad aj na 4K 3D film s prehladom - ved si to spocitaj, velkost filmu/ dlzka a mas datovy tok za sekundu. Ziaden problem.
Odesláno

Jednoznačně Raspberry + Kodi (dobrá je distribuce OSMC) + disk. Osobně používám místo disku 64GB flashku (vždycky jen stáhnu, kouknu, smažu) a s rychlostí nebyl problém. Dokáže to přehrávat BRRip a zároveň na pozadí stahovat další věci. Jen teda Raspberry (nebo jen OSMC?) moc nedává H.265/HEVC kódování, prostě se to sekne.

Co se týče ovládání, tak v případě, že nemáš úplně prehistorickou TV se to dá ovládat normálně dálkovým ovladačem od televize, případně je výborná aplikace pro Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=org.leetzone.android.yatsewidgetfree&hl=cs

Odesláno

Rapsberry+Kodi podepisuju...presel sem na to loni a spokojenost maximalni, ale clovek musi byt tak trochu hracicka aby si to prizpusobil k obrazu svemu. Zasadni rozdil oproti vsem tem cinskym krabickam s androidem je komunita kolem toho.

Odesláno

@maxel - apple tv jsem zavrhl z vicero duvodu (nejvetsi je ten, ze nema disk) jinak infuse je jasne a i synology...ale to je proste cesta, kterou nechci jit .)

jinak disk chci proto, ze na tom bude hafo filmu pro prcka a nejen pro nej, nejake serialy atd 

rpi se nebranim, jen si nejsem jist ve spojeni s tim, co se nam tu zacina rozmahat - H.265/HEVC

popcorn hour se nebranim, zadne zkusenosti s nim nemam, ale je za cenu toho shieldu, ktery ma sice android, ale uz jsem ho videl nazivo v akci...

takze ta cena neni uplne "problem"

chci neco, abych se nemusel porad "starat" a chci do toho vrazit maximalne tak 10 000

aby to bylo jednoduche na ovladani

nepotrebuju zadny plnohodnotny pocitac (ve smyslu nebudu na tom delat opravdu nic jineho, nez cumet na filmy/fotky/poslouchat hudbu, maximalne aby to umelo stahovat)

co se tyka tv, tak prehistoricka z dnesniho uhlu pohledu je, ale CEC umi

bude to zapojene jen do telky pomoci hdmi zadne kino a spol v ceste nebude .)

Odesláno

Já pořídil VU+ Solo 4K a vložil HDD a double DVB-T2 tuner k vestavěnému double satelitnímu a kabelovému. Kabelovou nemáme a sat zatím také ne. Zkus na to kouknout.

Odesláno

no prave ten android je to, co me drzi jeste od zakoupeni toho shieldu

a stejne tak popcorn - 

vu solo vypada zajimave - na to jeste take kouknu :)

do htpc se mi investovat tolik nechce :)

Odesláno

ja porad provozuju Popcorn A110 ,mkv prehrava v pohode , pravda ma obcas problem s avi , ale ty zase prehraju primountovanym satelitem Xtrend 4000

Odesláno

tak shield je jedno - je vyrazen z technickych duvodu z vyberu :/

(tyka se spoluprace s "adopted storage")

Odesláno (upraveno)

ja som tiez nad tym dakedy spekuloval...po precitani kopec recenzii/skusenosti uzivatelov,  som nakoniec skoncil s NAS od Synology a krabickou WD TV HD media player.

precita to hadam vsetko, filmy vacsinou pozerame vo full HD...takto frci uz cez dva roky a ak som mal problem vobec 2x co to zmrzlo co si pamatam.

edit: akurat pozeram ze to chces zapojit priamo do tv...neviem ako sa to sprava cez hdmi, nakolko ja to mam zapojene cez LAN...tak neviem ci som vobec pomohol :/

Upraveno uživatelem jatmz

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...